От тук си харесах следното, че да въведа зелена капия:
Пюре от чушки и картофи - От шестия месец, Време за приготвяне: 30 мин.
1 чушка (опечена и обелена), 1 средно голям картоф, малко краве масло, 1 средно голям морков, стрък магданоз (ситно нарязан), 35 мл кърма или адаптирано мляко
Картофът и морковът се варят, докато омекнат. След това се изсипват в дълбок съд, прибавя се и чушката и се пасират. Добавят се млякото, магданозът и маслото и се разбърква. След седмия месец към това пюре може да прибавите и 1 ч. л. безсолна извара.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/06/kids-oat-squares/ овесени блокчета имат 1 лъж. пшеница
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/05/27/gluten-free-sugar-free-cookies/
Детски безглутенови бисквити без захар esma
да, така ги направих. 4 лъжици елда, която смлях на брашно (като я изсуших предварително 1 час на 80 градуса във фурната) и 1 ябълка. Обърках, оформих пурички и ги сложих на хартия за печене. Станаха мекички, т.е. чупят се в малките ръчички, но все пак успя доста да изяде. "Рецептата" я видях някъде тука из форума, но не помня къде...
Иначе алтернатива на пюретата от круша и ябълка на пара-варени е ако се опекат направо с корите - мият се хубаво и се слагат с малко водичка на 200 градуса. После се остъргва месото на плода - според мен се запазват по-добре витамините, пък и на вкус са по-различни. Аз имам едни български дребни зимни ябълки и круши - на тези, които ние хапваме им махам откъм дръжката с едно ножче семките, слагам една лъжичка захар и канела. На малчо без, ама ги пека в една тавичка - хем за нас десерт, хем за малчо папане.
С колекторчето много лесна работа, днес сутринта от раз взех урината, ама в наша поликлиника не го приеха в пликчето, та там на място го пресипах в тяхна чашка... мисля, че стерилността замина през прозореца...
Днес въобще на моя човек не му е ден - събудихме го рано. Обличахме го (о, ужас!), мъкнахме го при педито (мисля, че благодарение на нея ще намрази русите жени
Забравих - щото наддаваме добре (гоним 9 кила само на кърма и около 120гр твърда храна на ден) тя ме юрка да давам повечко месни пюрета и да увелича обема на твърдата храна. До 190гр. пюре на обед, до 220 каша следобед, останалото - кърма. Каза да въвеждам глутена вече -с овес да започна. Ако искам да давам фрешове можело дори мандарина или сладък портокал - да не били кисели, за да не го дразнят.
Малко ще си направя оглушки, че до 10 месец ми се иска да не замествам цяло хранене, а тези количества 190-220 много ми се виждат
Но ще почна полека да увеличавам твърдото - примерно по половин голямо бурканче на хранене обед и към 100 каша и плодово пюре следобед...
. Моята малка голяма любов става на половин годинка!
Това са най-прекрасните и най-бързо изминалите 6 месеца!
Вече се вижда като говори или плаче. Но пък като ме хапе боли и вече има следи от зъб по дистанционното и някои играчки.
взехме урината в крайна сметка с памуче и приключихме с изследването. Сутринта се обадих до клиниката да питам дали може така с памуче в памперса и от там ми казаха, че нямало проблеми за това изследване. Капнаха точно 5 капки, но и това било достатъчно. 

,времето наистина лети.