АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 548
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Семейство Флинстоун, настояват за месни пюрета толкова рано, защото са от старата школа. Дъщеря ми я захраних наскоро, малко преди да стане на 7 месеца. До захранването беше само и единствено на кърма, а хемоглобинът ѝ е чудесен. Месо и жълтък ще въвеждам към 9-ти месец.

Knitter, 190 г е доста голямо количество храна. Стомахчето на бебе на тази възраст е около 130-150 мл.

Лунна пътека, разреждането на соковете се препоръчва дори за възрастни. На практика, повечето полезни съставки са в самите плодове, а не в соковете от тях.

# 526
Добро утро и Честита Баба Марта

Плазма, дано се е оправил вече проблема и се е успокоил Алекс  Hug На Ясен му правих компреси с риванол и мина за един ден.

Ние от месните пюрета сме много далече още, и аз захраних късно, и засега сме на тиква, картоф и тиквичка и оризова каша.
Вчера бяхме на ДК, Ясен е 8850 и 70 см, биха му и ваксина, и ще изчакам ден-два и продължаваме с други зеленчуци.

iglikalika, бързо да оздравява сладураната!

# 527

Честита Баба Марта! Бъдете здрави и усмихнати, а малките ни съкровища още повече Simple Smile

# 528
Вчера си поръчах един колан за прохождане на Tommee Tippee, и днес очаквам да ми го донесат. Изглеждаше много хубав, ще видим като дойде Simple Smile

# 529
Честита Баба Марта и от мен.
Да сте живи и здрави през цялата година.Да са румени и засмени малките дяволчета.

Луна пътека за разреждането на цитрусовите сокове и аз знам,че е добре да се разреждат с вода дори и за нас.

Cacao лесно ви е на вас с кърмата. Питаш ли ни нас с тези миризливи АМ Simple Smile.
Даже питах в под форума на ХИП защо се различават така 1 и 2 мляко и по цвят и консистенция.Отговориха ми ,че 1 е изцяло адаптирана към майчината кърма докато 2 е частично адаптирана.Нас тази 1 изобщо не ни засищаше. Та за това почнах по рано със захранването,сега въвеждаме месото.

Хубав ден от нас.

Embarassed не ме бива с картинките,трябва да ме научите.

# 530
tsutseto, спокойно, не се кахъри толкова за кърмата. Който е има е супер, ама тези които нямат какво? Аз храня с Нутрилон и съм доволна. Много се чудих дали нещо обърках отначало с кърменето, както се казва Къде сбъркахме?... Даже съвсем се бях депресирала, защото отвсякъде ми казват - ще дойде, не може да не дойде и ми повтарят едни и същи "правила", само че така и не стана. Simple Smile
Те децата да са здрави и да пораснат големи и силни, пък дали с кърма или АМ сме ги хранили, не е важно. Simple Smile

# 531
Ох, много съм нещастна, защото точно преди Коледа ни се развали фотоапарата, ей така от раз - една вечер снимахме доста снимки и на другия ден вече беше развалена блендата и не става за снимки Sad И оттогава все се каним да си купим - все на следващата заплата и като дойде - тя отива за други неща. Ето сега искам да направя снимка на малката като мартеничка - да я облека в бяло и червено, ама.... Sad

# 532
Честита баба Марта и от нас:) Да сте живи, здрави, весели, засмени всички малки и големи:)
lunna pateka това за соковете си е много индивидуално за всяко дете. Малката нямаше и няма никакъв проблем със стомахчето като и давам сок от ябълки и морков/когато благоволи да пие/, но пък от грозде като и дадох и получи колики.

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 09:24 от My_angel2118

# 533
скъпи майчета,
кажете колко време отделяте за умственото развитие на децата и какво правите - имам предвид, като изключите приготвянето на каши, храненето, смяна на памперси, преспиване и т.н., по какъв начин си играете с децата си, четете ли приказки, имате ли някакви по-интересни играчки, които да им привличат вниманието и ей такива неща?

аз като се замисля май не правя кой знае какво - в началото четях по една приказка всеки ден, но май доста отдавна не съм чела. Мога да се похваля че научих малката да прави "боц" с пръсчето. Когато слушаме музика, я гушкам и се въртим и й обяснявам, че сега танцуваме, но повечето пъти бързо и омръзва Simple Smile И май е това.
През останалото време я оставям в проходилката, за да може да си свърша домакинската работа и понякога така ми се иска да имам малко време за мен, а все не остава и дори си признавам, че понякога я оставям да хленчи, а аз примерно се опитвам да работя на компютъра и после ми е много гузно Sad

# 534
Честита Баба Марта Wink

Аз също танцувам с Мария и най-често тя заспива докато танцуваме Wink. Не и чета приказкии още, но пък всичко, което върша и го обяснявам (домакинска работа и др.)  Simple Smile Има различни играчки, най-новата и е едно свирещо дистанционно за деца, голям фен му е.

# 535
Аз още нямам свирещи играчки, но иначе и Аля много харесва дистанционното на нашия телевизор. Днес пристигна една мека гумена книжка, която бях поръчала, много е готина. Смятам, че ще и хареса Simple Smile

# 536
Момичета, Честита баба Марта Simple Smile живи и здрави, много щастие и усмивки Simple Smile

За сокчетата мисля, че си е индивидуално. Моя бебчо хич не ги харесваше. Правех му морков и ябълка няколко пъти, моркова го харесваше, а ябълаката изобщо. Той и вода още не иска да пие, а си мисля, че трябва и това започва да ме притеснява.

За АМ, от 5тия месец започнах да дохранвам с Аптамил АР, там няма 1 и 2. Харесва ни се, нямаме проблем, но да има си лек мирис на изкуствено няма как, но чак пък да е миризливо не е!

За умственото развитие аз много му говоря. разказвам му като на голям човек какво се случва, дори по новините. Какво смятам да направя, как да го направя и въобще всичко, което ми се върти в главата. Той ме гледа умно и започва да ми се смее. имам чувството, че разбира всичко, особено когато му кажа баба ти ще дойде утре да те гледа а аз ще отида до офиса и направо си сменя физиономията  Mr. Green мъжът ми мисли, че си въобразявам  :mrgreen
също така пеем Хей ръчички хей ги две и всеки път правим едни и същи движения та да се запомнят като танц, освен това като му правя гимнастика винаги броя. Старая се максимално много да общувам с него, но и аз моменти, в които гледам в компа или в телевизора и той мрънка и го оставям за по- малко и после ми става много гузно.  Sad

# 537
Честит празник! живи и здрави!

лекция от психолог за развитието на детето
http://www.deteto.info/video.aspx

Cacao et chocolat  newsm10 newsm10  именно.
Юлетоо, чела съм, че колкото повече се говори на детето адекватно, а не по бебешки, се подпомага  развитието на дела в мозъка, който отговаря за речта и после за асоциативното мислене

Сокове въобще не мисля да въвеждам преди 1 година. Предпочитаме  нашето семейство пресен плод, скоро ще мога да му предлагам повече асортимент, така че ми се струва излишно... да се научи да пие вода.

Сега трябвало да предлагаме цветни малки топки, музикални играчки. сега най си се кефи именно на занимателните играчки, на които си пише 6м+

Сем. Флинстоун, Момичета, които храните с адаптирано мляко.. Прави сте, че в последно време натискът се "обръща" - на некърмещите майки направо може да им се създаде комплекс за малоценност и да изпаднат в депресия, ако не успеят с кърменето по една или друга причина. Аз раждах секцио по мед. причини и се бях наслушала от всякакви хора как няма да кърмя, щом ще раждам така... Психологическият натиск може да бъде много голям, което да доведе до обратен резултат. И наистина  -щом човек си гледа детето добре и то е здраво...какво повече... та и мен много ме беше страх че няма да успея с кърменето и се чувствах ужасно зле...  но в болницата м поставиха бебче на гърдите след раждането, дадоха ми го да е при мен веднага след като ме закараха в стаята ми до 1-2 часа след раждането, акушеките бяха много търпеливи и обясняваха добре. Сравнено с една приятелка, която така и не са и подали бебето да го закърми, защото е родила секцио в провинциална болница...

# 538
В коя болница си раждала?

# 539

Общи условия

Активация на акаунт