АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 545
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Така и предположих, че не е държавна болница.  Wink

# 541
Уви, мнооого си права. Ама си струваше. Може да нямам последен модел количка и най-скъпата кошара, но за раждане пак бих дала...
Като сравнявам раждането ми с такова на мои приятелки, които пак са платили същите пари за държавна болница, пък откъм грижа....

Момента в който ми сложиха бебето на гърдите и докторът ми каза да го помириша и целуна, няма да го забравя никога. 

# 542
Аз също съм раждала секцио по медицински причини. Кърмата ми "слезе" чак седмица след като се прибрах вкъщи дотогава мъки. Бях в частна болница и наистина там отношението е отлично, не че съм била някога в друга, но искам да кажа, че провинциалните болници също си имат своите предимства. Моя приятелка пък ражда в малка провинциална болница, в отделението са били само 3 родилки и целия персонал са и били познати така че даже са прекалили с внимание и тя и до сега си кърми бебка, която навърши 6 месеца.
Съгласна съм за момента с депресирането. Доста плаках и се чувствах непълноценна докато да ми тръгне кърмата, но в крайна сметка майка не се става само с кърмене. Най-важното е да са живи и здрави.
А относно стара и нова школа мисля, че по-правилното разделение е на българска и американска, дори и още една европейска да кажем.
За стара се има българската, но ние сме тук и сега благодарение на нея, така че не виждам нищо грешно. За себе си съм решила да бъда предпазлива, но има и по-смели майки. едно е сигурно: Мама знае най- добре Simple Smile

# 543
Уви, мнооого си права. Ама си струваше. Може да нямам последен модел количка и най-скъпата кошара, но за раждане пак бих дала...
Като сравнявам раждането ми с такова на мои приятелки, които пак са платили същите пари за държавна болница, пък откъм грижа....

Момента в който ми сложиха бебето на гърдите и докторът ми каза да го помириша и целуна, няма да го забравя никога. 

Да, и аз раждах в частна болница, дадох доста за раждането, но си струваше всяка стотинка, още повече предвид факта, че се наложи спешно секцио. Не можаха да ми дадат бебето веднага, защото трябваше да постои в кувьоз, донесоха ми го на десетия час и го закърмих. После близките ми бяха при мен и ми помагаха много, имахме трудности с кърменето и ако бях в държавна болница сама, не знам какво щеше да стане.

# 544
  • Mtl/Sf
Мили Боже,каква активност в темата,страхотно Hug

Попрегледах какво сте писали и видях,че сте засегнали моята болна тема кърмене.

Имах фантастично раждане,веднага щом извадиха бебето ми го сложиха на гърдите и не сме се отделяли една от друга,освен за една бърза инжекция вит.К и то на 20 см. от леглото ми.На 30-тата минута след раждането започнах да я кърмя,имах помощта на няколко опитни сестри и въпреки всичко не се получаваше.Последваха безброй срещи с консултанти по кърмене,наех болнична електрическа помпа,пих лекарства за учеличаване на кърмата,дори до остеопат стигнахме,за да коригира захапката на бебето и...най-големият ми успех беше 50/50 кърмене и дохранване Sad
Вярвайте ми,толкова непълноценна не съм се чувствала никога.Все едно бях половин жена,все едно някой ми беше отнел нещо,което ми се полага по право.Може би хормоните са си казали думата и за това съм го изживяла толкова трагично,не знам.

И нещо доста по-практично-имате ли изцяло заместено хранене?Ако да,ориентировъчно колко мл.давате?
Аз съм стигнала до етап 3 чаени лъжички от кашата и пюретата и дохранване с мляко,около 125-150 мл.

# 545
Здравейте,

Аз родих първото дете с вакуум, но то беше добре и веднага го погалих, а после ми заспа на гърдите, чак като ми го дадоха след 2 часа висене в следродилна. Раждах в Майчин Дом с избор. Но не случих на анестезиолог и поради силна упойка не можах да напъвам нищо. Трудно закърмих, защото нямах опит, но акушерките слагаха бебето и ме учеха. Успях да се науча. Нощем имах болезнени гърди, ставах да цедя, изобщо - много мляко.
Далия я родих без избор, без стотинка да дам и съм много по-доволна. Мина толкова бързо и хубаво всичко, шиха ме без упойка и никакъв дискомфорт не усетих. Пак ми я дадоха след 2 часа, но тя  беше много гладна милата. Исках веднага да я кърмя, но тя започна да повръща и остана гладна чак до вечерта. После пък като захапа милото и не пусна зърното. Така се получи, че не произведох мляко в излишък, защото не цедях по много, а само докато болезненото отмине, за да не стимулирам големи количества кърма. Много добре се чувствам и до днес.

Смарайда, аз случайно заместих едно- две хранения, когато малката имаше апетит и си изядеше цяло бурканче от 125. Но когато мъча, мъча до половин бурканче я дохранвам с кърма.

# 546
Момичета, в момента тече уебинар на ЛЛЛ на тема "Хранене на кърмачката и захранване на бебето" с водещ Таня Русева. От тук можете да се логнете: http://www.anymeeting.com/WebConference/default.aspx?ip_ek=lllbg1

# 547
Кърменето си е направо цяло изпитание  Rolling Eyes  при мен в началото имаше подуване на гърдите, температури, болки, а малкия не можеше да засуче и да се разработят каналчетата. Правила съм си горещи компреси до зачервяване, направо си бях изгорила кожата. И в крайна сметка с една помпа сутрин, обед , вечер и така почти 5 пълни месеца. Нон стоп изцеждане и даване на кърмата от шише. На ден съм стигала до 1 300- 1 400 мл кърма /това ми е най-голямото изцедено количество за 24 часа/, а каквото не можеше да изяде го замразявах. Като поотрасна започнах да го слагам на гърдата и много лесно се получи, той вече е и по-голям, няма рагади, всичко ок, обаче пък кърмата ми намаля. От месец някъде спрях с изцежданията и сега суче директно от гърдата, много му е хубаво, а и на мен също, но само вечер, че през другото време няма  Simple Smile
Сега като разказвам се сещам какъв ад беше, а сякаш съм забравила.......

# 548
Като се прибрах от болницата, първия ден ревах, че не искам да кърмя.  Mr. Green А на теория бях супер подготвена и мотивирана.  Laughing

# 549
  • Пловдив
Баткото не успях да кърмя поради ред причини  Cry, но за малчо бях твърдо решена, че ще кърмя и то дълго. По принцип съм с проблемни гърди ( 3 операции от фиброаденом). Последната ми операция беше буквално дни преди да забременея ( следях си овулацията). Хирургът ми ме увери, че добре си е свършил работата  Wink и не би следвало да имам проблем с кърменето.
Марти се роди със спешно секцио месец преди термина, в края на 8-мия месец. Беше в кувьоз 24 часа, нямаше как да го закърмя по-рано. Благодарна съм на екипа в болницата ( също частна) за подкрепата, която ми оказаха. Спадна доста на тегло и го включиха пак на системи, НО не съм спирала да го кърмя. Къде с изцедена кърма, къде директно ми го слагаха на гърда с все системи. В началото не искаше да засуче, беше слабичък и с тежка жълтеница, която продължи 1,5 месеца. Засука със силиконовото зърно, в последствие засука и директно от гърда. Неонатолозите ме предупредиха, че тъй като е по-мъничък и няма сили ще суче на доста кратки интервали. При нас тези интервали бяха на 1ч 1/2, общо взето първите 2 месеца беше залепен за мен. Като позаякна започна сам да увеличава интервала. Минахме и през няколкото "кризи на растежа".
Не съм заместила кърмене. Винаги давам първо да суче и после, след около 40-50 минути твърдата храна.

# 550
Юлетоо  Hug права си, разбира се, всеки случай си е индивидуален. За провинциалните болници да уточня - имах предвид малките, бедни болници в малките градчета, където секциото се прави единствено с пълна упойка, поради липса на анестезиолози, а кувиозите  не се знае от коя година са.... Може лекарите да са добри специалисти (аз съм също от малък град и знам, че има много добри лекари), но помощния персонал е супер демотивиран и си кара с разбиранията от едно време  - като щом не раждаш естествено - не кърмиш, а ще захранваш с кисело мляко от 2ри месец Sick

Направо не ми се мисли за първите 2 месеца - хиперлактация, възпаления на гърдите (редувах ги Laughing) температура, недоспиване, че малкия имаше колики и ревеше нон стоп(и заради хормоните и аз с него). Много съм благодарна на една приятелка, която от 7ми месец ме инструктира да си взема лансинокс и да мажа зърната - имаше дискомфорт и протриване първите дни, но се мина без рани...
Да си майка не е лесно. Тепърва идва трудното Laughing

# 551
известия /защото тук ги няма като във фб/
knitter Юлетоо харесва вашата публикация Simple Smile

# 552
Да мина набързо през темичката, да се пооплача, че моята някой път не ще и да суче и пропуска хранене. Може би не е гладна, не знам newsm78
Тя сега е и болничка малко, но е весела и игрива, подлудява ме от неспане, а и яденето не й е много любимо. Когато е гладна бързо яде като смуче лъжицата и пак повече от половин буркан не докарваме. След половин час я слагам на гърда.
А за играчките, гледам сте писали, нашата с всичко играе, дрънка, тропа, натиска, яде и посяга към всичко каквото види.

# 553
Здравейте и честит празник!
Имам питанка към ползващите АМ: нормално ли е след един ден "захранване" с АМ да има беба газове или да го считам за непоносимост към конкретното мляко? И мога ли да давам едно след друго две различни марки АМ?
Искам да дохранвам по малко с АМ или да добавям към кашите/пюретата, ама то взе да става много сложно. Първо, тя отказва да го пие, става само с лъжичка и пак половината остава по дрехите й Thinking Второ, тъкмо захранвам и с пюрета, дали не я товаря с толкова нови храни и изобщо да броя ли АМ за "нова" храна. Ще съм благодарна да дадете някакъв съвет.
Еххх, колко лесно беше досега само да давам цица Grinning

# 554
  • Mtl/Sf
SKG,при нас след 2 от общо 3-те вида АМ,които съм давала имаше газове и промяна в броя на акането.Педиатърката го счете за непоносимост и останахме на това,с което коремчето е спокойно,няма газове и акането се движи "по график"

Общи условия

Активация на акаунт