АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 543
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
SKG не сме имали газове и смяна на АМ, от първия път свикнахме с АМ.
И при мен се беше получил един период от около 10 дни в който тъкмо бях започнала захранване и трябваше да дохранвам със замразена кърма, а  в последствие и с АМ.
И постъпих по следния начин: на обед си давах картофче с кърма по- малко в продължение на една седмица без да изместя напълно храненето и без да давам друга различна по вид храна, т.е в моя случай само картоф. И през този период давах по- малко АМ, но на вечерното хранене, докато за тази една седмица напълно го замених от кърма с АМ за цялото вечерно хранене. И след това започнах да въвеждам нови храни на обедното хранене, а сутрин и следобед си остана на кърма.
Постепенно замених и следобедното хранене с каша и АМ и сега се кърмим само сутрин, но като гледам скоро няма да ни стига и ще трябва да дохранвам.
За мен това беше правилно и логично и така постъпих и нямах проблеми.
 За твоя случай ти си прецени.
Надявам се да съм била полезна.

# 556
Юлето, аз още съм с помпата, направо без ръце останах вече, и то по скоро пръстите ме болят, сутрин не мога да ги раздвижа. Но моя е грешката, в началото Ясен заспиваше докато сучеше, и нищо не беше в състояние да го събуди, а щом го сложех в кошарата започваше рев и хапане на ръцете, и така едно кърмене продължаваше с часове. Затова не издържах и започнах да се цедя и така до днес, само че гледам задължително 6 пъти на ден да го правя, точно за да не ми намалее кърмата. А по време на цикъл доста намалява и два пъти се наложи да дам АМ, първият път го изпи, но вторият беше такъв рев, че едва го успокоих, слава богу засега удържаме положението.

Заместено хранене още нямаме, на обяд давам около 100 гр пюре, и после 100 мл. мляко.

# 557
  • София
Миме, ти си герой направо с това цедене! Браво на теб! Не знам дали има друга мама в темата, която е цедила толкова дълго.

# 558
Здравейте мами, не съм се включвала в темите още откогато бях бременна, но след като родих имахме проблеми и така нататък. Както и да е.

Моля Грийни да ни добави на първа страничка с бебе Александра родена на 27.08.2011

Ние вече сме се захранили с всички видове пюрета - плодови, месни и зеленчукови. От време на време има запек и тогава следа кое пюре след кое да давам. Имаме изцяло заместени две хранения - обедното и следобедното, освен ако госпожицата не е решила че този ден не и се яде и иска само мляко.

Обещавам вече по-честичко да чета форума и да се включвам.

Поздрави на всички майчета и бебчета.

# 559
  • Пловдив
Добро утро мами и бебоци!
Аз тези дни не съм се разписвала, но използвахме максимално слънчевото време, макар и доста ветровито. Надявам се днес вятъра да поутихне, че направо ми се продуха главата  Laughing.
Мимето аз отдавна съм я признала  newsm20. Героиня е тя! Аз си признавам, че не бих издържала на това цедене. Сега ми е лесно - бутам гърдата и готово, а и скоро пак ще може и навън да се кърмим.
Силки, извинявай за въпроса, но ти нали кърмеше? Защо искаш да дохранваш?
Хубав и слънчев ден от нас!

# 560
Ренка, Bubble79(Миме  Wink )  Hug
Ако знаех, че ще продължи толкова, щях да си купа ел.помпа, но няма за кога вече.

Силки, и аз се чудех защо питаш за АМ. Но е възможно, мисля, от него да са газовете.

Хубава седмица, момичета!  Hug

# 561
Добро утро и от мен Simple Smile
Добре дошла на новата мама  bouquet
Ренка, ами аз всъщност не искам да дохранвам, но на Мими определено не й стига млякото (денем суче на 1 час, нощем на 2), пък не съм въвела толкова много други храни, за да мога да ги редувам. Отделно се мръщи на повечето пюрета и почти не яде, само опитва, т.е. не се брои за хранене изобщо. А и тя не е виждала никога АМ с биберон, трябва да я запозная за всеки случай. Laughing
Та мислех докато й въведа повечето храни (един-два месеца) да давам еднократно АМ, примерно вечер, ама детето с характер и не мисли така. Снощи успях да я излъжа, слагайки малко оризова каша в млякото - е, изяде го с лъжичка.
Леле, че сложно го обясних #Crazy #Crazy #Crazy
А иначе никакво отказване от кърменето, като видях цената на Аптамила и за колко време стига, определено няма да бързам с отбиването Peace
Хайде и от мен слънчев ден Hug Hug Hug

# 562
Браво , Миме Simple Smile  smile3501 завидна упоритост Simple Smile
Аз ез да знам, че ще се цедя 5 месеца си взех на авент комбинираната помпа /и ел. и ръчна/ и ел. помпичката изобщо не ми вършеше работа. Самият ход при ел помпата е по- малък и не ми изцеждаше кърмата, иначе прави страхотен вакум, яко дърпа, но става много бавно, направо капе и така можеш да цедиш с часове. А с ръчната е по- лесно и по- бързо, така че не съжалявай.
Аз се цедях първо по 8 пъти на ден, преди всяко кърмене, после намалих на 4, после на 3 и последните месеци по 2 пъти- сутрин и вечер и ми беше много удобно.
Адмирации и успех Simple Smile

# 563
тест,да  си видя дали мис е е променил подписа

# 564
Момичета,
Аз искам да ви питам вие кога и по колко грама плодово пюре давате?
Аз в оризовата каша, която давам към 17 часа, слагам 1/3 от малките плодови пюрета на Хип.

# 565
Аз плодовото го давам за едно цяло обедно хранене. А в следобедното и давам на Ганчев тези, които се водят млечни с плодове или млечни зърнин, които са в едни кутийки като кремчета.

# 566
stoj_ , а зеленчуково даваш ли?

# 567
Давам и зеленчуково и месно, всичките вече ги ядем и ги въртя всеки ден, като следа да са един ден със затягащо действие, един ден с разхлабващо, че да не се запича.

# 568
Плодовото пюре не може да замести хранене. Плодово пюре се дава между храненията или като десерт. Аз давам за десерт около 60 гр на обед, но не всеки ден. И също така слагам в оризовата каша 1/2 от 190 гр. или едно цяло 125 гр., но кашата, която приготвям е със 150 мл. мляко.

# 569
тест,да  си видя дали мис е е променил подписа
JanyAp, има си тема за тестове. Няма смисъл тази тема да се пълни с глупости.

Въпросче за захранването: какви количества пюре или каша давахте, когато започнахте да захранвате?

Общи условия

Активация на акаунт