Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 719
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
Междудругото и на мен ми стана много гадно като Dani_aquarius обвини Съни. Тя милата колко усилия полага да ни е хубава темичката. Е извинявай ама никой няма да вземе снимка на детето ти, затова и имаше специален албум за колажа, това, че ти не си видяла и си качилатам снимката не е проблем на Съни.

Fifi, хубаво е, че си успяла да се понаспиш тази нощ. Дано по-често да се случва. Наистина Desert rose беше казала, че на 03.01 им е втората операция. Дано всичко да е наред Praynig

Radostina, както много често се случва нещата се решават от само себе си по най-добрия начин, който е трябвало. Дано бабата да е добре здравословно.

Hubellena,   bouquet Добре че сте вие да ми казвате, че е пораснала, че аз нали я виждам всеки ден и нещо все малка ми се вижда, но то на фона на останалите бебета, а и по дрехите едвам се вижда. Досега имаме 2-3 омалели и то окъсяли, иначе на ширина вътре има място за още едно бебче Laughing

Пепи,
дано Ивко се оправя бързо и да започнете с ваксините. Ние досега сме били тези в родилни дом и втория прием на противохепатитната.

Lilly74, дано Нели се оправя бързо Praynig Ние имаме бейби вак и аз съм много доволна, вади много добре сополите и бързо.

# 586
  • Sofia
Ние имаме бейби вак и аз съм много доволна, вади много добре сополите и бързо.

Смуси, на каква мощност на прахосмукачката ползвате помпата? На максимална ли? Мен ме е страх да не стане прекалено силен вакумът, но явно ако е малка мощността не дърпа...  newsm78

# 587
Тук слънцето се опитва да се появи сред облаците. Нямам търпение да се постопли още малко и да излезем на разходка. Дарито си играе в активната гимнастика и се кара на слончето.  Laughing Аз от диетата ли, но в последно време съм доста замаяна, нямам сила за нищо и непрекъснато съм гладна.  Sad  А не виждам особен резултат, Дарка още има слуз и обривите не са се скрили.  Sad  
Лили и Пепи, дано малките ви съкровища бързо да се оправят.  Praynig
Радостина, не съжалявай за работата, ще работиш цял живот, а малкия има нужда от теб сега, в този момент!  Heart Eyes
Ох, Дарка се размрънка нещо. Ще бягам. Хубав и слънчев ден на всички!   bouquet

# 588
Привет момичета  Grinning Ние вчера си направихме страхотна игра на снега с новата шейна на Зори. Нея малко я беше шубе, но ние се спускаме с нея и се кефеше детето. Коколинко пък използва времето на въздух за един здрав дълбок сън. И накрая узурпирахме шейната на детето за да се пързаляме ние по корем - като шейничките по олимпиадите. Голям цирк беше. Сега малкия се упражнява в гукане и май започва да нервничи че му е трудно  и така рита с крака и маха с ръце, че направо ще литне hahaha
Смуси, честит рожден ден! Жива и здрава бъди! И успех при дерматолога.
elve_jounie, добре дошла!  Grinning
MoDe,radostina, Ахилеа  Hug В началото много ми беше мъчно, но с времето се свиква. Сега си казвам, "ако ще имат проблем мъниците това да им е проблема", че има къде къде по-страшни неща. Обаче е много досадно да седиш далече от алергените. Докато е бебе е лесно, но като минат годинката и всеки започва да им предлага какви ли не боклуци и да вика "абе дай му само да опита", "е и от малко ли има проблем", "ама виж как гледа, дай му". А има и хора, които директно предлагат без да питат  #Cussing out Е как да им обясниш, че от едно парченце кроасан няма да й стане нищо обаче като усети колко е вкусен как ще реве за него. И за детенцето става много по-гадно да гледа като знае какво е, отколкото да не знае. Много по-лесно е изобщо да не дадеш отколкото да дадеш само веднъж. И някак си хаотично става - сега може едно парченце от това, след два дни три парченца от онова, а после изобщо не може, че много ще се насъбере и организмът ще реагира. Малкото това не може да го възприеме.
Ивета, ха честито ви обръщане  Hug
Hubellena, и при мен вечер сривът в лактацията е сериозен. Просто кърмя почти непрекъснато. Направо сме си скачени съдове. Но предполагам, че като поотраснат още малко и имат повечко сили ща са и по-ефективни, което ще помогне по естествен път. Пък и важното е за денонощието приемът да е достатъчен. Дори и вечер да не стига и да са по-кисели нали си наваксват през нощта и сутрин.
lilly74 , дано бързо всимко се оправи.  Hug
Ахилеа, елдата е зърнена култура без глутен, много богата на желязо, магнезий, калций и белтъци. В Русия е много популярна. Нарича се още гречка. Продава се обикновено по диетичните и здравословни щандове на магазините. Необработената е светлозеленичкава на цвят. Има и печена такава - тя е в някакъв кафеникав цвят. Водят я за много полезна, но има един много странен натрапчив и гаден вкус. В сладка комбинация просто не може да се яде.  Sick Но се оказа, че на яхнийка с морковче, лук и доматки и малко подправки си е направо екстра. Просото също е много полезно и богато на желязо и белтъци. Аз онзи ден сварих и с масълце и захар Зори страшно много го хареса. Мен ако питаш бих го определила като "става"  Joy ама тя си го хапна с наслада. По нататък може да го пробваш и твоя мъник какво ще каже по въпроса  Mr. Green

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 13:25 от Zvezdichkova

# 589
  • Варна
Здравейте, момичета!
Аз успях да отметна някой друг ангажимент и като Hubellena сутринта се бях зарадвала на времето, бях запланувала разходката, но пустия му вятър откъде се появи?!  #Cussing out При това на моменти са доста силни поривите на вятъра... дано утихне.  Praynig Междувременно мисля да събера коледната украса, ако детето позволи.  Crazy
Да отбележа, че като ви слушам как спите и се чудя мен кога ще ме огрее. Ние имаме поне 2 нощни хранения, но пък вече съм свикнала и не ми тежи толкова. А за помпичката baby vac само суперлативи съм слушала, но и аз мисля, че по-скоро при хрема би била по-удачна. За рутинно почистване на нослето не мисля, че е нужна.
Отивам да видя новите снимки и се захващам с елхата.  Wink

# 590
Здравейте мамчета!
Аз изтървах две теми, ама ада се стовари върху главата ми Sad
Не ми стигна проблемът с баткото с глътнатото катитнарче и постъпване в болница, ами после се разболя, а на принципа тати-мама, мама-бати, бати-мен и малката я прихвана някакъв вирус, със сополи ,кашлица и температура, та се стигна до състояние пред пневмония и съответно инжекции и АБ и т.н. Вече е добре, но пък сега плаче истерично без видима причина, не спи спокойно през деня и предполагам, че това е стрес от даването на лекарствата, голям проблем ми беше да го натикам АБ в устата и да го преглътне. Стресът беше и за мен. Искрено се надявам да се разминем с това за тази година и спирането на лекарствата да я успокои. Иначе все още успявам да я кърмя и ще карам докато мога.
Та така си изкарахме първата Коледа и нова година, дано поне годината да е по-добра Simple Smile

# 591
Не че искам и аз да се изявявам като адвокат на Съни, но тя наистина толкова усилия полага вече почти година за нас, във всеки пост отговаря на момичетата по темите, намира добри думи за всяка качена снимка на бебче - просто не е честно Дани да я обвинява Naughty А и наистина сто пъти се писа за колажа и да слагаме имена!а снимката едва ли някой ще я качи нарочно Peace
Лили, ние имаме baby vac и съм много доволна, на 2000 w ни е прахосмукачката.Аз я поръчах онлайн, но вчера я видях и в Ремедиум.

Хубав ден на всички
 Hug

# 592
Здравейте,

MagiA и ние така изкарахме Коледата и новата година.
Аз се разболях, а не се бях разболявала повече от три години. И съответно Калата, горкия, го хвана след мен, а след това и таткото Sad
Детето изпи толкова много лекарства, че направо ми беше жал като го гледах как се мъчи - да ги пие, да гълта тия отврати и да е отпуснат и нежизнен. И така три седмици! Искрено се надявам да не се разболяваме пак скоро. И в този ред на мисли - сега не излизаме навън. Просто не смея. А е такъв кошмар, този затворнически живот...
Radostina и аз мислех да се връщам на работа, но в крайна сметка се отказах. Реших, че сега ми се е паднало да си гледам детето, да си стоя вкъщи и е редно да се насладя и на тези моменти от живота, които никога повече няма да се върнат. А работа - има време - цял живот ще работим. А както е тръгнало в тази държава - най-буквално до края на живота си ще работим.
Pls, може ли някой на лични да ми даде паролата за албумчето със снимчиците. Предварително благодаря!

# 593
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, мили Simple Smile Аз тази сутрин като се събудих ММ стягаше багажа , че днес пак е на среща и на мен ми стана тъй тъпо... че заминава...та набързо стегнах и багажа на Ая и хоп с татко - неразделни Simple Smile Хубаво , че работата му е в града, където живее майка ми ... та винаги има къде да останем  Mr. Green И така де.. спретнахме си едно пътуване с малката, даже по пътя се уговорих с една приятелка да скочим до Румъния ... ама съм забравила паспорта на Ая и ще се размине тоя път... ще се набляга на лекции  Laughing
Съни, конското си стои във фризера.. ММ да го готви когато и както реши... иначе донесе и той пастърмички и готови наденички - облизах си пръстите... до лактите  Laughing Не са ми сила римичките, но моето предложение за заглавие е " Октомврийската дружина посрещна новата година и мечтае за приятна зима"   Whistling
Хубелена правило ли ти е впечатление как си с лактацията след секс?  Blush Аз установих , че ми се препълват гърдите и така ме държи поне ден два след  Blush luvbed Та препоръчвам този така приятен метод всеки му  Mr. Green Mr. Green
Магеа... пожелаавам ти, по-скоро да ти оздравее детенцето и да не се случва подобно нещо  Praynig
Смуси Ние също спим дооооста , което мен ме радва много  Mr. Green 22 и нещо заспива и ставаме не по-рано от 8 сутринта.. последните 3 дни даже се храни чак в 6 Simple Smile , но аз изобщо не се будя ... Голям кеф
Ради Нищо случайно няма... случката с бабата е била точния отговор на твоята дилема, мила... така е трябвало да стане  Hug

# 594
Hubellena, много е похвално това, че проблемът с гърдите е отшумял.
За пюрето не знам колко трябва да се топли, но аз го правя да е на стайна температура - нито топло, нито студено. Мисля, че е добре. Предполагам, че всяко бебе си има различни предпочитания към топло/студено - можеш да експериментираш.  Grinning

Лили, Маги, дано бързо се оправят децата ви.  Hug

Според мен проблема с Дани аквариус е, че както се изрази, не влиза често и сигурно е качила снимката, мислейки си че качва в общия албум, а я е качила в този за колажа. Според мен е станало недоразумение от този род. Иначе помня, че Съни на няколко пъти писа в темата, че има бебче без име. Явно майката не е чела точно тогава.  newsm78

При нас проблемът с храненето се оказа съвсем различен. Не че бебето не харесва пюретата, а не харесва лъжицата!!! Днес му дадох пюре с биберон и си изяде всичко, даже имам чувството че и цяло бурканче може да омете така. Една приятелка ми каза да си взема мека силиконова лъжичка и така ще направя. Ама през ум  не ми беше минавало, че бебето може да не харесва лъжичката - тя е пластмасова и като е свикнал на мекия биберон, може да му е неприятно с такава лъжичка. Може би към края на седмицата ще се сдобия с мека силиконова лъжичка пък да видим дали ще яде с нея. До тогава ще му давам пюренцето с биберон.  Peace

# 595
  • Варна
Ахилеа, наистина има едни меки лъжички, те са точно за в началото, сега ме подсети. Идеята е да не удряш венците на бебето, те се огъват направо.
Марсика, приятно пътуване сте си спретнали с Ая, че и от вятъра сте избягали  Mr. Green. За тези бодита в Карфур и аз бях писала, излиза 2 лв едното  Crazy, а не са никак лоши, аз взех с къс и с дълъг ръкав, взех и джинси за 9 лв и дънков гащеризон за 11 лв...
Гледах снимките и аз, много са пораснали бебчетата, гледам някои вече сами си държат играчките и главичките изправени. Тони само леко побутва неговите играчки, а да си държи главата изправен е доста изморително, от вчера забелязах, че си я изкривява на една страна, чудя се дали е притеснително  Rolling Eyes.
Той почти не спи нощем напоследък, немога да разбера каква е причината, не е от глад, а сякаш нещо го тормози, плаче дори и при мен като го сложа, спи само в ръцете ми  Crazy.
Хубалена, аз също имам чувството, че следобед кърмата е по- малко, давам и аз като теб ту едната ту другата гърда по няколко пъти, доста често и така докато се успокои. Недавам добавки вече месец, ще видим резултата на консултацията, но определено няма вид на недохранен  Simple Smile.
MagieA, elve_jounie ,  Hug.

# 596
  • София
Да се отчета,че бяхме на лекар. Гърдичките на Нели са чисти слава богу. Ще слагам капки в носа и витамин С. Благодаря ви за стиснатите палчета.
Сега си мислех може би е добре, че и двете караме един и същи вирус и с кърмата ще й предам антитела или не съм права  newsm78
Другото което ми каза лекарката и много ме зарадва е че за захранване ще говорим едва при 6 навършени месеца, тъй като сме изключително и само на кърма   chef
marsssika блазе ви за екскурзийката
MagiA , elve_jounie много е гадно да ти е болно детенцето дано да нямате повече такива случки
Petkova нашата елха си стои още. По принцип аз я украсявам доста късно- понякога чак на 24.12, а после ми е много приятно да си я гледам украсена
Zvezdichkova като четох как сте се забавлявали на снега се върнах в детските си години  Grinning
A_H_I_L_E_A  това за лъжичката може да е вярно, но да ти кажа преди като пробвах да давам на Нели залъгалка на силиконовите правеше физиономия все едно й се гади, а другите само ги изплюваше. В крайна сметка не ползваме никаква  Laughing
Смуси, успех при дерматолога.
Desert'Rose  Praynig

# 597
Лили, моя си смуче залъгалки редовно. Даже вчера пробвах да му мацна пюрето върху залъгалката и така не я изплю. Засмуча си я. Ще видим като взема такава мека лъжичка как ще е. Може би наистина му е твърда лъжичката, още повече че не плюе пюрето, дъвче си го, но след 1 лъжичка не мога да му отворя устата за 2-ра, 3-та и все го залъгвам да се засмее примерно. Иначе си стиска устенцата. Ще видим всъщност дали причината е в лъжичката като взема мека. Но няма да е тия дни, че нямам излизане, нито пък са ми превели пари, за да правя поръчка през интернет.

Моят бебок много ме забавлява снощи. Направи една серия от 5-6 коремни преси.  Laughing Като го държа и почва да се надига да сяда и обикновено му подпирам гръбчето отзад. Вчера обаче не помня как се почна та не му го подпирах и беше много смешен - с глас съм се смяла направо. Тръгне да сяда, започва да пада, спира се и пак тръгва да сяда, пак почва да пада, пак се спира и пак тръгва да сяда и така  5-6 пъти един след друг. Много се забавлявах.  Laughing Направи си упражненията за корема.  Laughing

Главичката си я държи стабилно още от 2-ри месец, отдавна не му я подпираме, но пък като го гледам колко лежи не знам дали изобщо ще се обърне.  Confused Повече от 5 мин. не ще да лежи, на активната гимнастика най-много 10-15 или ако нещо го забавляваме и пак почва да реве и не мирясва докато не го вземем на ръце. Хубаво сме го научили.  ooooh!

# 598
здражеите мацки
днес отидах и оставих жакито при маика ми и с една приятелка пихме 2 4аса кафенце на спокоиствие голям раи беше
свекарва ми е отпуска ама ве4е не смея да и я оставя на нея след последните изцепки  неможе да се раз4ита на нея,как е гледала две деца 4е и близнаци не ми стига акала тя сега неможе с едно да се оправи добре 4е неината свекарва е оправна жена и тя ги е отгледала тя незнае как се капе бебе и ми вика на мен да и дам да искапи малката е няма как да стане
супер изнервяща жена незнам как я тарпят хората
дано скоро се махнем от тук 4е на 23 години ще вляза в лудница от нея
толкова е досадна навсякаде се меси за вси4ко се обажда
званни на мажа ми да пита дали се наял можете ли да си представите какво нещо тои постоянно и прави забележки но не тя си знае неиното
абе какво да ви говоря нещо ужасно е
буквално СВЕКАРВИщЕ

# 599
Привет, момичета и за много години  Hug
Не съм писала отпреди Коледа, но не бяхме в Сф. Изкарахме си много хубаво и от сърце си пожелавам и 2012 да е щастлива и успешна като 2011 година  Hug
El Bozko, мисля догодина да качим малката на ски – сега е на 3,3г. Иначе една приятелка записа нейното момченце – и то е на 3,3 г. И е много доволна, но той е по-едричък, а е и момче. Сякаш малката ще я е страх и затова реших догодина.
Деси, стискам палци за работата!
Звездичкова, как е пръстчето сега?
Калиопа, за крустите педи ни каза боров вазелин и изпадаха за седмица – това с дъщеря ми, де. Малкият засега няма.
Хубелена, а и към всички, които се опасяват, че не им достига кърма. Изключително лактогонно действа житото. 250 гр. се накисват в 500 мл вода. Оставят се в хладилника поне за 20-24 часа. Приема се ежедневно водата, а житото се приема без да се вари, естествено като омекне. Няма смисъл да се споменава за ценните витамини, които съдържат и водата и житото.
А това е един пост, който съм си запаметила от форума с дъщеря ми и искам да го споделя с вас: "За кърменето - не ми се сърдете, но стегнете се малко. Какво е това постоянно недоверие във вашето тяло? Това е същото което се грижи за това бебе и го поддържа от както беше само две клетки. Защо сега мислите че не може едно мляко да направи?  Предназначението на гърдите е това. Нищо друго. Ако има проблем, намерете помощ, но вероятността да не можете да правите достатъчно мляко за бебо е минимална. Гърдите са орган и няма такъв който да не става за предназначението си в толкова много хора, а тука сигурно половината сте се стресирали.
Кърменето не е бонус или екстра която се дава "ако може". Това е нормата. Кърмата е горивото, с което малкото тяло и мозък са придобени да растат след хиляди години развитие. Както е нормата за едно бебе да се развива в матката, а не в инкубатор.
Доверихте се на себе си да изградите нов човек от почти нищо, не се самокритикувайте, че сега изведнъж сте неспособни да го поддържате. "

Общи условия

Активация на акаунт