Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 433
  • 707
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Пепи,слава богу не ни е запушено нослето  ooooh!
Моуд, мисля че са колики,защото свива крачета и юмручета и като пръцне веднага млъква и след малко пак...ама вече не знам и аз...
Днес цял ден сме на ръце  ooooh!
Наденцето, и Благовест толкова суче и аз все се притеснявам дали му е достатъчно,ама не дава признаци да е гладен...сигурно вече бързо изсмукеват колкото им трвябва  Peace Видях,че и вие имате пъзел  Grinning Не знам за вашия,ама нашия пуска бои и му боядиса няколко дрешки, затова сега вече постилам едно одеалце  Peace
Дезъртче,дано скоро проядете,че много е гадно така... Знам,че е рано,ама може да пробваш да го захраниш,може да предизвикаш някакъв интерс към храната  newsm78 Стискам палци  Hug Радвам се много за крачето  Grinning

# 646
  • София
  Ние днес бяхме на консултация,Еличка вече е 6 100гр и 63 см. Наддала е 900гр и 3см.  Сложиха ни 2 ваксини и тя добре си поплака този път.
За обръщането- Ели повече от 5 мин. не стои по корем и неправи никакви опити за обръщане. Затова пък се опитва да се надига, сигурно направо ще започне да седи Mr. Green
Ивета_ 76, мисля че е съвсем ясно, че под "изтръпвам" имам предвид, че се притеснявам. Изобщо не "преигравам" и да моята свекърва е от тези, които не са гледали деца. Родила е мъжа ми и на 20 дни го е дала за отглеждане на баба му и дядо му до 7-та  година. И изобщо не знам защо беше необходимо да ми правиш такъв глупав коментар. Този форум е за подкрепа, а не за нападки и заяждане, ако не си го разбрала...
Флучия, мерси за съветите за захранването. Присъствах на една лекция за кърменето, водена от Ася и много я харесвам.
Дезъртче, радвам се, че операцията на малкия е успешна, дано скоро и кризата с храненето да премине и вече всичко да е наред!
МоДе, добре сте се представили при ортопеда, поозвучили сте чакалнята.  Laughing
Айде хубава вечер от мен!

# 647
  • Sofia
Ох, да ви се оплача, имаме слуз в акото и е леко зеленикаво...  Sick

Идея нямам от какво може да е, а педи не вдига телефона...  #Cussing out Случвало ли се е на някого, какво може да е? За сега ще следя следващите акита как са, дано да е било еднократно.

Майка ми твърди, че вероятно е настинка, но аз се притеснявам да не е нещо друго... Знам ли? Няма Т, спокойна е, дори повече от друг път спи...  newsm78

# 648
хаха, Крисанка, аз пък буквално си изтръпвам  Mr. Green Не й давам да я допира до лицето си, защото е кистосана в няколко слоя и я омазва, много е парфюмирана, като ходещ ароматизатор, иначе лъже, че вече не слага парфюм, ама просто е намалила радиуса на действие с 2 метра и сега се усеща "само" от 3. Когато Стела спи отива и започва да й говори така, че да я събуди  ooooh! Като посегне да я вземе и мъжа ми й казва само: Не се класираш, много миришеш  Mr. Green Веднъж я беше държала и цялото ми детенце миришеше на омекотител. Аз такива отрови не искам до кожата на детето си, досега съм я къпала само веднъж с козметика, мажа я само със зехтин, а крем против бръчки на двумесечно бебе не ми се струва добра идея. Въобще съм като цербер  Mr. Green На майка ми съм й дала едно кремче на веледа и като има досег с бебето - да се маже с него. Съответно и бебешки прах да ползва. Всички ги е страх от мен  Twisted Evil Joy Понякога преди да вляза в стаята ги чувам да си шушукат - недей, недей, че оная ей сега ще дойде и ще каже, че й мирише на нещо  Mr. Green Влизам и : На какво мирише тук?  Mr. Green и те: На нищо, на какво, на нищо не мирише? - или направо отварям прозореца с думите: Отварям, че ми мирише на нещо хубаво.  Mr. Green

А иначе, Ивета, аз в тая графа не мисля да влизам. Те на времето като са си давали на бабите децата и са си пропуснали моментите с тях, няма сега с нашите деца да наваксват, като сме плачели са ни оставяли да не би "да свикнем" на ръце, сега - може ли да я подържа малко? Twisted Evil Държат се, все едно детето им се полага по някакъв начин, имат дял и могат да го "ползват". Затова мисля да си гледам децата и като (ако) имам внуци да не искам да ги "държа за малко". То е ясно, че перфектна свекърва няма, ама малко старание не е излишно.

Нуриии - естествено  Party

После ще допиша, че нямам свекърва на разположение да ми подържи малко бебето  Mr. Green

# 649
Оххх, милички, е няма такава загоритенджера като мене   hahaha Който го е измислил израза "булка шета - град бие" явно за мене си е мислил  Mr. Green hahaha hahahaБеше ми останал малко боб и понеже Зори много обича реших да го сготвя. И за по-мързеливо го подварих и после с всичките зарзавати и подправки в тенджерата под налягане. И хем викам си няма да е яхния, а като супичка. Как успя за 40 минути да изври цялата вода просто не знам. Друг път като сложа вода не извира и манджата стои промита, а сега се е изпарила съвсем в буквалния смисъл и къщата мирише на загоряло навсякъде. Ще им се наложи на моите тази вечер да са на моята диетя, сиреч картофки с малко сол, червен пипер и олио на фурна.  Mr. Green hahaha

Много ви благодаря за съчуствието  Hug То сега като че съм претръпнала покрай каката и не ми е чак такава драма. Не че не ми е мъчно, ама по-философски гледам на нещата. Обаче е много досадна тази игра на котка и мишка.

А ортопода освен, че мтеи излезе с довода за майката дето си носела детето с прибрани едно до друго крачета и то имало луксация ми изтърси и нещо друго от което аз  Shocked #Crazy В кенгуруто видите ли детето било по-защитено отколкото в слинга. Ако сме се спънели в някой корен на разходка в парка в кенгуруто щяло да се предпази по-добре, ако паднем върху него отколкото в онази "кърпа". Аз направо се изблещих.  Shocked В каквото и да е, ако се стоварим върху бебето не ми се мисли. Да не говорим, че в кенгуруто крачетата му се мандахерцат отвън и е по-вероятно да се изкълчат на някъде в сравнение със слинга където могат и да са по-защитени . Абе думи нямам. И на всеки мой опит да му кажа, че има и други пози, в които детето стои като жабче той само ми повтаряше, че е против. Е, аз му теглих една на ум, защото беше ясно, че той едва ли е чел и виждал различните пози на бебето, ама иначе е твърдо против защото, ако паднем върху бебето в кенгуруто ще е по-защитено. Не знам как е стигнал до този извод и дали е правил някакви crash тестове по случая, ама беше много увурен в думите си.  Mr. Green
Smehoranka, може и да е инцидентно. Много се надявам да е така.  Praynig Ако хапнеш спанак например акото става зеленикаво, при повечко сушени сливи придобива лек кафеникав нюанс. За слузта не мога да кажа. На Зори при такива случаи винаги добре й се отразяваше като си направех нещо с ориз. Акото на следващия ден ставаше златисто и с добра консистенция.

# 650
  • Нейде из лудите гори...
 Smehoranka  проследи следващите памперси. Ая също имаше слуз в няколко памперса, но не един след друг и аз кротко дочаках консултацията , защото не сметнах за притеснително малко слуз в 1 памперс на 3-4 дни  Peace Като питах педи , каза че може да е от колики  Thinking Аз не съм разбрала до ден днешен да сме имали колики ... ама това е единия вариант. Някой тук беше постнал статия за различното ако на бебетата и специално за слузта пишеше , че може да е от повечето отделяна слюнка  newsm78 Разбира се.. слузта може да е признак и на по-сериозни неща.. но според мен проследи следващите памперси и не се притеснявай предварително  Peace

# 651
Здравейте,момичета.Ние тази нощ успяхме да се понаспим,ама не особено много ConfusedАлинка заспа с 300 зора към 1 часа,после се събуждаше през 1 час и приспиването й ми отнемаше по още толкова ooooh!Но...какво да се прави!Спи ми се много и се надявам тази вечер да спи и тя,че и ние да можем да поспим.Иначе през деня е спокойна.Ходихме за 1 час на разходка,макар че е доста студено,но то вкъщи не се издържа,та така...

Дезъртче,много се радвам,че писа! HugРадвам се,че операцията на Ивко е минала добре и че той се оправя!А ти...ти си герой,не знам как издържаш,честно...Желая ти много търпение и сили,че ще ти трябват по много и от двете! Hug Hug Hug

Смуси,аз за тази вечер правих ориз със зеленчуци.Много го тачат вкъщи,след малко ще опържа и картоф,та това ще се яде.Лошото е,че и за утре ще трябва да се готви.Мисля една постна супичка да направя,зеленчукова...Пък,който се мръщи-да си стои гладен. GrinningА за чашите...Аз на Боян започнах да му давам първо чаша с мек накрайник,но мисля,че беше някъде около годинката,защото той преди това не искаше да пие от нея.След това преминахме на чаши с твърд накрайник и накрая вече започнах да му давам от чаша.На Али мисля да й предложа чаша с мек накрайник,когато започне да пие повече вода,сигурно това ще стане,когато захраня.

Цвети,браво на Дари,все така да си наддава!Хубаво сте направили,че сте отложили ваксините.Дано наистина не се разболее.Ама и ти ли си захранила Дарина?Аз явно съм пропуснала нещо... Blush

Ел Божко,тези ваксини Алина ги понесе добре.Не е вдигала Т,беше по-сънлива и малко по-кисела,ама...И двете й ги биха в един и същи ден,да. PeaceДано и при Боряна да се размине леко и без да вдига Т. Praynig

Хубелена,аз много ги обичам тези банички,Боян също ги харесва.Много са хубави с ябълка.Исках да пробваме и новите с шоколад,ама не можах да намеря никъде.

Цеца,честити обръщания на Йоан.А на теб-честита прическа! Grinning

Хаха,Ахилея,успя да ме разсмееш. LaughingАз пък по-предната вечер сънувах,че съм станала президентка. bowuu

Звездичкова,кофти,че сте попаднали на такъв ортопед,ама важното е,че при Калоян всичко е наред!Другото не е толкова важно. Peace

Миша,Анси,браво на вашите юнаци.Големи мъже GrinningВсе така да си хапват и наддават. Grinning

Наде,да...възможно е за 6-7 мин. да се нахрани детето.Някои бебета сучат по-бързо и се наяждат по-бързо.Алина преди сучеше по половин час,че и повече.Постепенно започна да намалява времето.Сега суче по около 6 мин. на гърда,понеже аз давам и от двете гърди.После като проверя,нищо не е останало.И аз си мислех,че ми е намаляла кърмата,но щом я държи сита,значи не е в това проблема.До следващото хранене издържа по 4 часа вече.А и нощем стои сита по 6-7 часа,стига да не е кисела,както сега.

Криси,браво на Ели,много е пораснала.Кофти,че е плакала на ваксините,ама няма как...Дано поне не вдига Т!

Оххх,Зелда,винаги успяваш да ме разсмееш...Големи описания правиш винаги на свекърва си hahahaАко ти кажа какви представи съм си изградила за нея по твоите описания Joy

# 652
  • Sofia
Zvezdichkova, marsssika Много ви благодаря!  Hug Hug Hug

Успокоително е да знам, че се случват понякога подобни неща при бебетата и че не е задължително да е някаква сериозна причината. Че на нас ни е за първи път и така се ошашках...  ooooh!

Смятам да проследя какво се случва в следващите памперси и също вероятно ще дочакам следващата редовна консултация (следващият понеделник). Да видим какво ще каже педиатърката. Тя и без това все още не си вдига телефона, не смятам повече да й звъня.  Thinking

Иначе принципно нищо зелено не съм яла, но днес се полакомих и пийнах повечко сок от круша - две чашки вместо една.  Mr. Green Може да е дало отражение, знам ли? И мармалад от сливи си похапнах и доста слюнки отделя малката от няколко дни...  newsm78

Ако е под ръка линкът със статията за цвета на аките, ще се радвам да ми го постнете да се образовам.  Wink

# 653
Влизам набързо да пастна един линк относно най-новите изследвания за глутена:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=593325.0
Ей, тази СЗО постоянно си мени възгледите.  Laughing Най-новите изследвания показват, че късното захранване (след 6 мес.) с глутен е също толкова опасно, колкото и ранното.  Laughing Ще се сетят.

"Тези открития препоръчват един критичен период за предлагане на глутен между 3-я и 6-я месец вероятно (пак предположения) като най-подходящ. Предлагането на пшеница след 6-я месец предполага развитие на алергия към пшеница на 4 годишна възраст. " - това е от статията.

Оф, тези СЗО са много смешни - постоянно все с някакви нови изследвания излизат. Направо им се чудя защо само се бъркат в здравето на хората като повечето им теории са по-скоро нови експерименти с хората. Още по-лошо - с децата. Напоследък стана много модерно това късно захранване и то по препоръка на СЗО, но нямаше до скоро доказателства дали наистина действа толкова добре, колкото се говори. Сега най-новите им изследвания показват, че са сгрешили.  Laughing Еми така е, порасна поколението, захранено късно и се оказа, че е по-кекаво и от ранно захраненото и айде нови теории.  ooooh! ТЕз хора кога ли ще престанат да объркват здравето на децата ни с мъгливите си препоръки?!?!  #Cussing out
Сега пак ще принудят производителите на бебешки храни да си сменят месеците на етикетите.  Laughing

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 20:16 от A_H_I_L_E_A

# 654
  • София
За спането-Ани спи съвсем малко през деня-два пъти по половин час и през другото време е на ръце или яде или плаче или си играе сама или с нас.Заспива ужасно късно вечер-след 23.30,най-често към 1.00 през нощта и спи до 8 сутринта.Та това ни е режима.Аз все съм недоспала,понеже сутрин все ставам в 7.30,за да изпратя каката и мъжа ми и после се започва режима на бебка.Имаме си свекърва у дома и тя наистина помага-готви,гледа Ани когато се налага да изляза някъде,но не мога ли да се наспя човешки,все ми е замаяно през деня.
Ваксините още не сме ги сложили и аз се вълнувам,нашата педи каза,че както ги е понесла Катето,така ще ги понесе най-вероятно и Ани.Катето вдигна Т на втория прием,а първият и третият път беше спокойна.Ще видим сега как ще е,другата седмица ще докладвам.
За чашките - Катето изобщо не й хареса накрайника и направо от нормална чаша се научи,но не помня точно кога е било-около годинката мисля.
Имате ли представа дали в момента се намира каша от царевица-преди имаше на фризокрем,но сега не намирам по магазините.Така започнах да захранвам голямата,много добре й понесе и после включих ориз и след това и зеленчукови и плодови пюрета.Ориз не ми се иска директно,за да не я запича.

# 655
Дааа  , този форум е за де си споделяме и  подкрепяме , а на тези които не им изнася чуждото мнение е хубаво да се въздържат от разни остри постове  Hug
Съни да и аз захраних Дари и не съжалявам сега се храни много по добре и си изяжда всичко нищо , че по някога ядем по час и 30 мин.  Laughing дано се наспиш тази нощ и да няма повече такива  Hug
Смуси аз вчера готвих пиле със зеленчуци на фурна и понеже съм малко мързелива в последно време сложих голямата тава за да има и за днес , а за утре не ми се мисли  Mr. Green

За ваксините  Катя изобщо не ги усети за разлика от Дарина цялата Военномедицинска поликлиника заедно с болницата чуват Дари  Embarassed
лека за сега

# 656
  • София
За захранването- мисля,че до третия месец е безсмислено да се дава нова храна.Ами то още не се е приключило с коликите и стомахчето страда,защо да бързаме и да го товарим още повече.След това кой когато реши,че е готово бебето,да пробва според мен.Аз лично ще изчакам да навърши 5 месеца и тогава ще почна с каша-според нашата педиатърка/а тя е страхотна и винаги е права/ е добре да се почне с каша,защото е много близка като консистенция до сухото мляко и лесно се приема от бебето.Но вече има толкова много схеми за захранване,че всяка майка да се води по усещането си и да следи бебето,това е моят съвет!

# 657
Здравейте момичета  Hug. Аз съм поредния читател, а не писател във форума. За протокола - синът ни - Данаил - се роди на 14.10.11. Чета темите на октомврийските мами що годе редовно от септември месец и честно да си кажа съжалявам, че започнах толкова късно, но бях на работа буквално до деня преди да родя  Laughing. Та от тогава все се каня и аз да се представя, нооо първо докато наваксам с четенето...след това започнах да намирам готови отговори на въпросите, които ме вълнуват тук и пак от четене не остана време да се включа. Напоследък причината, поради която не достига времето са почти постоянно запушените ми канали. Кърмим се реално от около 40-я ден - до тогава изкарах 2 сериозни мастита с 40 градуса Т, дохранвах, защото педи каза, че не ми стига кърмата (всъщност въобще я нямало) и бях решила, че кърменето няма да ми се получи. В  кратце - от почти 2 месеца нашия Дани е само на кърма и наддава добре. Това добре, но проблемите на мама не затихват и понеже чета, че ХУБЕЛЕНА е преживяла почти същото като мен - моля за инфо - хомеопатичните класически хомеопат ли те насочи към тях и съответно ти предписа схемата на приемане или просто от четене по форуми? Май само бела доната и брионията не съм пробвала Sad Благодаря предварително за отговора и се надявам да се включвам често по темите, които ни вълнуват

# 658
Ия, пробиотикът се казва Infant Dophilus Plus, но се оказва, че го няма по аптеките май, утре ще търсим на още няколко места, ако не ще помоля педи да пита представителя им къде зареждат все пак??
Уф, момичета Дани вдигна температура след ваксините- с 37.5 е и сега спи, иначе си беше весел преди това. Педи каза до 38 гр нищо да не давам, ама аз съм паника и се чудя Thinking Вие давате ли?При вас колко време се задържа температурата след ваксина?

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 22:12 от misha_1

# 659
  • София
Зелда, пак много  ме разсмя с твоята свеки, особено за парфюма и. Малко си я представям като майката от "Женени с деца", май Пеги беше, забравих и името Joy
От моята си изтръпвам като вземе детето , така го друска и размята, че имам чувството, че ще му изхвръкне главата.
Съни, толкова добре се справяш с темата и като  те чета май и у вас си като генерал, мисля, че от теб ще излезе страхотен президент. Така че вече знам за кой ще гласувам на следващите избори Hug

Общи условия

Активация на акаунт