Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 703
  • 707
  •   1
Отговори
# 630
  • Куциндрел
Инка, ти консултира ли се с педиатър? Нашата педиатърка ни е забранила да мажем по лицето с каквото и да е било, ако тя не ни е казала. Йоан имаше лишейчета по веждите и докторката каза да го мажем съвсем леко с кремчето, което ни изписа за дупе.
По правило, децата не се къпят всеки ден с сапуни, шампоани и т.н. Както не се и мажат всеки ден отгоре до долу с олио и други мазила. Инка, спри всякаква козметика за бебето като начало и говори с педиатъра.

Да се похваля, вчера Йоан се обърна няколко пъти от корем по гръб. Днес не иска да го прави, явно не е на кеф. От няколко ден все повече и повече се тръшка. Не реве силно, но преревава. Не мога да го разбера какво точно иска. Веднъж му се ака, после му е скучно или му се спи. Някакъв нов етап в развитието му е, тамън усвоих предните му тръшканици за какво са и ето ти нови.
Вчера се постригах, естествено и синковеца беше там. Умря от кеф, толкова много каки и интересни неща. Посваля се и после заспа hahaha
Хм, за разходките май го измислих. Ако времето е много лошо, до нас има Дънкин Донътс, ще си кибичим там. Че следобед малкия спи навсякъде другаде, но не и вкъщи. Crazy
Днес не е толкова лошо времето, ще се поразходим, че ми омрънка душата. Както ми се радва и дрънчи нещо, така изведнъж заревава. Сега е мрънкал, защото му се ака и спи. Сука, пръдна и заспа. hahaha

# 631
Леле,за 1 ден колко много сте изписали.Добре,че малкия кротува,та успях да прочета,дано да успея и да отговоря. Crazy
Ние вчера нааай-накрая ходихме на ортопед,едва взех направление,ще я сменям тая,то се е видяло... #Cussing out Малкия орева чакалнята,хората ни гледаха страшно,ама какво да се прави.Тъкмо в колата го хвалех колко е кротък и после newsm45 smile3514 Навръщане беше кошмар,искаше да гледа през прозореца,какво вижда и аз не знам-абе,орева света. Лошото е,че не може да се нарече рев,ами пищене,все едно нарочно се надува.Даже сълзи не пуска. Crazy newsm78 Голямо инатче ще е. #Crazy Иначе всичко ни е наред,прегледа беше точно 5 мин.,д-ра каза като навърши 6 месеца пак да го водим.
Преди това успяхме да си направи една дълга разходка по центъра,днес мисля да я повторим,че ми писна в тоя квартал. Mr. GreenЕ,бабките ме гледат накриво в метрото,като се кача с количката,ама да си гледат работата. Heart Eyes Sick Да ви кажа,ако някой се интересува,че във Вис Виталис на Стамболийски има от разхлабващия чай на Блевит,който издирвахте преди време.

За спането-Светльо заспива към 23ч,рядко по-късно и вече започна да спи до 8 сутринта,ама аз съм мнооого поспалива и даже и след този сън ми се спи.... Sad През деня спи,когато му скимне,сега например пак е заспал. Crazy

Анбибиан,много е хубава книжката ти за храненето.И аз я гледах,но понеже поръчах още и щеше да ми дойде малко нанагорно като сума. Mr. Green

Радостина,съдбата се е намесила по най-добрия начин.Жалко само,че трябваше да преминеш през доста терзания.  Hug

lilly74,аз ползвам помпичка за 9 лв,с която дърпам с уста.Много съм доволна,е малкия доста реве,но поне после може да диша.

Звездичкова,дали има вариант след време алергиите да отшумят?Аз като малка съм имала страшна алергия към кайсии,а никой от родата няма никакви алергии,но след време съм се оправила.Само се притеснявам,че като бях бременна ядях точно кайсийки в промишлени кол-ва.Дано да не съм навредила на малкия. Thinking

MagieA,elve_jounie, доста ви се е насъбрало.Дано това да е за тази година,че и за следващата! Hug

Ох,Марсика,ако знаеш как ти завиждам за пътуването.Аз не съм излизала от Сф от май месец,защото имах контракции. newsm45 Сега мислехме да пътуваме,ама брат ми катастрофира,та пак ни се размина. Cry

Съни,не знам как издържаш наистина.Аз психически да съм се сринала,защото съм доста нервна,а с ревящо бебе съвсем ще се побъркам.Моите адмирации и дано Али да спре да ви тероризира. Hug

Desert'rose,радвам се,че всичко е наред с крачетата. HugДано и малкия злоядко да спре да тормози мама и тати и да почне да папка. feeding

cvm,браво на голямото момиче. Hug

Seengirl,сигурна ли си,че са колики?Да не би нещо друго да тормози мъничето?Много се изнервях,когато при най-малкия рев на Светльо и всички,супер убедени ми казваха,че са колики. #CrazyЕ,не може всеки плач да е признак на колики.Не казвам,че при теб е така,но вижте дали наистина не е друг проблема. Hug

Ceca,ние снощи изкъпахме за пръв път малкия с козметика.Мисля през 1-2 да го мием с нея,за да не му се изсушава и без това нежната кожа. Peace

Ние най-накрая се завърнахме да спим при малкия и тая нощ не можах да се наспя добре.Нещо приплакваше насън и аз ставах да видя какво му е.Явно си сънува нещо детето,но е много кофти.Освен това сънувах ужасен сън,даже разплакана се събудих. newsm45 Даже не искам да се спомням.

Това е от мен,аз ще ставам да храня малкия и да видим дали ще можем да бутаме бабичките в метрото. Crazy Hug

# 632
анибани ти ли беше писала за намалението в НЕКСТ   newsm78 ИНТЕРЕСУВА МИ ДО КОГА Е  Praynig МОЛЯ НЯКОЙ ДА КАЖЕ

# 633
Като говорим за сънища аз предната нощ сънувах много странен сън - някой/нещо ми изброи всички мои познати умрели и каза кога са умрели по дати и ми каза, че сега е мой ред.  Joy И аз като се събудих първата ми мисъл беше да си купя бонбони Мерси да си хапна преди да съм умряла.  Joy После се замислих кой ще гледа бебока. А после си викам каква съм тъпа да се връзвам на сънища и спрях да го мисля.  Laughing Разрах обаче, че дори и да мисля, че може да умра скоро, пръста няма да си мръдна да свърша някоя работа -ей, голям съм мързел.  Абсолютно нищо не се промени в моя живот. Laughing

# 634
Съни, Леда спи от 11 вечерта до 8 сутринта. През деня обикновено след като се е нахранила бодърства около час и половина и после спинка до следващото хранене. Това е в идеалния вариант  Simple Smile Но и тя си има настроения и понякога заспива веднага след хранене, а след следващото будува много. Аз бях чела някъде, че нормалният ритъм на новороденото бил храна, будуване, сън, храна и това много ми помогна да се науча да разчитам сигналите, които ми праща. Рзбира се нашите бебчета вече не са новородени, но все още не са далеч  Simple Smile
Флучия, постнала си интересни неща за захранването. Мерси!
Смуси, радвам се, че всичко е наред след прегледа при дерматолога!
Смехоранка, в София ли е епитемията от дребна шарка? Мен много ме е страх да не се зарази малката.
Ел Божко, на Леда и биха едната ваксина и педиатърката ни вика след месец за другата. Реакциите, които получи бяха 37.4 24 часа сле ваксинирането и спадна с един панадол, и две акита бяха малко по слузести и зеленикави, но в никой случай не изглеждаше страшно. Успех и не се притеснявай!
Инка, Леда има лишей на веждата и педиатърката ни каза, само зехтин. Аз обаче наруших и я намазах със преварена свинска мас и лишея почти мина. Бузките също и бяха по сухи, но се оправиха само с 2,3 намазвания със зехтин. Аз мисля, че при нея се получиха от студеното тези неща и сега я правя салата преди да излезем.
Аз вчера бях на преглед при хируг и се оказа, че нямам диастаза, но пък тази дупка, която усещам около пъпа било разширено пръстенче около пъпа и имало голям шанс, да ми се прищипело нещо и да ми стане пъпна херния. След месец съм пак на преглед. Някой от вас да има пъпна херния? Много ми е интересно как изглежда белега след операцията...мхм

# 635
анибани ти ли беше писала за намалението в НЕКСТ   newsm78 ИНТЕРЕСУВА МИ ДО КОГА Е  Praynig МОЛЯ НЯКОЙ ДА КАЖЕ
аз, обаче не знам до кога е, вероятно до изчерпване на количествата, а те си бяха поизчерпани вече като ходихме
в кауфланд има промоция на Хъджис памперси - 104 бр размер 3 за 28 лв. Не съм ползвала такива, имам бегъл спомен, че някой беше казал, че се слагат по-различно от другите памперси, така ли е?
Удобни ли са за ползване, че се чудим дали да купим?

# 636
  • Sofia
lusine Така казаха по новините - София и Пловдив най-много заболели по 151 деца. Но това по детските ясли и градини, нямало все още епидемия, натам вървяло...  newsm78

Много е вероятно журналистите пак да си търсят сензация и да спичат народа излишно.  #2gunfire Ама аз нали съм си панировка и не посмях да я взема на срещата малката...  Embarassed

На ЛЛЛ срещата отидох, но можах да остана само за час - но докато се съберем мамите, да се нагласим и стана 11:15-11:20, после малко за отбиването повече поговориха и споделиха опит, та не можах много за захранването да чуя.  Sad Ако някой е ходил, може да сподели какво са си говорили мамите.

Това, което чух е, че натиск имало от страна на близки и роднини върху майките, които изключително кърмели дечицата да ги захранват и големи "възмущения" от типа на "ама ти още ли го кърмиш на 1г3м?" и т.н. Споделиха, че вероятно този въпрос произтича от мисълта, че за много хора да кърмиш детето си значи изцяло само да е на кърма, а всички знаем, че от един момент нататък, това съвсем не е така.  Wink

Освен това, важно е да се отбележи, че има разлика между ЗАхранване и заместване на едно кърмене с хранене с твърда храна. ЗАхранването е, за да се запознае детето с различни вкусове и храни и не е задължително да се бърза със заместването на едно кърмене с нещо хранене с друго. Разбира се, всичко е строго индивидуално, децата са различни и всяка майка най-добре може и решава кое е подходящо за детето й.

И последното, което си спомням е, че захранването е първата стъпка към отбиването (което може и да се случи и много месеци след като сме започнали да предлагаме и друга храна). Пак повтарям, много се наблегна на това, че всичко е индивидуално...

Това от мен. Дано съм била точна и изчерпателна.  Thinking

Благодаря на Флучия за ценните материали по темата за захранването. Много ми бяха полезни.  Peace

# 637
Здравейте,
отдавна не съм писала, но нещо се мотам вкъщи.

Направо ви завиждам за дечицата, дето спят цяла нощ. Моето диване става през 2.5-3ч. и това си е. А денем спи по 20 мин. после все мрънка да го нося, после пак малко поспива. Няма сън за мен.

Качил е 1 кило и вече е 6220 гр. и 62 см., съвсем добре. Ваксините също добре понесе.

Засега не се обръща и много мрази да е по корем. Вдига главата за 5 сек. и почва да реве.

Весел ден на вас, Митака пак е сърдит в шезлонга.

# 638
Здравейте момичета  Grinning
Ние днес бяхме на преглед в ортопедията в Горна баня и хич не съм доволна от доктора. Добре, че всичко си му е наред на човечко. Еййй, това ако си с първо дете и попаднеш на този не знам..."Ако имате нещо питайте". Ами какво може да пита една неопитна майка, откъде да знае какво е за ортопед и какво не. Нито засегна темата за обръщане, нито за пълзене, нито за сядане, нито за проходилки, прохождане или каквото и да било друго. А като го питах за слинг на какво мнение и колко време е разумно да се носи детето категорично ги отрече. Децата били там с изправени и долепени крака. Една майка му довела такова дете с луксация. Този дали изобщо е виждал слинг и дали изобщо е наясно с начините на носене на детето  newsm78
Аз да ви се оплача, след като оправихме личицето и ушите са почти наред се оказа, че е преместил реакцията човека и сега под дясната мишница и под лявото коляно на сгъвката стои като охлузено и от там сълзи лимфа. Остана ми само морковите да ги тествам, да не би пък те да не му понасят....ама аз май останах само на вода, картофи и ориз. Поне ще се вталя бързо-бързо.  Joy hahaha
Хубеленче, да те успокоя мила с намалената лактация вечерно време. Нали ти писах, че и аз съм така. Въпреки моето подозрение, че човечко си гладува вечерно време за точно една седмица е дръпнал от 4.860 до 5.090, което е 230 гр. Явно си папката децата добре, просто вечерно време ще е по-изнервящо за нас.
marsssika, успех с лекциите. Другия път и до Румънско ще отскочите. Букурещ между другото много ми хареса като град. София пасти да яде.
Флучия, пръстчето е...не знам как. Падна му нокътя. Продължи да набира навътре. Лекарката ни даде едно хомеопатично, което спря процеса и започна това, което е набрало да избива навън и сега стои като голяяяяма коричка върху нокътя му. Ще чакаме само да си падне. След няколко дни ще започнем с друго хомеопатично, което щяло още да подпомогне процеса. Но после трябва да се види ложето на нокътя в какъв вид е. Но поне вече няма инфекциозен процес, което пак е нещо. Много полезна информацийка си запазила от преди, мерси за споделеното, определено ме успокои в някои насоки.  Hug
Desert`Rose, мила ти си не човек, а желязо Hug Браво за упоритостта и позитивното мислене. Стискаме палци да прояде мъника и всичко да бъде наред с крачетата.
Ceca , честито ви обръщане.
MoDe, израстват се, но няма гаранциа кое и кога. Може и за цял живот да остане нещо. Каката не можеше да яде карфиол, тиквички, свинско, телешко, яйца и кравешки. Всичко се оправи, останаха само кравешките и белтъка на яйцата. До два жълтъка яде без проблем и може да има и едно цяло яйце без да реагира. Но имам усещането, че май с кравешките неща скоро ще се пребори.

# 639
Здравейте, момичета!

След малко ще храня Кали и преди това реших да ви драсна някой ред.

Днес сутринта чистихме с ММ,то още има де, ама първо детето да яде и ето ти деняъ е минал. Времето ми лети напоследък, не знам при вас как е, предполагам, че по същия начин. А мамите с две дечица......абе да са ни живи и здрави сладурите, това е най-важното. Преди малко отидох при Кали, тя си се занимава в легълцето с играчките и и казах "обичам те, мамо" и тя така хубаво ми се усмихна.....ей за такива моменти си заслужава човек да гледа дете.

Това е от мен за сега, по-късно пак ще се включа. Hug Hug Hug

# 640
Здравейте, момичета Hug Ние бяхме на консултация- пораснали сме за 25 дни с 2 см и 510 гр Thinking Лекарката каза за грамчетата, че може и по- добре, но не било страшно. Иначе каза, че е супер в нервно психически план- той си включи номерата и си държа главата през цялото време  изправена, следи играчките, хваща, стъпва като го вдигна, хилосва се. Еl bozhko на нас сега ни биха двете ваксини- Пентаксим и пневмококовата, лепнах от охлаждащите лепенки, сега спинка, ще видим. Порева, но не много, на хепатитната се дра като магаре. И аз се безпокоя, че нали имаме и съмнение за АБКМ( затова са ни месец назад ваксините), но тя каза, че нямало смисъл да отлагаме, само пихме Фенистил 3 дни преди ваксината.
За спането - Дани няма режим, прави каквото си иска, но през деня обикновено след хранене будува и си играем, после спи около час и пак се храним. През нощта заспива към 23-24 часа и най- често се буди към 5, храним се и се глезим до 6, после заспива до 8, яде и заспиваме до 10-11 часа. Но има и нощи през 2 часа се буди, друг път спи до 7-8 часа.Аз вече свикнах- колкото толкова Grinning
За ортопеда- на нас Алексиев ни каза, че може в слинг, кенгуру, шезлонг и всичко , което е измислено и пише, че е за съответната възраст. Каза, че и двете му деца са били в проходилки( питах, че нали някои ги отричат). И какво значи - довели му дете с луксация от слинг( поста на Звездичкова)- ако е с луксация без да е слагано в слинг трябва да заключим , че е от количката ли??
За коликите- май още имаме, аз давам само Лефакс, спрях био гаята, че имам чувството, че откак я пием са ни по- слузести изпражненията и по- редки. Сега педиатърът ни изписа някакъв нов пробиотик специално за деца със съмнение за АБКМ, газове, дерматит и т.н- ще го пробвам и ще кажа отзиви Peace

# 641
Звездичкова, ама хич не е лесна твоята с тия проблеми. Дано скоро се намери решение и откриете виновника, че е много притеснително така.

# 642
Здравейте!!!

Аз днес съм като ударена с мокър парцал.Снощи ми беше много лошо и съм заспала някъде към  3 часа.Болеше ме  корема и даже повръщах SickМоже би е нещо от храната, но днес нищо ми няма само дето ми е смотано дето не се наспах Sad

Сийн, ние от доста време нямаме колики, но той и нямаше кой знае колко силни колики и Ентерокинда спасяваше положението Peace

A_H_I_L_E_A , много кофти сън Sad.Аз пък сънувах, че оставям бебо на спалнята и той като взе да се търкаля като пумпал, отида чак на другия край JoyМай доста ме е обзело това обръщане от гръб по корем.Той досега само от корем по гръб се обръща и то много рядко.Инъче като е по гръбче и като почне да се надига с краката имам чувството , че всеки момент ще се обърне, но скоро и това ще стане всичко с времето си Naughty

Съни , мерси за милите думи за Симеон, наистина е пораснал на 16.01 ще разберем и с колко.Напоследък и мен ме притеснява намаляването на кърмата.Според вас възможно ли е за 6-7 минути да се нахрани детето, щото напоследък намаме по- дълги кърмения.Успокоява ме факта, че издържа 3 и повече часа до следващото хранене.
Desert`Rose дано бебчо скоро почне да си хапва и всичко с крачетата да е наред Hug

Флучия  202uu

Чао за сега от нас Hug

# 643
Ние току-що се върнахме от разходка. Малката още спи, да видим само до кога. Simple Smile
misha_1, какъв пробиотик ви изписа педиатъра? И ние сме с АБКМ и АД, в момента давам само био гайа и сме със слуз и редки акита.
Zvezdichkova, хич не ти е лесно и на теб.  Hug  И ние  сме с обриви в момента и вече нямам сили да се ядосвам. А за вталяването си права, аз никога през живота си не съм спазвала диета, но сега като ми се налага няма как - станала съм по-слаба от преди да забременея.  Confused
anssi, много добре е наддало Митето, браво на него!  Grinning
 Smehoranka, много ти благодаря за информацията от срещата на ЛЛЛ. Ще ми е от полза.   bouquet
anbibian, знаеш ли до кога е промоцията на Хъджис в Каулфланд? Аз до сега не съм ги ползвала, но чух много добри отзиви за тях от една мама и мисля да ги пробвам.
lusine, стискам палци да не стане пъпна херния.  Praynig
Флучия, много полезна информация за захранването. Благодаря ти. Grinning
nadenceto, много неприятно. Бързо възстановяване и наваксване на съня.  Hug
Съни, дано малката да кротка и послушна тази нощ, та да си починете и вие малко.  Hug
Трябва да бягам. До после.

# 644
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте и от мен , момичета.
Защо така бебчетата отказват да ядат тези дни? Пожелавам на всички с неядящи бебоци скоро да отмине този "вирус"  Praynig Че те хубаво не са гладни.... но милите им майчета се притесняват  Tired Струва ми се , че Ая яде малко , но като видя как блажено заспива, а от устата й потича малко кърмица и притеснението ми отминава  Whistling
Звездичкова  Hug Голяма серия ви налази вас с малкия бонбон. Дано скоро да изчезнат всички проблеми  Praynig А относно луксацията и слинга... според мен е възможно.. ако не се поставя бебето както трябва... но това се отнася и за всичко друго .. и за проходилки, кеггура.. е в количката не знам как ще сложим бебе на криво ... но няма да се учудя , ако има как  Crazy
Десърт, браво на малкия герой за операцията.. но това с хапването  newsm78 Дали е възможно да е някаква следоперационна реакция? Дано скоро да се успокой и да хапва нормално  Praynig
Цеца, Ая също спи навсякъде другаде освен у дома през деня  ooooh!  Както и леглото й се използва за шкаф за одела, играчки и всякакви нейни консумативи  Whistling Ще му мисля, като дойде време да я уча на леглото й  Crazy
Тони, на мен дните ми минават светкавично... е вчера ММ се прибира, казахме си 2 приказки и хоп гледам часовника вече 9 и 30... дните минават неусетно и дечицата растат... трябва да се радваме на всеки миг , защото те никога повече няма да бъдат толкова малки и бонбонени  Heart Eyes

Ние още сме при майка ми .. та днес успях и да се излежавам до късно  Mr. Green Следобед излязохме на разходка , но ми стана хладничко и се прибрахме на бързо ( бях със слинга и разгърдена). Много съм доволна, днес намерих офертичка в грабо.бг за моксатерапия и аромамасаж на гръб за 7,50  Mr. Green Та купих 2 ваучера , за мен и мъжо да се поглезунчим малко   Mr. Green  
Ая от месец поне си лигави и лапа ръцете, но вчера за първи път им обърна истинско внимание  Heart Eyes Гледа си разперена ръка, после я гледа на юмрук и й говори .. така й се радвах... стоя сама в стаята сигурно половин час и си говори на ръката...  Mr. Green А това със самостоятелното стоене си беше направо рекорд... дано все по-често да ми прави такива половинчасови номерца  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт