Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 708
  • 707
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Боже, боже, датата на срещата ли пропуснах???!!! Голяма съм шматка! Mr. Green Embarassed

Смуси, благодаря, че отбеляза и благодаря за инфото за бейбивак. Ще пробвам следващият  път на по-висока мощност.  Peace

Срещата е утре (10.01.2012)

Съжалявам, че толкова късно постнах поканата, дано някой да може да се организира да отиде, после може да сподели интересна информация. Аз много се бях навила да отида с малката, но днес тези новини за "епидемия от дребна шарка" ме притесниха. А майка ми каза, че ще може да гледа малката до 12:00 часа на обяд и после имала работа.

Та, за да не рискувам, ще отида само за началото към 11:00 и ще си тръгна доста по-рано... Колкото хвана, толкова. После ще споделя, ако има нещо интересно.

Ние чакаме гости от Испания. На ММ брат му ще дойде в сряда с жена си и племенницата (на 1г.3м.) и ще останат цял месец вкъщи., та ще е голяма веселба с две лапета. Дано малката си запази режима, че не знам...  Praynig Praynig

# 616
  • София
Добър вечер!
Свекърите са у нас и аз съм  [smilie=smile3511.gif
Имам едно въпросче- свекито много се радва на детето, обаче, когато го вземе в ръце направо изтръпвам и докато е в нея детето сърцето ми се свива. Често си намирам извинения, за да не и разрешавам да я вземе, но няма как това да е всеки път. На някой от вас случвали се такова нещо?
Хубалена, миличка, много се радвам, че проблема с гърдите е отшумял. Най- сетне ще се насладиш на кърменето.
Марсика, това  luvbed и при мен действа на лактацията. затова се опитвам да е по- редовно  Embarassed
Анбибиан, цитонамазка 2-ра Б група не е опасна, но трябва да се проследява на всеки 6 месеца да няма развитие. Опасно е ако е А група, тогава е раково състояние. Аз също съм с  2-ра Б.
Флучия, това за съня ми беше много интересно, но определено не е за моето бебе. То през деня поспива по 15-20 мин. след хранене и се буди по2,3,4 пъти през нощта #Crazy Освен да и прочета статията, че да се подсети как трябва да спи Laughing
Лека нощ!

# 617

Забравих да ви питам, особено майките с по-големи деца, откога почнахте да въвеждате чашка за ползавне малко по малко?

в една от книгите ми пише да давам чашката от 4 месец като играчка, докато свикне с нея и се научи да я държи
аз да се похваля - тази вечер показах на Яна една от дрънчащите играчки, които висят от активната гимнастика, тя я позагледа и след това прекара 1 час в удрянето й с юмруче, като в крайна сметка я хвана с ръчичка, даже успях да го заснема на клип - първото самостоятелно хващане  newsm44

# 618
Въпрос към мамите, на които са им правили петорната ваксина (дифтерия+тетанус+коклюш+полио+хемофилус) заедно със Синфлорикс (за пневмококи) - как ги понесаха бебоците? В един ден ли ви ги направиха и двете?...ох, много се притеснявам от тези ваксини, направо ще светне детенцето ми...

# 619
Здравейте мамчета!
Проблемът при Николета се оказа, че явно от лекарствата има отново колики, т.е. отново й се разбута коремчето, та ще се траем пак докато отшумят. Лекарката ни изписа Био Гая, която прочетох че се дава и като имуно стимулант, и за нормализиране на стомашно-чревния тракт, така и след АБ лечение. Дано скоро да отшумят проблемите, че вечер съм в нервна криза, рева наедно с нея.
Флучия, това което си написала за кърменето абсолютно го потвърди моето тяло. Всеки път като си помисля че нямам кърма, след 5-6 дръпвания на  Ники усещам как слиза и ми пълни гърдите и щом после издържа около 3 часа без да яде, значи й е достатъчно. Ще видим на консултацията какво ще покажат килограмите.

А иначе Вигантола го капя директно в устата, непосредствено преди хранене, Биогаята също. Така съм сигурна че го е преглътнала.
Смуси, Гого така и не се научи да пие от такава чаша. Направо от нормална чаша започна да пие.

# 620
  • София
Skrech,
Много ти благодаря за позитивния пост,така ме разчувства,че си поревах малко,ама сигурно хормоните ми са виновни...Особено накрая за ползата от гушкането на бебето Hug
Замислих се,че основна мотивация продължава да ми бъде и това,че тя суче-вярно,че не особено активно и не както си представям,но все пак не се отказва от мен,и така и аз не се отказвам от нея...И въобще всички ползи,които си изброила,много ме мотивираха,дано наистина е така.А като се замисля,колкото и кърма да имам,не ми се иска да я спирам насила,и без туй толкова ми беше трудно да се опитвам да се кърмим и да я увеличавам,та сега поне докато тече нещо,да си го хапва бебка.Аз продължавам и да цедя когато успея,2-3 пъти на ден поне,между храненията,та да стимулирам още млякото.
Още веднъж сърдечно благодаря и на теб,и на другите консултанти,които сте така отзивчиви към нашите проблеми!  bouquet

# 621
Привет, момичета Simple Smile
Ел Бозко, на нас ни биха така 2 ваксини на един път. Малкият ги понесе трудно - вдигна почти 39 градуса и на двете крачета беше много зачервен. Сега има топченца - още не са се разнесли Sad
За захранването имам синтезирана схема, ето част от нея:

"Съвети за захранване от Косе Босе   
Не се започва с храни, за които се знае, че са алергени.
- обичайно нова храна се въвежда сутрин, за да може да се проследи за евентуална алергична реакция в остатъка на деня
- обикновено кърмене (или млечно хранене, ако е на АМ) не се замества изцяло, преди детето да е навършило годинка - все още нуждите му от млечни храни в дневния рацион са от порядъка на 70-85%, т.е. такова количество мляко трябва да му бъде осигурено всеки ден. Твърдата храна служи за приучаване към нови вкусове и текстури, а не за наяждане. Нормално е да ядат дълго време съвсем малки количества твърда храна - да я опитват, а не да се наяждат с нея.
- преди годинка обикновено се предлага първо кърмене, изчаква се 30-40 минути да се слегне в стомахчето и се предлага твърдата храна. Ако се предложи много скоро след кърмене, бебето може да не прояви никакъв интерес. След година-годинка и малко обикновено плавно се обръща режимът - първо твърда храна, после кърмене. Всичко е ориентировъчно - не е беда, ако някой ден не се спази режимът или ако повече суче, от колкото е било замислено (примерно ако са били предвидени 3 приема на твърда храна, а е имало само един или нито един)
- количеството храна се увеличава плавно - от 1 ч.л. първия ден, 2 ч.л. втория и така нататък, докато приеманото количество стигне 30-40 мл на ядене. Малко бебета приемат повече от 50-60 мл на хранене, макар че може да се опита - някои бебета приемат охотно повече твърда храна, без това да се отрази на количеството приемана кърма. Следи бебето и се вслушвай в сигналите, които ти дава и няма да сбъркаш.
- нова храна се въвежда на интервали. 3-5 дена, ако няма фамилна обремененост с алергии и 5-10 дена, ако има такава обремененост. Въвежда се само по една нова храна наведнъж.

Планът е предназначен за бебета, родени здрави и около термина, без алергична обремененост. "

# 622
Цитат
А иначе Вигантола го капя директно в устата, непосредствено преди хранене, Биогаята също. Така съм сигурна че го е преглътнала.

и аз така правя Peace
Звездичкова,благодаря.

Флучия,не си сама и аз не съм ходила на преглед след раждането,само изследвания си направих.Отутре мм.е вкъщи и ще трябва да си запиша час

Смуси,моя син за коледа получи такава чаша с неразливащ накрайник т.е бил  на 8 месеца,но аз и без друго късно му предложих вода.Сега мисля,да сменя само накрайника и пак да я ползваме.

Крисанка,какво имаш предвид"изтръпвам"?
Имам чуството,че малко преигравате.нямам предвид само теб,но все пак тези жени"свекървищата" са били млади момичета и са отгледали здрави синове.Е вярно,че има и такива на които техните майки са им гледали децата и си нямат понятие от гледане и възпитание,но ...не забравяйте че един ден и ние ще сме в тази графа Grinning

Нашия дневен режим е общо взето така:
Вечер заспива в 23-23.30/рядко ,но се случва и към 12.30 да заспи/
Спи до 6-7 часа,яде и пак заспива до 10.00 часа.Яде и си играе до 11.00 после пак спи до 13.00.Яде и запива до 17.00 понякога до 18 часа и от тук нататък започва ада Mr. Green унася се за около 10 минути,яде ,играе си или батко й я тормози #Cussing outи така докато стане време за нощния сън.

Вчера успяхме да направим една хубава разходка,дано и днес позволява времето.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 09:22 от iveta76

# 623
  • Варна
Добро утро момичета Hug
Днес пак слънцето изгря, ама да видим дали ще е като вчера за кратко.
Аз метнах едни замръзнали банички белла във фурната и седнах да ви прочета. Много са добри тези банички, вадиш ги от пакетчето и така замръзнали ги печеш..чудна работа, стават много бързо, не се занимавам, а и са вкусни. Единственият им минус е, че са калорични

radostina 87 така е трябвало да стане относно работата. Човек не може да избяга от съдбата си, радвай се и си гледай детенцето. Ще имаш още много време да работиш..така, че сега ти се е паднало, почивай се и се радвай на бебо
Пепи_ бързо да се избавите от хремата и не се притеснявай за ваксините, че изоставате, аз говорих с моята педиатърка и тя ми каза, че е по-важно детенцето да е здраво. Има деца, на които не им поставят никакви ваксини, така, че бъди спокойна. И ние се забавихме с едната ваксина..
lilly74 как сте с Нели?
Zvezdichkova завидях ви за играта с шейната на снега. Иска ми се и на мен, но тука си нямаме сняг, като малка много обичах шейната, беше ми по- любимо и от боя със снежни топки. Като цяло обичам зимните спортове, миналата година цяла зима карахме кънки на лед, любимо ми е и сега така ми липсва, но няма начин. Бебка като порасне ще я водя с мен и ще се пързаляме по цял ден.
MagieA съчувствам ти мила, и дано да ви подминават вече тези болести. Хайде новата година да ви донесе много, много здраве.
marsssika най-после неразделни с ММ, браво, радвам се за вас, знам, че много ти тежи, че не е с вас постоянно. Да си изкарате много добре на мини екскурзийката. А относно съвета ти за лактацията след секс, ще пробвам и моля те пусни ми пак линка със слинг-а, че нещо не искаше да се зарежда.
A_H_I_L_E_A благодаря за отговора за пюретата, наистина ми беше интересно
inka 26 и Тони много е пораснал, сладурче
Флучия Благодаря миличка, толкова обичам жито, още днес ще пробвам по твоя начин да го направя, супер, целувки от нас, а и относно поста за кърменето, така е трябва да сме по-уверени, все си го повтарям ама на от време на време се филмирам. Хареса ми много поста ти, даже си го съхраних и от време на време пак ще си го попрочитам. Преди не се притеснявах много, много и все си казвах това са дреболии, но напоследък какво ми става незнам. Преди се учудвах на мои приятелки как може да се притесняват за какво ли не, а сега съм същата като тях, лапа си детето ръцете, аз постоянно му ги мия..абе ужасна съм за всичко му треперя, а не трябва да е така, това не съм аз.
Съни благодаря ти за милите думи за Анджи и че не ни забрави да ни поздравиш и за 2-рата месечинка. За тоалета подарък и е от майка ми, ще я питам от къде го е взела и ще ти пиша.И аз като теб все не мога да и намеря това, което искам, например исках да и купя някакво костюмче в зелено, но все не намирам точно това зелено…и всичките ни дрешки са предимно розови. като порасне ще има по-голям избор
Desert`Rose ще започнете да ядете споко, на глад не се търпи
el_bozhko аз не ги направих наведнъж, педиатърката ми каза, че мога да ги направя едната сега, а другата след две седмици и така и направих, мисля, че за детето е по-добре, не плака много и не беше нервна, нямаше температура и да чукна на дърво не се появиха никакви странични ефекти. Моя съвет е да ги правиш през две седмици, да занимавка е да се разхождаш по няколко пъти, но пък според мен не се натоварва организма на детето.

Ей успях да си напиша дългия пост ииии бебка се събуди.

# 624
  • Пловдив
Добро утро,момичета  Hug
Тези дни хич не ми остава време да се включа...
Ох,кажете при вас минаха ли коликите?  Rolling Eyes При нас вместо да отшумяват, те се засилват...Благовест почна и през нощта да се буди,много е неспокоен,не може и да суче като хората,само го дебна да се унесе и тогава го храня... Какво е това нещо,не знам  ooooh! И капки давам и пак нищо. Чак почнах да се притеснявам да не му има нещо друго на детето  Tired
Флучия, благодаря ти,мила за полезната информация  Hug Това за кърменето много ме трогна  Peace
Ел божко, на нас ни ги буха двете наведнъж и нямаше никаква реакция-нито температура,нищо. Дано сега и на втория прием да е пак така  Praynig
На всички болни мачета и бебчета, бързичко да оздравявате  Hug а всички останали - пазете се!  Hug
Исках повече да пиша,ама по-късно  Hug

# 625
Добър ден момичета дали ще имаме късмет с времето  newsm78 да се поразходим

Флучия доста полезна информация от всички признаци които се споделила за захранването при нас са на лице с изключение на теглото още не сме го удвоили

всички болни бързо да оздравяват  Hug

мислих да пиша и аз за това , че ми стана много неприятно за снимката на колажа -1. трябва да се цени труда на другия 2. смятам че споровете са излишни не само от този характер , а по принцип , някой трябва да се извини  според мен много е грозно като чета по другите форуми разни заяждания   Hug
това е от мен за сега Дарина ме вика  Grinning

# 626
  • Пловдив
Seengirl, да не би да му е запушено нослето на Благовест и за това да се буди и да не може да суче през нощта. Обикновенно нощем симптомите се засилват, и ако през деня не усещаш да има дискомфорт, напълно възможно е през нощта да не се чувства добре.

....... още щях да пиша, но ставам че Иво е кисел. Вчера не е акал и днес му е дискомфортно- отивам да му направя масаж и гимнастика Simple Smile

# 627
  • Варна
Смуси, Хубалена, Съни,   Hug.
Чудя се вече с какво да мажа лицето на Тони  Thinking, тъкмо се пооправи положението на главичката му, след като се предадох и мазах 3 дни с Елоком да се поуспокои малко и сега пък се появиха грапави червени петна по бузите и до очите. Мажа с Нахткерцен балсам и във ваничката слагам душ олиото, за да се омазняма повечко, защото и по тялото се появяват сухи участъци като лишеи. Пак се стигна до такива кожни проблеми, въпреки че не използвах никакви шампоани  и много внимавах с какво го мажа:roll:.

По обяд ще се разходим в морската, днес сякаш бива времето, ако има някой желаещ да се видим бързо да си казва  Simple Smile.

# 628
Инка,изплаквай Тони ссамо с водичка и не го мажи с никакви кремове няколко дни.При нас проработи,после мазах с мас и сега сме с олиото на бюбхен.
Събуди се...

# 629
Seengirl ние още имаме колики, ако спра Инфакола веднага се появяват, с него сме добре

Общи условия

Активация на акаунт