Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 716
  • 707
  •   1
Отговори
# 600
Някой знае ли какво точно означава цитонамазка 2-ра Б група? 2-ра ясно,  ама Б  newsm78
Имам много бактерии и се чудя от какво са се появили. Възможно ли е самото раждане да ги провокира ама аз съм с цезарово? Някой имал ли е такъв проблем след раждането, нормално ли е това  Confused

# 601
Anbibian, не знам, мила. Аз самата още не съм била на преглед след раждането, от което много ме е срам и мисля тази седмица да отида до доки, поне ехограф да ми пусне и да види какво що.
Виждам, че вече говорим за захранване и понеже мернах плодов сок да споделя, че сокът е твърде тежък продукт, който съдържа много киселини, минерални соли и захар. Даже за възрастните, сокът е прекалено концентриран продукт, който е нужно да се разреди с вода. А децата (не бебетата) е по-добре да пият компот. Сокът по-често от плодовото пюре предизвиква алергии и дразни червата. Ако е въведен твърде рано - и дисбактериоза. Плодовото пюре е за предпочитане, защото в самото пюре се съдържа целулоза, която неутрализира концентрацията на агресивните вещества  Hug

# 602
  • Пловдив
 anbibian , за Б граупа не знам какво означава, но бях чела ,че до 6 месец след раждането не се прави цитонамазка, защото резултатите не излизали реалини. Прави се по-късно

Флучия, мерси за отговора. Ще  пробвам боровия вазелин,ако шампоана не даде резултат.

lilly74, браво ,че гърдичките на Нели са чисти, бързо оправяне Hug

Иначе ние днес пак сме си цял ден вкъщи, тук в Пловдив е голям студ и аз не смея да извеждам малкия на разходка. Ох, дано скоро свърши студа и да идва топлото време,че тази зима ме депресира  Лека вечер от мен  Hug

# 603
  • Нейде из лудите гори...
Флучия   202uu Това , което си съхранила за кърменето е може би ключа за палатката на всички съмняващи се в себе си  Peace Успех , момичета. Бъдете спокойни и кърмете щастливо  Peace

# 604
Здравейте, момичета!

Никъде не сме излизали днес. Сутринта имахме гости-едни познати на свекърва ми, които отдавна искали да видят Кали. Та по този повод тя се беше подготвила за обяд, много вкусни неща имаше- малки кюфтенца, картофено пюре, печени чушки, сирена, филе, панирани хапки от бекон и сирене , баница,аз бях правила мъфини с киви, банани и стафиди, та добре си хапнахме. Кали полу4и мнооого подаръци-12 бодита, защото едната жена е имала фирма за бебешки дрешки, едни ританки, ръкавички и мнооого красива пелена със закопчаване, две дрънкалки,  ръчно плетени терлички и чорапи пак плетени на ръка от вълна.

Днес Кали за пръв път си държа шишето сама, за малко де, докъто ММ и дава вода, но все е нещо. Едната дрънкалка, която и подариха прилича на бебешки гирички, тъничка е и т я лесно я хваща, размахва я и дрънчи с нея, много е сладка, аз и казвам, че е тръгнала на бебешки фитнес, тя ми се усмихва.

CVM -как мина консултацията днес, колко е пораснала Дари? От това, което разказваш си личи, че наистина планината и се е отразила чудесно Hug

Пожелавам на всички болни бебчета да оздравяват колкото се може по-бързо Praynig Praynig Praynig

Марсика
- благородно ви завиждам, че пътувате. Ние за сега си стоим в София. Живот и здраве сме решили по Великден да отидем някъде с Кали за един уикенд.

Ахилеа- и моята красавица се мръщи на пластмасовата лъжичка с която и давам Вигантол, та заради това вече и го слагам в лякото. Днес обаче забравих да и го сложа в лякото и и го дадох с лажичката, разбира вече и трудно си отваря устата. Може би си права, че е от твърдата лъжичка, та си мисля и аз като теб да и купя мека силиконова лъжичка за захранването. Къде се продават, или ги има във всеки бебешки магазин?Чудесно е, че си намерила начин да даваш на Хриско пщренцата и той да ги приема добре.

Това е за сега от нас. Hug Hug Hug

# 605
Kaliopa02 и моя доктор така каза за цитонамазката, но по време на прегледа се оказа, че имам раничка на шийката на матката и тогава вече трябва да се вземе цитонамазка
аз докато обсъждах проблема с моя приятелка, всъщност май се сетих, за причината за бактериите
в болницата доста антибиотици ни дадоха и най-вероятно е от тях, аз обиновенно приемам противогъбични препарати, а отскоро пробиотици, когато пия антибиотик, че съм много податлива, та може и от това да е, макар че не знам каква е връзката с бактериите, би трябвало да имам гъбички  Thinking нещо се пообърках май

# 606
Здравейте и от мен. HugНямам сили за нищо,мързи ме,но все пак реших да драсна някой ред.Много ми се спи.Алина снощи беше адски кисела,изобщо не е спала.Цяла нощ беше на ръце,разнасяне,песнички,всичко пробвахме с ММ,но няма заспиване и това е то ooooh!Най-накрая заспа в 5 и 30,та легнах и аз,после се събуди в 8 часа,но аз едвам се отлепих от калъфката,много,много ми се спи.Бях свикнала да си се наспивам и сега ми е едно тегаво....Едвам изкарах деня. ConfusedДали зъби я мъчат,дали нещо друго newsm78И времето не е особено хубаво,но излизахме за 2 часа,че вкъщи полудяхме.На разходката спа като къпана,ама като се прибрахме....Направо ми разказа играта. Tired

dani_aquarius,не знам какъв е проблема...Снимката беше в албума,в който се качваха снимки за колаж,писах няколко пъти,че има бебче без име,помолих да му го напишете,но отговор нямаше от никой.Чудих се много дали да го слагам в колажа като е без име,но реших,че щом е качено в албума,трябва да го сложа в колажа,за да няма после сърдити,че са качили снимка,а бебето го няма в колажа...Но виж,ако ти си качвала снимка в общия албум за бебета и не си видяла,че това е албума за колаж...Това е отделен въпрос.Аз снимка не съм взимала на никое бебе без разрешение.Писах на почти всички,които не влизат в темата,писах им във ФБ и някои от тях ми пуснаха там снимки,помня,че и на теб ти писах,но ти каза,че ще се опиташ да качиш в албума. Peace

За гимнастиката-всеки ден правим.На нея й харесва,на мен също.Пея й,говоря й,докато правим гимнастиката и тя много се забавлява.Има някои упражнения,които са и неприятни и затова ги избягвам. Peace

Хубелена,Смуси,Миша,благодаря ви много,момичета!!! Hug Hug Hug

Хубелена,направо ме върна в детството с този пост от снощи. CrazyВярно,че се радвахме на такива дребни неща...и беше много по-хубаво,отколкото е сега и сегашните деца все искат още и още....А ние бяхме толкова радостни и на най-малкото.Честно казано,много ми липсва детството,годините,в които всичко беше толкова по-различно,нямаше ги тия компютри,играехме игри навън,скачахме на въже и т.н. footballИсках да ти кажа,че Анджи е много сладка pppТоалета й много ми хареса.Сподели от къде е Mr. GreenИ цвета много хубав даже...Аз на Алина все не мога да й намеря това,което търся GrinningА обеците не й тежат,не й пречат.А и тя не им обръща внимание,не ги дърпа,не ги пипа.Дано да е така и за напред.

Момичета,благодаря ви за идеите за заглавия.Много хубави предложения има! Hug

Лили,бързо да се оправя Нелито!!! Praynig

Маги,много съжалявам,че така се е получило при вас! ConfusedДано повече не се разболява малката сладурка!А и всички вкъщи да сте много здрави!Радвам се,че вече е добре!

elve_jounie,ако искаш да ви добавя на първа страница ми кажи само и за кога ти е бил термина,другата информация видях,че си я написала.А паролата изпрати ли ти я някой или да ти я пращам? Rolling Eyes

Инка,радвам се,че се появи! HugТони е много сладък бузанчо,много е пораснал и с брат му си приличат много. Peace

Марсика,браво на вас за хубавата мини-екскурзийка. LaughingНай-хубавото е,че ще можеш да се видиш с мама GrinningПък и може да те поотмени малко. Simple SmileПриятно изкарване. Peace

Наде,Симеон също много е пораснал и много се е променил.Много е сладък.

За спането-Али по принцип си спи вечер от 12 до сутрин към 7.Случва се обаче да заспи и по-рано вечерта,а сутринта да се събуди по-късно,или по-рано.Зависи.Почти нямаме еднакви нощи. GrinningВсяка нощ е различно,но си поспива поне по 6 часа непробудно.
На мен ми е интересно през деня по колко спят децата ви? Rolling EyesАлина заспива сутрин към 10 до 11 и 30,после има още един сън за около 2 часа към 2 часа,навън също спи,след това заспива към 5 за 1 час и това е.Разбира се,понякога не е точно така,но в повечето случаи...

# 607
  • Sofia
предвид, че темата ни е захранване, си позволявам да пусна тази покана на ЛЛЛ София:

ЛЛЛ среща "Кой изяде баницата? Хранене на бебето и детето." - 11:00 до 14:00

Къде Парти център "Морско конче", ул. "Чамкория" №1 (на гърба на парк "Заимов")

Описание

След празничната еуфория, богатата трапеза и многото емоции, пак идва време да поговорим за кърмене и хранене.
Ако темата за захранването на вашето бебе е на дневен ред.
Ако едва сте спасили баницата с късметите от напористото кърмаче.
Ако се чудите как и кога да предложите различна от кърмата храна на бебето си.
Ако покрай семейните събирания сте имали продължителни и насърчаващи разговори с близките си на тема хранене на бебето.
Ако имате въпроси.

Заповядайте на Ла Лече Лига Среща в София на тема:

"Следпразнично кърмене или кой изяде баницата? Хранене на бебето и детето."

Ще поговорим за:

Кога бебето е готово за твърда храна?
Как се започва, идеи за началото на захранването?
А къде отива млякото? Значението на кърменето след захранването.
Какво е „Класическо”, Педагогическо, Захранване водено от бебето?
Идеи и рецепти за здравословно хранене на бебето и детето.

Срещата е неформална и продължава около час и половина. Добре дошли са всички бъдещи или настоящи родители, както и техните бъдещи, настоящи или бивши кърмачета.
Доведете приятелки, бъдещи и настоящи майки, за които тази среща ще е интересна и полезна!

Ла Лече Лига предлага подкрепа от майки за майки, информация и обучение на кърмещи и бременни майки. Срещите са дискусионни и от неофициален характер. Дават възможност да се запознаете с майки на малки деца от града и региона.

Темите на срещите включват:
Ползите от майчината кърма
У дома с новото бебе
Нормалният ход на кърменето
Нуждите на растящото ви бебе (захранване & отбиване)

Заповядайте!

# 608
Съни, моят маймунчо всеки ден спи различно. Обикновено става в 7.30, т.е каката го буди за градинка и заспива към 11ч. за 1 час, после излизаме навън и в количката спи поне 2 часа. Надвечер може да дремне, а може и не - но не повече от час, примерно от 18 до 19ч.
А иначе това намерих за съня Simple Smile
До 3 месеца
От 16 до 20 часа сън, в началото разпределени в 24 часа с непределени интервали на будуване и постепенно разпределящи се в четири фази:
от 8ч. вечерта до 2 ч. сутринта:
от 3 1/2 часа сутринта до 8ч. сутринта;
2 часа преди обед и 4-5 часа следобед
В началото по лек сън, после постепенно става по дълбок.

От 3 до 9 месеца
Нощем 12 часа, през деня 5 часа, после 4, след това 3 (малко повече следобед, отколкото преди обед) Сънят е дълбок.

От 9м. до 2години
Нощем 11-12 часа, през деня 3 часа (една час сутрин, една час следобед, после само следобед)
Сънят е по-неспокоен, детето често трудно заспива.Тази възраст е типична с обредите при лягане.Едно или две пробуждания през ноща.Детето може да сти будно един или 2 часа.

От 2 до 3 години
Общо 14 часа сън, от които 2 следобедна почивка.

От 4 до 5 години
12 часа сън, от които един час дълбок следобеден сън.

Не трябва да се забравя, че нуждата от сън е различна при отделните деца, и това което посчваме тук, е едно средно положение. През цялото детство сънят не трябва да бъде по малко от 10 часа. Редoвният сън е основна необхдимост!

# 609
Ето още един пост- този път за захранването, който съм запаметила 2008г. от Ася Иванова - консултант по кърмене, която много от вас също познават  Hug
"Ами да дам тон за захранването тогава!
Всъщност добре е да се започне след навършването на 6-тия месец. Но, разбира се е възможно и по-рано, като не е желателно да е по-рано от навършен 4-ти месец. Всичко това не е нова мода, а добре забравено старо , което почива на нови научни доказателства. Странно защо човечеството винаги има нужда да си "доказва", че природата е велика. Всъщност, със сигурност съм ви го казвала, но ако бебето трябваше да пие сок от втория месец, то тогава едната гърда задължително щеше да започне да пуска сок. И то не за друго, а защото в еволюционен план сокоизстисквачките са се появили много по-късно от циците  Пък човечеството все пак е оцеляло.
Та, за да стартира захранването е нужно да има няколко признака, за които да се оглеждаме - бебето да държи главата си стабилно; да може да седи подпряно или самостоятелно поне за 5 минути, без да се свлича; да изчезне рефлексът за избутване от устата (т.е. храната да може да се придвижи с помощта на езичето навътре, а не да се "изплюе"); да е удвоило теглото си; да следи с интерес какво правят големите с храната и да им подражава (примерно зяпа и затваря уста когато вие лапвате вилицата).От там насетне стартирате по ваш избор, но най-добре с оризова каша или картофено пюре. Добре е да знаете, че колкото по-късно стартира захранването, толкова по-развит е дъвкателният апарат. Така че първата храна може да не се дава гладко пюрирана, а в нея да има мънички парченца, които бебето с притискане към небцето да смачка и преглътне. Ще видите, че в началото те ще се опитват да сучат от лъжицата  Ако изберете консистенцията да не е много гладка, то е добре да давате малки количества, а не да пълните лъжиците и да бутате в устата на бебето. Важно е да знаете, че все пак в началото иде реч за ЗАхранване, а не за НАхранване  Т.е. първите храни са, за да се запознае бебето с новите вкусове и консистенции, а не толкова, за да се засити гладът му. Разбира се количеството, до което ще се достигне зависи от няколко неща - ако искате да продължите да кърмите по-дълго спокойно можете да давате твърдата храна само за опитване, а после детето да досуква, или пък да суче и после да получи порция храна (няколко лъжички). Ако искате по-бързо да заместите хранене, тогава увеличавате количеството постепенно до пълна порция. Разбира се никога не е за подценяване и факторът БЕБЕ. Защото всяко човече си е със собствени желания и те може да са коренно различни от вашите. Та основно правило в захранването е да се съобразявате с бебето. То да е водещата фигура.
Общо най-добре първо да се въведат малко зеленчуци, после плодове, месо, каши (ако са купени са най-безполезната храна) и сокове. Всъщност основно правило при захранването и храненето във времето, когато зависи повече от вас е всяка храна да има стойност. Под "стойност" визирам полезност  Т.е. никой не знае какво има в купените пюрета и каши. За сметка на това със сигурност знаете какво ще яде детето ви, ако сте му го приготвили сами. И да, дори да има вредни в-ва, все пак те също са част от захранването. Защото няма как цял живот да набавяте за детето био продукция. Година по-късно със сигурност някой ще му пробута зрънчо... и шоколад, и желирани бонбони... Научете детето да яде храна, която ядете и вие. Ако готвите, то трябва да се храни с приготвена от вас храна. Дори тя да няма подправки, със сигурност докато варите зеленчуците се отделя аромат. И детето свиква с миризмите и вкуса на домашно приготвената храна.
Разбира се това не значи да отхвърлите съвсем купените пюрета, но е добре те да са по-скоро за удобство при разходки или внезапно гости, а не за постоянно...
Е, толкова за захранването за сега. По-нататък повече."

# 610
  • Пловдив
Здравейте от нас!
Първо да кажа-за много години на всички и да сте ми живи и здрави всички мамита и хората около вас да ви слушкат и обичкат! Laughing
Трогната съм,че сте се сетили за нас и  за операцията на Иво.Не съм ви чела изобщо от Коледа насам,Съни ми писа  съобщение днес и ми стана много миличко.Благодаря ви!
Ние вкъщи водим война с двама злоядковци.Баткото от 01.01 е болен,чак сега вече е ок и утре го изстрелвам с голям кеф на градина. Mr. GreenЕстествено,покрай температура,разтройство,повръщане и т.н. нямаше как да не му се отрази на апетита и почна да не иска да се храни.За малкия пък да не говоря,направо изпаднахме в нервни кризи-ту аз,ту ММ.Той до вчера беше в отпуска и си ги гледахме,та и той откачи,особено покрай стачката на малкия.Утре сме на УНГ,да видим има ли му неще на това дете,или е въпрос на характер и злоядство.Вярвайте ми,опитахме всичко-смяна на млека-5 на брой,смяна на различни биберони-с 1,с 2 или с 3 дупки...смяна на пози на хранене,разхождане из апартамента Joy #Crazy абе вече забравих какво още,много работи.Но стигнахме до хранене с пипета,докато той реве! baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Кошмар!И накрая се случваше да повърне и познайте-АД! smile3511 smile3511 smile3511 smile3511 smile3514 smile3514 smile3515 newsm61 Banghead Banghead Rage
Сигурно ще се хванете за главата от толкова емотикони,но сме в лудницатааа smile3532
Шегата настрана,много е гадно.Сега уж си изяде млякото,да видим...молете се да започне да яде,моля вииии Hug Praynig
Даже пробвахме да го храним на поискване-когато ревне,че е гладен.Да,ама неее,човека стоя 7 часа без да хапне нищо и се хилеше насреща без да му пука.Е айде кажете ми какво е това!

Иначе празниците си ги изкарахме нормално-Нова година вкъщи,пийнахме хапнахме.Коледа мина по гости и разнасяне на багажи по къщите.Не ми харесаха тая година.Е,имаше и подаръци за децата де,голяма радост.Ех тоя Дядо Коледа бе! Mr. Green

Операцията беше на 4-ти,мина успешно и крачетата ни вече са прави.Като махнем гипса в началото на февруари слагаме обувките за които писах и това е.Носим 3м постоянно,после само през нощта.Всичко ще е ок,сигурна съм. Praynig Wink

Много целувки,ставам,че днес ми беше много дълъг и нервен ден/отново!/ и нямам търпение да заспи и големия,че да си пуснем с ММ Отчаяни Съпруги и да има relax!
Цунки.До утре! Hug Hug Hug Hug Hug

# 611
Desert`Rose, много неприятно така като децата не искат да ядат. Дано наистина започнат да ядат, че притеснението е голямо. Хубавото е поне, че операцията е минала успешно и крачетата на малкия ще са добре. Сега остава само да прояде, дано да е временен период.  Praynig

Флучия, много е полезна тази информация за захранването.
Моят бебок започна толкова много да се засища от 4-5-те лъжици пюре на ден, че мина на 5-кратно хранене и започна почти на всяко ядене да си оставя мляко като понякога е почти половината.  ooooh! Това започва да ме притеснява и се чудя дали да намаля пюрето на 2-3 лъжички или изобщо да го махна.  newsm78 Да не вземе това бебе пък да се лиши от ценни вещества, знам ли...  newsm78
Със сигурност обаче няма да го захранвам нито с каши, нито с други пюрета докато пак не започне много да огладнява. Може би още месец или повече ще караме така без да въвеждам нови продукти. Мисля, че при сегашното положение не е желателно. Ако бебето продължи да яде толкова малко мляко дори мисля да му спра съвсем пюрето. Сега разбирам защо при захранването се говори за отбиване. Бебето наистина започва да яде много по-малко мляко, което не е желателно да става докато бебето е много малко.  Rolling Eyes

# 612
Добър вечер Hug

Тъкмо хапнахме и сега викам да ви нагледам преди да къпем малката, да яде и да си ляга. Давайте идеи какво готвите за вечеря Grinning Аз днес направих печено свинско и картофено пюре и доматки. Ние с ММ сме странни малко, хората зимата туршия ядат, ния като мине Нова година и вече пак на пресни салатки ни удря Grinning

Smehoranka, нашата прахосмучка е стара и няма различни мощности, но според мен пробвай на максимум, щом иначе не виждаш ефект. Ако те е страх да не стане преклане осилен вакуумът пробвай на ръката си например и ще прецениш. Мерси за поканата за срещата на ЛЛЛ, но не разбарх кой ден ще е? Някоя от вас ще ходили?

Ия, лоша рабоат с тази диета, а и щом не виждаш резултати, но май съм чела, че трябва доста търпение.

Zvezdichkova, много добре сте си прекарали с шейната Grinning Аз съм на същото мнение относно опитването. Ако не познава вкуса на нещо, е много по-лесно да не го яде. Да чукам на дърво към момента нямаме алергия, но по принцип съм решила да дайствам по този начин със сладкото и захарта поне докато мога и с разните боклуци като зрънчо и т.н. Аз също съм от тези хора, които без едно могат, но с едно не Crazy

Petkova, за съжаление Варна е известна с ветровете си Sad дано да успееш скоро и ти да се наспиш. Два пъти през нощта си яде пълноценно ли?

MagieA, много лоша работа, но дано повече да не ви се случват такива неща и всички да са здравички Hug

elve_jounie,
дано повече не се разболявате, но според мен това не трябва да те спира да излизате навън. Ако го облечеш добре, свежият въздух е полезен.

Marssika, много хубаво пътуване сте си спретнали, а особено и при мама Grinning Вие поне между спането се храните, а при нас спане от 22.30 до 10 означава без ядене Rolling Eyes

Ahilea, и според мен на стайна температура е най-добре за плодово пюре. Аз давам с такава силиконова лъжичка Вигантола и желязото и може би наистина това е проблемът при вас. Дано да е това е да нямате проблеми повече. Много се забавлявах с вашите коремни преси...фигура ще прави Хриси Laughing А за лежането и Миа много не лежи освен като спи. На активната гимнастика да стои максимум 10 минути, иначе стои в шезлонга. За обръщането правим упражнения и се надявам да помогнат, гледам, че вече е доста по-добра.

Inka, радвам се, че се разписа Laughing

Lilly74,
много хубаво, че гърдичките са чисти Peace

Vikinci, /,dlf на теб, че си успяла да разтовариш на кафенце. За свекървата не се ядосвай, ами дано скоро имате възможност да не живеете заедно, че това не си е работа Naughty Дори с моите родители трудно бих живяла, друго си да сте си сами, но за съжаление не винаги е възможно.

Флучия,
браво, че сте си изкарали хубаво по празниците. За ските мен са ме качили на 4 години точно и смятам, че и от 3 години може, въпросът е детето как се чувства. Благодаря за полезната информация за спането и за захранването  bouquet

Anbibian, за съжаление и аз не знам какво означава това Б. Не можеш ли да питаш лекаря си? За бактериите това което се сещам е да не са ти предали в болницата нещо с катетъра и нещо подобно? Иначе за цитонамазката и на мен ми я направиха ноември месец, т.е два месеца след раждането.

Тони, ммммного вкусно ми прозвуча менюто Grinning И страхотни подаръци е получила Кали Grinning

Съни,
дано тази ноще спокойна Али и да успеете да се наспинкате, че мен много ме мори липсата на сън Tired обикновено в такива случаи и се разболявам. През деня спи различно но около 4-5 часа на два пъти разделени. Днес например спа от 12.30 до 15, когато аз я събудих да ходим на лекар и после от 17 до 19.

CVM, как мина консултацията? Колко сте пораснали? Как понесе ваксините Дари?

Благодаря на всички за стиснатите палци за дерматолога. Каза, че нашият хемангиом е абсолйтно безвреден на този етап Laughing Трябва само да го наблюдаваме и ако нарастане или стане грапав и наддигнат веднага да й се обадя да ни види. Междувременно аз използвах случая и си записах час да ми махнат едно образувание на слепоочието. Аз съм маниак на тема перфектна кожа, но за съжаление нямам такава и затова полагам много усилия. В пубертета имам страховито акне, но благодарение на същата лекарка го излекувах. После пак при нея си правех доста процедури с лазер и пилинг за заличаване на белезите и сега е доста по-добре, но има какво да се желае. Днес ми каза, че имат нов апарат и мисля да си направя още една процедура, но може би на есен, че след нея 7-10 дни е хубаво да не се излиза. Та така използвах да си помисля и за моето разхубавяване Flutter

Desert Rose, дано да почнете да ядете Praynig че това е ужас. Миа също не е от най-ящните, но горе-долу се справяме. Иначе един ден и аз я оставих сама да си каже, че е гладна...еми от 10 часа яде чак в 17 и за целия ден яде само 3 пъти ooooh! Много се радвам, че операцията е успешна Hug Малко по малко се приближават към напълно оздравяване, всичко ще е наред Peace

Доста ви досадих, но се надявам поне някой да успее да ме изчете Crazy Айде лека вечер от мен и дано всички деца папкат, спинкат и са здравички.

# 613
Здравейтеее ,  Hug Hug Hug питате как мина консултацията - ами ето така 750 гр. + 3 см. или 5850гр. и 60 см. ваксини нямаше защото и казах че сутринта два пъти се изкашля педи е прегледа нищо не откри но за всеки случай ги отложихме дано не се разболее   Praynig
Смуси радвам се че всичко е било ок при вас  Hug
Звездичкова добре сте си изкарали браво на вас
Ия много неприятно с тази диета дано скоро има ефект  Praynig Hug
Desert`Rose, честно казано не знам как издържаш аз не бих признавам си  Embarassed, но пък шапка ти свалям за борбата която водиш  Hug

такаа сега да се похваля Дарина много добре се справя с лъжицата яде като голям човек без значение каква е имам и по малки и по големи не прави разлика  newsm78
Започна да се обръща , като е в шезлонга с краката се подпира и се вдига дупето нагоре опитва се вече да се смее с глас и после се оглежда от къде идва този странен звук  Joy много е смешна  Laughing и сладка  Heart Eyes

Днес до като оправя багажа свят ми се зави и на лекар и коледната украса прибрах изчистих, сготвих  и сега направо съм  #Crazy Hug чакам да стане 23:30ч. да храня Дари и  smile3524 хайде лека и спокойна нощ  Hug

# 614
CVM, е супер е Дарито с наддаването Peace 750 гр е страхотно.

Забравих да ви питам, особено майките с по-големи деца, откога почнахте да въвеждате чашка за ползавне малко по малко?

Аз сложих бебка да спи, днес общо взето на три от четирите яденета си оставя мляко, но поне е малко 10-20 мл.

Общи условия

Активация на акаунт