Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 394
  • 707
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Честито на всички именници! Да са живи и здрави!  newsm67

Благодаря за почерпкие! Мммм...  newsm74 newsm24

# 526
Привет момичета  Grinning
Съни, честит имен ден! Да ти е живо и здраво името и ти с него!
Хайде и аз да почерпя за именния ден на Калоянчо  Wine Glass beer2 :
И да честитя месечинките и именните дни на всички!

Нуриии, Хариелка  Hug Благодаря за идята за елдата момичета! Страхотни сте! Наистина соленият вариант като супа или яхнийка е много по-добър и поносим от сладкия. Вече ще си правя поне 2 пъти седмично такова чудо. Аз магданоза също го обожавам и слагам по една връзка на манджа, а ако ми се види пършива връзката и по две  Laughing
Ради, поздравления за предложението! В тези доста неприятни условия си е цяло чудо и щастие, че има фирми, които си ценят персонала и държат да те запазят. прецени само ситуацията да не те прецакат наистина и да те изтормозят за пълен работен ден. Защото и аз мисля, че бебнцата са такива само за кратко и това са можеби едни от найважните моменти с тях когато се гради доверието и се два начало на възпитанието, а работата е за цял живот. Ако работодателят ти е читав, има кой да се грижи за мъничето и ти си силно изкушена защо пък не. Дано да вземеш най-правилното за вас решение.  Hug
vikinci, съчуствам ни миличка. Това с бабите, без значение дали са свекитата или тъщите е направо ужас. Бабата като иска да си приспива нейните деца на ръце, за твоите би следвало ти да решаваш. Като я научат само на ръце да не би после бабишкерата да дойде и да я разнася по цял ден  #Cussing out Ами те децата не стоят все по 5-6 кг, а като стане 10 кг, ейййй как не ги е срам. Лошото е, че няма да можеш да разчиташ на тях за помощ защото сега е едното заспиване, ама след някой и друг месец ще се започне активното възпитание, създаване на адекватен хранителен режим, забрана за някои опасни или неприемливи неща. Те ако сега ти я мъкнат на ръце сигурно след някой и друг месец ще цъфнат с шоколадите, кроасаните, бомбоните и всякаквите боклуци.
Ceca, честит рожден ден! Много здраве, щастие и любов ти желая!
Ахилеа, много е тъжно това с твоите работодатели. Как не ги е срам!!! Ама то всичко се връща на този или онзи свят, и то с лихвите. Има кой да отсъди! Дано след време да си намериш работа на по-добро място.
Зелда, нашите изяви са кожни - обриви и екзема, от която сълзи лимфа. С каката беше същия цирк. Имаше отвратителна акзема на крачето докато не хванах карфиола. Махнах го от менюто й и всичко изчезна за седмица. После с тиквичките се борихме над половин година, че беше захранена с много неща и докато ги изловя не беше лесно. Щом ги махнах - след 10 дена все едно нищо не е било. Даже белег си няма на рамото дето беше раната. Аз знам от нашата хомеопатка, че те много се радват на кожен обрив защото така организмът си изхвърлял проблема навън, а не го затапвал към вътрешните органи. С АМ не смея да пробвам защото Зори като тръгна на ясла искаха задължително АМ. Минахме през всички HA млека и Фризопеп, който уж е за деца с доказана алергия. От всичките правеше ЗВЕРСКИ запек (който също е признак за алергия). Изхождаше се по 1 път в седмицата и то след камари с круши, пюрета с круши и много фибри. Като й дадеше зор ревеше милата с пълно гърло, а ние с баща и скачахме върху нея и аз й натисках корема за да не се систиска - целия блок ни разбираше, че акаме. Що сълзи пролях с нея не е истина. И само седмица след спиране на млякото вече ходеше нормално. Почнехме ли пак - циркът се повтаряше. Такова боледуване му удари в яслата - и съм сигурна, че е заради запека. После в градината стана железарка  Grinning Та затова не смея и да го тествам малки, дори през мен. Аз съм със сенна хрема, бащта ми е бил с алержия към ягоди, а дядо ми към яйца. ММ като малък се е подсичал зверски от АМ и е ревал нон-стоп, а свекито всяка пролет се сдобива с "чудесна" екзема на ръцете и краката. Просто никакъв шанс нямат милите ни дечица. Шансът им е в дългото кърмене и стимулиране на имунната система. Но мерси за предложението все пак. То от тук от там всякакви идейки могат с времето да се окажат полезни.  Hug
МоДе, честит ти племенник! Здрав да расте и много да ви радва!

# 527
Здравейте Hug

Влизам да почерпя и аз, че днес помъдрявам с една година Grinning

Сега се връщам да чета и се включвам по коментираните теми.

Vikinci, как може да събуждат детето doh Аз дори за ядене не я събуждам, ако не е много късно или не трябва да излимаче някъде, а те да я видят.

Ceca, на патерици честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, щастие и много прекрасни моменти със семейството.

И аз не знам защо така се захласвам по сините очи, но е факт, особено в комбинация с черна коса и бяла кожа... #Crazy

Моде, честит племеник Grinning

За слагането в шезлонга, аз го ползвам още от началото и мисля, че няма проблем.

Тони, много добре е пораснала Калина. Аз да попитам защо ще сменяте млякото, не е ли до 6 месеца единицата?

Съни, честит имен ден  bouquet Да си жива и здрава, много щастлива и обичана!

Ceca, Zvezdichkova, Пепи, Ахилеа да са ви живи и здрави имениците и много да ви радват!

Честит имен ден и на всички останали празнуващи!
Честита четвърта месечинка на Никол!
Честита трета месечинка на Радост, Жаклин, Катерина, Косара, Ивайло, София, Ана и Георги!

Ние се разходихме до Мола да си харесам подарък и след това взехме тортите. Довечера ще сме в нас с едни приятели и ще се отдадем на индийска кухня, а утре ще празнуваме със семейството на обяд.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 14:48 от Смуси

# 528
Смуси  newsm59
Честит имен ден на всички именници!
Ако говорите за тази жаба на Фишър прайс и има мами, които поръчват от чужбина ето един линк от мен.
http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price-Bounce-Spin-Froggy-Entertai … 39663&sr=1-10
Ние с мъжа ми решихме докато не проходи хубаво, да не й купуваме играчки от сорта на бънджитата, да си лази да се търкаля и чак тогава може да й вземе зебрата на Фишър прайс
http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price-Gymtastics-Bounce-Spin-Zebr … 939663&sr=1-3 а може и тя да й се размине, ще видим има поне година до тогава  Grinning

# 529
Anbibian, страхотна си за споделената жаба Grinning Цената е направо трепач Grinning Как може в България така да ни надуват цените, не е истина. Аз се чудя за този вид играчки.

Съни, тази жаба от кога може да се ползва?

# 530
Честит Имен Ден на всички именници! Да са живи и здрави и с радсот и гордост да си носят имената!

Моят мъж е Иван и той празнува днес, та довечера ще се събираме със свекърите и семейството на брат му на вечеря да го отбележим. 
Смуси- да правиа си за млякото, че единицата е до 6 месеца, но педиатърката ни каза да почвамес двойката и за това така ще направим.

# 531
Смуси, честит рожден ден!  Tada Да помъдрееш много!  Mr. Green

Звездичкова, благодаря за хубавите думи.   bouquet Честит имен ден на Калоянчо!

Какво е това елда, много ми е чудно - напоследък много се говори за нея, има бебешки каши с еда, обаче аз никога не съм виждала или яла и ми е много интересно какъв вкус има?! Някой ял ли е?  Rolling Eyes

# 532
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
Ние сме добре. Еличка расте, ръцете са и постоянно в устата, а днес беше хванала биберончето обратно и ръфаше пластмасата, явно доста я насърбява венеца и ще трябва да се поогледам за някаква чесалка. Разбрах, че имало и за тримесечни бебчета. Иначе Зелда, и аз като тебе не спирам да я гушкам, да я целувам, гукам и т.н. Дори и нощно време се изкушавам и като я нахраня в 3ч си я гушвам при мен Mr. Green Всички ми се карат, че лошо я уча на ръце и на нашето легло, ама аз си правя каквото си искам Mr. Green
Моичета съжалявам, че не дойдох на срещата, но в конкретната сутрин ме изненада липсата на вода, имаше вариант да дойда и да ви понамирисвам, ама айде да ви пощадя Grinning А Ви К-ато пуснаха водичката чак в 4 часа #2gunfire
Съни, честит имен ден! Много е сладка Аличка с обици!
Смуси, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана!
Ахилеа, за съжаление такива работодатели се срещат доста често. Дано след майчинството си намериш нещо по - добро.
Бебочето спинка, ама мъжлето иска внимание, така че стига толкоз.
Весел празник!

# 533
  • Куциндрел
Смуси, честит рожден ден. И ти си козичка като мен. Mr. Green
Още веднъж - честито на именниците.
Ахилея, лошо е, че в БГ има доста такива работодатели. Бой по тиквите за тях, докато се научат. Работодателят ти веднъж да бъде осъден и да плати една дебела пачка обезщетение, ще се научи да не ощетява майки с деца.

Ох, днес е голяма драма с това акане, пъне се по 1-2 часа докато свърши работата. И за това е кисел цял ден. Тъпче отгоре, за да изкара отдолу. И така цял ден....

# 534
Здравейте, момичета! Simple Smile
Чета ви откакто бях бременна, но все не се решавах да се регистрирам и да пиша.
Но понеже вече толкова време ви чета и имам чувството, че повечето ви познавам.
А и от вас научавам всичко, което ме интересува за дадения етап на развитие на сладкия ми бебок.
За статистиката - казва се Калоян, роди се на 4.10.2012, 4.200 кг, 54см.
Ще се радвам, ако някой ми даде парола, за да мога да видя и снимките на останалите сладурчета!
С мацките от София ще се радвам да се запозная и "на живо"Simple Smile
Поздрави и целувки от нас с Калоян!
И честит имен ден на всички именници!

# 535
Честит Имен Ден на всички празнуващи днес! Много здраве, любов и прекрасни моменти с малките ни съкровища!   bouquet
Смуси, Честит рожден ден!  nbirthday newsm67  Gift

elve_jounie,добре дошла! Hug

# 536
Здравейте,момичета.Благодаря ви за прекрасните пожелания! Hug Heart Eyes
Много е кофти времето при нас.Почти цял ден валя сняг,дъжд...Улицита са в киша и вода,сняг...От всичко по много има Twisted EvilНе можахме да излезем,вече втори ден не излизаме.Обаче Алина я облякох и айде на терасата,на ръце и гледахме как вали снега за 15-тина минути,после се прибрахме вътре и тя заспа! Simple SmileИ спа 5 часа без да се събужда. CrazyВъпреки,че цял ден все някой ни идва на гости CrazyСутринта идва едната ми сестра с децата,после майка ми дойде,след това и другата ми сестра....След обяд се домъкна и свекито да видела обеците на Алина CloseДо одеве пък кумците бяха тук,та чак сега сядам и аз.Ама ще е за малко,ще ставам да вечеряме и съм обещала на Боян да играем на една игра после като оправя Алина за сън...Нито можах да изчистя днес,нито нищо...Само успях да сготвя.Утре ще трябва да чистя,а искам и веждите се да пооправя малко,че вече и аз на нищо не приличам.Не мога да си обърна внимание от 1 месец Twisted Evil

Смехоранка,видях снимките,които си качила.Прекрасни сте и двете с Елица! Hug

За жабата на ФП-радвам се,че сте успяли да я намерите на такива изгодни цени.Особено от линка на анбибиан,тя направо без пари излиза в сравнение с цената,на която са я купили бабите на Алина...И аз съм съгласна,че 250 лв. са страшно много за такава играчка,щото колкото и да е...Играчка е,ще се използва до едно време и после край...Но щом са решили да ни я подарят без да се допитат до нас...Не че се оплаквам,харесва ми,много при това,ама парите й никак не са малко.Иначе е страхотна,да.Алина мисля да я слагам в жабата към 6-7-мия месец.Първо искам да започне да стои седнала стабилно,да може да си стъпва на крачетата стабилно и тогава.Тя и сега стъпва,ама много си подгъва коленцата,не е стабилна.

Смуси,честит рожден ден! HugЖелая ти много здраве,много щастие,да бъдеш много обичана и да имаш много поводи за усмивки!Весел празник! Tada

Ахилеа,на мен лично елдата никак не ми харесва.Аз обаче съм се пробвала да я ям само с кисело мляко LaughingМирише ми гадно и не ми хареса на вкус никак,ама никак...Чак ми се повдига като се сетя.На Боян съм му купувала каши с елда,но домашна не съм приготвяла,защото от мириса й ми става зле.Иначе може да е вкусна така,както казват Нури и Хариелка.Някой ден може да пробвам.

Честита 4-та месечинка на Никол!И честити трети месечинки на Жаклин,Радост,Катерина,Косара,Ивайло,София,Ана и Георги! Hug
Честито още веднъж на всички малки и големи именници!Да са живи и здрави!И с гордост да си носят имената!

Пак да ви помоля за идеи за заглавия на следващата тема! Praynig

# 537
блдгодаря ви за разбирането наистина ми е много тейко и трудно да се оправям с тех
и да им казваш те си знаят своето все едно не им говориш на тях абе кво да ви занимавам тук си един ужас просто пак и както гледам не му се вижда края 4е да видим кво ще стане
днес дадох на жаклин сок4е от ябалка и морков добре бе6е пиина малко помращи се и така
4естит имен ден на жси4ки празнуващи
и рожденници
 Hug Hug Hug

# 538
Здравейте и от мен! Grinning

Честит имен ден на всички именници!Бъдете много щастливи и обичани и нека късметът да е навсякъде с вас!!! newsm51 Tada

Смуси,честит рожден ден! Hug smile3525
Започвам подред,че нещо хич ме няма в помненето  Embarassed

Ахилеа,и аз бях забравила именния ден на ММ още първата година,в която ходехме.Не,че името му е кой знае колко разпространено и сигурно 30% от хората знаят,че тогава има имен ден,но той ми го напомняше многократно.Е,аз пак забравих! CrazyНяма такава сръдня #Crazy LaughingОт тогава си направих подсказка на gsm-а и не пропускам  Laughing. Друго искам да те питам,понеже видях,че захранваш малкия,той имаше ли някакъв установен режим,по който се хранеше???Моя синковец няма никакъв,яде всеки ден в различни часове и различно кол-во. newsm78 Та,се чудя задължително ли е детето да има режим,когато реша да го захраня?

Някои може и да се изсмеят,но си купих книга за бебешката кухня.Общо взето доста ми хареса-има всичко-от кърменето,през хранене на алергични деца,та до рецепти за пюрета и детска кухня.Реших по нея да се водя,защото в нета инфото е доста разнообразно и объркващо. Thinking

Анбибиан,нещата,които публикуваш от e-bay много ми харесват,ама съм боса в пазаруването от чужд. сайтове.

Крисанка81,и Светльо лапа палеца,даже целия юмрук понякога и така мляска... Crazy ooooh!Дърпам го,когато го видя и бутам бибата,ама не винаги има ефект. Rolling Eyes

Цеца,дано се оправи малкия,че с тоя запек не си е работа. Sad

Elve-jounie,добре дошла! HugКато почнах да ти чета поста,все едно видях моя и си помислих,че мъжа ми ме бъзика... #Crazy Joy

Звездичкова,направо ми се изправи косата като видях какво сте преминали със Зори.Нали знаеш,че всяко правило си има изключения,искрено ти пожелавам Калоянчо да не е наследил предразположеността към алергии. Hug

Моята майка днес беше на гости,та пообърна малко повече внимание на малкия,че все изолиран го държим,докато се оправим с ММ и той сега само като изляза от стаята и надува гайдата. LaughingИска си внимание милото ми детенце. smile3560 Много искам вече да се смее с глас.Само го дебна и му правя разни маймунджилъци,ама само тънка усмивчица пуска. Laughing

Момичета,благодаря ви за милите думи за племенника ми.Много мило ми стана! Hug

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 20:53 от ~MoDe~

# 539
до ЛЛЛ
 Зеррин от няколко дни отказва да се насуче добре (поне според мен). Захваща зърното суче интензивно около 5мин защото чувам как преглъща и после спира оглежда се, или се задавя  и повече не иска, или цялата почервенява, напъва се, пръцка и повече не иска. едва ли се насуква за 5мин, но ако настоявам започва да плаче и става по-лошо. Заспива около 21ч, събужда се да суче около 1ч, след това около 4ч след това около 6-7 и към 8 окончателно е будна но и давам пак да суче към 9ч.През нощта суче 10мин доста интензивно след това заспива на гърдата и я оставям да спи. Но през деня, след 5мин се отказва. Гледам като е полузаспала да и дам да суче, защото понякога се залъгва и почва, но понякога се събужда и все така отказва да захапе зърното. Не пие вода от шише, само ползваме залъгалка. Страхувам се, че не се храни достатъчно, а и не спи достатъчно.Има дни в които и се насъбират едва 2-3 часа сън с дрямките.Преди сучеше 30мин след това около 20, но 5 според мен е много малко да се нарани. Първия месец наддаде около 1кг, втория 800гр. Каква може да е причината да не суче повече  newsm78 newsm78 newsm78. Колики-има, но те не започват ли след хранене, а не едва след 5мин, а и понякога просто спира да суче оглежда се, без да се свива и пръцка? Има и афтички, но въпреки мазането с дактарин не минават, те са от доста време, но преди не сучеше така?

Общи условия

Активация на акаунт