Отговори
# 690
Saly, пробвах и така, да я държа права, но уви успя да ме напишка  Laughing
Утре пак ще пробвам по същия начин, може би ще успея.

Мойта бебка отказва да се обръща, да лази, дразни се като не може да стигне до играчките и започва да мрънка. Като е на бънджито поне спира за малко, но не я държа много, максимум за 1 час за цял ден. Сега любимото е да седи в столчето за хранене и да играе с една пластмасова играчка. Дори ми се кара като искам да я слагам на шезлонга. Много е смешна.

За яденето на мен педиатъра ми каза, че няма значение какво пюре яде. Не трябва да се търси за момента разнообразие, че за това има време.И затова да давам само това, което бебка най-много харесва. И понеже на нея желязото й е ниско, ми каза да й давам всеки ден само месно пюре. Тя яде само заек със зеленчуци и пиле с тиква.

# 691
Добър ден момичета! Искам да попитам някоя от вас въвела ли е чушка и каква- прясна /варена/, печена или в готво пюре? От готовите пюрета на Хип няма с чушка, а на Ганчев са и с други зеленчуци освен капия- домати, ориз и т.н. Върху другите марки нямам наблюдение, че в магазинчето откъдето пазарувам зареждат само тези. Благодаря!

# 692
Добро утро!
Ние сме горе долу бодри днес(аз де,бебик спи).От известно време имаме нещо като режим-заспиване вечер в полунощ докъм 9 сутринта(с множество похапвания в спящо състояние),после закуска за мен,бебик пее в шезлонга,давам малко плодово пюре и после се приспиваме отново и ако имам късмет спи поне час.
Хапането при нас продължава,снощи дори в сънено състояние ме ухапа!Дано скоро да престане,защото в противен случай сигурно ще се отбиваме!
Сетих се преди малко,че някой беше питал за прочистване с Нети-май беше преди повече от седмица,ама чак сега ми дойде наум да отговоря...Аз имам каничка,по едно време ми беше станало редовна практика,но за съжаление не забелязах никакъв положителен ефект.Дори при хрема понякога се влошава положението!Но имам близки,които са доволни,благодарение на упорството си са се отървали от хроничен синузит,например....
Проходилка - не знам дали ще купуваме.Нямаме много място вкъщи.Иначе за лазенето и прохождането беше коментирано-някои бебета направо прохождат,без да лазят,други почват да лазят след като са проходили и не мисля,че има връзка с проходилките.Пък и лазенето,ако бебето има желание,започва доста преди да е станало време за проходилка.За справка-клипчето,което е качила Стелт няколко станици по-назад
Аз тази вечер отново ще оставям бебик и таткото да се гледат сами няколко часа,дано положението не е толкова трагично като миналата седмица!
Хубав ден на всички!

# 693
  • София
Здравейте дружина!

За вземането на урина от момиче-  аз успях да й взема след 5 дни неуспешни опити. Първо слагах колектор, ама всичко си отиваше в памперса. После я събличах гола от кръста надолу и чаках момента, ама тя все ме издебваше докато се обърна са миг и тя вече се е изпишкала. И на края и заложих капан. ха-ха Точно преди да я сложа да дремне й сложих колектор и чист памперс. Приготвих си и едно стерилно шишенце. И тя дремна 15-20минути. Бях до нея и точно когато се събуди свалих памперса и веднаха проверих положението. Беше хишкала и мъничко беше влязло в колектора. Обаче понеже беше топличка от съня и веднага се изпишка още веднъж и тогава аз успях да хвана урината в шишето.

Това за памука - не го правете. Тези пакети с памука стоят по разни складове с месеци, пък и кой знае кой и как е пипал памука преди неговото пакетиране.  Naughty

Цвети- съчувствам ти, ама наистина Дани напоследък нещо ти е неспокоен. Може би този АД му дава зор. Норето също имаше ревлив период и безсънен, ама отшумя за около седмица. При теб нещата май доста се проточиха. Не се ядосвай и не плачи. Но се опитай да схванеш какво го притеснява дребния, щото за всичко си има причина. Просто се опитй да я откриеш.   bouquet

И един въпрос към мамите с по-големи дечурлига- имат ли вашите деца бенки? Питам защото като се замисля бебетата по принцип нямат, не мога да се сетя за нито едно пеленаче с такива работи. И ми е чудно кога се появяват. Имате ли наблюдения?  Аз например имам една пухкава бенка точно зад едното упо и не ми пречи. Но разгледах обстойно бебешкия си албум и тогава я е нямало. Майка ми е починалал и не мога да я питам дали помни кога се е появила.

Поздрави и топъл ден.  Hug

# 694
Добър ден момичета! Искам да попитам някоя от вас въвела ли е чушка и каква- прясна /варена/, печена или в готво пюре? От готовите пюрета на Хип няма с чушка, а на Ганчев са и с други зеленчуци освен капия- домати, ориз и т.н. Върху другите марки нямам наблюдение, че в магазинчето откъдето пазарувам зареждат само тези. Благодаря!

Варена червена чушка давах на голямото, когато го захранвах... Добавях я в някое пюре, което ми се струва подходящо... Тогава имаше пресни чушки, мисля че и със сушена няма проблем...

И един въпрос към мамите с по-големи дечурлига- имат ли вашите деца бенки? Питам защото като се замисля бебетата по принцип нямат, не мога да се сетя за нито едно пеленаче с такива работи. И ми е чудно кога се появяват. Имате ли наблюдения?  Аз например имам една пухкава бенка точно зад едното упо и не ми пречи. Но разгледах обстойно бебешкия си албум и тогава я е нямало. Майка ми е починалал и не мога да я питам дали помни кога се е появила.

И аз това се чудех наскоро... 4-годишното ми момче има някакви дребни, може би само няколко... Моите стават все повече, едни такива мънички точици, като надрискано - днес го няма, утре съм надрискана...  Laughing

Бебенцата стават все по-палави... Внимавайте много, защото както си мислите, че детето ви е мързеливо и не иска да пълзи, така ще ви изненада като тупне от леглото... Баткото ми е падал 3 пъти на подобна възраст и от тогава спим на ниско и направих за дребното удобство да може да слиза и да се търкаля на ниско - дори и да тупне главата, не е като да се размаже от високата спалня... Ето сега започна да се хваща за всичко, което може да докопа, изправя се сам, а после пада... Лази из цялата къща, не мога да омекотя навсякъде, направо се чудя как ще го опазя...

# 695
     Здравейте!

Вчера  взеха кръв на Ани.Усмихваше се на лаборантката и не разбра че я боцнаха.Хемоглобина ѝ е 113.Урина взех сутринта след тоалет, с колектор .Залепва се добре и чакаш.Обух ѝ ританки  и я оставих в леглото и тъкмо мислех вече да го махна за да не ѝ раздразни кожата се оказа , че се е изпишкала,без да излиза нищо от колекторчето.Просто трябва да се залепи правилно.
     Другата седмица ще ни направят ваксина и тогава ще се захранваме.

Зехтинът ,който използвам в момента е Costa d'oro -extra virgin.Преварявам го точно 10 минути на водна баня.

# 696

И един въпрос към мамите с по-големи дечурлига- имат ли вашите деца бенки? Питам защото като се замисля бебетата по принцип нямат, не мога да се сетя за нито едно пеленаче с такива работи. И ми е чудно кога се появяват. Имате ли наблюдения?  Аз например имам една пухкава бенка точно зад едното упо и не ми пречи. Но разгледах обстойно бебешкия си албум и тогава я е нямало. Майка ми е починалал и не мога да я питам дали помни кога се е появила.

Баткото е доста беличък и всяка година му излизат нови бенки.На мен също.Имам толкова много,че не мога да ги преброя.

# 697
Привет! Hug

Минавам набързо да сложа едно кафенце! Hug
Пожелавам ви прекрасен ден!!! Hug

# 698
Привет мами Simple Smile

минавам на бързо да честитя празника на всички именници - малки и големи и да ви почерпя по случай 9тата ни годишнина от както сме заедно с моя съпруг !
  Heart Eyes

А това е един прекрасен недалечен спомен Simple Smile

# 699
Честит имен ден на всички!!!Пожелавам здраве и щастие!!!
franseto ,Честита годишнина мила!!!На теб ти пожелавам прекрасни моменти,разбирателство и уютен дом пълен с любов и много деца!!!
Била си много красива булка.

# 700
  • Варна
За  бемките, и моите наблюдения са , че бебета като се родят нямат. С течение на времето се появяват.
Моите по-големи имат малки бемки тук там, колкото точки, а със сигурност като бебета нямаха.

fredddy666, наистина както са казали и др момичета трябва да се залепи колекторчето плътно. Абе ти си знаеш какво правиш, пробваш пробваш и накрая ще стане. Peace

А за нощните птици, ами нашата кака , нищо , че не е кърмаче, спи доста неспокойно, понякога проплаква на сън, друг път се събужда и ме вика с плач, а някой път просто се буди нощем , обува си чорапи  Laughing и пристига в спалнята, където ляга при нас, лежи , лежи, върти се и не може да заспи, водя я в леглото и, и след малко пак иде и така се е случвало  по час-два да не мога да я приспя.    Mr. Green Така, че всичко е до детето. Аз мисля, че след една определена възраст среднощните будения и сукания, са по-скоро навик, отколкото глад. Просто бебетата имат нужда да сучат не само  да се нахранят. Въпросната кака и след годинката се будеше нощем и се успокояваше на гърда и със сигурност това не беше от глад.

Хайде честито на всички празнуващи!   bouquet

# 701
Здравейте,мами  Hug
Ние снощи си легнахме в 2.30ч.Беше заспал, събуди се в 10:30 и до 2:30 не спря да се хили и да играе  Crazy  С баща му накрая наистина се чудехме дали просто да не си направим по 1 кафе,че то нямаше особено голям смисъл да спим.Обаче,за мое учудване, дребния спа днес до 10ч.Не мръдна цяла нощ,освен сутринта в 7 да хапне съвсем малко.И пак заспа.Та събуди се в 10, страшна свежарка и до преди малко беше на шезлонга.Сега пак спи.

Фифита аз съм си виновна.Изнервена съм ужасно и на моменти ми се струва,че не се държа адекватно с детето си.Плача от нерви,умора и безсилие и най-вече,че не мога да разбера настроенията на малкия.Ама той наистина - 2 дена е спокоен и на третия нещо му прищраква и по цял ден реве.Свързвам го и с обривите, и с това,че иска постоянно да си играем,пък аз не мога и почва да реве,че го оставям сам в шезлонга.Почва да проявява характер - бута шишето с ръка, когато не му харесва или не иска да яде, плаче,когато не му даваме да си играе с нещо.И съответно когато му го дадем почва да се смее.Ужасно бързо се развива и настроенията му ми идват в повече.
Абе ще се оправят нещата.Както мъжо вика от няколко месеца - още малко  Crazy  
А иначе,когато не е в период е едно прекрасно бебе.Играе си сам, смее се на всичко, говори си на неговия си бебешки едик и всеки ден ме кара да се усмихвам на нещо ново.Абе .. бебешка му работа...

Сали и Дани е от "мързеливите" бебета.Не му харесва по корем и подозирам,че това е причината още да не се е обърнал.Но,ако аз го обърна,след много мрънкане забива носа в леглото,надига дупето и прави опити да се придвижва.Като го взема на ръце целия е почервенял и сумти от умора  hahaha

За бемките ама вярно,че не съм виждала бебета с бемки  newsm78 Накара ме да се замисля,Фифита

Честита  месечинка на Лаура и Симонка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Честит имен ден на всички празнуващи!

Франсе, честита годишнина Да сте живи,здрави и още безброй много години да се обичате.И всяка година - все повече!

# 702
Цвети, не си само ти в това състояние, ако това те успокоява  Crazy
И ние имаме такива дни, в които и двамата много се изнервяме от стоенето вкъщи цял ден сами и той мрънка или реве истерично и аз полудявам  #Cussing out
А след тая нощ си помислих-явно няма да става по-лесно с порастването, а напротив - по-трудно  Sick
Ама така е, не е лесно да си родител, важното е да не се предаваме и да знаем, че правим най-доброто за мъниците  Peace

# 703
Минавам за един бърз въпрос към майките, които вече са захранили и децата са на АМ. Смесвате ли в пюрето лъжички АМ, когато е безмлечно или купувате направо такива с мляко? Става въпрос след като вече се изяжда количество близо до 180-190 гр, а не в началото когато след хранене си пие АМ от шише

Предварително благодаря

хубав следобед желая и послушни бебчовци

# 704
  • София
Относно пюретата,не съм добавяла АМ към тях,някои от зеленчуковите имат мляко,други не,давам на Ганчев.А в плодовите май няма мляко Peace

Общи условия

Активация на акаунт