Отговори
# 570
Добро утро и от мен!  Hug

Марис Мерси за закуската и кафето  Hug

Аз снощи като си лягах се замислих за разказа на Пенмар и за горкото дете. /сетих се за Марио/ и нещо не ми се вързаха нещата  newsm78 как така само детето се е разболяло от е-коли  newsm78 надали само то е яло от тази манджа  Thinking А и надали имат само една зелка.  Rolling Eyes  А е-колите не прощават на никой млад, стар. Да не би да е било ротавирус  newsm78 и те да са се объркали   newsm78 И в случая зелето няма никаква вина   Peace

кати Ще я покажа  Peace

Скреч
Цитат
Догато нагъвам малинов десерт с маслено тесто ви чета кой колко отслабва  
а такаааааа, а ние да дерзаем  Wink

Буб На лични ще ти изпратят адреса на мамата и бебчето на което трябва да избираш подарък  Peace

За хигиената Аз не се втелясвам толкова  Grinning детето трябва имунитет да гради. На плажа каката на 1г. и 2м. яде пясък, и и говорих и и казвах че не се яде е..... полза никаква яде си го и това е. За щастие нищо и няма. Никога няма да забравя за една статия в National Geographic. В която се описваше история за едно дете, което има страшно много заболявания и тежки алергии. Буквално не може да напуска дома си. И лекарите стигнали до корена на нещата - майката много се притеснявала да не би то да се разболее и в къщи пазела изрядна чистота, вечно дезимфекцирала и т.н. Накрая лекарите и казали че ако детето е живяло с крава в хола е щяло да бъде напълно здраво и без никакви алергии. С това искам да ви кажа, да не се вманячавате на тема чистота. Детето ТРЯБВА да опознава света, не напразно всичко започва от устата.  Естествено, че ще се разболява, но това е естествения път на получаване на имунитет.

ОООО докато го напиша и пусна то стана следобяд, а започнах в 9 и половина сутринта  Joy

sunflower Честито зъбче  Hug

mggoranova След като няма нищо от теб изброените неща, не мисля че е сериозно.  Peace А се гуши защото вече е голям и разбира и се е уплашил  Hug Все пак за твое успокоение може да се обадиш на педи и да и кажеш какво се е случило, но мисля че всичко е наред  Hug

# 571
  • Стара Загора
Отчет след днешната консултация- Мони на 9м,7350гр(+200гр),68см(+0см).Като гледам вашите мерки,не знам дали и на година ще ги имаме. newsm78
 Hug

# 572
  • Пловдив
Здравейте!
Не сме влизали доста време и сега ще се връщам да ви чета. При нас разни новини, едни хубави, други не толкова, но здраве да е  Laughing
мгоранова случци ми се падане на малката точно на Коледа, не ми се обяснява, но чичо доктор каза: наблюдаваш 24-48 часа дали бебето е сънливо, дали повръща, поведението му дали е по-различно от обичайното. И това е. Надявам се да е ок, не е паднало от много високо и надали е на цемент, единствено лошото е, че се е ударил отзад, ти го огледай хубаво има ли цицина, хлътване. Ако не, дано бебешорчето просто да се е изплашило. Иначе, все пак ако се притесняваш, отивай на лекар  Hug
за кухнята обаждам се на частна, карат в къщи /в мама и тати, че аз не живея в Пловдив/ три пъти седмично, после си я вземам храната. Не е върха на сладоледа, но е добре, моето дете за първи път прояде и си изяжда всичко. Все още ме е страх да давам прясно мляко. Не й готвя, защото не мисля, че ще направя нещо кой знае колко по-различно. Пилетата са еднакви на пазара, а био пиле да ме прощавате, но аз 50 лева за пиле няма да дам/вчера наминах в био магазина и се втрещих от цени/. А другите пилета ВЕЧЕ /подчертавам, че е вече/ не ги шприцват, така че няма проблем. За телешко също мисля, че не бих купила по-различно, а и зеленчуците са еднакви. Неща с кайма не й давам, защото не знам каква е, ако правя аз ще е Стара планина. Това е моята философия, иначе, когато сготвя нещо, което става за нея, бих й дала, ама още не е дошъл момента.
Лек и усмихнат ден!

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 16:19 от luba_rizova

# 573
За сега май само сме се уплашили,ама няма как да не го е заболяло-от  целия си ръст да паднеш на зад на главата си сигурно боли!!!Ама ние сме си и беладжии де,все падаме ,а не пълзим...постоянно намираме начин да се хлопнем,дано да се си ок,че ще се побъркам вече...за сега спахме на обяд както и винаги, а за след обед ще видим кога....благодаря за вниманието Hug

Относно кухнята аз съм силно "за"...Марти го записах на държавната още на 9месеца,но нещо хич не му се понрави и даже отказа да си яде и пюретата-видях се в чудо 2 седмици и спряхме още първите дни да я вземаме, защото беше безпредметно....изчаках сега Нова година,нов късмет и тръгнахме на ново-за сега ядем почти всичко -само супите следобед ги ядем със сухар начупен,но не всеки път имаме попадение... Laughing..това да е все ще се справим,а мисля че е по-добрият вариант от домашното готвене,защото има разнообразие и е за смешни пари,но всеки си избира сам и не можем да налагаме мнение,само коментираме Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 17:05 от mggoranova

# 574
Ризова знаеш ли кое обидно, че в Германия например (само за там знам) продуктите със знак био са по скъпи от останалите най много до 30% а при нас са колко? я сметнете пиле в кауфланда 5 лева в Балев 50 Shocked Ужас!
Добре че около Пазарджик има доста села със хора които още гледат кокошки и успявам да заредя поне за децата.

# 575
Сиренце Hug тука съм си никъде на съм ходила та да се завръщам,чета си ви редовно,само не пишех-случиха ми се много неприятни неща около тези толкова светли празници,а вие бяхте в такава еуфория с тези картички и пожелания,че сърце не ми даваше да се вписвам с проблемите си.Иначе знам всичко около мамите и бебоците,чета ви и ви се радва,когато има за какво и страдам с вас когато бебчетата са болнички(както с Марио)-сега се радвам че сте добре! newsm44.

# 576
  • София
Привет! Grinning
Два дни интернета ми е ужасееен #Cussing out, а уж сме на най-висока скорост #Cussing out

Давам отчет от консултацият+500гр - 6.800кг,+1см.- 69см. newsm44–/миналият месец не бяхме качили, заради ужасният коремен вирус/Може вече да се каже,че сме утроили рож.си тегло и даже малко отгоре Hug

Връщам се да ви чета........ Simple Smile

# 577
Гу!

За подаръците - мисля си да купя нещо практично , красиво , дори може и ръчно изработено да е. Няма да се вманиачавам. Надявам се и на мен да ми се падне момиченце, че само момчешки неща съм купувала, а толкова искам да купя поне една рокличка  Mr. Green

А за тази история със зелето - това съм чула , това казвам. Ако лекарите лъжат и аз лъжа. Просто цялата история е ужасна и съкрушаваща. Откриха също и бъбречна аномалия (трети бъбрек) увреден канал и инфекция.  Sad

А за кухнята (около нас има държавна) при мен изобщо няма смисъл. Дени на обед яде супа или готвено + десерт, следобед два десерта , а вечер може лека супичка , мляко или нещо друго. Тези три яденета които ми дават изобщо не ми стигат до никъде  Crazy Трябва да взимам по 2 купоназа ден, което си прави 70 лв на месец. Аз за 70 лв на месец, ще му купя и риба, и заек , и телешко , и агнешко , и пилешко и всичко за да му готвя и пак няма да ги изхарча парите.  Crazy

# 578
Don4o, Люба - съжалявам, че и неприятни неща са ви сполетели. Ако желаете, споделете. Виждате, че на не малко мами тук им се случиха такива, и писаха за тях.  

Дончо, аз така казвам - "Добре завърнала се във форума", не че мислех, че някъде сте били. Дано вече само положителни са новините покрай вас.

Майски, все така сте си фини, ама да е здравичка Андрейка, е най-важно. А какъв е този коремен вирус, който не съм разбрала, че ви е навестил newsm78

Вече 14 нови мами ми пратиха адреси - голяяяям отбор сме, супер  Hug

Пенмар, защо 70 лв, при нас е 26 лв за месец, та по две =52лв? Но пак е много като парички, де. Ама много ядете - аз си мислех, че ние сме лакомници, ама вие ...  Hug Два десерта не е здравословно, пробай да му замениш единия с плод, или не става?  newsm78

Браво за двете килца на Мама Веси и едното на Анелиса   newsm10

# 579
  • София
Здравейте момичета! Иска ми се да се включа в инициативата за подаръците. Аз съм в сесия и чета усилено, но хвърлям по едно око тук и във фейс-а. Който и да се падне ще бъда радостна да го изненадам Simple Smile

За биопродуктите - ако преценя купувам, но пиле за 50 лв... колкото и да е био си е прекалено! Яйца има в Хит- с надпис кога са снесени и преценявам. За другото... както дойде. Когато илезе от къщи никой няма да се съобразява дали яде био или не- детска градина, училище, ако отиде на гости или на ровден ден на приятелче ... Не живеем в биосреда- въздухът ни не е био, водата- също... С тях също приемаме вредни съставки... НЕ само храната е проблемът  Peace

До скоро от нас с Тео, от днес петък 13-ти на 10 МЕСЕЦА Simple Smile! Почерпка от нас!

# 580
момичета, мерси за хубавите думи за нашите юнаци Heart Eyes
Тези младежи много ми харесват, не случайно майките им са едни от най-симпатично пищещите дами тук. Мога да се кандидатирам за тъща.
Blush ама как, ти нали знаеш, че Белослава е една от любимите ми девойки тук  Heart Eyes

katilias, не сме ги събличали  Crazy само шапките им свалихме. Т на въздуха беше около 7-8 градуса (всъщност не зная колко, но ни излизаше пара от устите, когато говорим  Mr. Green) Умишлено седнахме във външната неотоплявана част на заведението. Бзз, зима е все пак  cold

Докато подминавах с количката още се чуваше"Омръзна ми да пера, прасе такова..."
трътка такава, ненавиждам, презирам хора, жени, които обиждат дечица, особено пък своите  #2gunfire
вярно, че и аз много се ядосвам, когато Марти си омаже чисто изпраните и изгладени дрехи, напоследък по 2, даже по 3 ката сменяме, ама с времето претръпвам. Сега новото му двайсе е да пръска с уста, когато има течна храна в устата и да маже с ръкавите  Crazy

Мами аз се втрещих, като се претеглих  Shocked излиза че съм -2кг.  newsm78 не очаквах да е толкова много и бързо. Мислех че ще отнеме повече време и ще става бааавноооо. Но пък може само в началото да е така  newsm78

вчера анелиса като отчете минуса, се качих и аз на кантара -2  Shocked ей такива очи ококорих.

Аз за чистотата много, много не се втелявам. Забелязах, че ако докопа някаква мръсотия и си я близне, ако кажа НЕ, значи няма отърване, като пиявица се впива. А ако не му обърна внимание си продължава напред към следващата цел.

mggoranova, мисля, че се уплашил, затова така е реагирал  Hug

don4o71  Hug ей това е телепатия, вчера с мигео се чудихме що не си се разписвала скоро

ай стига толкова, че се олях 

# 581
Хммм ... хрумна ми да ви питам едно въпросче...

Скоро нашите февруарчета , мартенчета и две априлчета  Mr. Green някои подранили , други закъсняли  Mr. Green СТАВАТ НА ГОДИНКА!
Обмисляли ли сте подаръци?

Аз мисля да е някъде до към 100 - 150 лв ако е нещо по-голямо , разбира се.
Харесала съм това:
http://www.mothercare.com/Light-Sounds-Whizz-Around-Mountain/dp/ … ;pf_rd_s=bottom-9

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 22:08 от Penmar

# 582
Добра вечер мами  Hug

Явно ще трябва да слагам поне два чифта розови очила като сме на почивка, а и в паркове и градинки, за да не се втелясвам толкова какво пипа и къде бърка малкия ми разбойник  Sunglasses
Аз нямам търпение да получа името на детенцето, на което ще избираме подарък, защото имам няколко идеи и според рожденика ще преценявам кое да избера  Grinning

Животинската тор се използва при производството на всички БИО зеленчуци. Нали това е идеята - всичко да е БИО, да идва от природата, а не от заводите. И няма никаква връзка между нея (торта) и колите, които са открити при детето.
Не е съвсем така, защото точно в недобре обработен оборски тор има най-различни бактерии от отделителната система на животните. Неслучайно миналата година като пламна епидемия от заразени с Е. коли в Германия веднага заподозряха испански биокраставици, торени с оборска тор. Тогава имаше немалко смъртни случаи. Накрая първоизточника се оказа друг, но неправилното използване на оборска тор може да доведе до сериозни проблеми.

# 583
Mur, ние градина имаме, всичко си торим с тор от близките кравички. Не се притеснявам за никакви е-коли и подобни глупости. А и всички съседи си правят същото с градините (щото тук БИОТО е на мода от 15тина години поне). А и както казваш - при краставиците друг е бил проблема. Но както и да е - идеята беше, че това, което разказа Пенмар е повече в сферата на фантастиката, отколкото истина. Както и трети бъбрек не се появява от малко повече сол...
Penmar - синът ми има точно такава играчка - с две коли и две топки, натискаш светофара, той вдига бариерата и колата потегля... Ами хич не си играе с нея, ама хич, хич, хич - може би за 5 минути като я купихме. Ако купувам нещо бих купила някаква качествена дървена играчка, такава, че да си играе дълго време с нея и да може да му я запазя.. Нещо такова например. Мъжът ми има например дървени рингове от времето, когато е бил бебе, с които и Александър си игра... А сега и София. Понеже сме заринати в играчки ама хич не ми се купува още нещо... Аз смятам да ги заведем до Мелбърн до зоологическата градина.
lilyrose На мен ми изглеждаше, че е вътре, а и отзад има една девойка само по блузка на снимката, затова попитах... Добре, че никога не се е налагало да купувам космонавти на децата. Много неудобни ми изглеждат...
За подаръците - ами аз съм си решила - ще дам толкова пари, колкото би ми струвал подаръка + изпращането от тук. А за ръчно изработените - понеже не обичам пластмаси и разни такива боклуци, затова така реших....
И не на последно място - Сиренце , получих картичка. Благодаря ти. И Александър ти благодари за стикерите, с които украси целият ни прозорец... А мечето и пеперудата заминаха - нали имам "Мистър Как работи това" докато не ги разглоби не се спря  Grinning
Това е май....

# 584
katilias, на времето баба ми и дядо ми, пък и всички на село, използваха само оборска тор в градините си, без да са чували за БИО, но това не променя факта, че вероятността от заразяване с Е. коли е реална, ако не се обработи торта както трябва. 

Като спомена зоологическа градина, си помислих за една срещичка на софийските мами в зоопарка като се запролети, разбира се  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт