Отговори
# 540
Днес Бобо и Марти се видяха  Heart Eyes Heart Eyes голям сладур е станал Марти как хитро гледа,закача се като бръчка носле и дава боц  Heart Eyes

Боже, каква грамаданска снимка, нямам идея как да я намаля  Rolling Eyes

Женичка, вярно бе, отнесох се, извинявай, всъщност всички от списъка са ми потвърдили (влюбена ли съм или ....) само Лъки, която не се е разписвала тези дни

днес ходих до държавната кухня, подадох заявление, като се освободи място ще ми се обадят  Shocked

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 20:54 от lilyrose

# 541
anelisa сигурно ще е много вкусно! Но с това адаптирано мляко трябва да се изяде в близките 10 - 15 мин (зависи с каква марка мляко е). Например Фризолак трябва да се изяде до час!
Penmar, аз по принцип всичко му приготвям непосредствено преди храненето, така че за мен не е проблем трайността на АМ. Тези дни кремчето ще го направя с прясно мляко за другите ми домашни любимци, предполагам, че ще го оценят подобаващо  Wink А това за зелето и сиренето звучи ужасяващо  Shocked

Lilyrose и Migeo, невероятни сладури са двамката и как само професионално позират Heart Eyes

# 542
Lilirose, Migeo    - мнооого сладка срещичка е била  Hug
Сега ще се наредят едни моми на опашка за тия двама страхотни ергени   bouquet

# 543
Тези младежи много ми харесват, не случайно майките им са едни от най-симпатично пищещите дами тук. Мога да се кандидатирам за тъща.
 Сиренце, ти си ми другата проекто сватя, да знаеш, за Стихията съм си признала отдавна.
Тези истории с нечиите деца оставени на злите баби, които ги тъпчат с непозволени храни и после бедните родители си скубят косите от самосъжаление че не са преценили правилно бабата и не са разпечатали в 10 екземпляра инструкции кое може да се дава на тяхното дете и кое не... извинявам се , че се набрах, ама не сме на 12 години да се плашим тук с вещерски злокоби!

# 544
Имам 2 страхотни картички от  слънчева Австралия  Hug  много  се зарадвахме с каката на страхотните пожелания. Много прегръдки и целувки от нас на Кати, Александър и София.   love001  Добре сте ни дошли на зимна Коледа   Hug

Мами аз се втрещих, като се претеглих  Shocked излиза че съм -2кг.  newsm78 не очаквах да е толкова много и бързо. Мислех че ще отнеме повече време и ще става бааавноооо. Но пък може само в началото да е така  newsm78

Пенмар Добре се завърнала  Hug А за зелето  ooooh!

lilyrose това е от вчера  Hug
Цитат
За подаръците Аз отдавна заявих че съм на линия. така че ме бройте и мен.  
Ти каза че и тук можем да го заявим и аз го заявих [/color] Или искаш и на лични  newsm78 А ти си писала, значи съм отчетена  Hug

Мегио, лилироуз Страхотни малки позьори  Hug

# 545
Маринелка, вярвам че си наясно че за слаби бъбреци не само солта е проблем има цял списък неща които аз не бих пренебрегнала, но които за съжаление само с опитване няма как да разбереш. Как ще разбереш дали рибата е морска или не, а не  е за подценяване, как ще разбереш спанака или друг зеленчук дали е от консерва или не, как ще разбереш това дали е теле или дърто говедо а го декларират като теле, как ще разбереше с опитване дали са изляли първия бульон до като са варили месото, знаеш че това е от значение.
Аз не съм против кухните, просто не толерирам самозалъгването. Чувала съм изказване от рода " Не кърмя щото при нас е генетично, майка ми нямаше кърма и аз нямах", вярвам в правото на човек да направи свободен избор и да каже "Ами не искам да кърмя" "Не издържам да ми виси по циците 24 часа" "Искам да отслабна а ако кърмя няма да мога" както и "Не приемам да харча време в кухнята" "Мразя да готвя" "Не умея да готвя" каквото и да е го приемам защото това е решението на майката за нейното дете, но изказванията от рода "Ще го опитам и ще преценя" просто не са ми ясни, не ми е ясно какво може да се прецени с опитването освен на сол.
Дано да ме разберете правилно, не нападам не критикувам, просто съм  човек който вярва в правото на  всеки  да приема свое собствено решение, без да е нужно то да е одобрено от другите.

# 546
Eйййй, добра вечер на всички  Hug

Започвам отзад напред - големи сладури са Бобо и Марти  Heart Eyes

Най-после си получих и аз картичката за Коледа  Grinning Много благодаря на vaniaa и съжалявам, че трябваше да я изпрати 2 пъти. Може пък и първата да пристигне по някое време  Laughing

За заспиване - докато суче си играе с пръстите на ръката ми или с една гривна, която още не знам как не е скъсал. Отначало така здраво ми дърпаше пръстите в различни посоки, че в края на кърменето се чудех как още не ги е разчекнал. Сега вече е доста по-нежен и само ги стиска леко. Също така обича да си катери краката върху моите и така си заспива. Много е сладък  Heart Eyes. Обаче, откакто има 2 зъба, се опитва да ме хапе и всеки път ме поглежда изпитателно как ще реагирам. Аз му давам да разбере, че не ми е приятно и дано не му стане навик.

За закуска давам суров плод. Пробвах миналата седмица попара с чай, сирен и масло - не му хареса. Опитвали сме кус-кус и това не хареса. По-добре приема овесени ядки, но не че яде кой знае колко и от тях.

Нашата  минипочивка мина долу-горе добре. Не знам при вас как е, но на мен ми беше голям проблем да преглътна това, че детето ходи и пипа навсякъде в хотела, където е минал кой ли не. След като му обух и събух обувките 1000000 пъти при всяко слизане и качване от леглото, най-накрая се отказах и го оставих да ходи по чорапи. Поне съм доволна, че мина периода с пълзенето, защото тогава щеше да е още по-зле -  ръцете по земята, а след това в устата и опипването на неговите играчки ooooh! Аз ли много се престаравам или така е с повечето от вас ??? Иначе, там спа много по-спокойно отколкото у нас и се буди, за да суче по-малко. Вчера в ресторанта имаше двама батковци на 3 и 5 годинки и подна голяма игра с тях. Те го закачаха, той тичаше след тях, естествено хванат за ръчичките от мен или ММ. Не можах да го накарам да седне цяла вечер, вечно беше в движение, но беше много доволен.

Първите резултати от диетата ми изглеждат доста окуражаващи! Стискам палци на всички да имат воля и търпение до финала  Peace

# 547
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Големи сладури Бобо и Марти!

# 548
Здравейте, момичета!  Hug

Благодаря на всички, които се включиха по темите с приспиването и бисквитките  Hug

Аз да се оплача - нещо гърлото ме драска и цяла нощ не съм спала. Тази нощ пращам Дара да спи при родителите ми, за да не сме в една стая и както е ясно - в едно легло Wink Дано навреме да сме взели мерки Wink Дадох й превантивно една ампулка витамин С  Praynig

Анелиса, и аз хванах накрая рецептата за този крем и мисля да го направя и аз, само че с обезсолено сирене, пък да видим Дара как ще реагира Wink

Мур, и аз съм като теб - много се притеснявам като пипа навсякъде с ръчички Sad Дара все още лази и направо е ад.....А пък и много обича да си пипа обувките  ooooh! Чакам да проходи, но тогава пък сигурно ще се сблъскаме с други проблеми  Laughing А пък и нали трябва да се изгради някакъв имунитет?!
В интерес на истината се улавям, че сега, след като вече съм майка, ме дразнят неща, които преди никога не са ми правили впечатление.  Thinking

Мигео, така както си описала следобедния сън на Бобо - все едно става въпрос за Дара. Не знам как винаги на 30-тата минута се буди и аз се принуждавам да легна с нея, за да поспи малко повечко.....

Няма да ползвам държавна детска кухня,готвят като за възрастни,по-добре да му давам от това,което готвя за нас  Thinking предпочитам да не е толкова разнообразно,но да е "минало" през моите ръце,а и като не се ядат повечето от нещата,какво като е разнообразно  newsm78
И аз съм на това мнение  Peace

Относно подаръците - кога и как ще разбера на кого да пращам подарък? Аз не участвах в изпращането на картичките и не знам как сте процедирали.

# 549
Дете на познати на годинка и няколко месеца, е оставено на бабата за гледане. Тя му дава ЗЕЛЕ и НЕобезсолено сирене.
Зелето се гледа с животинска тор.
Penmar, прости ми, ама по-голяма глупост от това не бях чела скоро. Достойна е за Мартенски Мами 2011. Животинската тор се използва при производството на всички БИО зеленчуци. Нали това е идеята - всичко да е БИО, да идва от природата, а не от заводите. И няма никаква връзка между нея (торта) и колите, които са открити при детето.
И като имат такава баба-злобилище, защо оставят децата на нея???? Като майката има драма, да занесе кутия с храна за детето и така да е сигурна какво бабата ще дава.
Много ме учудихте с тези НЕ на зелето. Та нали броколите са вид зеле? Значи броколи е о.к., а зеле  - не? Не виждам логика. Давам зеле (просто от салатата понякога и давам парченце, не готвя зеле и не и давам такъв вид готвено зело), боб и леща. Тук се препоръчват след навършване на 8 месеца, защото са добра алтернатива на месото (съдържат доста белтъчини - това за бобовите растения). Давам НЕОБЕЗСОЛЕНО сирене и кашкавал. Просто тук такива са препоръките, никой не се втелясва с обезсолени продукти. Просто не се впрягам толкова много - каквото ядем ние, яде и София, разбира се, като гледам внимателно какво и давам - няма да и дам например панирано сирене или кашкавал, но спокойно и давам от нашите пържоли, просто ги режа на много малки парчета и тя си ги взема с ръка. Давам и картофи, приготвени в АктивФрайя. Всеки сам си решава какво да дава. Моята София отдавна отмина периода на пюрираните храни, както и разни бебешки бълвочи. Аз дори и вече не я храня. Давам и парченца и тя си ги яде сама - с ръка.
Мама Веси, много се зарадвах, че картичките са пристигнали. А шапките са повече от прекрасни, покажи и жилетката, моля, като я завършиш.
Мур, аз пък съм точно обратното на теб-  хич не се притеснявам, ходим си на плаж, София си мушка пясък в устата, ама бързо бързо разбра, че не е за ядене. Където и да ходим я пускам да пълзи, библиотека, училището, площадките. После разбира се, измивам и ръцете, ама чак толкова да се впрягам... Но може би защото тук в токова чисто, затова нямам такава драма. Знам ли???
lilyrose и Мигео, големи са сладури Бобо и Марти, ама много навлечени ми се струват. Нали ги съблякохте след това?
За детската кухня - аз не бих вземала, но просто защото все си мисля, че храната, която готвя за моето семейство е подходяща и за София.  Предпочитам например детето ми да яде от малко от домашно приготвените неща, отколкото да си мисли, че МакДоналдс е върха на кулинарията.
Не искам да започвам някакви спорове, но като разглеждам снимки от детски рожденни дни на приятелки (с деца на 1-2-3 години) ми прави ужасно лошо впечатление, как във сички тези детски клубове се сервира някаква гадост - парче пица със съмнителен салам върху нея, някакви сокчета в кутийки, пържени картофи, а върха на гадоста е детско парти във МакДоналдс.. е, простете ми, ама не разбирам как детето ще е на пюрета до 1 годишна възраст и изведнъж ще премине на хамбургери и гадости като това (ако са домашни - нямам проблем с това).
Лилинчо, радвам се, че и # 2 е пристигнала...
За подаръците - хайде, теглете, че аз вече съм харесала подарък. И мисля да спазя призива на Пипилотта - ще зарадвам някоя мама от форума, като закупя ръчно изработен подарък от нея.
Май това е - мерки и теглилки не знам, отглеждам едно усмихнато и слънчево дете, което ми се струва най-прекрасното на света...
Чао от мен.

# 550
  • София
Аз пиша по австралийски часово време  Grinning . Все се засичам с Катилияс(какво значи ника ти?)

Догато нагъвам малинов десерт с маслено тесто ви чета кой колко отслабва  Mr. Green
Аз боб, леща и зеле съм давала, но ме подсетихте, че от месеци не сме яли леща, значи утре това ще сготвя. Прясно мляко не съм давала и няма да давам скоро.

Аз докато липсвах дали някое бебе проходи?
 Никола много си бие главата. Най-вече в нас, но понякога нацелва и по-твърди предмети  Whistling . Обича да потупва челото в ритъм. Или пък я върти наляво-надясно, докато му се завие свят. А ако някой му се зарадва, прави го още безброй пъти( и въртенето и биенето на главата)

# 551
Буб, аз бях също много притеснена с първото ми дете какво лапа и къде пипа, но ела ме виж сега. Laughing Ева редовно яде разни неща, без да съм видяла/включително и буболечки Mr. Green/, ама мия устата и ръцете после и така. Вчера докопа една играчка от елха и като си изплези езика, целият и беше в зелен брокат. ooooh! То и навън ще е така като започнат да ходят сами. Втрещих се оня ден, като видях как една мама напляска току-що проходилото си дете, че падна в калта и се изцапа цялото.  Shocked Докато подминавах с количката още се чуваше"Омръзна ми да пера, прасе такова..."
За кухнята-пак казвам, че съм за, защото макар, че готвя всеки ден за нас, ние не се храним никак здравословно и не бих дала от нашите манджи на Ева. А да готвя отделно и за нея-не ми се ще. Но всичко зависи от мотивацията. Ако детето ми е с тежки алергии или астми, или някакви други, изискващи специална диета проблеми/да не дава Господ/, ми не ще готвя, ами и хоро ще играя.
 Скреч, Ева ходи вече. Много бърза е станала, даже ще пусна във фейса едно клипче как е задобряла тези дни. Най-новото при нея е , че се опитва да храни всички с всичко. Grinning Има оризовка в ръката-трябва да я сподели. Вчера държеше една шнола моя и се опитваше да ми я набута в устата. Аз се отбранявах, но тя с другата ръка ми отвори устата и пак ми я напъха. Shocked Няма "Не искам"! LaughingНай-новата игра е да слага шоколадовите парички на бати в една кана-филтър. Пъха в малкото отворче и се кефи. После и ги изваждам и пак. Simple Smile

# 552
migeo, lilirose, страхотни са Бобо и Марти Heart Eyes Hug

Ена, опасна е Ева Laughing Hug Готвите ли се вече за прощъпулник Grinning

Мерки и теглилки не знам, отглеждам едно усмихнато и слънчево дете, което ми се струва най-прекрасното на света...

katilias, много ми хареса това Hug

# 553
Добро утро!
Някой иска ли кафе? А закуска?

Във връзка с написаното от Mur и Bub_ за англочетящите  ето нещо интересно за четене  Simple Smile

# 554
Ена, опасна е Ева Laughing Hug Готвите ли се вече за прощъпулник Grinning
Готвим се, ама близките на мъжо всички са с варицела, та не можем да ги поканим.Тъкмо един оздравее, айде друг се ошари. ooooh! Не смеем да припарим при тях.
Марис, кафе не пия, ама закуската добре ми дойде-нищо не съм яла още. Мерси. Hug
И тук да кажа, че Марти и Бобо са невероятни сладурковци! Сред толкова фенки избора ви е голям за бъдещи снахи, Лилироуз и МигеоWink

Общи условия

Активация на акаунт