Отговори
# 585
sirence пощата ти е пълна  Simple Smile

# 586
добро утро
за фиданките  Mr. Green
закуска
и кафе

точно тези играчки, които кати показа са ми любими
може ли мамите с повече опит в купуването на такъв тип играчки да пуснат линкове от къде ги купуват. Аз зная за тези

Мърче, и аз съм си мислила за срещичка в там, но май наистина ще трябва да поизчакаме да се запролети, че като се сетя как ухае при тигрите и влечугите  Whistling

ruporuu  ruporuu  ruporuu
с риск да досадя - последно напомняне към желаещите да участват с подаръчетата - пратете си адресите (като не забравяте пощенските кодове и имената) на сиренце. Срокът е до понеделник.

# 587
  • България моята родина
Здравейте все не ми остава време да пиша,че малкия е станал голяма фурия.Там където го пускам да си играе в нашата стая вече сме заоградили от всякъде,защото като всички и той все на белите тича.Болестта отмина,но забелязах нещо друго,че пишлето му като го забелваме по време на баня не се забелва докрай.Попитах докторката и тя каза,че е нормално и изписа мехлем да го мажа,за да се забели докрай.
Друг проблем имам също.Като чета повечето бебета тук вече хапват не пасирано,а нашия все се дави.Реших,че вече е време да яде от нашето ядене,когато няма много подправки и вчера му надробих супа със сухар,но хапна съвсем малко.На следващото ядене когато я пасирах имаше по-голям успех.Иначе когато му дам нещо по-голямо си го хапва сам като ябълка коричка хляб.Дори може да е грешно,но една позната онзи ден му донесе пръчици и му дадох да опита просто,а той си я хвана в ръчичка и и си я осмука и изяде леко по леко.След това и още няколко.Вие вече давате ли пуканки и такива пръчици на малките,защото тук няма май такива много,а като бях в Бг една позната бебето и бебето  и беше на около 10 месеца вече ядеше царевични пръчици?

# 588
.Дори може да е грешно,но една позната онзи ден му донесе пръчици и му дадох да опита просто,а той си я хвана в ръчичка и и си я осмука и изяде леко по леко.След това и още няколко.Вие вече давате ли пуканки и такива пръчици на малките,защото тук няма май такива много,а като бях в Бг една позната бебето и бебето  и беше на около 10 месеца вече ядеше царевични пръчици?
Аз не давам, но в България е масова практика да видиш на детската площадка майка да си храни детето със "Зрънчо", било то и бебе. Даже една позната, като и отказваше детето да яде храната от детската кухня, го примамваше, като гребне с лъжичка от манджата и отгоре му сложи парченце от въпросната царевична пръчица-много му харесвало на детето.  Rolling Eyes Не осъждам никого-въпрос на разбиране.
Лилироуз, мерси за "закуската", ама за нас-недиетуващите няма ли нещо по така? Laughing
Какво давате на бебетата си за следобедна закуска? Аз пробвах кремовете от кухнята, ама нали са с прясно мляко и явно не и понасят/мисля, че и създават дискомфорт в коремчето/, та освен каша и крем с АМ и нишесте какво мога да давам?

# 589
  • София
Ох, добрютро! Днес съм в малко бойно настроение та четох темата и започвам да се чудя аз ли не съм наред или нещо не разбирам, ама какво е това бързане децата да минават на обща храна /имам превид не по-твърди храни, непасирани, а всякакви манджи с подправки и пр. екстри/и да ядат всичко? newsm78 Моето момче хапва доста малко все още. По-едри частици храна наскоро започна да хапва и още му е малко странно, но напредваме лека-полека. Винаги му предлагам нещо с по-едра консистенция, докато хапва от него - давам, като не иска, предлагам и пюре.  Не настоявам, не се притеснявам, не мисля, че трябва да яде "храна за възрастни" все още. Какво остава за солети, зрънчовци и прочие джънк фууд. То ако гледаме обозначенията на пюретата и съветите на педиатрите, на 40 дни трябваше да пият сокчета, на 4 месеца трябваше да ядат пюрета, а на 8 месеца вече да "ма`ат пържоли". Нали масово уж захранихме около 6-тия месец, защо само 2-3 месеца по-късно трябва да поглъщат всякакви нещо?! Не мога да разбера това бързане и това си е. Не критикувам и не осъждам никого, просто споделям мнението си. Тонът ми е такъв, защото днес съм яхнала метлата и с друг тон не мога да пиша  #Cussing out

И нещо към незабелващите майки - как са вашите младежи? Аз не забелвам и не дърпам нищо. Просто мия вечер хубаво и това е. За сега всичко е спокойно. Не се е отворила пишката на бебо, но и мисля че ще стане, когато трябва, т.е. сам ще си я оправи. Той и без това си я пипа и подръпва като му сваля памперса, та не се притеснявам, но все пак ми е интересно как стоят нещата при вас. Спомням си, че Скреч беше от тези мами, дано чете от време на време тук, за да се включи.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 14:55 от Stacked

# 590
Здравейте и от мен, мили мами и бебоци.  Grinning
Моят син снощи беше решил да ни ядосва Simple Smile))
Точно през 1 час се будеше и ставахме да се преспиваме, но и това се оказа трудна задача, защото не искахме да заспим доста дълго време. Родителите на мъжа ми бяха у нас и беше много спокоен, играха си, смяха се, но не знам дали не се беше превъзбудил от толкова хора накуп. Като цяло мисля, че сме си емоционални и може би насън преживяваше случката. Да ви попитам вие забелязали ли сте подобно поведение от вашите деца, когато има повече хора на едно място?

# 591
  • България моята родина
За зрънчото и аз мислех че е рано не съм и решила да го храня с това просто ми беше любопитно вие давате ли.

За даването на други храни съм останала с впечатление,че повечето бебета тук вече хапват не пасирана храна дори и не за големи,а малкия му е трудно.Аз го отдавам на това,че още се кърмим.Дори по-рядко ядем каквото и да било друго освен кърмата.А това за кюфтетата бях свидетел лятото като си отидохме на Бг при роднини на мъжа ми имаха бебе беше тогава на около 10 месеца.Ядеше АМ,но на обяд му дадоха кюфтенце с хляб на хапки даже бях шокирана как го яде,но майката спокойно каза о той всичко си хапва.И на него му пълнеха количката със зрънчо.Та за това ми беше интересно как процедирате вие.За момента още го караме на кърма дори се отказах да купува пюрета от Бг и така сме много назад освен супичката която хапна вчера и то малко.

# 592
Добър ден  Grinning

Първо да се похваля, че си имаме 3-то зъбче. Горе втори в дясно, е не е централния както трябва, но и те ще излезнат съвсем скоро, прозират ясно. За жалост доста му е болезнено и си плаче от сърце, едва го приспивам, но дано скоро избият и да се успокои.
За забелването, аз дори и когато го къпя не мога да му го забеля, бута ми ръцете и той си го държи. В началото забелвах, но то не става така както съм си мислила. Прочетох малко информация и разбрах, че няма нужда. Оказа се, че нищо не съм забелвал, просто до там си му е отворена, а скоро му се отлепи в единия край и излезе малко количество смегма. Не пипам, когато той ми позволи и успея отварям да махна власинки и тем подобни.
Sabrina1, нашта фамилия си е доста голяма, имаме 1 пра дядо, 1 пра баба, пълен комплект баби и дядовци, чичо и леля, но Кирил много обича да се събираме, не се превъзбужда, спи спокойно след това, може би си е до характер на бебето. Като се сетя как се вика и каква какофония настава като се съберем  ooooh! , но той е центъра на внимание и това определено му харесва Слава Бога.

Зрънчо, не мисля да давам и не ми се иска скоро  да се научи, но когато порасне сам ще си го поиска, предполагам

# 593
И нещо към незабелващите майки - как са вашите младежи? Аз не забелвам и не дърпам нищо. Просто мия вечер хубаво и това е. За сега всичко е спокойно. Не се е отворила пишката на бебо, но и мисля че ще стане, когато трябва, т.е. сам ще си я оправи. Той и без това си я пипа и подръпва като му сваля памперса, та не се притеснявам, но все пак ми е интересно как стоят нещата при вас. Спомням си, че Скреч беше от тези мами, дано чете от време на време тук, за да се включи.

И аз съм от тези дето не пипат
И на баткото не съм пипала и по късно всичко се нареди от самосебе си
Много са противоречиви мненията ЗА или ПРОТИВ така че всеки решава сам за себе си как да процедира
Като беше на няколко месеца Алекс мислех да го подръпвам малко по малко, но на него нещо не му хареса и аз спрях

А за гризки и разни такива от сорта съм против
Колкото по дълго успея да не давам толкова по добре
Баткото до 2 години не знаеше какво е вафла, шоколад ...
Избягвах сладкото

# 594
  • София

Как се нареди от самосебе си?
 Питам понеже съм от дърпащите а и на нас ни се искаше така да се нареди,- след дълго четене и обсъждане със съпругът ми решихме все пак да го направим и т.к. на нас ни е жал лекарката го дръпна. Заболя го, на другия ден промивахме със смрадлика и дефламол и нямаше и следа от болка или друго на по следващия ден. Сега го дърпаме само за да го измием и той дори не разбира кога т.к. всичко е нормално  Peace Детето не е имало проблем с пишкането в тези 2 дни. То съвпадна с изваждането на 2 зъба наведнъж та му се събра множко, но от цялата работа беше 1 ден мрънкане и неразположение.

# 595
Аз пък не разбирам каква е тази мода "да се възмущаваме и плюем как хората си гледат децата"....после да го обявяваме публично еди си коя какво правела, съседката не знам си какво давала на детето....ми всеки да си гледа в неговата паница....т.е да си гледа детето както сметне за добре, според свойте разбирания....що трябва си чешем езиците на гърба на другите.....както и да е ма последните няколко страници само това чета.....слънчо...зрънчо.....давали... ми не е правилно, но ТЯ му е майка като е решила така-така ще бъде!  Naughty

Какво имате впредвид под "обща храна" и бебешка....първата има подправки...олио...другото пасирано ли?   Аз просто си размишлявам...едното е еднородна смес като каша а другото едро ли?  newsm78

Някой да е въвел соя...соеви продукти?

# 596
  • България моята родина
Май от моите въпроси се разрази една тема. Thomansito права си че не трябва да се съди никой за отглеждането на дете.Споделих учудванията си как някои бебета на определена възраст се справят с някои храни,а други не.Аз под храна за големи разбирам да давам това което ние ядем,а бебешка за мен поне е пасирано и без подправки. При малкия обаче не се получава това с пасираното домашно готвено или аз не го правя като хората не знам.Ако му дам купешко пюре яде ако го направя вкъщи не иска.Другото,което ме интересува,някои майки тук казват,че дават на бебета от това,което готвят за семейството,но вкъщи се готвят едни гозби,които малко ме е страх да дам на малкия например ядем обикновено ядене като мусака,и ястия с доматен сос,но не мисля,че трябва да му дам.Вие какви работи ядете вкъщи и могат да станат за малките?

# 597
Аз пък не разбирам каква е тази мода "да се възмущаваме и плюем как хората си гледат децата"....
Права си, Томасито! Понякога, като даваме примери/моя със съседката и зрънчото/изглежда като злонамерен коментар, но подчертах, че не я осъждам жената, всеки сам си решава. Peace
Мамите от чужбина, които са в списъка с подаръците-дайте местен сайт да разгледаме на който му се падне да ви изпраща подаръче. Май това е по-добрият вариант, отколкото да се изпраща колет от България.

# 598

Как се нареди от самосебе си?
 Питам понеже съм от дърпащите а и на нас ни се искаше така да се нареди,- след дълго четене и обсъждане със съпругът ми решихме все пак да го направим и т.к. на нас ни е жал лекарката го дръпна. Заболя го, на другия ден промивахме със смрадлика и дефламол и нямаше и следа от болка или друго на по следващия ден. Сега го дърпаме само за да го измием и той дори не разбира кога т.к. всичко е нормално  Peace Детето не е имало проблем с пишкането в тези 2 дни. То съвпадна с изваждането на 2 зъба наведнъж та му се събра множко, но от цялата работа беше 1 ден мрънкане и неразположение.

Ами в един момент той сам започва да се дърпа и си заголи пишлето
Може би около втората годинка се случиха нещата напълно
Честно да си кажа и малко ме е страх да го опъвам

# 599
Добър ден...

Моето дзверо спи , та се възползвам..  Whistling

maiski3
браво на вас за утрояването на теглото!  Hug А да попитам има ли някакво значение , защото ние почти сме го упетили това рождено тегло  Mr. Green

katilias при мен тези дървени играчки са много , ама много лош вариант. Или биват изяждани (с единия зъб който стърчи) или ги захвърля по телевизора, пералнята, баща си или мен.  Mr. Green
Чудим се и за триколка, от онези с дръжка за родителя, ама хич не ми се струват удобни.
И незнам къде прочете , че третия бъбрек се е получил от ... сол? Казах просто , че са го открили.

sirence при нас кухнята е 35 лв. та х 2 = 70 лв. И под десерт имах предвид , че не е някаква манджа, супа или пюре. Много често му правя един крем много вкусно става - един или два банана, парче ябълка, 5-6 детски бисквити и една или две лъжици кисело мляко. Обожава го. Смятам тези дни да пробвам рецептата на anelisa.

Ivelina9292 аз не купувам нито солети, нито царевични пръчки , пуканки и каквото и да било за детето. Не пропуска кой знае какво като не ги яде. Вярно кусвал си е една две солетки, но не повече. Масово майките покрай мен  купуват. Дори и на по-малкия деца (6м).

Еna - можеш да правиш на Ева нишестени кремчета, кисел, грис, намачкани плодове. На Дени съм му правила "бебешка бисквитена торта" с кисел и бебешки бисквити. Всички десерти ги правя с вода.

Stacked - аз съм от незабелващите майки. Не го забелвам насилствено. Направи ми впечатление , че той сам си придърпва чурката също като вас и се е забелила до някъде. Просто до там до където стига, придърпвам и измивам.Обсъждала съм го с таткото и той каза, че сам се е справил с този проблем. При него дори е било по - болезнено, защото на 2 годишна възраст са го забелили от раз, след това никой не му е обръщал внимание на проблема и са се получили сраствания на няколко места. САМ се е оправил малко преди да влезе в пубертета.

ТОВА Е ЗА ENA (недиетуващата) СПЕЦИАНО   hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт