Отговори
# 645
 Привет и от нас!
Penmar , с удоволствие ще пийна от кафенцето и ще похапна за здравето на големия мъж Hug
Nadya81, тиква може да се комбинира и с оризово брашно, други зърнени ядки, и да се направи каша, като по желание може да се добави АМ или кърма. Също добре се приема ,когато се комбинира и с др. плодове( ябълка, круша), или зеленчуци( картоф, морков, карфиол), може и в комбинация с грис, или паста.
 Харесва ми инициативата с подаръчетата, та ако изобщо не е приключил срока да се включа и аз. Сиренце, ще пусна координатите си на лични.
 До по- късно, че Елица ме вика Wink

# 646
Момичета, аз имам въпрос  Simple Smile Забелязали ли сте едното краче на бебето ви да не е изправени при ходене, т.е. да ходи с външната или вътрешната страна напред. Аз го забелязвам при Кирил и се чудя да ходим ли при ортопед да си каже и той мнението, но искам да видя какво мислите по въпроса и дали пък не е нормално и ще се коригира от само себе си?

# 647
 Госпожа Стихийно Бедствие, исках да ти пратя един линк на лични, но размислих и ще го сложа тук. Правя го с ясното съзнание, че може би е не на място и че ти може да го приемеш лично (въпреки че аз не знам никакви подробности около Емо). Искаше ми се всички да го прочетем, въпреки че решенията са взети вече. И аз съм от тези, които слагат ваксини на децата си.http://hicomm.bg/hronika/shtatski-syd-prizna-vryzkata-mejdu-vaks … te-i-autizma.html

# 648
Това с плюсовете и минусите на ваксините ми е толкова сложна материя, че да заемам позиция ... Вярвам, че може да има сериозни последици от тях, но същевременно в болницата видях при някои други бебета колко страшно може да бъде изкарването на някое по-сериозно инфекциозно заболяване ... За себе си (поне засега) правя заключението, че не бих могла да взема тежкото решение да откажа задължителните ваксинации, колкото и голям риск да крият. 

За томболата: присъединиха се и Бетта, П. Атанасова, Дончо и Жени  Hug
Чакам до 17.30 и пращам моя списък на Лилироуз, и ако някой в последния момент (след 17.30) се включи, да пише направо на нея.

# 649
  • София
Привет Simple Smile
За подаръците, нямам търпение Grinning, хайде сладък Марти да ги тегли вече Heart EyesНямам предпочитания/момче,момиче/, на който се паднем на този ще изпратим Peace

За кухнята, и Андреа си я хапва, аз ги опитвам нещата и са доста вкусни/не са солени или сладки,даже напротив/, а относно това- био или не, ами честно да ви кажа няма как да купувам био пиле за 50лв.А, и има и още нещо, дори и сега да яде био, след недалечно време ще тръгне на детска-там кой ще и дава био?

Сиренце
, беше питала, изкарахме в началото на декември подобен вирус на вашият, бяхме на косъм от болница, но за щастие се справихме у дома. Hug

Поздравления за нашата тв.звезда Скреч   bouquet HugБеше питала, ника ми винаги е бил с 3 Wink

# 650
Majski, браво, че ви се е разминала болницата  Hug Ама ти си печена мама, с опита от двама батковци, знаеш как да се справиш  с всичко  bouquet  Ник-ът ти е бил винаги с 3 - като 3 деца, нали Wink  Колко време ви държа болестта, свали ли грамчета нежната госпожичка?

# 651
Хай момичета   bouquet

Чакам си избраничето  Hug

за утроявнето на кг. през 1-вата година  Thinking няма как да се получи при нас. Роди се 3850 и на год. трябва да бъде 11550гр. което няма как да е получи щото ние нямаме още 9кг.  Thinking Няма гривнички, но пък има бузи  hahaha и е хала не се спира и за миг.
Аз докато готвя гедам да го правя докато спи, защото иначе от пазене нищо не мога да свърша  Joy Онзи ден само за малко бях с гръб докато измия купичката му и като се обърнах изтрипнах  Shocked беше налапал ножа на блендера  Sick  Не мога да пренареждам шкафовете заради него и сега сме взели мерки.  Mr. Green  Но няма как да скрия печката. то не са дърпане бутане на копчетата, то не е целуване  и лизане на стъклото  hahaha
Новата мода при нас е да дава целувки с ръчичка и да се опитва да се покатери на всякъде вече успя да се качи на дивана, как неразбах  newsm78

Поздравления за ТВ звездата ни Скреч   bouquet

Лилироуз В Банкя съм  Mr. Green

За яденето Той не е от най ящните, то си и личи  Mr. Green не отказва само кърма. Яде по малко и каквото реши че иска, но не се притеснявам колкото толкова.   Peace От доста време не пасирам а давам на парчета храната и няма проблем с яденето  Peace

За ДК Навсякъде слагат и сол и захар и подправки. Не зависимо от това вие какво си мислите че усещате. Имам позната която работи в такава. За да станат ястията по вкусни  Peace Така че дали ще го храня с тази храна или аз ще му давам от нашата не виждам разлика. При все мога да контролирам какво слагам. Каймата ще бъде от мляно месо а не готова кайма и т.н. Аз все още му готвя само на него, но вчера си говорихме с ММ и той предложи да готвим без сол, за да може и на него да даваме от нашето ядене, а на  нас си след това да си го солим.   Той е на 10м и половина повечето неща вече ги я ял с малки изключения.  

atanassova може първо да го покажеш на педи и тя може да прецени дали е нужно.

Penmar Мерси за кафето и честито порастване на малкия мъж.  Hug

Nadya81 може и тиква, банан и АМ  Peace

redreny2000 Чудесна идея за палачинките.  Peace

За забелването И аз не забелвам  Peace

Tasha
Цитат
Имам приятелка ва Канада на която два пъти в годината и пращам по едно малко пакетче
А колко излиза като сума ориентировъчно и има ли значение тежеста на пакета  newsm78

Пипиллота  Това с ваксините е много сложно. Всяка майка сама за себе си решава дали може да се реши. Аз не го ваксинирам Виктор. Но си признавам че беше много голяма вътрешна битка. каката съм я ваксинирала. Колкото и странно да ви звучи, докато се чудих една вечер сънувах ужасен съм. Сякаш погледнах в бъдещето. Знам че звучи идиотски, не съм се смахнала /съвсем все още  hahaha / Сънят беше толкова "истински". Събудих се с чуството че в момента го преживявам.  Но това наклони везните. На всичкото отгоре  на скоро разбрах че мъжа ми не е бил ваксиниран с всички задължителни ваксини, само с някои и той не знаеше и да чукна на дърво си е много здрав  Peace

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 17:42 от mama_vessy

# 652
Мама веси, искрено се смях на лизането и целуването на печката  Joy hahaha Моят син навремето хвана черпака на прощъпулника, не че много го влече, ама на 12 години вече може да прави яйца по всички начини, салати , сандвичи , вкл. и топли, и нарежда масата уставно. Та знаеш ли? Най-добрите готвачи са мъже, нали?
 За теглото- това с удвояването и утроявнето са условни норми, предполагам. Мойта щерка е 8400 на 9 месеца и половина, а се роди 3650. Помня още 3-4 дребосъчковци тук, дето вървят фини. Не мисля че са недохранени ( това само майка ми не спира да го повтаря), по-скоро бих се притеснила от повече кила, отколкото от по-малко.
 Линка за ваксините го дадох заради официалното признание в него, не искам да отваряме дебата, отдавна няма смисъл. Не доказвам нищо на никого, още повече че ние също решихме да изберем по-социалното зло, заради яслите и градините.

# 653
За теглото- това с удвояването и утроявнето са условни норми, предполагам. Мойта щерка е 8400 на 9 месеца и половина, а се роди 3650. Помня още 3-4 дребосъчковци тук, дето вървят фини. Не мисля че са недохранени ( това само майка ми не спира да го повтаря), по-скоро бих се притеснила от повече кила, отколкото от по-малко.

Майка ти ми прилича на свекърва ми. Постоянно повтаря , че Дени макар и със бузки си е слабичък! Да подчертая в момента е 11,400 , при рождено тегло 2,600  Crazy

Абе мами моето дете нещо се е сбъркало - обича да пипа неща който са много горещи - радиатора, фурната, посяга към котлоните  newsm78 И също като Виктор на мама Веси обича да ближе стъклото  Mr. Green

# 654
  • София
Majski, браво, че ви се е разминала болницата  Hug Ама ти си печена мама, с опита от двама батковци, знаеш как да се справиш  с всичко  bouquet  Ник-ът ти е бил винаги с 3 - като 3 деца, нали Wink  Колко време ви държа болестта, свали ли грамчета нежната госпожичка?

Сиренце, ник-ът ми по други причини е 3, тогава още нямах три деца Laughing
За боледуването,около две седмици ни държа докато се оправи.Тогава на консултацията не беше качила нищо, според мен и да е качила- с разстроиство ,температура и повръщане- тя ги свалила,та за това сега се радвам на тези 500гр. Grinning
А относно това, дали съм печена Laughing, не знам колко съм печена, но доста се притесних.........споделих и тук и Весето    bouquet ми помогна със съвет, тъй като и те преди време са карали нещо подобно.

Мама Веси, колкото - толкова, честно да ти кажа Вики ми изглежда по-тежичък от кг. който посочваш  Grinning Hugсигурно, защото го сравнявам с моята манекенка  hahaha

Като цяло за килиграмите, всичко е индивидуално, някой са повечко, други като нас-Мис  тапицирано кокълче Joy, по-важно е физическото и психическото развитие на децата Peace

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 18:08 от maiski3

# 655
Tasha
Цитат
Имам приятелка ва Канада на която два пъти в годината и пращам по едно малко пакетче
А колко излиза като сума ориентировъчно и има ли значение тежеста на пакета  newsm78

Цените са различни за различните държави
За Канада специално препоръчна пратка 1 кг е 24 лв.
Ако не е препоръчана мисля че беше 18 лв
На все пак 1 кг не е малко

За утрояването на кг и ние няма да можем да ги достигнем на годинката
Алекс се роди 3370 и на годинката трябва да е 11110 гр, което е невъзможно при нас
Ние сме 7200 кг, но в никой случай не е недохранен
Даже нощем още се буди да си хапва мляко

И аз предпочитам по слабичък от колкото дебел
Преди известно време в Морската срещнах позната с бебе на 5 м.
Заговорихме се за кг на бебоците и тя сподели че нейния малък мъж тежи 11500 гр Shocked
Беше притеснена защото е само на кърма, а и тя и мъжът и са слабички

Майка ми ми разправя като малка също съм била мноооооого слаба
Като са ходили на гости при баба ми /свекървата на майка/ тя все казвала "Ела сега на баба да те нахрани, че явно гладна те държат вашите само кожа и кости си"
А в интерес на истината аз съм си хапвала всичко

# 656
Здравейте, момичета!
Честитка за Пенмар Simple Smile
Основно се включвам заради темата с ваксините. Чета ви, но малкият не ме оставя да пиша... Аз също съм с много противоречиво отношение. От една страна децата, които не са ваксинирани и посещават детски заведения, могат да заразят други и се започва една... А както и Сиренце е писала инфекциозните заболявания могат да протекат незабелязано или да са с тежки последствия. От друга страна им нямам никаква вяра на тези фармацефтични компании. Е, извинявам се, ама как може от веднъж да се натовари един крехък организъм с 9-валентна ваксина!На мен за петвалентната не ми го побираше ума, още повече, че се слагаше едновременно със Синфлорикса. Питах тогава педиатърката и тя каза, че някъде отгоре няма кой да ги помисли тези неща. Мисля, че и друг път съм споменавала, че на Коки не са му ги слагали накуп ваксините, а най-рано през 1 месец интервал и за това се проточиха доста във времето. Били убити и рекомбинантни- хубаво, ама с какви точно вещества са обработвани, извличани и там каквото им е правено, никой не ти казва. Страх ме е да чета листовките даже. До сега съм се информирала за името на ваксината и какво съдържа и до там.Може да звучи безотговорно, но не смея да отказвам ваксини.Мама Веси ни беше разказвала нещо на една среща в парка и ме накара да се замися тогава...

# 657
чакам момчето на късмета да се събуди и започва голямото теглене. Този път участваме 41 комплекта  Laughing Супер. Утре си чакайте адресче.

Статията, която Пипи пусна, мисля, че и преди някой я беше пускал, аз съм я чела, но може и другаде да е било.

Килограмите до 1 година и ние няма да утроим, трябва да качим по 1200 гр. на месец  Joy

p.atanassova, аз бих се консултирала с ортопеда, за да съм по-спокойна.

РедРени ще пробвам някой път палачинките.

# 658
Маринелс, браво за 6-цата!  bouquet Вие май ще правите много изискано и официално тържество 2 в 1. Ще се радвам да покажеш снимки после. Simple Smile
Атанасова, и двете ми деца преди да започнат да ходят сами стъпваха навътре, особено с едното краче. Откакто Ева проходи си коригира походката. Не мисля, че е проблем засега. Peace
 Пенмар, честита месечинка, да е много щастлив и здрав малкият мъж! Чудна тортичка ! Grinning
За ваксините-само с една дума ще си кажа мнението- против, но вече няма смисъл да коментираме тази тема-отдавна и е минало времето, както каза и Пипилота.

# 659
http://vbox7.com/play:3ad9bb68
Чудя се смешно ли е, или е трагично???

Общи условия

Активация на акаунт