Бродирана красота - Гоблени 89

• 78 930
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • ГОре на черешата...
Ако нашие отгоре кръстчета - ще промени посоката на оригиналните кръстчета и полукръстчета при Дим, а красотата им идва точно оттам. При Дименшънсите този наклон трябва да е горната част на кръстчето.

Ще рече човек, че има ЕДИН правилен начин да се бродира. Какво ще му стане, ако е наобратно?

Нищо. Просто няма да е толкова красиво.
Освен това говоря точно за модел на Дименшънс, не за кой да е гоблен, шиещ се с бод кръстче.
Всеки си  решава. Момичето потърси съвет, давам моят. Нека тя сама си избере кой да следва.
Но нещо, в което ще вложиш труд, старание и време, нещо, което ще окачиш на стената и ще го гледаш всеки ден - това нещо си заслужава да го направиш както трябва, нали. Иначе съвети да го "стропаш" през пръсти - бол.

# 106
  • Стара Загора
Още един глас да не се разшива Peace Та гобленчето е почти готово, толкова труд и после да се хвърли! Защото според мен това ще се случи - нито конците ще са годни за повторна употреба, а сигурно и панамата. И много вероятно е Дима повече да не хване игла, след такова разочарование, аз поне не бих (както мразя да разшивам). И последно - защо решихте, че това е оригинален Дименшънс, според мен не е (а дори и да беше - какво от това)?

# 107
  • София
И аз мисля, че няма смисъл да се разшива. Не е фатално, че кръстчетата ще гледат в другата посока, пак ще стане красиво  Peace

Дима, "ключ" - това е табличката с номерата на конците и символите, там е посочено и от кой цвят с колко конеца се шие, а също така видът на бодчето - кръстче, полукръстче, контур. Остави го както е, просто на всеки гобленов сложи по един бод в другата посока, за да се получи кръстче и си готова. Гледай внимателно - някъде може би трябва да остане само гобленов бод. Вярно, ще ти е обърната посоката на кръстчета, но за друг път просто ще знаеш  Hug

Аз тези дни не можах да шия, защото имахме гости, но иначе не вярвам на подобни суеверия  Peace

# 108
  • БЪЛГАРИЯ

ФинЕти, много интересен ръстомер, може ли да кажеш как си го завършила в краищата - имам предвид как го опъваш на стената - в рамка ли, с тежести ли? че и аз това ще правя сега... Thinking

Май дарлинг, съвременните строителни решения са прекрасни за импровизация- купуваш красиви и разноцветни кабари и дупчиш гипскартона както намериш за удачно!!!  Wink Joy Ние така направихме! Peace

dima12, мисля, че получи достатъчно разнообразни и полезни съвети! Смятам, че си доволно интелигентна, за да ги отсееш и да вземеш самостоятелно решение- според представите и възможностите си! В едно съм сигурна- който и вариант да избереш, или съчетание от варианти, ТВОЯТ гоблен ще е единствен и неповторим, това е истината (можеш да си абсолютно сигурна, нищо, че и много други са ушили същото- твоите чувства в процеса на работа го правят уникален!). Така че, седни, поеми дълбоко въздух, успокой топката... и всяко нещо ще си дойде на мястото! Hug Ако продължаваш да се терзаеш от нещо...- насреща сме!!!  bouquet

# 109
Честито Рождество Христово!
Пожелавам здраве и късмет на всички и много нови ушити гоблени!

Това което шие dima12 e фирма DMC и се казва Cat in Potting Shed. Шие се на аида 16 с кръстат бод от две нишки, наклон на кръстчето така: \, има и контур с една нишка.
Мисля, че на аида 16 не би си личал наклона на кръстчето и то толкова, че да е фатално. Аз не бих го разшила.

# 110
Това са си смехории... Ми що всички работят в петък, пък никой умрял шеф няма?...
Според мен човек си почива, както му е приятно на него, щом разпускаш с бродерия, значи нямаш грижи и "децата ти Няма да станат крадци" (примерно, да не се вържеш сега!). Забраните са били свързани с нуждата да се почива от време на време от дадена дейност, а не че ще се разболеете от чума...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ЩОТО СИ СИ СМЕНИЛА ДОЛНАТА РИЗА ВЕЧЕРТА ПРЕДИ КОЛЕДА

Joy

И аз шия  Mr. Green ших на 24-ти, на 25-ти и днес шия  Joy .Правя онзи книгоразделител с тигъра, пък да видим какво ще се получи като си нагодих цветовете. Мисля, че утре ще е готов - ще го покажа  hahaha

# 111
  • Враца
И аз си шия....  Peace естествено ,когато Криси не ми досажда...Че му омръзна толкова време в къщи.Утре на градинка..да си шия спокойно..   Wink ..И не ми завиждайте ..но съм чак на 9.01.2012год на работа..  Laughing Ще има да си шия на воля..Бързам да го свърша.за да си почна подаръците! Сега снимах етапче и ще го кача след малко..   Peace

# 112
аз си шия и по празници и по делници  Wink
по повод гоблена на dima12, аъ бих си въела конци и бих го поЧнала отнаЧало  Peace ъапоЧват се от средата, в края да има поне 5 см празно място и бод според инструкциите, те затова са написани на всеки гоблен, трябва да се Четат.
аз поЧнах гоблена, една мацка с куЧенце на лансвит с мохерен конец. много е нежно, обаЧе ако знаех, Че има толкова Четвъртинки никога нямаше да го взема  Confused ще ми вземе здравето, ама карай

# 113
И аз си шия днес ,но схемата ми е толкова бледа,че постоянно сверявам с тази на компютъра ми.Цветовете нещо не ми харесват,но така е дадено.После ще снимам етап да разбера и друго мнение от друг,който го е шил.
Ето това е гоблена и етапа ,до който съм стигнала.
[/URL

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/256/26122011146.jpg/]

Последна редакция: пн, 26 дек 2011, 18:20 от boneli

# 114
Blagodarq vi tolkova mnogo za vsi4ki tezi suveti ,ne o4akvah 4e tolkova mnogo hora 6te mi otgovorqt.. Po princip tozi goblen nikoga ne sum mislila da go slagam v ramka , prosto mi se iska6e da se opitam da 6iq , o6te pove4e ,4e znaeh ,4e 6te napravq gre6ki ,ama ne misleh tolkova mnogo Laughing .Ne moga da go raz6iq ,za6toto imam nqkolko reda s vuzli ,ne sa mnogo, za6toto navreme razbrah ,4e nikoga ne se pravqt vuzli pri goblenite.Za klu4a go namerih i sa krust4eta kakto mi kazahte , eto snimkite otdolu. A ina4e kak da razbera dali e originalen ili ne?V kraina smetka 6te go svur6a s krus4eta nqmam mnogo izbor zaradi vuzlite , no puk pone razbrah nqkoi ne6ta i nqma da povtorq su6tite gre6ki blagodarenie na vas .6te vi durja v te4enie ,ako iskate da vidite kak napredvam.
Blagodarq vi .
http://s4.noelshack.com/upload/15620604483330_p1240238.jpg
http://s4.noelshack.com/upload/10575571967037_p1240239.jpg
http://s4.noelshack.com/upload/10738899482652_p1240237.jpg

# 115
boneli,
аз пък мисля, че се получава добре! Чак ми се пришиха цветя
 Wink

# 116
  • sf
Весела Коледа!

аз шия без значение какъв празник е.

за въпросния гоблен- аз не бих разшила. поне не такова количество. не харесвам после нито панамата, нито конците. ако е само с кръстчета, бих минала отгоре в другата посока. ако е Дим със смесен бод, бих почнала на нова панама.

# 117
И аз си шия днес ,но схемата ми е толкова бледа,че постоянно сверявам с тази на компютъра ми.Цветовете нещо не ми харесват,но така е дадено.После ще снимам етап да разбера и друго мнение от друг,който го е шил.
Ето това е гоблена и етапа ,до който съм стигнала.
[/URL

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/256/26122011146.jpg/]

Това е изключително красиво, как се казва? В комплект ли си го купувала, или свали схемата от някъде?
Забелязвам, че на някои гоблените фонът се шие с цвета на панамата, а на някои не. Този как е? Дали ще е красив върху тази "тонирана панама", дето ми е взела акъла - цялата в брокат...

Извинявам се, за непрекъснатите въпроси, но аз мина замина, проверя тук и се възхищавам.

# 118
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз пък тези дни нямам време за игла. То са разходки, кънки, пързалки, гости... Време за семейство Wink Гоблена ще почака.  Peace

# 119
И аз си шия и то на село пред камината Simple Smile Етапче от гномчетата:

Общи условия

Активация на акаунт