Бродирана красота - Гоблени 89

• 78 936
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • В страната на мечтите
И аз си шия независимо от празниците Simple Smile Нали целта е да ни е приятно - каква по-приятна почивка Simple Smile
Dima 12, гобленът ти явно не е оригинална комплековка - емблемата е на DMC, а не на Дименшън. По схемата е на кръстчета с 2 нишки, няма полукръстче,има малко контурен бод. Според мен няма никакъв смисъл да разшиваш - спокойно си мини отгоре още веднъж в другата посока и готово  Hug Няма правило в каква посока трябва да е кръстчето  - всеки го шие така, както му е удобно. Когато има кръстче и полукръстче при Дименшън, важното е двете да са в различни посоки, няма толкова голямо значение кое в коя посока ще е  Hug

# 121
Честито Рождество Христово!

Много красоти сте показали. Няколко дни ме нямаше, голямо празнуване му празнувахме, голяма забава за децата. Ших и аз, много малко, но все е нещо.

# 122
pureadoration гоблена е Бяло конче схемата ми я пратиха и си го комплектовах ,шия го на бяла неразграфена панама 14 каунта,кръстат бод (мисля, че го имаше в един от броевете на Галерия бродерия) .Много приятно се шие,но схемата ми е принтирана некачествено.Радвам се ,че ви харесва.

# 123
Здравейте! Някой може ли да ми даде схема на този гоблен, аз си намерих една, но легендата не се вижда и няма как да го окомплектовам
Мейл : plams81@abv.bg

# 124
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Добро утро на всички!
Аз също си шия независимо от празниците, дори на Коледа децата си правиха парти, а аз като "обслужващ персонал" стоях с тях и в промеждутъците си шиех - та така до около 1,00 ч след полунощ.
Бонели, аз го ших това Конче по пренабор и то с конци на око - остатъци от други гоблени. Дори съм го виждала в доста различни варианти - цветята бяха розови, лилави, и т.н. Просто спазвах принципа - червено, тъм.червено, зелено, св.зелено и така. Ако не се лъжа нямах достатъчно едното зелено и го довърших с друго зелено.
Ето го и моя вариант

# 125
ba4iiska вече и така започна да ми харесва,мисля да го шия и за подарък и тогава ще направя цветята в нюанс на червеното,за да не е толкова контрастно.Твоя е много хубав.

# 126
boneli на мен ми харессват цветовете на кончето. И на ba4iiska ми харесва както се е получило. Това конче е графична схема - ако мога така да го кажа и позволява различни интерпретации на цветове Peace
Ето от мен две блондинки. С книгоразделителя още се боря Laughing
http://media.snimka.bg/9840/025936040-big.jpg?r=0

# 127
  • Враца
Ето обещаното етапче..След като изгря слънцето..   Wink се показа и планината..  Peace

# 128
margi_vr  става много хубаво,една моя колежка го ши и наистина е чудесен.  bouquet
didida  тези блондита са много сладки. Hug  И с тези цветове е добре ,колкото повече шия започва да ми харесва.

# 129
Здравейте! Някой може ли да ми даде схема на този гоблен, аз си намерих една, но легендата не се вижда и няма как да го окомплектовам
Мейл : plams81@abv.bg

погледни тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282851.30

# 130
# 131
  • Варна
Мили момичета имам нужда от съвета ви,Купих си гоблен щампа обаче и понятие си нямам как да го шием,Всъщност ще го шие дъщеря ми /довечера ще снима и ще качи снимките/та ще ви го покажа,Кажете ми кръстчета или гобленов бод се шие,И на места щампата се разминава в смисъл,че с един цвят трябва да застъпя квадратче от другия цвят,Дано да съм обяснила разбираемо и аз,Благодарна съм на всякакво обяснение от ваша страна,  bouquet

# 132
tutune аз щампа не съм шила, но мисля, че се шие с кръстче, а за застъпващите се цветове - сигурно трябва да ушиеш полукръст от единия цвят и полуктъст от другия, но в една посока // един до друг да са бодовете - в балеринките, които ших има такива бодове. Снимай и покажи щампата - ще видим какво е. Момичетата, които са шили щампа нека да кажат.
margi vr много бързо шиеш Peace

# 133
...можеш да ги шиеш като подпъхваш конеца под всяка чертичка, така ще ти се получат правилните кръстчета.

Лелеее, ти това би ли го направила? 100 пъти по-лесно и бързо ще стане да го разшие, отколкото да подпъхва под всеки бод...
да, бих го направила, предпочитам това, отколкото да разшивам. правила съм го. но аз лично от всичко най-много мразя да разшивам.

Май дарлинг, съвременните строителни решения са прекрасни за импровизация- купуваш красиви и разноцветни кабари и дупчиш гипскартона както намериш за удачно!!!  Wink Joy Ние така направихме! Peace
Joy никога нямаше да се сетя. но като е за подарък какво - да го подаря с кабарите ли? а и като е за малко дете на 1 годинка, не е ли опасно?

dima12, мисля, че получи достатъчно разнообразни и полезни съвети! Смятам, че си доволно интелигентна, за да ги отсееш и да вземеш самостоятелно решение- според представите и възможностите си! В едно съм сигурна- който и вариант да избереш, или съчетание от варианти, ТВОЯТ гоблен ще е единствен и неповторим, това е истината (можеш да си абсолютно сигурна, нищо, че и много други са ушили същото- твоите чувства в процеса на работа го правят уникален!). Така че, седни, поеми дълбоко въздух, успокой топката... и всяко нещо ще си дойде на мястото! Hug Ако продължаваш да се терзаеш от нещо...- насреща сме!!!  bouquet
много добре казано  smile3521 smile3521 smile3521

аз също шия основно по празниците. мисля, че традиционните изрази са специално за хората, които приемат шиене, готвене и т.н. за задължение (изключвам хората, които това работят, говоря за къщна работа). освен това шиенето на гоблен не го смятам за "шиене" както е споменато, а по-скоро като хоби. та нали празниците са точно за хобитата ни.

boneli, и на мен много ми харесва как се получава, не ми изглежда бледо. много е красиво. ba4iiska, и твоя кон е много хубав!

ИнаТ, блазе ти!   bouquet

margi_vr, много хубаво става. а като шиеш така, имам предвид, по средата явно ти е свършил листа със схемата, получава ли ти се черта на гоблена? аз бях започнала един гоблен така и по средата ми се получи прекъсване - трябва да се загледаш ,за да го видиш, обаче на мен ми боде в очите.

щампа шие и моята дъщеря и когато имаме застъпване, си го нагласяме, не съм се сещала за полукръстчета, но евентуално на следващата щампа ще опитаме.

# 134
Tarzanka, какво стана с ръстомера? снимки  newsm78 или пък съм пропуснала  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт