Бродирана красота - Гоблени 89

• 78 945
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
 Praynig Praynig Praynig SOS - имам нужда от четлива схема на това мъниче:

Благодаря предварително!!! Решила съм да ги шия заедно с другарчето му за две близначета - ще се опитам за нова година да са готови! Бррбрбрбр .... Hug Joy

Благодаря момичета, много сте бързи!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 16:26 от krk_kr

# 136
  • Враца
Tarzanka...това са даже 2 листа от схемата. по дължина...ушила съм 10листа остават още 6...Сега се забелязва като се вгледаш,но като го изпера и изгладя..не личи...

# 137
Zdraveite ,zahva6tam se s drugata polovina na krust4etata ...
Malko se povtarqm ,ama nikoi ne mi kaza kak da znaem dali edin goblen e originalen ili ne.
margi_vr mnogo e krasiv  tozi goblen , s kakuv bod go 6ie6 ?

# 138
# 139
Диме , извинявам се , форумът има кредор горе за български и английски.

Това коте , което го шиеш , не е на Дименшън , пише , че размерите му са еди какви си, не знам на коя фирма е. А ,сега видях , че е на dmc.

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 16:26 от ina.

# 140
# 141

Мерси много.
Марги, получава се много хубаво.  А ти как шиеш, че всичко върви равно? Аз шия на пасажи и никога не ми се е получавало половината гоблен да е ушит точно по ред както при теб. Все има един цвят нагоре, друг надолу.
Ох,направих нещо, че ми се появиха и двата поста. Извинете ме.  Embarassed

# 142
tarzanka  благодаря за позитивното мнение,наистина добре се получава,но маковете с това оранжаво приличат на невени .По схема е дадено така,но за сестра ми мисля да ги шия с нюанси на червено.
Щампираните гоблени комплектовани ли се продават?Такова не съм шила и може да се пробвам.

# 143
  • София
Malko se povtarqm ,ama nikoi ne mi kaza kak da znaem dali edin goblen e originalen ili ne.
Най-лесно е да се провери в официалния сайт на съответния производител или, примерно, тук http://www.stitch.su/search.php
Някои български фирми (а и чужди) си позволяват да вземат нечий оригинален дизайн, да го обезобразят и да го представят за свой или да направят подобна схема, но с по-лошо качество Peace
Гледаш също така името на производителя върху комплекта, разкошни са схемите на "Дименшънс", "Ланарте", "Риолис", "Вервако" Hug

# 144
  • Пловдив
tarzanka  благодаря за позитивното мнение,наистина добре се получава,но маковете с това оранжаво приличат на невени .По схема е дадено така,но за сестра ми мисля да ги шия с нюанси на червено.
Щампираните гоблени комплектовани ли се продават?Такова не съм шила и може да се пробвам.
...
.........

Под оригинал се разбира - готова комплектовка на някоя фирма ли шиеш или ти сама си си го събирала - панама, конци и схема от нета.

..............

Щампата се шие според едрината на панамата или както се казва материята.На Милена Стил са на едра и там се шият или на кръстче - 3-4 ката конеца, или гобленов бод -6 ката - така ми обясниха на времето в магазина й. Сега вече има и на др.фирми - на Орхидея; Раял Париж са по-ситни и се шият на кръстче, на Худемас са супер ситни и се шият гобленов бод. Някой са комплект с конци, други ти си ги набавяш. За полукръстче или 1/2 бод при щампите не съм чула - обикновенно се напасва. При някой е лесно защото има и схема към комплекта, при другите караш по свое усмотрение.......

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 17:08 от did_tag

# 145
Някой питаше с какъв бод се шие щампата - ами зависи Simple Smile Шила съм картички с щампа с кръстчета, а сега майка ми купи на същата фирма щампирана канаваца го нарекоха, шие се с 6 ката конец, полу-кръстче, днес ги питах, защото нямаше и ключ в едната.
Ето и завършените ми чорапчета, събират цял мобилен телефон Simple Smile :

# 146
  • Враца
dima12 шия го 1/1..обикновен гобленов бод ...
plams..така се получава,защото довършвам целия лист от схемата и тогава преминавам на другия...
Благодаря за похвалите... дават ми голям стимул..  Hug

# 147
намерих ги българските букви,мерси ина.Разбрах,че моя не е на Дименшънш,но се чудя каква е разликата между един оригинален и неоригинален гоблен.

# 148
  • София
намерих ги българските букви,мерси ина.Разбрах,че моя не е на Дименшънш,но се чудя каква е разликата между един оригинален и неоригинален гоблен.

Два поста по-нагоре с did_tag ти го обяснихме:
1 вариант: някоя фирма краде чужд дизайн и го представя за свой, повечето пъти много по-некачествен от оригиналния.
2 вариант: оригинал е този, който си купуваш комплектован. Примерно, твоят е оригинал на ДМЦ - в него има схема, конци, игла, панама. Неоригинален е когато си харесваш гоблен, намираш схемата в Интернет (която обаче е от оригиналния комплект - сканирана или направена в електронен вид за удобство), сама си купуваш конци и панама и си го шиеш. Ефектът е същият, качеството на готовия гоблен е едно към едно с този, който би си купила комплектован.

Ето, още по-ясно: Сега ти имаш оригинален на ДМЦ. Ако ми изпратиш твоята схема, а аз сама си купя конците и панамата, моят няма да е оригинален, но след като го ушия, той по нищо няма да се отличава от твоя, а ще ми излезе доста по-евтин като материали  Peace

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 17:48 от -=Деси=-

# 149
Момичета  Praynig някой може ли да ми помогне  Praynig Praynig моя син иска да му ушия книгоразделител, обаче да е с пламък или с огън  Sick. Някой виждал ли е такава схема? Confused Моля да помогне  Sad
ИнаТ добре си го измислила това с дантелката отгоре на чорапчетата  Wink интересно се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт