Отговори
# 165
Здравейте!
Влизам само набързо да честитя празниците на всички с повод - от вчера , та до края на годината! Mr. Green
Аз все така нямам особено много време, а вечер използвам да съм с децата и рядко влизам при вас! Яни е нещо сополива от тая сутрин и съм учудена от какво, при положение, че си е все в къщи- явно ние сме пренесли някой вирус. Ох, дано само да ни се размине с това! Praynig
Е, до скоро на всички!

# 166
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ехоооо!  Hug
Кат, честито, страхотен коледен подарък си имате! Лека и безаварийна, а лятото (май тогава се пада) едно страхотно бебенце! Ей, как се радвам на такива новини!  Hug

Да благодаря за пожеланията за имения ден на Стоян вчера и да честитя на останалите на патерица!   bouquet
ЧРД и на Тини с малко закъснение - жива, здрава, права, корава и тн!  Mr. Green Hug

Диде, нашият инхалатор също е Омрон, доволна съм, с физ растрвор го ползвам както е казала Олето - винаги когато ми скимне, може да се ползва и само при хрема за овлажняване на лигавицата.  Peace

Бърди, фен съм на Пратчет от 100г. имаме абсолютно всичко негово излизало на бг, а Дребниот волен народ го четох онлайн веднага като се появи, даже го имам на телефона, сега си самоподарих Опаричване и съм я почнала, ама нещо не ми остава време, но ще на,еря де.
 За видеозон не знам кога ще ходим, вероятно ще направя един платен само заради пола, ама ще видим къде.  Crazy

На НГ ние ще сме си в къщи, ако някой иска - може да ни дойде на гости!  Grinning

Аааа и да ви кажа за чантичката - вчера следобед се обадиха от Икеа, че са я намерили!  Grinning След като са я преровили и са видели, че няма нищо ценно в нея, тия дето са я гепили са я метнали някъде в магазина и на обед като са оправяли са я намерили. Нищо не липсва, даже потрошения телефон са оставили (то на него и 5лв не могат да му вземат де). Все пак ще се наложи мъжо да си преиздаде картите и тн, че да не стане някой сакатлък.  Laughing

И накрая да кажа, че вчера нямаше как да отида до пощата, ама днес може и да се осмеля, само ме притеснява, че колата е с летни гуми, ама се надявам да няма проблеми.

Айде стига за сега от мен, че сигурно ви омръзнах!  Hug

# 167
  • София
Оф, да ви се оплача, много кофти ми стана - 5 минути след като си писах жизнерадостния пост, мама се обади, че дядо ми е починал Sad Сега се прибрах у нас и чакам да ми докарат чаветата, че нашите заминават за Плевен за погребението, а свекърва ми си идва утре да поеме децата. Не ми е много близък този дядо, а и беше болен и го чакахме общо взето, ама супер криво се получи след поста ми.

Та както се вижда - с деца и свеки ще сме на Нова година. А аз се сетих, че баница с късметчета правим по принцип, вие правите ли? Да обменим идеи за късметчета.

# 168
  • Русе
Бърди много съжалявам  Hug
И аз правя баница с късмети но са стандартните ако някой има идей да казва че да изненадам всички ,и като стана въпрос за късмети да питам как ги слагате в баницата че да могат да се четат после /аз ги слагам във фолио ама рядко се запазват и ако може кулинарките да дадат идей за хубава и лесна питка пък и за някое ястие  Mr. Green

# 169
Кат, честито! Лека бременност и здраво бебече след 8 месеца  Heart Eyes.

БърдиHug.

Диданка, аз също проучвах инхалаторите, че Ев доста кашляше, но оздравя и така и не купих. Ако поръчаш онлайн обикновенно е безплатна доставка над 100 лева, та разгледай какво ще си харесаш и прецени. Бързо да оздравява Момо  Hug.

Мъфините ги декорирах с идеи от нета и фондан, много е лесно, само желание и време трябва  Mr. Green. Нашият тати е в дълга коледна ваканция и ние сме много щастливи  Heart Eyes. Аз карам всеки ден кола и уча маршрути. Нова година и ние още не сме решили, хем ми се иска да сме си у нас, за да й е по-добре на Евето, хем не искам да сме сами, пък приятелите ни не искат да идват у нас. Правя баница с късмети, но слагам от готовите, тази година ще сложа побне 5-6 късмета "Нова кола"  Mr. Green, поне един да ми се падне.

# 170
 Бърди, моите съболезнования!  Hug Близък или не - дядо е и си е гадно!  Confused
 За баницата с късмети, ние или сами си ги измисляме, или си ги изравяме от интернет - има ужасно много, някои са мн идейни!  Peace Самите късмети увиваме или в домакинско фолио или целуфан и няма проблем. Друг вариант е да се направят като знаменца и да се забодат след печенето с клечки за зъби.  Peace
 Тани, лесна питка веднага ти казвам - с машина за хляб!  Mr. Green Аз понеже нямам си правя стандартни погачи, те са лесни, само гласенето после е по-трудоемко. Лесно ястие за Нова година е свинското с кисело зеле - осоляваш пържолките с червен пипер, нарязваш зелето отгоре с 1 морковче, 1 суха чушка и червен пипер и слагаш във фурната да се пече няколко часа.  Mr. Green Аз още не знам какво ще правим на нова година, може някоя бавна плешка да сложа (също лесно ядене - нацепваш плешката от едната страна, осоляваш, мажеш с каквото ти е кеф - горчица, соев, сос, зехтин или нещо си там, запържваш от всички страни да хване коричка, слагаш в тава, може да сложиш малко вино или вода, завиваш с фолио и печеш 30 мин на 200гр да се дозапечата хубаво и после  още 2-3-4 (зависи колко ти е голямо месото) часа на 150 гр. Може да се сервира с пържени, печени картофи, задушени зеленчуци, картофено пюре и тн, а може и като стане месото да се опекат картофите в соса му с малко бира или бяло вино, отделно може да се направи сос с част от сока на месото като се прецеди и се забърка с малко сметана и лъжичка нишесте или просто в течността се сложи някакво сирене - топено, филаделфия, нещо от сорта).

# 171
Кат, страхотна новина! Лека бременност!!!
Бърди   Hug

Нещо не ми остава време да влизам тук  Embarassed може би това ще е едно от нещата, които ще си напиша за новата година да променя Simple Smile
Иначе ние сме ок. И аз се увъртях в сладки тази година, че торти, че джинджър къщи, че какво ли не!
 Hug  Hug  Hug

# 172
Бърди, моите съболезнования! Hug

Тая година никакви "бебета" за късмет в баницата! Naughty Мин. година всичките "бебета" на мене се паднаха и януари забременях Joy . Тая година едното бебе от коледната баница се падна на мъжа ми hahaha - казвам му "ааа, оправяй се! Аз бебета не искам!" Joy

# 173
Kat честито! лека бременност и едно прекрасно бебче на финала!
Бърди  Hug
Ние за Нова година ще сме си вкъщи, че и наше маймунче си ляга в 8.
За късметите - аз ги слагам с клечки за зъби след опичането на баницата или питката. Но още не съм ги измисляла. понякога изрязваме от вестници заглавия за късмети - много яки попадения има  Laughing
На нас с мъж ми миналата година все ни се падаха нови къщи, коли - е играчки такива сега имаме колкото щеш   Joy Та това с късметите е доста многозначително  Mr. Green

# 174
Бърди   Hug Hug Hug
КАТ, страхотна новина. Накара ме да се успихвам на монитора! Срахотно е , че отново ще изживееш бременните мигове Hug Hug
МИС Файн, честито. Браво на МИшелка как добре се псравя!
Не съм, чакаме, чакаме...
Ние сме вкъщи на Нова година. Обаче ще е малко тъжна, защото до миналата година празнувахме заедно с един приятел на мъжа ми, който почина преди три месеца и сега.. ще е дно странно, че го няма...
Баница с късмети правя и да си се похваля самичка, баницата ми става страхотна винаги. Късметчетата ги копи - пействам от разни сайтове Mr. Green
О, и прощъпулник ще правим на 30 или 31-ви. Зависи кога ще дойдат сестрата на мъжа ми с племеничките. Заради тях поотложихме тази важна церемония
Мишанке, ха, дано прасенцето да е у вас!

# 175
  • Stavanger,Norway/ Varna
Алоха, как сте  Grinning

Само да се разпи6а да не ми из4езнете.
Празниците ни минаха 4удесно, толкова добре и уЮтно с децата и мъжо в къ6ти. Искам о6те, но край, ей на пак на работа , скоро запо4жа и новата година, дано е по добра от старата.

Подаръците много се харесаха, има6е много 6тастливи муцунки, направо ми се сгря сърцето.

Времето е пове4е от ужасно. Имахме малко сняг, но се разтопи и само духа и вали, гадост голяма. Само ходим по моловете с риск да лепнем някой вирус, но пък ина4е на Мила съвсем й се стяга ду6и4ката да стои в къ6ти  Confused

На 6ти 6те празнуваме Коледа отново, за6тото сърбите я карат по стария календар. Само трапезата 6те е Коледна, подаръците 6те пропуснем, 4е много на нагорно 6те дойде  Crazy

Дано вси4ки са в добро здраве. Запо4вам да отка4ам без нет.

До утре мейби  Crazy

# 176
Кат,прекрасна новина !
Аз се замислих тези дни,понеже ми дойде цикъла,че ако пробваме за бебче януари пак ще е октомврийче Mr. Green,ама още е рано,искам да се устроим самостоятелно и тогава.А как си мечтая за една коконка Flutter
Не съм,добре,че сте си намерили чантичката.А вашата мадама разкри ли се най-накрая Mr. Green?
Бърди  Hug
На мен миналата година ми се падна бебе и ето го налице.Но това си беше мечтата ми де,така че не се оплаквам от късметчето.

# 177
  • София
KAt88 - страхотна новина! Лека и "безаварийна" до финала. А бабите и дядовците разбраха ли вече? Ако не се лъжа не бяха приели първоначално положително новината, когато забременя с Гери.  newsm78
ЗА НГ ще сме на гости. АЗ ще правя питка и салата Снежанка. Домакинята ще прави заек в глинен гювеч и баницата с късмети, че според майка ми баницата не трябвало да се изнася от къщи /иначе щях аз да я направя/. Имаме предложение и да спим там, но на мен най - спокойно си ми е в нас. А и Люлин не е толкова далеч за прибиране.

МАми, явно изминалите 2 години са Ви се видели като миг - та пишете, че от миналогодишната баница Ви се е паднало бебчето.  Laughing Laughing Mr. Green АЗ миналата година бях сложила "нова работа" за мъжо, и "нова къща" - и двете се изпълниха. ТАзи година домакинята ще ги мисли късметите.

НЕ съм - добре, че са Ви върнали чантата. ПОне документи няма да вадите.

Имам картичка от Съни и Марви. Много Ви благодаря момичета. Рая веднага си заплю елхичката, но още не я е изяла. Съни - Гого много хареса картичката - веднага я взе и почна да й "говори" нещо си. Едва му я измъкнах от ръцете, за да прочета пожеланието.

Аз чакам картички от Над 1, Аник, Олето, Мириамс, Мишана, ПАшик, ПОлиглот, Мила и СилкиСилк.

И да питам дали Флъфи, Не съм, Полиглот, Смехи, Мила, Съни и МАртакЕли са получили моите. Може и да са писали, но съм пропуснала.

Странното е, че и други картички пратих /освен на Вас/ и никой не е получил. В смисъл, че едните бяха в тъмночервени пликове - от тях не са получили. Толкова ли е трудно да се разчете адреса не знам.

Орхи -а фондана за мъфините ти ли си го прави или е готов?

Оле - до кога ще си "Мома - люлинчанка"?

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 19:34 от irinopolis

# 178
Благодаря ви момичета Wink Ами вчера казахме на свекър ми за именния му ден и той се разплака,много се зарадва човека. Майка ми този път слава богу го прие добре.

# 179
Ехо, ходихме до пощата!  Grinning Получих си елхичката и един невероятен подарък от Мириамс! Ама направо си уникална, мноогоо, мноогоо ме зарадва, голяма изненада си ни направила!  Hug нямам думи да изразя благодарността си за прекрасния жест!  newsm51 Освен това съобщих в пощата, че не си получавам писмата и служителката каза, че ще го отбележи и предаде. Вероятно пак ще трябва да ходя да търсят има ли още нещо мое при тях и така. Самото ходене си беше приключение, че за 1ви път ходих до тази поща и ползвах навигацията, тя пък не ми отчита еднопосочните улици и падна едно обикаляне по заледените улички с летните гуми, мани, мани!  ooooh! Ама бавничко и полека стигнахме благополучно, а на връщане вече беше по-лесно.

Кат, радвам се, че този път вашите приемат новината по-добре! Явно виждат, че се справяш отлично и просто няма как да не се зарадват!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт