МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 158
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
   Мъжът ми е купил тези две брашна, не съм правила такива, могат ли да се замесват чисти, само те,или да добавям само към бялото?
черното брашно (румънското) има поведението като типовото. изцяло хляб с него не съм правил , но до към 50 % да. става хубав хляб особено ако му прибавиш сок от лимон. прибавял съм го и към грахам , и към пълнозърнесто брашно. направи ми впечатление че ако стои отворен плика повече от 20-на дни след това не се получава хубав бухнал хляб. докато при други видове брашна се получава хубав хляб дори и когато плика е бил отворен повече от 2 месеца.

# 391
Черното брашно и аз съм го ползвала в комбинация с бяло брашно и ставаха хубави хлебчета.

# 392
  • София
  Извинявам се, че чак сега отговарям, но готвих досега. Много благодаря на всички за отговорите, ще пробвам различни варианти и ще пиша/покажа резултата.  Hug Сега се меси бял, само добавих белени слънчогледови семки при сигнала. Ще се пече в машината, че озорих плочката и се пукна Joy .Имам два кашона, но ми е жал да ги хабя.Явно ще трябва да купувам специална.

# 393
  • Sofia
Най-хубавият ми хляб досега от машинката!
Бял с добавка на семена - ленено, маково и сусам.

# 394
  • София
   Много хубаво е изпечен, моя отгоре си остава бял. Допичам във фурната за вид.

# 395
  • Пловдив
Не бях влизала скоро в темата и гледам големи вкусотии сте изпекли  Grinning

Тайна, хляба на плоча изглежда страхотен . Каква е ролята на плочата и дали ще се получи със сач ?  newsm78

# 396
  • София
Не бях влизала скоро в темата и гледам големи вкусотии сте изпекли  Grinning

Тайна, хляба на плоча изглежда страхотен . Каква е ролята на плочата и дали ще се получи със сач ?  newsm78

Предполагам,че ще стане и на сач, просто керамиката се нагрява повече и се пече по-хубаво и по-бързо.Все едно в зидана пещ се пече.

# 397
   Мъжът ми е купил тези две брашна, не съм правила такива, могат ли да се замесват чисти, само те,или да добавям само към бялото?

Ползвала съм второто и мисля, че правих по рецептата, написана на него... Не съм изхвърлила хляба със сигурност...  Laughing

# 398
  • София
   Новото бяло брашно не ми харесва! По един и същи начин месено и печено, това не бухва много.Сложих му малко слънчогледови семки и понеже се оказаха солени, реших,че е от тях, но и сутринта, тестото за тутманика не ми бухна много.Лелее, какво ще ги правя 10 кила  ooooh!?Май ще трябва да активирам предварително маята, докато го свърша това брашно.

# 399
  • Варна
Бихте ли казали каква беше тайната на лимоновия сок и маята  newsm78 newsm78 newsm78 Четох го някъде, но къде беше... колко лимонов сок на колко мая /жива или суха/ и защо???  Praynig Praynig Praynig

# 400
Тайна, за мен хлебчето изглежда просто идеално  Heart Eyes и не разбирам какво не му харесваш - че не е счупило капака на печката и не е направило своеобразно покривче Crazy ?

Бихте ли ми помогнали в избора на хлебопекарна, моля  newsm78 , колебая се между най - обикновена Мидеа и тази с приставка за кисело мляко (за подарък на родителите ми, които квасят на 3 дни) . Тази с приставката за колко литра мляко е и бързо ли става то, имате ли идея?

# 401
  • Видин
Тайна, каква марка е?
Аз съм решила да дам пшеница в мелница и в замяна да получа брашно и всичките му там екстри покрай него - трици, мрици  Crazy Има ли някакви тайни покрай съхранението и експлоатацията на брашното в такъв случай  Laughing

# 402
Бихте ли ми помогнали в избора на хлебопекарна, моля  newsm78 , колебая се между най - обикновена Мидеа и тази с приставка за кисело мляко (за подарък на родителите ми, които квасят на 3 дни) . Тази с приставката за колко литра мляко е и бързо ли става то, имате ли идея?
предполагам че времето за приготвяне на к.мляко е стандартно - т.е. колкото е в нормални условия толкова би трябвало да е и в машината. просто в случая е програмирана програма така ,че да поддържа дадена температура за по-дълго време.

# 403
  • София
Тайна, каква марка е?
Аз съм решила да дам пшеница в мелница и в замяна да получа брашно и всичките му там екстри покрай него - трици, мрици  Crazy Има ли някакви тайни покрай съхранението и експлоатацията на брашното в такъв случай  Laughing
   Перса е марката, а мелницата е Сливен!Абе ще го опукаме, преди малко и гофретник получих. Да ви кажа има сметка човек да не пуши, откак спрях цигарите, Joy се сдобих с всички мечтани уреди.Има още едно две неща, но както е тръгнало и тях ще получа.

# 404
Тайна идвам с големи благодарности от цялото семейство и най вече от мъжо ми, за споделената технология за печене на плочка. Хляба стана невероятен. По хубав не бяхме яли.

Общи условия

Активация на акаунт