МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 211
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
И аз се ядосвам, че програма "месене и втасване" няма отложен старт.

Да, епо-втините машини имат отложен старт примерно на програмта "черен хляб", може и за месенето да имат, незнам... а по-скъпите се оказва че нямат.  Close Close Close

Не съм чула за машинка, която да има отложен старт за тестото. Все пак, като отлагаш старта, не е сигурно дали ще бъдеш при машинката, когато програмата ще свърши. А тестото ще продължи да си втасва и няма да ти казвам каква мазаница става, когато забравиш тестото в машинката (също така тестото ще изгуби качествата си). Освен този довод, не се сещам за друго логично нещо, поради което няма отложен старт за тесто.

# 301
  • София
  Преди малко направих този номер  Joy, бях сложила да меси и втасва и съм забравила.Добре,че отидох за нещо в кухнята, та видях, че е надигнало капака и прелива. Сега се пече във фурната, да видим какво ще излезе.

Ето го!

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 16:10 от Тайна

# 302
Бих желала да изкажа благодарност на на Бръм за рецептата за вити банички и на labrex за ХЛЯБ С КЕФИР/АЙРЯН . Хлябът стана невероятен, въпреки, че му сложих не бяло, а Добруджа и типово брашно, наистина има вкус на масло.  Heart Eyes
А баничките, ооооооооо, баничките...   Crazy Мисля, че освен половинката, ще спечеля сърцето и на махалата, на която раздадох  половината. Следващия път само за семейството ми ще направя половин доза, защото тестото глътна много повече брашно от предвиденото и стана гигантско количество. Снимково доказателство - по - късно вечерта.

# 303
Не съм чувала досега за отложен старт на месене+втасване.Как може да се отложи втасването,подгрее ли машинката тестото втасва.отложен старт има само за хляб и на скъпите и на евтините машинки.Аз имам и Аляска и Мулинекс,и на дветв отложеният старт е за хляб.А програмата за месене и втасване не я използвам защото на Мулинекса имам само месене което е 15 мин и втасвам във фурната за около 20 мин и е много по-бързо отколкото във машинките час и половина.

# 304
  • София
 Преди малко направих този номер  Joy, бях сложила да меси и втасва и съм забравила.Добре,че отидох за нещо в кухнята, та видях, че е надигнало капака и прелива. Сега се пече във фурната, да видим какво ще излезе.

Ето го!

Много добре изглежда. Мечтая си за момента , в който и аз ще почна да правя такива неща.

И на мен няколко пъти ме се случва да ми прелее тестото. Точно поради тази причина, ме е страх да пускам на отложен старт, когато не съм вкъщи, да не вземе да прелее и да стане някоя беля.

Тайна, искам да те питам относно печенето(мътна Индия ми е). В затоплена фурна ли го слагаш и на колко градуса печеш?

# 305
  • София
    Биоли, всеки път различно.Веднъж слагам в много нагрята,на 220 -250 градуса, с тавичка вода на дъното, друг път в студена и включвам, да си втасва, докато се загрее и после да се изпече.Зависи колко ми е втасало тестото и дали е била загрята фурната за нещо друго преди това.

# 306
ердинч, благодаря, точно нещо такова си представях
тайна, в пазарувай лесно има доста видове, сега гледам за подходяща големина - http://www.pazaruvai-lesno.bg/products.php?cid=244
а твоите хлябове са все супер изглеждащи, направо не знам как така на око успяваш Simple Smile има бая хлябове да изпека докато се науча аз  Mr. Green

# 307
  • София
ердинч, благодаря, точно нещо такова си представях
тайна, в пазарувай лесно има доста видове, сега гледам за подходяща големина - http://www.pazaruvai-lesno.bg/products.php?cid=244
а твоите хлябове са все супер изглеждащи, направо не знам как така на око успяваш Simple Smile има бая хлябове да изпека докато се науча аз  Mr. Green
  Благодаря ти за линка  Hug, ще разгледам, но аз там избягвам да гледам, защото си харесвам разни работи, но цените ме отказват! Ами предполагам с времето човек се научава да преценява кое, колко, как, кога ...и т.н. Но да знаеш,че досега два еднакви хляба нямам, всеки път ми стават различни. Joy

# 308
Но да знаеш,че досега два еднакви хляба нямам, всеки път ми стават различни. Joy
Joy Joy направо ме разби Simple Smile обаче то по-важно е, че всеки път ти се получават, пък нищо, че не са еднакви Simple Smile
а иначе цените наистина са им ужасТни, но сега видях за по 10-11лв форми
само трябва да извадя рулетката да видя достатъчно големи ли са, защото имам проблем със сантиметрите и хич не си представям 30см колко са Grinning

# 309
  • София

Това си харесах  Joy , но ще са ми нужни поне две.

# 310
тайна, като ти гледам хлебчетата не знам дали и две ще стигнат  Mr. Green

аз в момента пека някакво пълнозърнесто, първо ми се видя кашесто тестото, добавих брашно, после ми се видя сухо, добавих вода, после пак ми се видя кашесто и пак малко брашно и накрая го зарязах, какво ще излезе не знам

bitter chocolate, запазих си рецептата за витите банички, в неделя ще ги пробваме Wink

# 311
  • Видин
Направих турския хляб! Няма такава вкусотия  Mr. Green Само малко съм прекалила със солта.

# 312
Това си харесах  Joy , но ще са ми нужни поне две.
няма ли да ти се клатушка хляба правен в такава форма ?
в магазините за левче има такива форми - 3 различни големини съм виждал. но незалепващото покритие не е много трайно и бързо трябва да започне да се маже с олио и да се поръсва с брашно. последно цените бяха 2.50 - 3.00 - 3.50 лв (според големината). в големите вериги магазини ги има на по-висока цена ,но може би и качеството да е по- добро. но ако е китайче ... не ми го хвали  Laughing

# 313
  • София
  Харесва ми тази формичка, защото ми се струва, че мога да ги докарам по форма  като багети или франзели.

# 314
Не съм чувала досега за отложен старт на месене+втасване.Как може да се отложи втасването,подгрее ли машинката тестото втасва.отложен старт има само за хляб и на скъпите и на евтините машинки.
ти не отлагаш втасването , а времето в което да започне месенето. започнало ли е веднъж месенето няма начин да не започне да втасва , дори и в хладилник да е тестото. е , не трябва да се забравя и маята де.
как може да си направиш отложено месене и втасване ? примерно в 9 ч искаш да имаш вече втасало тесто. гледаш някоя програма колко време е първото месене и първото втасване. приемаме че е около 1 ч. - т.е.  в 8 ч трябва да ти започне началото на програмата. настройваш я в този час и в 9ч имаш омесено и втасало тесто. единственото условие е в 9ч ти да си до машината за да си извадиш тестото.
предполагам ,че е разбираемо   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт