МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 209
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
 Харесва ми тази формичка, защото ми се струва, че мога да ги докарам по форма  като багети или франзели.
все пак ще ти трябва равна долна част  newsm78  ти си знаеш най-добре

# 316
  • Варна
Не съм чувала досега за отложен старт на месене+втасване.Как може да се отложи втасването,подгрее ли машинката тестото втасва.отложен старт има само за хляб и на скъпите и на евтините машинки.
ти не отлагаш втасването , а времето в което да започне месенето. започнало ли е веднъж месенето няма начин да не започне да втасва , дори и в хладилник да е тестото. е , не трябва да се забравя и маята де.
как може да си направиш отложено месене и втасване ? примерно в 9 ч искаш да имаш вече втасало тесто. гледаш някоя програма колко време е първото месене и първото втасване. приемаме че е около 1 ч. - т.е.  в 8 ч трябва да ти започне началото на програмата. настройваш я в този час и в 9ч имаш омесено и втасало тесто. единственото условие е в 9ч ти да си до машината за да си извадиш тестото.
предполагам ,че е разбираемо   bouquet

Бонго, точно така си представям и аз отложения старт на месенето плюс втасването, но... ще си остана само с представите  Embarassed

Моя хляб на оложен старт, чиято рецепта публикувах по-назад не се получи успешно. Стана много сплескан и все едно някой е седнал отгоре му. Незнам рецептата ли, програмата ли... как мислите?!? ... все пак го пекох на основната програма  Thinking и тези чаши, които са в рецептата дали се отнася за мерителната чаша на машината или за чаена чаша  newsm78 newsm78 newsm78

# 317
Моя хляб на оложен старт, чиято рецепта публикувах по-назад не се получи успешно. Стана много сплескан и все едно някой е седнал отгоре му. Незнам рецептата ли, програмата ли... как мислите?!? ... все пак го пекох на основната програма  Thinking и тези чаши, които са в рецептата дали се отнася за мерителната чаша на машината или за чаена чаша  newsm78 newsm78 newsm78[/b][/i]
продуктите от рецептите в книжката се измерват с мерителните чашка и лъжичка , които са в комплекта с машината

# 318
  • Варна
Моя хляб на оложен старт, чиято рецепта публикувах по-назад не се получи успешно. Стана много сплескан и все едно някой е седнал отгоре му. Незнам рецептата ли, програмата ли... как мислите?!? ... все пак го пекох на основната програма  Thinking и тези чаши, които са в рецептата дали се отнася за мерителната чаша на машината или за чаена чаша  newsm78 newsm78 newsm78[/b][/i]
продуктите от рецептите в книжката се измерват с мерителните чашка и лъжичка , които са в комплект  newsm78а с машината

Тази рецепта не от ткнижката, а от форума тук  newsm78 и пропорциите са й по-странни в сравнение с тези от книжката - в смисъл 1 и 1/4 чаши, 1 и 1/3 и т.н., би ли погледнал на по-предната стр, моля те  Praynig

# 319
Ето и въпросните банички, играх си да ги направя по - мънички. T o n i, дано ти харесат и тук  Blush

# 320
Бонго ,да прав си .Явно не се замислих достатъчно,но все пак аз имам машинките от 3-4 години и не съм чувала да има такива за отложен старт на месене.
А за хляба при отложен старт аз си открих мои начин  които ми върши работа ,ще споделя ако на някои е от полза.
Слагам във машинката всичко без маята и пускам на месене,наглеждам тестото докато оформи хубава топка,тогава я спирам сипвам маята /суха/и настроивам машинката на отложен старт.Винаги се получава перфектен,използвам предимно рецептата на хляб със айрян.

# 321
bitter chocolate, чудесно изглеждат   chef

# 322
Моя хляб на оложен старт, чиято рецепта публикувах по-назад не се получи успешно. Стана много сплескан и все едно някой е седнал отгоре му. Незнам рецептата ли, програмата ли... как мислите?!? ... все пак го пекох на основната програма  Thinking и тези чаши, които са в рецептата дали се отнася за мерителната чаша на машината или за чаена чаша  newsm78 newsm78 newsm78
Специално за (не)втасването миналата седмица съвсем случайно открих, че проблема при мен е късата програма.  Правя хляб на програма 3 часа и 40 мин и все е недобухнал, затова вече правя тесто и после пека във фурната.  Онзи ден забравих, че съм пуснала да правя тесто, та по нощите го слагах да се пече, ама това е друга тема.  Беше останало в машината да си втасва 4-5 часа, почти не преля от казанчето, а друг път такова чудо не съм виждала (аз ползвам пълнозърнесто и се надува по-малко).  Според мен при теб може случая да е същия.

# 323
ditsan, чудна идея, ще се възползвам.    bouquet

T o n i, благодаря!  Embarassed Hug

Имам въпрос - като ползвам типово или тип 700 брашно, да увеличавам ли маята или времето за втасване?

# 324
  • Видин
По мое скромно мнение типовите и пълнозърнести брашна каквото и да им сложиш няма да се вдигнат много  hahaha
Спретнах едно хлебче с грис - много вкусно изглежда. Ако искате ще кача и снимка.

# 325
# 326
  • София
  С пакетче френска мая от 11 грама, на мен ми бухват и типовия и многозърнестия, без добавка на бяло брашно.Но не пека в машинката, а във фурната. Е, не бухват колкото бял, но добре си бухват.

# 327
  • Варна
Искам да попитам притежаващите хлебопекарна MOULINEX OW 5020 и други подобни модели от същата марка коя програма използват за пълнозърнест хляб?!?

Благодаря Ви прадварително  Hug

# 328
  • София
Най-накрая ми пристигна новото контейнерче и бъркалки за хлебопекарната и след дълго отсъствие съм пак на линия.  Grinning Сложих веднага и първото хлебче.

# 329
  • София
По мое скромно мнение типовите и пълнозърнести брашна каквото и да им сложиш няма да се вдигнат много  hahaha
Спретнах едно хлебче с грис - много вкусно изглежда. Ако искате ще кача и снимка.

Ако дадеш и рецептата, ще бъде още по-добре Hug.

Веднъж съм правила пълнозърнест хляб  и преля, което и мен ме озадачи, но беше факт. Не съм увеличавала колиечството на маята.

Имам въпрос - като ползвам типово или тип 700 брашно, да увеличавам ли маята или времето за втасване?

Аз не променям нищо и бухва, както при тип 500.

Общи условия

Активация на акаунт