МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 217
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • Видин

Ето го хлебчето с грис Simple Smile
Рецептата е на alys от темата с рецептите:
Бял хляб с грис

Суха мая - 1 3/4 ч.л.
Брашно - 450 г (може бяло + типово)
Грис - 50 г
Захар - 1 с.л.
Сол 1,5 ч.л.
Олио - 40 г (мерих на везната)
Вода - 300 мл (затоплих я до 32 градуса Ц; при мен 40 сек. в МВ)

# 331
Специално за (не)втасването миналата седмица съвсем случайно открих, че проблема при мен е късата програма.  Правя хляб на програма 3 часа и 40 мин и все е недобухнал, затова вече правя тесто и после пека във фурната. 
защо не пробваш на същата рецепта и същата програма да увеличиш маята или да намалиш малко солта (ако е повечко) ?

# 332
Искам да попитам притежаващите хлебопекарна MOULINEX OW 5020 и други подобни модели от същата марка коя програма използват за пълнозърнест хляб?!?

Благодаря Ви прадварително  Hug

Програма 3 - "Хляб с трици"... Нямаш ли книжка с рецепти? В тях пише и програмата за всяка рецепта...  Peace

# 333
  • Варна
Искам да попитам притежаващите хлебопекарна MOULINEX OW 5020 и други подобни модели от същата марка коя програма използват за пълнозърнест хляб?!?

Благодаря Ви прадварително  Hug

Програма 3 - "Хляб с трици"... Нямаш ли книжка с рецепти? В тях пише и програмата за всяка рецепта...  Peace

Много благодаря  Hug Hug Hug Имам книжка, и сто пъти я гледах, и програми и рецепти, но що ми е убегнала точно тази, идея нямам  Embarassed Embarassed Embarassed

# 334
Много благодаря на всички, отзовали се на питането ми за пропорциите  на маята, типовото и тип 700 брашно!   bouquet  Hug

Правих хляб по рецептата на alys за едновремешен хляб "Добруджа" и стана точно какъвто е и споменът ми, чудесен, благодаря!  Mr. Green
Защо не я постнеш в темата за рецептите, да я има и там, за да не търся всеки път?  Flutter

# 335
  • Видин
Точно от онази тема взех рецептата  Mr. Green

# 336
Аманита, чудесно хлебче!

# 337
  • София
  Топли, топли, току що извадени от фурната!На решетката сложих измита, нова, керамична плочка, обърната наопъки и нагрях фурната до 220 градуса.Плиснах и чаша вода веднага щом сложих хляба вътре.

# 338
Специално за (не)втасването миналата седмица съвсем случайно открих, че проблема при мен е късата програма.  Правя хляб на програма 3 часа и 40 мин и все е недобухнал, затова вече правя тесто и после пека във фурната. 
защо не пробваш на същата рецепта и същата програма да увеличиш маята или да намалиш малко солта (ако е повечко) ?
може и повечко да идва солта, мойто мъж все иска повечко сол.  не знаех, че има значение, благодаря, ще пробвам.  а маята като е повече, тестото си се надува нормално, като го сложа да се пече, му хлътва връхчето, отгоре става вдлъбнато като купичка  Thinking
Тайна по каква рецепта са франзелките?  а с пълнозърнесто брашно дали ще станат така хубави?  Heart Eyes

# 339
може и повечко да идва солта, мойто мъж все иска повечко сол.  не знаех, че има значение, благодаря, ще пробвам.  а маята като е повече, тестото си се надува нормално, като го сложа да се пече, му хлътва връхчето, отгоре става вдлъбнато като купичка  Thinking
оппаааа ... един който не е чел блога  #Cussing out
бегом на първа страница да го прочетеш - ще имаш яснота и за други неща.   bouquet
блог

# 340
  • София
  мишки, нямам представа дали ще станат с пълнозърнесто! И аз още правя експерименти.Тестото е най-обикновено - бяло брашно, вода, мая, захар, сол, олио.

# 341
Вече цяла седмица ядем домашен хляб!Благодаря ви много! Специални благодарности за ценните съвети на Бонго!При първа възможност ще кача снимка!Следващото което ще пробвам е козунак!

# 342
  • Видин
Грррр, прегорих си първия козунак  Cry #Cussing out
Хем го изкарах 10мин по-рано, само че го вкарах в печката, че отгоре беше суров и то какво стана  Joy Ама нищо - ще го изядем, къде ще идем.

# 343
не съм давал отдавна отчет  Laughing
пълнозърнеста пита
днешният хляб - тип "разчистване на брашно"
получи се вкусен хляб

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 17:01 от bongo_2007

# 344
  • София
  Хлябът "Разчистване" изглежда много добре и много вкусен, питата не мога да я видя вътре, но и тя изглежда много пухкава.

http://media.snimka.bg/9923/026100911.jpg?r=0  Днешният ни хляб, добавих малко грис,че не ми стигна брашното. Вече ще пека само на плоча във фурната. Много го харесаха.

Общи условия

Активация на акаунт