МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 186
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Бонго, разкошни творения! Hug
Тайне, улучи ме в сърцето с тези хрупкави хлебчета Mr. Green Моля те, кажи ми къде да търся керамична плоча! Разкажи повече за технологията, моля! Praynig

# 346
Тайне, моля те обясни подробно процеса на печене, великолепна коричка.

# 347
Eто и от мойта машинка какво излезе днес.Оформлението е по идея дадена от Мама Цоцоланка.

# 348
  • София
    Плочката е обикновена, керамична, за под, гланцирана от едната страна. Наложи се да разровя сума ти неща, докато намеря кашона с плочките. Измих я хубаво с гореща вода и препарат и я сложих да обгори във фурната. Хляба го меся в машината и там втасва.Като втаса тестото, го изсипвам върху хартия за печене и деля на две или на три, зависи колко дебели искам да са хлебчетата.Поръсвам ги с брашно, завивам с кърпа и оставям да втасва, докато фурната се грее до 220 градуса , с плочката на решетката. Като се нагрее фурната, цепвам хлебчетата напряко или надълго, леко с нож и мятам на плочката.Преди да затворя вратичката, лисвам малка чаена чаша вода на дъното. След 10 минути още една!Гледам кога ще стане цвят на коричката, който ми харесва, аз обичам по-препечен и вадя. Peace Сега си търся лопатка, но много скъпи ,ужас. Ще трябва нещо да си пригодя.

Продават из нета керамични плочи за пица, но за мен са излишни пари!

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 18:25 от Тайна

# 349
   Плочката е обикновена, керамична, за под, гланцирана от едната страна. Наложи се да разровя сума ти неща, докато намеря кашона с плочките. Измих я хубаво с гореща вода и препарат и я сложих да обгори във фурната. Хляба го меся в машината и там втасва.Като втаса тестото, го изсипвам върху хартия за печене и деля на две или на три, зависи колко дебели искам да са хлебчетата.Поръсвам ги с брашно, завивам с кърпа и оставям да втасва, докато фурната се грее до 220 градуса , с плочката на решетката. Като се нагрее фурната, цепвам хлебчетата напряко или надълго, леко с нож и мятам на плочката.Преди да затворя вратичката, лисвам малка чаена чаша вода на дъното. След 10 минути още една!Гледам кога ще стане цвят на коричката, който ми харесва, аз обичам по-препечен и вадя. Peace Сега си търся лопатка, но много скъпи ,ужас. Ще трябва нещо да си пригодя.

Благодаря за разясненията!  bouquet А тестото специално ли е или може с какво да е?

# 350
  • София
  Най-обикновено хлебно тесто с мая е!

# 351
Тайна, страхотно изглеждат хлебчетата ти на плочката.  smile3501Водата къде я изливаш - на дъното на фурната ли? Дали не е същото, ако се сложи купичка с вода във фурната? newsm78

# 352
Тайна, страхотно изглеждат хлебчетата ти на плочката.  smile3501Водата къде я изливаш - на дъното на фурната ли? Дали не е същото, ако се сложи купичка с вода във фурната? newsm78
същото е

# 353
  • София
Тайна, страхотно изглеждат хлебчетата ти на плочката.  smile3501Водата къде я изливаш - на дъното на фурната ли? Дали не е същото, ако се сложи купичка с вода във фурната? newsm78
Тц,изобщо не е същото.И аз си мислех,че е същото, но пробвах и с тавичка, и с плисване, разликата е огромна.Водата плисвам на дъното на фурната.

# 354
Тц,изобщо не е същото.И аз си мислех,че е същото, но пробвах и с тавичка, и с плисване, разликата е огромна.
огромна ?  newsm78

# 355
  • София
  Да, огромна е, поне при мен. Ако не си пробвал, опитай и ще видиш разликата.

# 356
оппаааа ... един който не е чел блога  #Cussing out
бегом на първа страница да го прочетеш - ще имаш яснота и за други неща.   bouquet
блог

animal037  animal037  animal037  Тичам, тичам да чета, извинявам се  Blush
А пробвали ли сте да пръскате с пулверизатор през 10-на минутки?  Преди време гледах клипче в ютуб, на дъното на фурната човекът сложи купичка с вода, и периодично пръскаше върху хляба.

# 357
  Да, огромна е, поне при мен. Ако не си пробвал, опитай и ще видиш разликата.
няма как да пробвам защото водата няма как да я закрепя на дъното. аз слагам вода в едно канче. и питата и хляба (последните снимки) са печени така - с канче вода.
в какво се изразява огромната разлика ? - във вкус ,в цвят , във външен вид ?

# 358
Искам да питам нещо тези, които все вадят тестото от формата - не ви ли лепне много? Четох по-назад, че Мулинекс работят с по-меко тесто, добавям си брашно доста над указаното в рецептата и пак не мога да извадя тестото, когато е втасало - лепне ужасно, а тестото е безобразно меко... Доомесвате ли го на ръка или слагате повече брашно още в машината? В машината хляба си става супер и с меко тесто, но не мога да го оформя по никакъв начин, за да го пека в печката, ако не го доомеся...  Rolling Eyes

# 359
Искам да питам нещо тези, които все вадят тестото от формата - не ви ли лепне много? Четох по-назад, че Мулинекс работят с по-меко тесто, добавям си брашно доста над указаното в рецептата и пак не мога да извадя тестото, когато е втасало - лепне ужасно, а тестото е безобразно меко... Доомесвате ли го на ръка или слагате повече брашно още в машината? В машината хляба си става супер и с меко тесто, но не мога да го оформя по никакъв начин, за да го пека в печката, ако не го доомеся...  Rolling Eyes
е лепне де ...

Общи условия

Активация на акаунт