МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 67 169
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  • Мнения: 15 849
  Бонго, има разлика и в цвета, и в коричката, и в аромата.А най-голямата разлика е в бухването, бухва рязко и много бързо, като плисна вода.А с тавичка с вода ми става съвсем различно. Не може да се опише, трябва да се пробва.

stelt77, моето не лепне, но аз винаги си го правя една идея по-твърдо.

# 361
  • Мнения: 3 429
Добре де, няма ли да се повреди фурната ако и лисна чаша вода, моята е вградена и си представям каква пара ще се получи newsm78

# 362
  • София
  • Мнения: 15 849
Добре де, няма ли да се повреди фурната ако и лисна чаша вода, моята е вградена и си представям каква пара ще се получи newsm78

     Нямам представа!Моята е Горение, обикновена, с цяло дъно, от никъде не тече..Предишната ми беше с прогоряло на дупки дъно, там ако плиснех, щеше да стане късо  Joy.Нека всеки, сам за себе си и за своята фурна си прецени, да не ме обвинявате после. Peace

# 363
  • Мнения: 3 429
Сега си мисля, ами ако сложим тавичка с вода, загреем фурната на 220 и изчакаме водата в тавичката да заври newsm78 дали тогава нама да постигнем същия ефект?

# 364
  • София
  • Мнения: 15 849
   С тавичката не се виждаше парата,слагах я с включването на фурната да се грее. А като плиснах, веднага стана облак пара.

# 365
  • Мнения: 3 429
Ще пробвам и ще докладвам Peace

# 366
  • Мнения: 649
Тайна, може ли все пак да напишеш и рецептата за тестото - сигурно има значение и това. Ще пробвам да плисна малко вода по стените, не направо на дъното на фурната.

# 367
  • София
  • Мнения: 15 849
   Нямам точна рецепта: Брашно 500-600 грама, по една мерителна лъжичка(или чаена)  захар и сол, пакетче суха френска мая, 11 грама, около 240 грама вода и около 30-40 грама олио. Меся твърдичко тесто, като втаса омеква.

# 368
  • Мнения: 649
Вече пуснах машината да меси стандартното тесто от първа страница, половинката търси плоча в мазето  Mr. Green
Засега сложих само с бяло брашно, ако се получи добре ще пробвам и със смес от ръжено.

# 369
  • София
  • Мнения: 15 849
Вече пуснах машината да меси стандартното тесто от първа страница, половинката търси плоча в мазето  Mr. Green
Засега сложих само с бяло брашно, ако се получи добре ще пробвам и със смес от ръжено.

   Към края на програмата включи да се грее фурната с плочката. Не допускай да превтаса тестото, защото ще се разлее и сплеска. То си бухва изведнъж с водата във фурната.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 16:46 от Тайна

# 370
  • Мнения: 3 429
Тайне, 11 гр суха мая не е ли много за 500 гр брашно newsm78

# 371
  • София
  • Мнения: 15 849
Тайне, 11 гр суха мая не е ли много за 500 гр брашно newsm78
  Толкова ми е пакетчето и ме мързи да го деля, то затова в машината все ми извира като гейзер  хляба. А и брашното по принцип винаги идва повече, защото освен измереното 500-540 грама, добавям винаги по още малко. А кантарчето ми нещо дребни грамове не мери - сипвам пробно с малката мерителна лъжичка захар, първата е два грама, с втората вече е 6 грама, с третата вече е 12 грама... newsm78.

# 372
  • Мнения: 649
Направих малки хлебчета, като багети, защото плочата беше малка и нямаше как да събере една дълга франзелка. Следващия път ще сложа направо две плочи. Станаха чудесни, следващия път мога да ги оставя още малко във фурната за по-хрупкава коричка. Ще пробвам и с ръжено брашно и семена.
Винаги слагам едно пакетче суха мая на 500 гр. брашно, на д-р Йоткер пакетчета май са 8 гр.

# 373
  • София
  • Мнения: 15 849
Направих малки хлебчета, като багети, защото плочата беше малка и нямаше как да събере една дълга франзелка. Следващия път ще сложа направо две плочи. Станаха чудесни, следващия път мога да ги оставя още малко във фурната за по-хрупкава коричка. Ще пробвам и с ръжено брашно и семена.
Винаги слагам едно пакетче суха мая на 500 гр. брашно, на д-р Йоткер пакетчета май са 8 гр.
  Сподели, бухнаха ли ти бързо във фурната?

# 374
  • Мнения: X

Правих хляб по рецептата на alys за едновремешен хляб "Добруджа" и стана точно какъвто е и споменът ми, чудесен, благодаря!  Mr. Green
Защо не я постнеш в темата за рецептите, да я има и там, за да не търся всеки път?  Flutter


Постнах я.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт