МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 66 756
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 18
Ами направих както пишеше на плика- сложих хладка вода, изсипах микса, сложих на програма за пълнозърнест хляб ( при мен е 3 - 3 часа и 40 минути ), избрах степен на препичане 2 и стартирах.
 Накрая нищо. Изобщо не се беше надигнало и вътре беше тесто.

# 631
  • София
  • Мнения: 15 822
то за това е готов микс. би трябвало всичко да си има. само да му се добави течност.

би ли описала какво прави ,последователност,програма  newsm78

   Дори не съм виждала такива, няма как да знам какво има в него. Чувала съм за брашно с бакпулвер, но не бих рискувала с такива смески.

# 632
  • Мнения: 7 779
Ами направих както пишеше на плика- сложих хладка вода, изсипах микса, сложих на програма за пълнозърнест хляб ( при мен е 3 - 3 часа и 40 минути ), избрах степен на препичане 2 и стартирах.
 Накрая нищо. Изобщо не се беше надигнало и вътре беше тесто. тесто ще се получи. ти да не би да очакваш да стане на месо ?
сигурна ли си че машината ти нагрява/пече  в този случай ?

# 633
  • Мнения: 7 779
   Дори не съм виждала такива, няма как да знам какво има в него. Чувала съм за брашно с бакпулвер, но не бих рискувала с такива смески.
да, има такива миксове. само слагаш течност и сипваш брашното.
то и самото име (микс) означава ,че имаме няколко съставки , а не само брашно

# 634
  • Мнения: 18
bongo_2007, Тайна,
Много благодаря за съветите. Hug
Ще пробвам с брашно и мая и ще наблюдавам тестото. Мъжът ми си идва от командировка другата седмица и ще гледам да се справя дотогава и да го изненадам.
Не мисля, че фурната не пече, тя е нова- новеничка, сигурно аз нещо  съм сбъркала  newsm78
Като пробвам, ще кажа, дали се е получило. Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 17:45 от мам4е

# 635
  • Мнения: 45
мам4е - на пакетите с микса пише , да не се използва програма за пълно зърнест хляб т.е. слагаш го на основна за 750гр.хляб. Аз много често правя такива хлебчета, защото има много зърнест, който е на почит в къщи и разни там от лимец, много зърнест, ръжен и т.н. Опитай и така и ако не стане, тогава наистина нещо в машината не е наред. Успех.

# 636
  • Мнения: 18

мам4е - на пакетите с микса пише , да не се използва програма за пълно зърнест хляб
 Ето това е! Изобщо не съм обърнала  внимание на това.  Embarassed
Реших, че е логично, да пусна тази програма, щом миксът е за пълнозърнест хляб. А тогава , защо изобщо е тази програма?
Благодаря bigbaba4  bouquet

# 637
  • Мнения: 7 779

мам4е - на пакетите с микса пише , да не се използва програма за пълно зърнест хляб
 Ето това е! Изобщо не съм обърнала  внимание на това.  Embarassed
Реших, че е логично, да пусна тази програма, щом миксът е за пълнозърнест хляб. А тогава , защо изобщо е тази програма?
Благодаря bigbaba4  bouquet
тази програма е за използване когато правиш хляб с пълнозърнесто брашно , а не за  микс  с пълнозърнесто. при микса незнаеш какво са сложили в пакета с брашно. със сигурност са го направили така,че да се получи хляб. след това да се похвалиш (рекламираш) и другите да купуват от този микс.  просто индиректна реклама  #2gunfire

# 638
  • Мнения: 3 428
И въпреки това, си мисля че не избора на програма е виновен да не се получи хубав хляб. Че даже и суров. Че те програмите не се различават кой знае колко newsm78
Според мен причината е или некачествено брашно в микса или стара мая .

# 639
  • София
  • Мнения: 2 649
Аз от вчера не се спрях с моята машинка.  Grinning Вчера месих тесто за пица, сутринта хляб и преди малко пак тутманик. Хубаво си е човек да си хапва домашни, хлебни изделия.  Wink

# 640
  • Мнения: 7 779
И въпреки това, си мисля че не избора на програма е виновен да не се получи хубав хляб. Че даже и суров. Че те програмите не се различават кой знае колко newsm78
Според мен причината е или некачествено брашно в микса или стара мая .към тези причини прибави и неработеща машина относно подгряването при втасване.   bouquet

# 641
  • Австрия
  • Мнения: 28
Здравейте момичета и момче,

вчера си купих нова машинка и бързам да се похваля  Wink Старата 14 години вярно ми работеше, но аз реших, че е време да си купя нова и най-вече по-голяма.



А това е и първия ръжен хляб.

# 642
  • София
  • Мнения: 15 822
  nudel33, да ти е честита и със здраве да си я ползваш!Много ми харесва, и машината и хляба!

# 643
  • Мнения: 7 779
Здравейте момичета и момче,
вчера си купих нова машинка и бързам да се похваля  Wink Старата 14 години вярно ми работеше, но аз реших, че е време да си купя нова и най-вече по-голяма.

А това е и първия ръжен хляб.

каква марка е машината ?
направи опит да оформиш тестото след последното месене   bouquet

# 644
  • Австрия
  • Мнения: 28
каква марка е машината ?
направи опит да оформиш тестото след последното месене   bouquet


bongo_2007, машината е с непозната за мен марка. SHG модел BB 1350. Като потърсих в интернет, открих, че се разпостранява само в Германия, Австрия и Швейцария. Във форума, в който ставаше дума за този модел, хората бяха много доволни. Дори и допълнително рецепти ми дадоха. В книжката има рецепта за картофен хляб, който ние много обичаме.
Хлебчето го направи много добре. Твоето предложение вече го бях направила. Преди последното втасване извадих бъркалките, оформих тестото на хубаво гладко хлебче и го върнах. Обаче докато втасваше се разпука отгоре. На мен пък такива разпукани хлебчета повече ми харесват. Старата машинка беше с една бъркалка и съответно за хляб до 700гр и хляба винаги ставаше отгоре гладък. Най-много да се пукне някъде итстрани.

Общи условия

Активация на акаунт