Парфюмни размисли и страсти - 147

• 60 417
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • Германия
Фейка, изобщо не страдай за Нощта на Пако. Много як бабешки шипър, с прилики към Ларте ди Гучи.

Феичка, страдай! Не ги слушай Милейди и Атти - едната е фужер мадама, другата е капитан на ТУБФИЛ - какво очакваш от такива образи без аналози. Hug Нощта на Пако Рабан е метално студен и остър като да хванеш с цяла длан заточен нож. Завихря ти се демек онзи вятър в корема, като при опасност, когато не знаеш дали ще се бухне в теб или ще те подмине. Тъмен е като в рог, баш си пасва на името. По-малко цветен е от Ларте, но именно на този род класика отива. Алдехидите му са от онези, дето съхнат към духнати свещички върху торта. Аз лично реагирам много восъчно с всички такива и изкарвам прополис върху кожата. Запазена марка ми е реакцията  Whistling Crazy - Атти ми е свидетел. Изтървали са наистина цивета, ама е станал по-първично циничен от тази грешка и не бръсне никого. Ти харесваш и Ароматикса, и Ларте - така, че страдай, много ти се моля!  Whistling Hug Имам от Милейди една четвърт бутилче, което тя изгони миналата година и го точа с капкомера. Не е останало много, щото се комквам и без повод, обаче ще ти отделя за една комка, ако пробата дето чакаш ти хареса. А пък ако се вдигнеш и дойдеш на срещата, може и две нафори от него да ти отпусна Naughty

Ивче, наобикаляй ни по-често.Hug

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 17:01 от Натали Никол

# 481
  • София
Потвърждавам за прополиса  Hug Но искам да се предпазя от опасността да бъда неправилно разбрана - в никакъв случай не омаловажавам качествата на този парфюм, просто смятам, че не е нещо от първи приоритет специално за Фейка. Но все пак ще чакам тя да се произнесе, когато получи пробата. Вероятно обявената бройка в сайта е била единствена и съм 1000000% убедена, че я е забърсало наше момиче. Дано го намерят и заредят пак.

Да споделя нещо, което ме накара да подскачам на стола от удоволствие. Калина, фен съм ти!  newsm20 "От опит знам колко е лесно да разгромиш нещо и колко е трудно да артикулираш възторга си. Ядът и възмущението са гориво, което ускорява мисълта от 0 до 100 за 3.8 секунди и заварява остротата на думите с горелка. Злобното писане е изгодна позиция и защото винаги впечатлява и предизвиква реакции. Докато възхищението, разполагащо с оскъдния арсенал от напомпан въздух и лира, трябва да си проправя път през блата от клишета и планини от патос." Никога не бих могла да се изразя по-перфектно (това да не ми е смятане на части от риба  Thinking ).

# 482
Разбира се, че луксът е нещо субективно. Уинтър питаше, обаче, за нещо "луксозно" и "ненатрапчиво."   

На Запад хората също си имат идеи за какво е лукс.  Не случайно има такива големи индустрии като парфюмните. Ако някой не може да се облича в Прада, може да си купи бутилка парфюм. Но това е друга тема.  Друг път за нея.... А пък Коко Мадмоазел е популярен на Балканите точно колкото и на Запад Simple Smile

# 483
  • Германия

Да споделя нещо, което ме накара да подскачам на стола от удоволствие.

newsm20

Отивам да го чета за четвърти път!

# 484
Натали Никол, замислих се за написаното от теб. Наистина всичко е индивидуално. И ароматите също. За едни даден парфюм е Уау, за други – Пфу! Така коментирания например Piment Brulant - L'Artizan за много от рускините е – „български червен пипер”.  Shocked За себе си мога да кажа, че харесвам диаметрално противоположни неща. Не мога да кажа например аз това не го харесвам. Зависи. Трябва да го пробвам и нищо чудно и да ми хареса. Относно флаконите – предпочитам изчистени. Натруфени шишета не харесвам, но имам Kenzo Jungle L'Elephant Kenzo, който е с ужасна капачка според мен, но аз го обожавам. Така, че не казвам никога – никога.  Wink

P.S.

Харесва ми във Fragrantica опцията днес съм със ... , което се вижда в коментарите. Тук няма такава опция но, аз съм с Le Baiser Du Dragon Cartier.  bowuu

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 18:07 от Cruela

# 485
Оффф, Турин и Санчес...какво им се впечатлявате? Не им ли свикнахте? И въпреки, че никога няма да стигна свободата, с която боравят с метафори (както и Натали, и Калина, пък, защото не само онези "велики критици го моЖат"), изобщо и не искам да бъда вулгарна и арогантна като тях. Особено, когато обиждат. Ама всъщност обиждат, ако вие се чувствате обидени. Признавам си, припознах се (ох, корема ме заболя от смях Joy): "... Midnight Poison на Dior – "разчита на това, че човекът, който би си го купил, вече е дарил мозъка си на науката"? ". Бях го забравила...Но пък нали има и жени, които го ненавиждат и биха били съгласни с твърдението им!
Живи-здрави!
...........................................................................
Забравила съм да кажа за Piment Brulant - при мен избива горчив шоколад, толкова натурално блендиран с джелапеньосите, че чак ми припарват на очите прясно разрязаните чушлета.
............................................................................
Цял ден не слагам нищо, но пък от домашната ми блуза се разнася прелестен виолетков остатък...Душкам се, чудя се, пък рекох да се напръскам с предполагаемите виновници - Cruel Intentions и Love. Е, оказа се Любовта...Ех...Сега умувам струва ли си бъбрек или пък кръв да продам, че да го сдобия...А никаква виолетка няма Crossing Arms

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 19:22 от бульовче

# 486
  • Германия
Наистина всичко е индивидуално. И ароматите също. За едни даден парфюм е Уау, за други – Пфу! Т

Абсолютно!  Peace Затова и не се обиждам, когато за някой моят вечен Ароматикс е музеен експонат или пенсиониран ветеран, който унищожава красотата в природата. Възприятията ни се обуславят от стотици невидими и забравени преживявания; функция са не само от реакцията на собственото ни Ph с парфюма, а и от безкрайна прогресия спомени и миризми, минали като 13-ти кадър покрай нас. Бог знае коя кошмарна зъболекарка, която е къртила с лост детския ми зъбен камък, ме е лъхнала на Poison или Cobra и ме е белязала за цял живот с ТУБЕРОЗНА непоносимост. Или някоя страшна лекарка с огромна инжекция е била парфюмирана с жасминов аромат или просто с крем за ръце и ме е отвратила от иначе нежното цвете. В повечето случаи връзката, която правим е първосигнална - антипатичната личност оставя антипатични олфактивни следи и обратно. Лю е съвършена права, че се обижда този, който допусне да се обиди. Спомням си, че като прочетох рецензията на Лука Тюрин за Агент провокатор се изсмях с глас и му казах да си гледа работата. На тези критици се гледа обаче като на световни капацитети и не им приличат каламбурите, които ние си разменяме на шега. Друг е въпросът, че за мен професия парфюмен критик е излишна. Никой, който познава поне 5 парфюма и има база за сравнение, няма да тръгне да си избира парфюм по броя звезди, сякаш ще ходи на хотел. Всеки от нас си търси собственото удоволствие от аромата и даже не му трябват познания по химия, с целия ми респект към компетентността на Пикси Hug. Вчера това щях да казвам и на Нелчето, пък забравих - никакви, абсолютно никакви специални знания не ти трябват за да решиш дали ти харесва или не даден аромат. И едва ли някой от нас тук тръгва към тест с мисълта да разчлени парфюма на съставки. Избива му роза, мирише му на смоли, на яхния или друго каквото е успяло да извика по споменопровода аромата. Парфюмите ги харесваме инстинктивно или не, както си избираме картина за хола. Тя може и да е на Пикасо и да струва колкото не мога да си представя, обаче като ме подтиска мацаницата, няма да я сложа да я гледам всяка вечер дори да ми я подарят.

# 487
  • на североизток от Рая
  Наталка, как си добила това дар слово?  doh Всичко е така образно.  Hug

Ама снощи май не сте ме разбрали. Аз не исках да разчленявам парфюма на съставки, защото търся точно аромата да ми хареса, хич не ме е еня кво съдържал. Бях попитала дали Кристал Ноар не съм го усещала навън заради  мъгливото и дъждовно време. Искаха да разбера дали той се развива при по-висока температура. Явно не съм се изразила добре.
 Иначе описание на всеки парфюм мога да си спретна като свободно съчинение. Ще го опиша както аз го усещам, пък после ще се окаже, че няма нищо общо с пирамидата му. На това баба ми му викаше "уйдурма". Joy Демек - натаманяване. Пусти чужди езици...Дано сте ме разбрали. Laughing

Аз сега с нетърпение чакам градската да получи Лютите чушки и да ме покани да се запознаем, че да ги надуша. Такова любопитство ме гризе. Направо нездравословно.

# 488
Романтинче, честито ти Злато.  Hug Да му се радваш до дъното чак!

Нямам си и най-малката представа как би ухаел лукса за нашето Ивче или Романтинката ни, за които знам, че са далеч по-млади от мен и на които се извинявам, че извадих старите ленти. Hug

Веднага казвам, но няма да ми се смеете Embarassed Simple Smile Всичко, което мирише на ``мама `` е луксозно, елегантно и еталон на женственост и най-високата възможна летва.  Мама от детството ми. По ред причини и обстоятелства живеех с баба и дядо в малък град, а мама работеше в София. В детството ми коледните ваканции в София бяха като едноседмично пътешествие до Ню Йорк, мама беше най-страхотната делова дама, а идването и до вкъщи през останалото време винаги огромен празник пълен с подаръци, красота и мечти в главицата ми по големия град и да живея с мама (което аз си представях като непрестанно ходене на кино, сладкарници, магазини за играчки и други такива бохемски истории, които майка ми всъщност се старае да избягва в сегашно време, а вероятно и в минало Laughing). Та мама беше идеалът. Все още е, но вече по съвсем други линии, представи, мечти и перспективи. Но детският спомен за ароматът и си остана и някак ми се е кодирал в съзнанието. Може да го свързвам и с луксът (по онова време си беше така) да я виждам. Жасмин Ноар ми мирише  малко на онази мама, например. Понякога се изненадвам, когато от моите дрехи ме лъхне онзи непогрешим аромат на женственост, красота и уют и чак се изненадвам, че е от моята блуза.

На ``вторично`` ниво, така да се каже, Амбровата Прада е много лукс и класа за мен. Вторично, защото усещането ми се създаде по-скоро заради постоянното натъртване в обкръжението ми (друга история, може да я разкажа някой път) колко е висока цената и.  Но ароматът от блузите на мама във флакон още не съм намерила и се съмнявам да го намеря.

Истината е, че рядко предмет или вещ ми създава чувство за лукс-всякакви други асоциации може да родя, но е и тази  Simple Smile

А иначе Златото днес предизвика първите ми отклонения от нормално поведение на публично място. Освен споменатия тест чаша с кафе-китка-чаша с кафе, когато приятелят ми пожела да разгледа шишенцето, изпаднах в тиха истерия от възможността да го изтърве и му разреших ``да го погледа`` само от ръцете ми...

# 489
  • Германия
 На това баба ми му викаше "уйдурма". Joy Демек - натаманяване. Пусти чужди езици...Дано сте ме разбрали. Laughing

Прекрасно добре те разбрах, повечето от нас ги говорим тези чужди езици. Майчиният ни е български, но бабиният е баш тоз.

Аз сега с нетърпение чакам градската да получи Лютите чушки и да ме покани да се запознаем, че да ги надуша. Такова любопитство ме гризе. Направо нездравословно.

Така се започва Thinking, или както често се кодошим тук - вирусът е минал латентния период и започва да обзема организма. Различните стадии на зараза ще ти обясним в ход, противоотрова или ваксина няма открити, няма открити. Whistling

# 490
  • USA, Steak State
Вал, голяма сладурана си!  Hug

# 491
  • на североизток от Рая
   Valandin, и на мен ми стана толкова мила!  Hug Как хубаво си го разказала. Колко чувство има в спомените ти. Винаги ми е било тъжно за децата, които не живеят при майките си по една или друга причина. А като чета ти с какво нетърпение си чакала срещата с твоята мама, направо се просълзих. Но пък си била обичана, личи си!  Heart Eyes А и "местожителството "ти винаги ми е правило впечатление.  Hug

Аз преди дни се сетих за един парфюм, който мъжът ми беше ми подарил още в първите години като станахме семейство/вече са 18/. Казваше се RUSH, в червена бутилка беше, по-широка, отколкото висока, непрозрачна. Нещо не го бях харесала, но продавачката му беше казала, че е страхотен и не можело да не го харесам. Искам да разгледам съставките, които е съдържал, но не го откривам във Фрагрантика. Можете ли да се сетите за кой парфюм говоря?

# 492
Gucci Rush
"Бутилката" прилича на  музикална касета . Laughing

# 493
Днес душих прословутите люти чушки на Артизан и мога да кажа, че са прекрасни. След първоначалния мирис на лют червен пипер остава един приятен аромат, в който шоколадът преобладава и чушките вече стават сладки. Голям кеф. Heart Eyes
Ах как се радвам че ти харесват, почти сигурна бях че няма да ти харесат, защото шоколада се разкрива явно на малко хора и сега ти ме изненада.

Да ви разказвам перипетиите ми с The Taste of Fragrance Alien Thierry Mugler. Знаете пробвах го няколко пъти, все ми харесваше, но не го купих, въпреки че един път ми се отдаде възможност да го направя с доста голяма отстъпка. Коледната еуфория, това онова и той взе че свърши по нашите магазини бързо. Но моя ЕДП е на свършване и понеже той ми идва леко задушлив, а новия е по-топъл, по-сладък, но по хубав начин и по карамелен, реших да подновя точно тази версия. Поръчах го от ибей и пристигна за 4 дни. Днес му се радвам и съм много щастлива, защото е много хубава версия.

# 494
   Valandin, и на мен ми стана толкова мила!  Hug Как хубаво си го разказала. Колко чувство има в спомените ти. Винаги ми е било тъжно за децата, които не живеят при майките си по една или друга причина. А като чета ти с какво нетърпение си чакала срещата с твоята мама, направо се просълзих. Но пък си била обичана, личи си!  Heart Eyes А и "местожителството "ти винаги ми е правило впечатление.  Hug

Аз преди дни се сетих за един парфюм, който мъжът ми беше ми подарил още в първите години като станахме семейство/вече са 18/. Казваше се RUSH, в червена бутилка беше, по-широка, отколкото висока, непрозрачна. Нещо не го бях харесала, но продавачката му беше казала, че е страхотен и не можело да не го харесам. Искам да разгледам съставките, които е съдържал, но не го откривам във Фрагрантика. Можете ли да се сетите за кой парфюм говоря?
Този ли е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Rush-686.html
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт