Парфюмни размисли и страсти - 147

• 58 671
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
О, аз също ще съм със Среднощната отрова, за не знам коя година поред. Turn-l За радост или съжаление, и тази година не се намери нищо по-достойно; а предвид равнодушието, с което посрещам и пробвам непознати аромати, май така ще си умра - моногамна. Joy
На вас пожелавам влюбване в аромати през новата година, на себе си влюбване в хора, че и там едно равнодушие, не е истина. Laughing
Приятно изпращане на старата и посрещане на новата година!

# 136
Слабички са си Л'артизаните. Това не им харесвам на тези парфюми  и затова не купувам нито един различен от обожаемите Люти чушки. Вчера се пръсках с Havane Vanille, днес с Nuit de Tuberose. И двата са направо немощни в студа, да не говоря за прекалено ниска трайност за такива претенции. Дори на моята кожа държат не повече от 5 часа с въображение дори към края. Нямат сила, нямат плътност. Харесвам омайни парфюми за такива пари, а не рехави перденца в които дори туберозата не е истинска, мазна тубероза.
Сега се напръсках с Неприличната и си припомних що е мощ и що е истинска любов. Whistling

За парфюма за Нова година се чудя дали да проява екстремна ексцентричност с някоя изчанчотина или да заложа на добрите, стари, най-любими Шанели?!

# 137
Не съм мислила още, какво ще сложа утре. Най-вероятно ще реша спонтанно, в последния момент.
Денси, 5 часа трайност, това направо е супер! Hug Не ми и трябва повече. След 5 часа мога да сложа пак от същия или да го сменя с друг, ккавото ми душа иска. И без това влача шишетата, бурканите и бидоните в чантата си по цял ден. Laughing

# 138
  • София
И аз не знам какво да сложа за задушевна вечер в тесен приятелски кръг newsm78
Навегатьора ще го оставя да си почине една вечер май, ама какво да го замени.. Може би Стела или Кристалния Шанел.

Носи ми се Бялото пачули, за да видя ще се погодим ли за по-дълго време - някой ако може да се раздели с малко да свирка, че не съм го мяркала с размените Laughing

Дами, весело посрещане на 2012 и бъдете здрави и по-щастливи следващата година.

# 139
  • Варна
Много добре знам с кой парфюм ще посрещна новата година. А само до преди 4-5 чАса, когато видях, че се е заговорило за това в темата, и бегла идея нямах.
A Taste of Heaven by Kilian. С него.
Седи си пауча с пробите пред мен вече няколко дни, взимам вечер на случаен принцип да пръсна нещо и ме владее едно отегчение... След Отвъд любовта всичко ми мирише на туберози и жасмини или ми е блудкаво, невзрачно... И Back to black не ме вълнува изобщо, никак. Скука. Май само A Taste of Heaven беше останал и без никакъв интерес го пръснах, колкото да си мине от реда. И съвсем неочаквано, съвсем предновогодишно се сдобих с любов. Абсолютно сигурна съм. Ако сега бях в бутик, където се продава марката, веднага бих го купила, без дори да се налага да го понося.
Лавандула, ванилия и пачули. Около това се върти основната интрига. Появява се пушек, като от тлеещо влажно дърво, суха канела, мъх. Ох, не знам как да го опиша. Едновременно горещ и прохладен е този парфюм. Изключително променлив и без нито един дефект в нито една от фазите. Едно-единствено пръсване носи шлейф вече няколко часа. Вълшебен. Намирам доста голяма прилика с Cuir Beluga Guerlain, но той е някак по-равен, един и същ от началото до края. A Taste of Heaven направо трепти, разноцветен и пълнокръвен.
Не ме интересува изобщо, че се води мъжки. По скромното ми мнение е унисекс и при подходяща химия просто би бил взривоопасен, ако се носи от жена.
Хайде стига съм се превъзнасяла повече, утре ще го изпитам както си трябва, само за да съм спокойна, че инвестицията в тази любов си заслужава  Whistling

# 140
  • Козлодуй
И аз не бях пробвала само двата райски,плюс плашещият Beyond Love.На моята кожа A Taste of Heaven вече половин час си е чиста лавандула и може би щипка ванилия.Одеколон,верно от скъпите,не точно такъв,дето ползваше дядо ми,ама си е жив одеколон...Добре де,може да има и некое опушено дрЪво.Ако това е "вкусът на рая",няма да ми се ходи там.Моля те,Мимси,пробвай го хубаво Praynig
Виж,другият има много повече шансове да ме изстреля на небето Grinning Straight to Heaven може би отново не е нещо ново и уникално,но е от любимите ми аромати с пачули,опушено-смолист,по-мек и изискан от любимото ми мъжко Гучи,но подобен.С удоволствие бих го носила и аз самата,и бих го вдъхвала от кожата на любимия мъж.Интересното е,поне за мен,че само два от всичките 10 аромата наистина ми допаднаха(вторият е Cruel Intentions)  и те се оказаха дело на един и същ нос.
Весело посрещане на Новата довечера Close-mas:  Hug

# 141
2012 г. ще бъде годината на Дракона по китайския хороскоп.
Парфюмните феи са готови може би да посрещнат подобаващо в Новогодишната нощ Дракона с една негова Целувка?! Тя китайската Нова година идва чак след месец, но ние винаги можем да се справим с дадената ситуация благодарение на парфюм. Wink Whistling

# 142
  • Варна
Сънчо, ще разнося днес A Taste of Heaven. Забелязах това бръснарското, но изчезна бързо при теста и после парфюмът стана коренно различен. Ако и на носене резултатът е същия - добре, ако не е - ще си остане неосъществена любов, на която ще се радвам от дистанция, няма да го искам. Но наистина страшно много ми харесва. Но... утрото е винаги по-мъдро от вечерта. Може пък да се окаже за добро, че не се намирах снощи в бутик с Килиани  hahaha
Straight to Heaven също ме впечатли, но него искам да го вдъхвам от мъж  Simple Smile
Харесах и Love. Много вкусен ориенталец, с удоволствие бих го поносила. Мъжът направо заби въпрос - колко струва, купувай го това  Laughing

Весела нова година, посрещнете я ароматни и неотразими!

# 143
Вдъхновена от Мимс, снощи пръснах A taste of Heaven...е, не, много лавандула, много нещо. Шапка свалям на екипът за използването на толкова чисти продукти, все едно бях в лавандулово поле, но това определено не е любимият ми аромат и винаги съм се чудела защо продават торбички с лавандула като средство за по-лесно заспиване? Това като ти влезе в носа, може да вдигне и мъртвец със силата си! А сега пръснах ``страшния``  Beyond love и какво излезе...аз съм туберозолюбителка Mr. Green Никога досега не бях усещала чиста тубероза, почти моно, имам я в един парфюм, но него считам за почти провал и пръскам рядко, та чак сега разбрах какво значи туберозен аромат...нищо си му няма, даже скътвам веднага тестерчето за по-пролетно време Laughing Много се вълнувам за Straight to heaven, защото виждам ром в пирамидата, но ще пръсна след баня, за да оставя туберозата да се налудува сега Wink

# 144
  • Германия
Според едно проучване на етнолога Герд Шпитер, оповестено от Deutsche Welle, жителят на Нигер - туарегът, притежава средно 130 предмети - докато средният германски студент (взет за пример понеже е най-бедната част на обществото) притежава 3 100 предмети на стойност, която 64 пъти надхвърля стойността на притежаваното в Нигер, най-бедната и най-слабо развита страна в света. Туарегът мери богатството си в камили и пита какво е “маса”, защото не му е позната тази част от мебелировката.
Според ХН, когото помолих да изчисли предметите у дома, те са между 10 000 и 100 000. Не можело с по-голяма точност да ми каже, пък е инженер. Според същия математик притежавам почти толкова парфюма, колкото предмета има един туарег, но съм далеч по-бедна от него ако си сравняваме парфюми срещу камили.
Аз не ща да съм бедна, обаче. Откакто се помня, вечно за нещо трябва да пестя, вечно със страх се опирам в края на месеца. Буквално се уморих и да чета колко е зле и отчайващо навсякъде – гърците обявиха Коледата за невъзможна, една трета от испанското работоспособно население остана без работа, немските анализатори сложиха кръст върху нас като непоправими и ни отписаха окончателно,..., бедствия, бедност  и аварии по всички географски паралели и околовръст. Затова на Коледа избрах да се сравнявам с коледната новела на О.Хенри и да видя колко значително по-добре съм от неговата героиня, продала безценната си коса от бедност и заради любов.
За днес избрах да си премеря мислено богатството с най-богатия туарег. Неговото най-ценно – камилите, срещу моето най-ценно – здравето и приятелите ми. Ако той е милионер, значи аз съм в милиарди, понеже моето най-ценно е безценно и не може да се оцени в пари както неговото.
След малко ще затворя 11-та страница на двехилядния том. Ще обръщам 12-тата един час по-късно от вас и един час по-дълго ще ми е мъчно, че не съм по-близо до роднини и приятели. Умувайки как да си украся празничната маса, реших - с риск да разсърдя задаващия се Дракон да не вадя колекцията миди и морски рапани. Рекох да покажа на туарега какво е маса и какво е несметно богатство. Наредих ви всичките като синци, поименно ви нареждах докато слагах за всеки по едно сребърно топче. Ето ви отляво-надясно и отгоре-надолу:

Сънчо от Луната, РумиК, Силви Божествената, Bettie Page, Денс, Атти, Кръстницата, Милейди, idomeneus, Млечко,  Венушчето, Лю, Пикси Компетенса, Аризона, CR, sl,Оле затвори очички, Фата Моргана, Феичка, Ди, Рапунцелчето, Мимс, Али, Еми, Марта, Асинка, Нежничка, Теди, Бубка, Cruela de Bub, само Cruela, Gaga Maga, Вили а ла Маринска, Жаки°, Касандра, mia 1, Паячето, Елис Четящата, Смарти, Фокси Сребърната, Джемма Златните ръце, Allys от горната земя, Карен- Джеймс Бондова, SVU_D, Графиня Мина фон Вангел, Принцеса Moonlight Lady, Вълшебница elfi4ka, Добрата вещица vivinka, Богинята – приятно ми е, Мацата, Mitsouko, @ddicted_to...purple,Valandin Романтинова, Ели с двата котака, marini, щастливка – мързеливка, малкото Келешче РЕ (от Рени), Галя, seemly, глезеното Rennie, neli mar4 калинкова, Куражчето, Nadeto..., alex_jp, luchkata, лакираното ~ Ивче Simple Smile ~, Dia(dromanecova), katomova, Фенси, Mallena111, sisy, Живанк@ Ванилова, Неотмъстителната отмъстителка, Контеска Кокоркова, carla67, mil4eto, .♥.Петя.♥. благословената, . Яна . черният лебед, Lirena, Иренка, *Л-и-я*, Рак Щракова, Blackwing Перлената, Christians Mum, spinki, little stranger, Fire_in_the_eyes, Циндил – Пиндил, chervenokoska_2 либералная, Arpa... Пропуснатите не са пропуснати – на холовата маса са подредени, малко ваше дясно. Избрах да не мириша на парфюм довечера, ами на топли зелеви сърми и баница. Хубаво ми е в тази миризма колкото и в Ароматикса. Едно спокойно и уверено ми става, че ми предстои уют и спирам да се чувствам пришпорена да живея, както ме пришпорва във всеки останал ден този луд, луд свят. Останете несметно богати като мен и през Новата.

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 19:24 от Натали Никол

# 145
Мимс днес доволно офъщяна с Love се удуших като влезнах в колата , пробвай пак преди да купиш Simple Smileто при теб може да се развива по-добре аз хич ама хич не съм впечатлена. Има една проба от тези които сега ще потърся как се казва но ми идеше да си отрежа снощи ръката. По ужасно нещо скоро не бях пробвала-Love and Tears мисля че беше. Back to Black by Kilian ми хареса но понеже на едната рака бях с него вчера а на другата с амбр наргиле да си кажа втория е в пъти по-хубав за мен. Дано някое от другите също да не ми допадне Simple SmileВсъщност не разбрах от къде дойде тая лудост по тия проби за мен не са нищо особено като аромати newsm78шишетата ми харесват повече от ароматите май Grinning

# 146
Щастливо и уютно посрещане на новата година, момичета! Hug Не помня от колко години, поради естеството на работата ми, не съм била почивка точно на 31-ви и на 1-ви. Ще съм си у дома и съм безкрайно щастлива и спокойна. Никъде не ми се ходи, не ми се дивее. Искам си моята къща, моето спокойствие, ароматите на моя дом и после - моето си легло. Laughing
Още не съм си избрала парфюм, но сигурно ще е Еликсирът на Мерве. Grinning

НаталкаHeart Eyes Hug

# 147
Натали, ти прекрасна фейо (най-смелите феи ухаели на баница и сърми!), сред такава компания и с такова внимание ме накара да се почувствам богата колкото цял Нигер с всичките му племена   bouquet

Аз споделям, че новата ми приятелка, туберозата, вече е нежно кадифе поръсено с кокосови стърготинки и чак не ми се влиза в банята, за да я отмия (не ми се мисли колко ужасно прозвуча това за 90% от пишещите дами Grinning)

# 148
  • София
Натали, много мило ми стана, толкова е простичко и прекрасно това, което си пожелаваш. Добавям и моите пожелания за здраве, щастливи приятели, топъл дом с много любов и винаги пълна маса - с каквото ти се иска Heart Eyes

Ще сложа Среднощната отрова - заради полунощта, която ще очакваме и да отрови лошите духове наоколо (ако не са избягали още с писъци)  Mr. Green

# 149
Натали,нямаш представа колко на време и колко на място идва пожеланието ти.Преди няколко дни с баща ми си говорихме за това какво му е нужно на човек и колко са важни приятелите,защото много често близките са далеч.Имаш огромна прегръдка от мен Hug
Тази нощ ще празнувам с вас,макар и виртуално и в компанията на Черния кашмир, който все по-често се замислям дали да не подаря на Миро,защото не мога,да се меря с него,всеки път тайничко дори и от себе си си мисля,колко по-хубаво му стои,пиша това с малки букви,да не чува дявола,нищо че ми е приятел.....май.Сама съм.ЛМ е на работа,но непременно ще се насладя на чаша вино от тати и чаша шампанско,дори и да не дочакам 12-тия час.
Много здраве,много красиви мигове през новата година и още повече парфюмни и не само любови  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт