Любители на котки тема 57

• 40 223
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Прочетох за Рижко. Маца я взехме непосредствено след операцията, а нейната беше по-тежка. Изживяхме голям ужас докато дойде на себе си. Залиташе, влачеше се по корем и скимтеше. Гушкахме я като бебе. Ама така е, като не хвърлиш една пачка където трябва. И ветеринарите не прощават.

# 91
  • София
Здравейте, да си платя данъка и се връщам да чета, почивка сме четири дни и ще се гушкаме и снимаме  Mr. Green

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 20:02 от margita

# 92
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дъждовно време, margita много сте пухкави и коледни!  Hug
Снежа63 още няколко часа и Рижко ще е добре, ще видиш.

# 93
Момичета, моята приятелка, която ми даде Мацухи, се наложи да се раздели със всички котета, които гледаше в апартамента си. Ситуацията е много сложна. Роднините й не одобряват това, че гледа котки в дома им, макар и те да не го обитават в момента. Има едно рижо мъжко котараче, мъничко, което си търси стопани и би предложила на Lei@, в случай, че още не си е взела коте и Стара Загора не й се струва отдалечено като град.
Ще попитам за снимка, в случай, че представлява интерес за нея.
Но най-големият проблем сега е, че е останала една сиамка, която е доста възрастна и е с бъбречна недостатъчност. Не може да се гледа в двор, тъй като изисква специални грижи. Но за жалост не може да я задържи в къщата, в която живее, защото свекърва й яко е яхнала метлата и е напът да я изрита заедно с котките. Отделно има някакъв супер агресивен съсед, който онзи ден започнал да рита по клетката с една от котките вътре, и котето избягало нанякъде... Направо не знам как да й помогна  Sad

# 94
Той спи. По принцип по това време винаги спи.
Голям страх брах.
Проверявам го през 5 мин. дали диша и мърда.
Спомням си, че на пуделът ми му чистиха ушите с пълна упойка / не, че ги оправиха/ когато бях бременна, но такова чудо не съм изживяла. Залиташе, но не беше така.
Или упойката не му е понесла, пък да е била предозирана, но му мериха килограмите.
Явно е до организъм.

# 95
Решихме и ние да кастрираме през януари Марси докато е малък още, за да понесе по-леко операцията(надявам се де, че като чета за Рижко... Sad )
И малко снимчици в обичайното ни състояние. Crazy

# 96
  • София
Е, не Joy Joy Joy
Как може да се разплуе така hahaha
Супер готин котак е Марси.

# 97
Бижу, обожавам оранжеви котаци с бели гушки и бели коремчета!  Heart Eyes

# 98
  • София
Отдавна не сме се разписвали Whistling Честита Коледа  Hug  Данък  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Показваме зъбки hahaha hahaha hahaha(една от малкото снимки на които не спим)

# 99
Хора, кой търсеше рижо котенце? Leia ли беше, че не помня? Ето тук още едничко:

http://www.facebook.com/#!/cat.friends.bulgaria

Ох, нещо се отвара моя фейсбук. Копирам го направо от сайта, че не мога да се оправя:
Сдружение "Приятели на котката"
Привет приятели!
@Vihra Rogacheva се свърза с нас с молба да разпространим информация за това коте, което тя е спасила и му търси дом. Ако има сред вас някой, който би го осиновил, нека се свърже с Вихра. Успех, малки котане!
Nov 30, 2011
Little Monkey is looking for a home on-line. Help him! Малкият Мънки си търси дом онлайн. Помогнете му!
От: Vihra Rogacheva
Снимки: 1..

Благодаря, обаче  там дават котета само в София и то с/у заплащане.В момента ме "проучват" двама-трима души...пък да видим.Не съм вярвала, че ще е толкова трудно.То аз  чак не смея да изкажа претенции и желания, че  веднага ще ме  отпишат Laughing

Марси, Марси,  само да те докопам Hug

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 00:39 от Lei@

# 100
Ох, Lei@ бях ти харесала едно оранжево котаче-бездомниче с бяла гушка на възраст около 3-4 месеца. Гледам вече 2 седмици че и повече, се мотае тук /Южна централна България/ по центъра, а минувачите му хвърлят по нещо. Плашливо е и не знам дали щях да го хвана, но голямата щерка можеше да се справи. Макар и с кандърми можех да осигуря сестра ми да ти го транспортира вчера поне до Разград. С кола и с две много навити гледачки до него на задната седалка.  hahaha Но като гледам колко се колебаеш за всяко коте, не посмях да предприема каквото и да е. Защо не погледнеш във фейсбук страницата на Animal Help Варна или на LetsAdoptBulgaria. Там има животинки, които търсят свой дом и ще ти бъдат благодарни?

# 101
И малко снимчици в обичайното ни състояние. Crazy
Оххх колко ги обичам такиваааа, разплути и гальовни!!!  Heart Eyes Марси е побратим на Богданка в това отношение. Любимия ми вид котка.

# 102
Не бива да се плашите от кастрацията, първо Мики заведохме на кастрация оставихме го сутринта, казаха ни към 17 часа да си го вземем, обаче аз отидох доста по-рано не беше излязъл от упойка и си го взех у дома. Беше замаян, опитваше се да ходи и да скача на любимите си места и за малко да се удари. Повърна и след това се свести, макар и леко такъв флегматичен, но на следващия ден, като ми доставиха чувал с храна, направо го нападна с нокти, проби чувала да вземе гранули. Миналата седмица кастрираха Малчо, определено се възстанови по-бързо от Мики и нападна храната на Мики и Миси, докато го видим се налапа като змей и след няма и 2 минути всичко повърна, сега си е много  добре. Моя позната има черен персиец на 4-5 години и ми каза, че в началото не искали да го кастрират, ама не го водили и при женска докато един ден престанал да пиша, завели го веднага на вет и се оказало, че урината му станала на  кристали и са запушили уретера. Оперирали го и после веднага го кастрирали. Казали им, че ако не смятат да го развъждат е задължително да го кастрират, за не измъчват животното. Така, че при първа възможност нашите момчета ги заведох на процедура. Сега чакам Миси да порасне достатъчно и да я кастрираме, защото пък на моя приятелка кученцето разви рак от таблетки за спиране на разгонване и не искам да рискувам.

# 103
Здравейте на всички ви!Много ми се иска да съм кратка за да не ви натоварвам,но няма как да да ме разберете и помогнете (евентуално!) ако не обясня по-подробно!
На 43 години съм и никога (до преди два месеца!) не бях докосвала котка.....Страхувам се от животни!Моите дъщери На 24 и 17 години пък обожават котки!!!!Неведнъж са ме молили да си вземем коте......Всичко това до 18.10.2011г.На този ден малката се прибра от училище с едно сладко малко оранжево коте!!!!Харесвам точно оранжевите котета!Това малко същество още с влизането си у дома се изпишка на сифона в банята (взето е от улицата....!!! )Това ме плени!Оказа се обаче,че котето е болно,тоест изсипано.Още на другия ден беше заведено на лекар,обезпаразитено и насрочена дата за операция.В противен случай ветеринарят твърдеше,че ще има фатални последици.Слава богу,операцията мина твърде успешно.Точно тогава и разбрахме ,че не е Кити (женско! ),а Макси-оказа се мъжкарче.....Тогава Макси беше на два месеца.
Сега аз,която не можех да си представя да ме докосне животно ( било то и коте! ) толкова свикнах с Макси и толкова го обичам,че не знам как бих живяла без него!Само дето от седмица се опитвам да се преборя с пишкането пред вратата на апартамента!!!!!!Изчетох хиляди форуми и мнения,опитах всичко ,до което се добрах-нищо не помага.Мъжът ми,който винаги е харесвал котки, се кани да го носи на село.А аз-аз не мога да си представя,че няма да има кой да го гушка.......Той е най-милото и забавно коте на света!
Струва ми се,че го прави напук.Застава пред вратата,мяучи и ако не го пуснем евентуално се изпишва.Прави го и през нощта.А от три дни си ходи само там,на ламината.....
Проявявам адско търпение с него( да не ми се надява човек!)-гледам го като бебе.....
Моля ви,помогнете Макси да остане у дома....иначе го чака съдбата на селско коте,на двора!
Благодаря,че бяхте добри да ме изчетете и ще съм щастлива,ако някой има идея какво да го правя този сладур!

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.228114377253206.60527.1 … 366976&type=3

# 104
Рижко е добре!
Все едно нищо не се е случило.
Има същите навици, както преди кастрирането и не ми се сърди.
Яде, става нощем като се е наспал, остри си ноктите от дивана, целува ме, спи си при мен.
Аз, обаче ще имам подарък за Нова година - херпес.
На нашия магазин / досега не е имало котешка храна/ са изкарали някаква храна в кутии на промоция, но да не рискувам?
Да взема да си отида на специализирания магазин, че само трябва да го и отровя сега.
Какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт