РУСЕнска зимна приказка

• 32 109
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • bg
Здравейте момичета,
Влизам с въпрос при вас-къде по големите ви деца 3-4 клас празнуват рождените си дни, места за парти в района около центъра ако може да ми подскажете ще съм благодарна. Забавления някакви организирате ли или те сами се занимават.

# 661
За по-големи дечица се организират рожденни дни в Мюзик бокс, има и дисководещ, който им пуска музика и им организира игри.След 3 седмици ние ще празнуваме там РД. Simple Smile
Ако някой се сеща за друго място, ще ми е интересно да прочета. Simple Smile

# 662
В кои квартали на града се предлагат жилища към Жилфонд?

# 663
Във всички. Стига да има свободно жилище, но за там се чака с години. Опашката за желаещи е километражна.

Аз си харесах някой неща от Маркс& Спенсър за детето. Сега има намаление и разучавам как точно се поръчва, че до сега аз лично не съм поръчвала, а чрез позната. Ако някой има идея, моля да помоге  Mr. Green

# 664
Така като гледам предлагат само в Здравец, чародейка и дружби.

# 665
Момичета,много ви благодаря!

Относно първа и втора смяна в училищата-в сайта на РИО-Русе,видях,че има няколко училища,които учат само първа смяна.Едното беше " Отец Паисий",останалите не ги помня,пълна каша ми е в главата.Та затова попитах вашите деца как учат.
Това да избирам училището според учителите е добра идея,но не знам как ще стане-всеки има различни изисквания и очаквания от даден човек.А аз избирам по толкова много критерии,че става още по-трудно.
7 год. не сме били в БГ,но детето е родено в Русе.Знае да чете,да пише(с доста грешки според мен).Затова реших да търся у-ще с по-малко домашни Simple Smile-да има повече време за да наблегнем на четене и писане.
Знае английски-затова търся нещо с разширено изучаване на този език.
Ще живеем в Здравец-нещо наоколо,че и града не познава.
Какво мислите за:
ОУ"Тома Кърджиев"
СОУ"Възраждане"-преди беше "Вела Пискова"
СОУПЕ"Фридрих Шилер"
Кое е това Училище по Европейски езици-не мога да го открия.Заплаща ли се за обучението?

# 666
Здравей, не зная по какви критерии избираш училище, но аз съм учила в 2 от тях - езиковата, което е бившата руска гимназия и Тома Кържиев. По мое мнение и опит, мога да кажа, че Тома Кържиев е нормално основно училище, докато Езиковата гимназия е на много по-високо ниво. Не трябва да плащаш нищо, поне на времето така беше. Ако аз бях на твое място бих избрала Езиковата, имаш избор - детето може да изучава не само Английски език, учителите са добри, не е основно училище, така че няма да ви се наложи да търсите друго след 7-8 клас. Това е моето скромно мнение, пак казвам всичко зависи от това какво точно искате за детето. Успех!! Hug

# 667
 Djmurguli  ,благодаря за бързия отговор.

За това у-ще ли става дума   http://www.souee-ruse-bg.net/old/   Във Възраждане ли е?

# 668
  • Русе
Djmurguli  ,благодаря за бързия отговор.

За това у-ще ли става дума   http://www.souee-ruse-bg.net/old/   Във Възраждане ли е?

Да, бившата Руска гимназия. До Университета е - от едната му страна е Възраждане, от другата- Европейската Wink

# 669
  • bg
За по-големи дечица се организират рожденни дни в Мюзик бокс, има и дисководещ, който им пуска музика и им организира игри.След 3 седмици ние ще празнуваме там РД. Simple Smile
Ако някой се сеща за друго място, ще ми е интересно да прочета. Simple Smile
Благодаря ти че се включи, ние сме били няколко пъти в сл.Русчук, но в Мюзик бокс не сме ходили. Би ли споделила какви са условията там, какво се предлага като меню, отоплено ли е, цени и т.н., може и на лични.

# 670
Здравей,happy_mama!Да това е училището по  европейски езици.Другото ,което е със засилено изучаване на езици е точно в кв.Здравец -СОУПЕ"Фридрих Шилер",но се изучава немски,а като втори чужд език - английски.Но относно изискването ти за малко домашни ,не мисля ,че това е вашето училише.Все пак ето сайта им
http://www.schiller-schule.info/priem.html

# 671
happy_mama , моят юнак е в СОУПНЕ.  Wink
Аз съм много доволна и от училището, и от учителите. В наше школо първия език е немския, а втория от V-ти клас е английски. До 7-ми клас навсякъде голяма част от учебниците са безплатни. Купуват се допълнителните помагала като сборници и подобни. Обучението не се заплаща с изключение на частното училище "Леонардо Да Винчи".
Успех и от мен.  Praynig

# 672
Изискването за малко домашни не зависи от училището, а от учителя. Няма как да се знае предварително къде колко домашни ще дават. А и даването на повече домашни няма ли да стимулира детето да научи по-бързо езика и писането?

# 673
Няма нищо лошо в даването на повече домашни, ако е в рамките на нормалното.
Така децата повече се упражняват и затвърждават учебния материал.  Hug

# 674
  • в огледалото на живота
хепи мама,ако ще живеете в Здравец,това : http://vaprilov-ruse.schools.officelive.com/default.aspx & … sp;       у-ще е само с 1 смяна.
Т.Кърджиев не ти го препоръчвам ,също са само сутрин ,синът ми учи там, но и като база и като обучение и като отношение на преподаватели към материал не става,мое мнение.
Ако детето не е писало и чело много на родния език,определено в едно у-ще със засилено изучаване на чужди езици,би го стимулирало,но пък и може да се получи обратен ефект.
По скоро мисли за една златна среда и най-вече за бърза и лесна  адаптация.
Линка не се отваря,у-щето е ,,Васил Априлов,,

пчелице,къде си ,губиш се? Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 09:20 от devi4ca

Общи условия

Активация на акаунт