РУСЕнска зимна приказка

• 32 104
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Аз като отдавна завършил ученик си мисля, че е по-добре да имат повече домашни, че като ги гледам какви са разпуснати напоследък учениците, по-добре да са заети с нещо смислено. Иначе редовно пред блока се събират ученици и постоянно крещят, постоянно повтарят любимото ми "Ве, брааааат" и всякакви такива. Снощи една тумба ученици се бяха наточили на една котка да я хванат и да й извадят бъбреците, което ме потресе. Ама..какво да се прави..младеж. Или аз съм остаряла или има нещо гнило в системата.

# 676
  • Русе
   Агнес, ето темата за пазаруване от Англия:
   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634786.0

И аз съм заглеждала преди Маркс и Спенсър, опитвахме се да пазаруваме от там, но имаше някаква сложна система и отдавна се отказах, само от Некст съм пускала поръчки с посредник. Разгледай темата и направо задавай въпроси там Wink

# 677
  • Русе
..... повтарят любимото ми "Ве, брааааат" и всякакви такива. Снощи една тумба ученици се бяха наточили на една котка да я хванат и да й извадят бъбреците, което ме потресе. Ама..какво да се прави..младеж. Или аз съм остаряла или има нещо гнило в системата.

Ако разсъждаваш така , проблема определено не е в теб , но така или иначе е в родителите . Децата ни гледат безконтролно телевизия , видео , ползват интернет , играят все едни "хубави" игри . После съм ей така  Shocked като чуя , че някой е изненадан от резултата и се чуди защо било станало така . Малко свестни учители останаха , точно заради нас и децата ни , т.е. възпитанито -ИМ , а също и -НИ . Едно дете 3 кл. , приятел на нашия го преместиха в друго училище , с по-ниско ниво (каквото и да значи) , уж за да му е по-леко . Ами какво да ви кажа - замярвали учителката с хартийки , химикали  #Crazy и тя бъкел не може да им каже . Е , ако аз съм учител и си харесвам професията , и искам да науча децата на това което знам (каквато би трябвало да е работата им) , а нямам подкрепа ни на директор , ни на родители , колко време ще изкарам - НИКОЛКО . Това е положението  Cry , после се чудим ....

Здравей , отдавна се не чуваш , за тази година се записа с мение   Mr. Green

# 678
Здравейте, някой знае ли дали в училище Васил Левски има предучилищна група и ако Да - какви са условията за приемане на детето? Занятията по цял ден ли са, или до обед? Благодаря Simple Smile
Хубав ден на всички

# 679
  • Русе
Има и са до обяд, но повече инфо не мога да ти дам.

# 680
здравейте момичета,
нова съм във вашата темичка и нахълтвам с няколко въпроса. Praynig
Искам вашите мнения за  рожден ден на малко детенце  на 3г.Къде сте празнували ,каква е била организацията има ли смъсъл от клоуни и т.н .И вторият ми въпрос е  отново за вашите мнения за детска градина в района на Борисова  или старата поща.Всичко ,което споделите ще ми е от голяма полза както при избора на заведение за ЧРД така и за градина.Благоадря ви предварително Hug

# 681
Относно рождения ден- мисля, че е обсъждано много в темата. Ако се поровиш ще намериш доста инфо.

Отново детската градина. Аз съм ходила там като малка и съм  Heart Eyes   в нея

# 682
Здравейте момичета!
Не ме разбирайте погрешно за домашните.И тук има доста за писане и смятане след у-ще и се справя за сега.Но когато се върнем в Бг ще е трудно,ще има много да наваксва,има много пропуснат материял.Другото,което ме притеснява е,че някои от нещата ги знае чудесно,но на английски.Налага се да превеждам накой по-рядко срещани думи на български,защото ги знае само на английски.Това допълнително усложнява нещата и понякога мисля,че тъпчим на едно място.Затова си мислех,че ако дамашните са по-малко,ще има повече време да навакса материяла до колкото е възможно,да свикне със средата,с новото у-ще....изобщо всичко ще бъде ново за него.

Разгледах сайта на у-щето по Европейски езици,видях,че имат е-mail и смятам да ги питам някои неща.Но чакам първо да получа отговор от РИО,че и на тях писах,надявам се някой да ми отговори от там.

# 683
Хепи мама, ще се учудя ако ти отговорят на мейла, т.е. да ти дадат отговора, който ти точно търсиш. Тук е България!
А в твоят случай е важно не толкова училището, колкото да попаднете на търпелив учител. Това ви трябва. Но по различните предмети са различни учители и всичко ще е на късмет. Щом са му трудни на детето някои думички, то трябва учителят да влиза в положението, да проявява търпение и индивидуален подход към ученика. Общо взето в "елитните училища" учителите са със самочувствие и не го вълнуват проблемите на всяко дете поотделно. Не знам от колко време не сте в България, но отдавна учителите не са това, което бяха.
За училището по европейски езици знам със сигурност, че  приемът е по микрорайони, особено за английският език - с предимство са тези, които живеят най-наблизо. Мисля да опиташ на място като си дойдете да говориш лично с директора, може да ви направи изключение, това е училище с много кандидати. Обикновено училищата се борят за бройки, но когато наплива е голям в изгодна позиция е училището, а не родителят или ученика.

# 684
  • Русе
Защо не провериш в Дойче шуле, там не всички учат немски, има и с английски. В европейските с английски да се уредиш, ще е цяло чудо. Провери различните варианти.

# 685
Момичета, изведнъж се оказах мома англичанка (отново), че съм и без дете  Mr. Green Среща?

# 686
Happy mama, според мен ще е добре детето ти да учи в училище, където ще му дадат добра подготовка, за да може да кандидатства в АЕГ. А приемат ли го там, с английският няма да има проблем и ще започне да изучава друг западен език.
Малко са учителите, които са такива по призвание, но мисля, че все още ги има. Късмет ще е да попаднете на такива!

# 687
Ох,прави сте,че всичко е на късмет и аз на това се надявам!
И за Дойче шуле мисля като възможност,още повече,че е на две пресечки от дома ми.

# 688
здравейте отново,четох темата малко на кръст,но не намерих отговорите ,които търся.Говорите предимно за рожденни дни на по-големи дечица в разни клубове с диджеи.Аз помолих само да споделите вашите впечатления,нека тези които имат какво да кажат по въпроса и имат две минутки да драснат малко инфо.Да повторя въпросите си все пак Peace
1.Мнение за празнуване на рожден ден на 3 годишно детенце/клубове,центрове и т.н/има ли нужда от клоуни или някакви организирани игри?
2.Мнението на запознатите за детска градина "Иглика" на ул.Видин и "Радост" на ул.Дондуков Корсаков?
Благодаря

# 689
  • Русе
Аз ще дам мнение за клуб. За сега от всички посетени най ми допада този на ул. Муткурова. (все му забравям името  Embarassed). Даже другата седмица съм пак там на двоен РД. За там не трябва клоун или други забавления. Там си имат достатъчно играчки.. Единственият недостатък според мен е времевото ограничение.

Общи условия

Активация на акаунт