Движение на българските майки - ПЛОВДИВ тема 28

• 46 883
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • пловдив
Не успях да стигна до склада днес, затова съм купила салфетки и чаши, не ходете да взимате. Взех за разнообразие от сладкото... пуканки, шок. бонбони и едни такива мънички солени личица.... идея си нямам как им викат... но за разнообразие  Mr. Green

kiro  newsm57 ха да видим, коя ще вземе приза за голяма бяла птица  Joy

# 166
Привет момичета, до празника не можах да стигна,защото ми се обади за среща наш стар познайник от дома в Асеновград( Най-голямата панта,който беше на заточение една година в Русе Simple Smile .....Всички се сетихте кой).Видяхме се,той беше с негов приятел от Пазарджик,с когото са се запознали в Русе.Моли ни да му помогнем да се запише на курс за повишаване на квалификацията ( стругар,фрезист).Основата на професията е получил именно в трудовото училище в Русе,а сега иска да получи по-висока степен ......Показа ми сертификата ,който вече притежава.Курса се провежда в Пазарджик и е 3-дневен,струва 80лв.Ще отседне у неговият приятел.Ако решим да го подпомогнем,аз ще поема разходите му по пътни и храна за 3 дни.Казах му,че ако решим да съдействаме ще искаме да ни покаже Новата си диплома след това.Независимо от славата си на калпазанин мисля,че е искрен с нас.....дълбоко съм убедена,че изпитва уважение и се надявам,че не би злоупотребил!Чакам новини от вас!

# 167
  • пловдив
Днес в ДДЛРГ "Таню Войвода" - Асеновград, организирахме тържество с почерпка,
 на което в присъствието на повечето деца, тържествено връчихме наградите по проект "Стимул за бъдещето" .
Раздадените награди за изтеклия първи учебен срок, са както следва:
Първа награда – 50 лв + предметна 20 лв/3 книги + комплект дезодоранти/
Втора награда – 30 лв + предметна 20 лв/3 книги + комплект дезодоранти/
Трета награда – 20 лв + предметна 20 лв/Пърна и втора част комплекти за фокуси/
Две поощрителни за успех – предметни х 20 лв /книга + комплект дезодоранти/
Една награда за стая – предметна в размер на 50 лв /музикална уредба/
Три поощрителни за добро поведение – предметни по 20 лв /книга+ моливи и скицници/
Почерпка

Децата бяха весели и въодушивени, както винаги  Laughing За съжаление, няколко човека от наградените липсваха и наградите ще си ги получат по късно днес, на не толкова официално тържество  Sad С няколко от по големките момичета имахме сериозен разговор, защото липсваха в списъка с награди поради.... двойки  Naughty /
Имате поздрави от всички... както и списък за бъдещите подаръци за рожденните дни  Mr. Green

Научихме и лоша новина. Пешето пак е изчезнал. Научили са, защото от центъра за хора с умствени проблеми, където е настанен са им се обадили да питат, дали успял да стигне до тях  Sad
Пуснах имфо и във Фейса.... дано пак се намери бързо  Praynig

# 168
  • Пловдив
Снимки от днес: http://milenatodorova.snimka.bg/children/asenovgrad-19-02-2012g.655467

Добри новини - Пешето се е намерил. Повече подробности по късно от Антом.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 18:06 от AnMary

# 169
  • пловдив
Силно казано, че подробностите са много... добра е само новината, че Пешето се намери. Явно е липсвал поне 3 дни. Кисьова в неделя научи от мен, защото Пешо вече не е при нея. Настанен е в съседния център, който не е с толкова отворен режим и идеята беше, да е по контролиран, но...
Тази сутрин, веднага е отишла да пита за него и са и казали, че Пешо е открит в Пазарджик и върнат обратно. И този път извади късмет, но докога ли ще е така.... дано си вземат поука и са по внимателни с него  Naughty
Ако тази седмица ходим с Доника, ще го видим и ще разкажем повече подробностти  Peace

# 170
Добре, че и този път е намерен  Peace

Снощи ми се сви сърцето за такива безпомощни хора като него-тотално беззащитни, предполагам и наивни  Sad

# 171
  • Пловдив
Материал в Аз-жената.бг за базара:  http://www.az-jenata.bg/article/13640/Plovdivski-mayki-shte-prodavat-martenitsi-za-blagotvoritelnost/

Вчера децата от ЦНСТ"Дом за нашите деца" – Брезово получиха чисто нови пижами благодарение на мама кики   bouquet

В неделя на семейството от Асеновград занесохме зимно яке и 48бр. инсулинови игли от Кливия   bouquet

Силвана ще преведе 80лв. за квалификацията на един бивш възпитаник на дома в Асеновград. Парите ще се поемат от ДБМ-Пловдив. Надявам се, че нямате нищо против?

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 16:58 от mili.m

# 172
Мили, да те коригирам-игличките по спомен бяха 4х8+още толкова почти  Peace

От тази година се плащат в аптеката, та реших че са им от полза  Peace

От темата за деца с диабет хора имаха желание да изпратят дрехи за тях и се надявам дори вече да са го направили  Peace

Установихме директен контакт с майката и при нужда ще помагаме.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 15:50 от Кливия

# 173
  • пловдив
Днес с Доника посетихме Защитено и центъра за хора с умствени проблеми. Позволиха ни да заведем Пешето на кафе и заедно с Наско ги почерпихме и поговорихма. При разговор с дежурната социална на Пешо разбрахме, че той често се измъквал, но обикновенно или се разхождал в района наблизо и се връщал обратно, или директно отивал на гости в Защитеното / с което са в един двор/ да се види със старите приятели. Опитват се максимално да ги следят, но... Иначе Пешо е добре, разказа как си купил билет и се качил на рейса, как полицай го намерил и се "погонили" с него   Laughing , но накрай полицая го хванал, завел го в топла стая, черпил го с кафе, сложил го да спи на един диван и после го качили на колата и го докарали  Mr. Green  За щастие този път в разказа липсваше блъскане, шамари.... като предишния път. Дано да си вземат наистина поука и да го наглеждат по строго  Crossing Arms
Имате поздрави от Наско. Той също е добре. Елегантен, с красив заметнат шал / подарък за именния ден/ ... Завършил срока с над 5  Shocked Да му се ненарадва човек  Laughing
Не така добри са новините за Марчето . Изпаднала е в здрава криза и този път се е наложило лечението и да е в психиатрията . Всеки ден от защитено ходят да я виждат и да и носят разни неща от които има нужда. Още не се знае докога ще е там. Доника  ще се опита следобед да отскочи и там и ще пише какво е научила.
Говорих със Силвето. Прати ми телефона на Бейсим / момчето, което вече не е в Асеновградския и което има желание да завърши курс за разряд, защото си е намерил работа в Пазарджишка фирма/ Аз също съм за поемане стойността на курса, като разбира се ще очакваме документ, че е успешно приключил/ Ако и другите нямат против да поемем курса, ще се свържа с училището.

# 174
Ани, не вярвам някой да има против за обучението на момчето. Това за мен е най-важното- да учат, да имат занаят, да успеят да се реализират в обществото  Peace

Да попитам за понеделник 27 февруари сме записани три да продаваме мартеници-аз, Вяра и Силвана. Мога ли да бия евентуален отбой за този ден, защото мисля, че напливът няма да е много голям и двама души би трябвало да успеят да се справят?

Иначе си оставам за вторник и сряда  Simple Smile

# 175
Ей,Кливия Wink - тъкмо мислих да ти правя еко-бебешки лекции Laughing
Ще се точа за вторник тогава Stop.
Ама вие си смятате едни пари,пък аз имам ли ,давам ли  Mr. Green

# 176
  • пловдив
Ама вие си смятате едни пари,пък аз имам ли ,давам ли  Mr. Green
Joy  thumbsup нагли нахалници нали....
Днес водих момичето от Асеновград на контрола при очен лекар. Потвърди се спешната нужда от очила. От утре са в срочна ваканция, но се уговорихме да дойде в 11 в Пловдив и да отскочим да поръчаме очилата.
Успях да установя връзка с директорката на техникума в Пазарджик. Курса на Бейсим започва на 25 март.  Желателно е сумата да постъпи в брой, защото сметката е на министерството, от там чакат превод обратно... кой знае кога.... Та... мисля да помоля Янчето от Пазарджишкото звено да ни помогне. Ако има възможност да отскочи до техникума, а ние да и пуснем един пощенски запис . Ако не може, ще го мислим отново  Peace

Да припомня отново графика

Предварителен график за мартенкия базар

25.02 - събота  -        от 10 до 19ч   mili.m, trix,,  kiro
                                     от 10 до 13 ч violenza
                                     от 17 до 19 ч  antom,

26.02 - неделя  -        от 10 до 19ч  antom , kiro
                                     от 10 до 13ч  mili.m , mamakiki
                                     от 13 до 19ч  daskal77

27.02 - понеделник -  от 17,30 до 19ч Silvana i Eva , ВяраВики

28.02 - вторник       -  от 17,30 до 19ч  mili.m , Кливия, ВяраВики

29.02 - сряда           -  от 17,30 до 19 ч Silvana i Eva  violenza , Кливия , kiro

Доника мина през склада и взе  в нея покривки, кутии.... аз съм купила торбички и ще ги нося в събота. Предлагам срещата на 25ти да е в 9ч, защото първия ден подреждането ще е най трудоемко /нали до вечерта ще продадем половината... за следващия ден ще е по леко.... мечтиии  Wink /

# 177
Вяра, дали ще ни стигне вторника за екологичните приказки, а?

Аз пожелавам да не ни стигне  Blush, щото да бъдем залети от клиенти.

Днес дойдох на работа с пресни-росни, изработени снощи от мен, мартеници и колежката ми, като знае за каква кауза са, веднага купи 4 пакетчета= 4 лв   Simple Smile

Така че, вече стартирахме базара  Wink

Момичета, снощи ми свършиха целофанените опаковки, по-големичките. Не за единичните мартеници, а за примерно по 10 броя. Има ли някой излишни или пък кажете откъде да купя?Същото е положението и с картончетата за хващане с телбод на 10 броя мартеници примерно.

Милена, твоите дървените са всичките направени  Simple Smile Едните са с ластичната връв, а другите с по-дебела прежда. Понеже се водят мъжки, не знам сега поединично ли да ги опаковам?

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 09:47 от Кливия

# 178
Кливия, аз купих вчера картончета за по 10 мартенички и мога да ги взема в събота и на място да ги опаковаме или да видим как да ти ги дам. Нямам големи, моите целофанчета са малки.

Предлагам всеки, който има за доопаковане да ги донесе в мола, ние ще носим каквито опаковки имаме и в движение ще се справим, защото няма да се виждаме преди събота. Какво ще кажете, Ани?

Ани, аз опаковах мартеничките на жената, която ни ги даде в Асеновград /забравих и името newsm78, съжалявам/, довечера ще ги снимам и ще ги кача и тях, защото са много красиви.

# 179
Киро, Ани беше така добра да мине през мен наобед да вземе мартеничките ми   bouquet

Та тя ми донесе още целофани, картончета и лепенки на ДБМ, та мисля, че ще са ми достатъчно.
Междувременно аз наобед накупих още рибки, защото много ми харесаха мартеничките с тях и ще залягам да ги направя до събота Peace

Общи условия

Активация на акаунт