Отговори
# 150
  • София
Айла, благодаря много за статията, която си препоръчала на Фио Hug Открих в нея отговори и за себе си. Аз, подобно на Фио дълго мислех, че не ми достига кърма, защото Борис беше все неспокоен, хранеше се на 2 часа, понякога и по-често, много се уригваше и личеше, че коремчето го мъчи, а едновременно с това повръщаше.  Млякото ми потича на силна струя и го дави в началото, а аз предлагам втората гърда почти веднага, след като спре да преглъща при сукане от първата (което явно е преди да потече задното мляко Rolling Eyes). Освен това напоследък ака в зелено и/или воднисто поне два пъти на ден (останалите пъти е в златисто жълтокафяво). Чудя се дали не е това причината да е толкова ревлив и неспокоен и до късно всяка нощ Rolling Eyes. Ще опитам хранене само от едната гърда в продължение на 2-3 часа, пък да видим.
Още веднъж   - благодаря Hug

# 151
  • София
yummymommy, частен е прегледа, струва 40лв. Ето това му е сайта.
http://www.einet.bg/~alexiev/
Записваш си час предварително, в момента е отпуска от Горна Баня и приема и сутрин.
Александра, в момента всичко е на етап хрущяли, все още няма вкостяване на ставите, така че на този етап всичко може да се коригира без остатък, стискам палци да се оправи детенце, само бъдете стриктини и упории с ортопедичните гащи Hug

# 152
  • София
lorry радвам се, че статията ти е била от полза. Важно е да не ограничаваш бебчето да суче, когато иска, а просто в твоят случай, ще е от полза както си решила да опиташ. А именно да предлагаш в рамките н а2-3 часа само едната гърда. Не увеличавай рязко и много този интервал, а много бавно иплавно, докато не откриеш при какъв интервал на смяна на гърдите, сте най-спокойни и доволни и двамата с бебчо.

# 153
  • на Дъждовен остров
.... Освен това напоследък ака в зелено и/или воднисто поне два пъти на ден (останалите пъти е в златисто жълтокафяво). ..

и аз понякога установявам, че акото е в зелен цвят но така и не мога да определя на какво се дължи. Мислех дали не е от инфакола.  Някакжи идеи?

# 154
Мойта педиатърка каза, че акат в зелено или от колики, или ако им е било в даден момент топло или студено. Бебетата били реагирали веднага на тези неща.

# 155
Aila, Ivy, благодаря ви за вниманието и подкрепата  Hug

Ох, вече съм истински объркана! Имам усещането, че през една част от денонощието съм с хиперлактация, а през останалата – не стига кърмата. Звучи абсурдно, но така го усещам. Ще се опитам да обясня ситуацията. Ето например вчера – сутринта и двете ми гърди бяха препълнени. Тео си сука съвсем спокойно само от едната гърда и заспа. Мисля, че не му пречи никаква силна струя на него, защото силикона донякъде я спира, а и досега не съм забелязала млякото ми да излиза под такова налягане, евентуално може да капнат капки, но не и струя. А това с блъскането на гърдата и отказа да суче, той го прави след като е сукал малко, не съвсем в началото.

Та изсука сутринта /около 8.30-9.00часа/ едната гърда и заспа. Понеже другата беше много препълнена,  изцедих около 50 мл от нея. После бяхме на консултация, разходихме се и следващото кърмене беше в 13.30 – дадох гърдата, от която бях цедила, сука си нормално, стигна му. Към 16.00 започна „интересното” – сука от гърдата, която бях дала сутринта, започна да я бута и стана нервен, продължаваше да търси да суче, реших да дам другата гърда – изсука и там каквото имаше, продължаваше да е нервен. Започнах да го разхождам из къщи с надеждата да се успокои.... към 17.30 заспа, но майка ми и големия ми син се прибраха и съня на Тео приключи. Събуди се с много жален плач и търсеше пак да суче. Пак сука и от двете гърди, все не му стига, а и аз усещах гърдите си супер меки и мънички. До към 19.30 плака, успокоява се, гушках го, разхождах го, но човечето си беше гладно. Дадох му кърмата, която бях изцедила сутринта и се успокои. После сука съвсем малко към 23.00 – по-скоро за успокоение, че пак се събуди плачейки, после се кърмихме пак в 2.00, в 5.00 и после сутринта в 8.00.
Общо взето така протичат дните ни вече около седмица – винаги има един такъв интервал от около 2-3 часа, когато сучем непрекъснато и от двете гърди и все не ни стига – просто не е по едно и също време на деня – понякога е следобяд, но се случва и вечер.

Извинявам се за дългите обяснения, но наистина не мога да разбера какво става.
С първото ми кърмаче всичко се случваше някак естествено, имах чувството, че цял живот само това съм правила. А сега с второто имам чувството, че никога не съм кърмила  Crazy

П.П. Преди малко опитахме без силикон – издебнах момент към края на кърменето, когато той обикновено заспива или поне е по-отпуснат и махнах силикона – сука около 1-2 минути  Party Мисля, че има надежда, с повече постоянство от моя страна май и този „проблем” ще ни отпадне  Praynig

# 156
Наистина ортопедите в Горна Баня са много добри,

моята голяма дъщеричка имаше проблеми с крачетата-varus-и след две операции в Горна Баня всичко е наред. Само искам да спомена, че е раждана в Германия в университетски град Хайделберг, където на преден план е изучаването на медицина. Заради подценяването на проблема и там, се стигна до тези две операции на 7 месеца и 1 годинка в България- вече беше много късно за корекция с шини и гипсчета. Така че аз наистина мога само да похваля лекарите тук-поне тези в Болницата по ортопедия.

След като прочетох статията на Айла ми се струва, че май-май това е нашият проблем. Държането на София е същото- дърпане, лапане, рев. В началото струйката наистина ми е много силна и тя често се дави. А вчера след като тя засмука и се отдръпна, поне 10-тина секунди шуртя кърма като отворено чучурче-хвърчеше си поне 5 см напред. От самото начало и давам само едната гърда, защото сменя ли на втората тя започва да се дави все едно ще повръща. И си я оставям на нея колкото иска-обикновено 15 минути.

Събудихме се-лек ден

# 157
  • София
Фио, така като те чета ми напомня на сукане за успокоение, а и следобед и привечер е съвсем нормално количество кърма да намалява и да усещаш гърдите си по-празни, за това и да иска да суче и от двете гърди. Аз принципно успявам да кърмя Ема на една гърда на хранене, но има случаи вечер, когато съм по-уморена, не съм яла като хората през деня и не съм  пила достатъчноо течности, когато й давам и двете гърди Peace Освен това при все хиперлактацията ми (която си поддържах и малко изкуствено) от известно вереме вече не цедя и също вече кърмата ми се регулира, гърдите ми не се препълват, а кърмата слиза при сукане Mr. Green Ема се държи като Тео, когато я мъчат коликите, хем търси да суче, хем се сърди и пуска, но съм си правила ескперимент в такъв момент да изцедя гърдата, която пуска и изкарвам още доста кърма от там, така че отхвърлям опцията прблема да е в недостига. Освен това следобед и вечер са по-уморени и това, че след първоначалното лесно сукане, когато кърмата илиза по-лесно, трябва да полагат усиля да  изсукват още, може да ги вкисва допълнително и затова като го преместиш на дргата гърда да се поуспокоява за известно време. В такива случаи аз честно казано кърмя права, люлейки Ема, подрусвам я, даже й пея на моменти, което е много голяма жертва от моя страна, тъй като пея фалшиво и хич не си падам по тези занимания Twisted Evil Честно казано, не знам дали така не я разстройвам повече Joy
Снощи това дете така пищя, че ни взе акъла, до забакване, посиняване и невъзможност да си поеме въздух, какви бяха тия колики не знам. Дали заради късата юздичка, но поема безумно много въздух докато суче и после всяко пръцкане и оригване са съпроводени с плач, гърчене и писъци Tired  А като пръцка и се оригва е толкова силно и мощно все едно го прави голям мъж, при вас така ли е или е пак заради мното въздух newsm78

# 158
Бубче, как се моля да си права и да го прави само за успокоение. Ако е така, съм готова да изтърпя двучасовото висене на двете ми гърди, все пак няма да е вечно, важното е да не е гладен  Peace

даже й пея на моменти, което е много голяма жертва от моя страна, тъй като пея фалшиво и хич не си падам по тези занимания Twisted Evil Честно казано, не знам дали така не я разстройвам повече Joy

А, ей това все едно за мен си го писала.
Няколко пъти съм пяла на Тео и по принцип спира да плаче, но не се знае дали му харесва или се стресира  hahaha

# 159
  • София
  След написаното от Цвети - (бубчето), няма какво да добавя  Hug.
  И Цвети да късата юздичка, кликането и гълтането на повече въздух и дискомфорта от там определено са свързани.

# 160
yummymommy, частен е прегледа, струва 40лв. Ето това му е сайта.
http://www.einet.bg/~alexiev/
Записваш си час предварително, в момента е отпуска от Горна Баня и приема и сутрин.
Не ми се отваря линка, който си дала, bubche. Можеш ли да го сложиш пак или на лични да мим го пуснеш, моля те.

# 161

даже й пея на моменти, което е много голяма жертва от моя страна, тъй като пея фалшиво и хич не си падам по тези занимания Twisted Evil Честно казано, не знам дали така не я разстройвам повече Joy

А, ей това все едно за мен си го писала.
Няколко пъти съм пяла на Тео и по принцип спира да плаче, но не се знае дали му харесва или се стресира  hahaha
Момичета, аз отдавна съм се отказала да му пея. Като запея дори да е спокоен- ПИСВА. Явно съм доста зле Joy, но леля му като дойде и запее веднага се успокоява. Тези дни при нас действа една дрънкалка. Веднага млъква и започва да се чуди на звука.

# 162
Fio, и моето съкровище напоследък прави така, почти няма ден без такъв епизод - дърпане, проплакване с гърдата в уста, почервеняване, ритане с крака, усукване с цялото тяло, изобщо - страдание. Cry Cry Също става предимно вечер или късния следобед, а вчера и по нощите в 12:30. Много се шашкам и аз, защото изглежда много ядосана, и аз се чувствам много зле, че няма какво да и дам. Така се принуждавам само да я прехвърлям от гърда на гърда, и ако се опитам с нещо друго да я разсея, се сърди още повече и си търси гърдата. Така понякога изкарваме с часове скачени, ама друго не съм измислила, та преглъщам неудобствата. Мисля си, че е свързано с коликите, макар че давам инфакол. newsm78
Като се има предвид обаче, че си наддават (е, моята София по- малко от твоя юнак, но в нормите), едва ли са недохранени  Wink мисля, че възприемам особено тежко ситуацията заради страха ми, че не успявам да осигуря достатъчно кърма...един вид не съм достатъчно добра да покрия нуждите на бебето ми..  Embarassed слава богу, давам си сметка, че подобни тревоги са нормални, особено за аджамия като мен  Wink

# 163
Здравейте!Ние току-що се връщаме от консултация.В момента,в който започнах да пиша разбрах,че още съм си с бремения мозък  Laughing ...забравих колко кг е детето-5,450 ли беше или 5,650 newsm78 та сега или сме +850г или 1050г Thinking За височината поне съм сигурна че е  +5см .Мама е доволна  Party Боцнаха ни и цялото пищене беше 2 мин.По път за вкъщи се смя и гука.Доки каза да дам 2,5мл Панадол и след 4 часа ако има Т пак,ако се зачервят крачетата или се втвърдят да правя компреси с Риванол.Сега се унася и се надявам  да е все така спокойна.Много ми се искаше да излезем на разходка днес,че времето е страхотно,но ме е страх след тези ваксини  Confused
Хубав ден на всички   bouquet

# 164
Привет и от мен.
Аз искам да попитам дали някое бебе прави като нас,от 2 дни Марти си лапа цялото юмруче в устата,не е от глад защото и като се е наяла също го прави.Някой със същия проблем?
Чудя се вече да не са зъбки,ама много рано ми се види.

Общи условия

Активация на акаунт