Отговори
# 135
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ! ДОБЪР ДЕН Simple Smile
НАШ КОНСТАНТИН ДНЕС СТАВА НА ЦЕЕЕЕЕЕЛИ ДВА МЕСЕЦА (божееее, кога минаха не разбрах) та по този повод да се почерпите

# 136
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ! ДОБЪР ДЕН Simple Smile
НАШ КОНСТАНТИН ДНЕС СТАВА НА ЦЕЕЕЕЕЕЛИ ДВА МЕСЕЦА (божееее, кога минаха не разбрах) та по този повод да се почерпите
да ти е жив и здрав младежа и да расте все така неусетно и безпроблемно Hug

# 137
Добро утро момичета,
Честита Нова Година. Желая на всички здраве и много усмивки през новата година.
Дълго време не успях да влезна и благодаря за отговорите ви и тези на консултантите, но по празниците беше някаква лудница. И мъжът ми си беше вкъщи и пак не успях да сколасам-то не бяха погачи, рождени дни на каката- 5 г. и т.н. А и тя е доста дивичка и приказлива, и иска внимание детето.
Аз вече съм сигурна, че нашият проблем с кърменето се дължи на коликите. В началото естествено си мислех, че не достига кърмата ми( при някакъв проблем винаги това е първата ми мисъл и се почва едно тъпкане с жито, ядки.. Laughing), но виждам че тя се сърди дори в момент когато ми слиза кърмата и виждам че гълта усилено. И се започва едно пукане в коремчето, опъва краката и рееев. Оригам я, пак я слагам-понякота стане, понякога-не. Лошото е, че често се отказва и се притеснявам че не изсуква необходимото количество. Но пък гледам да я слагам по-начесто. някои мами пишат , че при техните бебоци коликите се успокояват при кърмене- явно е различно при всеки.

fio,пробвай с жито, ядки и често слагане-при мен помага вече няколко пъти. Не се отчайвай-ще стане.

gali_nikolova- честито на мъника- да е здравичко, безгрижно и усмихнато детето

Изкарвате ли бебоците навън в това време? Аз да си призная-не. Не че е чак толкова студено според мен, просто предполагам че след всички подкотовки като обличане на мама, бебе и др., само като я сложа в количката ще започне пак рев и ще търчим на братно. Спокойни сме само когато висим на ръката с корема надолу, а така навън няма да ни е много удобно.

Желая ви лек ден

# 138
bridget, ние всеки ден сме навън, стига да не е мъгливо или дъждовно. Не се тревожи, че ще плаче - ВСИЧКИ БЕБЕТА СПЯТ НАВЪН! Аз даже я извеждам мойта аларма с цел укротяване. Само като си подаде носа през вратата - млъква и до две минути спи. Така изкарваме по час и се прибираме. Вкъщи продължава да кърти до храненето.
Тези дни и Мишето е доста превъзбудена, спи на пресекулки и прицърква, ама... кво да се прави баламосваме се и си мислим, че се укротяваме  Simple Smile С нея пак се разбираме, ама с баба й и дядо й... Като чуят, че реве и хукват да я спасяват  Whistling "Любимо" ми е въпросчето - да викаме ли лекар???
Аз съм хладнокръвна, хланокръвна съм....

# 139
  • на Дъждовен остров
аз докато ви изчета и станало време за събуждане....
вчера установих че като давам Инфакол преди шсяко ядене и от 120 мл изяждаме не повече от 75, 90 със зор. и не че пак няма присвиване на стомахчето от време на време.
Днес никакъв инфакол и от 7 -10 не искаме да заспим за по дълго от 20 мин, но сме се разписали с 150 мл + 35 + 40 и пълен памперс до ушите.  Та не знам вече кое е прашилно и кое не.

Относно излизането аз съм ги намалила дао минимум, че нослето ни е леко запушено и слагам вода от морска сол, ама чак големи прочиствания не виждам.

Хайде слънчеш ден на всички и честито на рожденици и 2 месични такива   bouquet

# 140
gali_nikolova, честита ви месечинка   bouquet

bridget, хапвам и ядки, и жито/сега съм на житни кълнове/, и каквото още се сетиш хапвам... През живота си не съм се хранила така редовно и с такива количества храна  Crazy Нищо чудно, че си стоя все на едни и същи кг. и нищо не съм свалила, ама това не ми е голям проблем в момента  Wink

За излизането - ние вчера си направихме една дълга разходка, днес ходихме пеш до поликлиниката – заспа като излизахме в 9.30, като го теглихме се събуди за малко и сега все още спи  baby_neutral

Да дам отчет от консултацията – за 1 месец сме наддали ДВА килограма и 7 см.

# 141
  • София
 fio браво за наддаването, предвид наддаването и някои от проблемите които споделяш по време на кърмене, може да е от полза, да прегледаш тази статия - http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/82/

# 142
  • гр. Стара Загора
fio браво на мъника ти Simple Smile много се радвам...
ние утре сме на мерене, теглене и ваксинация...доста си ме е страх как ще реагира Майя на ваксините, че предния път 2-3 дни пищеше на сън Sad а й както се разрева, чак се захласна Sad
а за изкарването - вчера бяхме до града, а иначе нали сме на село и сега ще я изкарвам на двора на ръце, че таткото реши, че на село няма да ни трябва и я остави у нашите в града... а сега ми трябва количка, ама няма кой да иде да я вземе... Crossing Arms
иначе днес от сутринта съм се разшетала, защото таткото имаше работа извън селото... и да си призная, че ми беше доста по-приятно да съм сама с бебка и да си върша работата без някой да ме инспектира... само да имах една кола за всеки случай, за моето спокойствие, НО...  Crossing Arms както и да е
спокоен и слънчев ден Simple Smile

# 143
С нея пак се разбираме, ама с баба й и дядо й... Като чуят, че реве и хукват да я спасяват  Whistling "Любимо" ми е въпросчето - да викаме ли лекар???
Аз съм хладнокръвна, хланокръвна съм....
Хах , браво за хладнокръвието, аз моята свекърва за едно такова изказване за малко да я разпердушиня - просто си представих как я душа, но се сдържах и само с две три по остри изречения и с препоръка да замълчи се размина!!!

Фио браво на вас 2 кг... ехеее то голям станал този Тео! smile3501

# 144
  • на Дъждовен остров
... аз моята свекърва за едно такова изказване за малко да я разпердушиня - просто си представих как я душа, но се сдържах ...

добре че е останало само в представите ти .... Thinking Thinking Thinking Laughing Laughing

# 145

fio, аз само за кратко замествам Иви, докато отново има възможност да ти пише.
Има ли промяна при вас през последните дни?

Ами има малка промяна, поне вече знам защо се сърди Тео.  Сега кърменето ни протича така: слагам го на едната гърда, като започне да се сърди действам с компресия/но това помага само за 1-2 минути/ като започне пак да се върти и да се дърпа, просто го местя на другата гърда.
Имам малко кърма във фризера и на моменти се изкушавам да дам, но после се отказвам.  Кърмя го като новородено, почти през час.
Утре сме на консултация, интересно ми е колко е наддал, но със сигурност не е малко.

Докато успея да си публикувам поста, се наложи да вадя кърма от фризера. Сега пак се кърмим.

Какво не правя както трябва по дяволите или както се казваше в една реклама: Къде сбърках?  Tired
Искам да си кърмя детето, не искам да давам АМ  Tired Cry

Привет fio,
Поздравления за чудесното наддаване на Тео! Предвид наддаването и останалите показатели като поне 5-6 напишкани памперса за денонощие, поне 1 изхождане между 1 и 7 дни, влажност в устичката, добър тургор, жизненост и енергичност, едва ли имаш повод за притеснение, относно количеството мляко. И двамата се справяте чудесно! Как се чувстваш след прегледа при лекаря, можеш ли да опиташ да опишеш кое те притеснява в момента?

Как смяташ възможно ли е да се дърпа от силно потичаща струя мляко в началото или по-време на кърмене? Трудно ли потича млякото в началото и на силна струя ли се случва или по-скоро отнема време докато слезе? Или може би се дърпа, когато се е позаситил и не желае да суче повече?

Когато се прилага компресия на гърдата, обикновено се изчаква бебето да забави темпа на сукане и тогава гърдата се компресира. Държи се притисната, докато гълта и се отпуска, когато спре. После се изчаква да се види бебето ще засуче ли само и ако се справя се изчаква, ако не засуква отново се прилага компресия, след което ръката, както е под формата на буквата С обхожда и останалата част от гърдата, за да се изцедят и другите каналчета. Ако млякото потича на силна струя и смяташ, че по-скоро не е нужна, може да не я ползваш.

Понякога бебетата се дразнят, ако има по-обилен прием на предно мляко и не успяват да достигнат до достатъчно от по-засищащото задно мляко. Когато е сукал, пробвала си компресия и започне да се дърпа, неспокоен ли е, ако го оставиш? А ако опиташ да го повдигнеш и да го върнеш отново на същата гърда? Какво се случва, когато в рамките на около час и половина -два да му предлагаш винаги едната гърда, за да я изсуче максимално добре?

Има ли пози в които да се чувствате по-добре и двамата, примерно полегналата биологична поза или някоя друга? Може да опиташ да експериментираш различни засуквания (не непременно общо известните). Както и да видиш дали няма да е склонен да суче по-добре без силиконовите зърна било направо без тях или напротив когато засуче с тях и се успокои да ги махнеш. Понякога е трудно да се престрашим за стъпки, които са ни изисквали усилие в началото, но пък, ако не се получи без силиконовите зърна, винаги може да ги сложиш отново.
   bouquet

# 146
Здравейте, мами и честита нова година и от мен! Да бъде щастлива за всички!
Аз доста рядко пиша, но напоследък все по-често ви чета... като мама за първи път всеки ден имам по стотина колебания по най-разни въпроси... Rolling Eyes
Та конкретно да ви питам - вие водихте ли мъниците специално на ортопед, да проверява за евентуални луксации, или педиатрите ви ги преглеждст? Щото нашата педи това не го е и споменавала, пък четох тия дни, че колкото по-рано се открие, толкова по-лесно се лекува. Не че имам причина да се тревожа, ама  Outta Joint newsm78

Иначе и ние не сме много редовни в разходките. Е, днес направихме час навън, че беше приятно време, ама откакто сме се върнали ми се струва, че нослето е запушено. Т.е. Не се вижда нищо, но диша някак затруднено, хриптящо. Дано не съм я простудила  Cry

# 147
  • София
Та конкретно да ви питам - вие водихте ли мъниците специално на ортопед, да проверява за евентуални луксации, или педиатрите ви ги преглеждст? Щото нашата педи това не го е и споменавала, пък четох тия дни, че колкото по-рано се открие, толкова по-лесно се лекува. Не че имам причина да се тревожа, ама  Outta Joint newsm78
Аз точно днеска водих Ема на ортопед, д-р Алексиев, специалист от Горна баня, занимава се конкретно с детска ортопедия. Прегледа  ставите с ехограф, провери  гръбнака, рефлексите на краката и ръчичките, разкрача, таза, абе всичко. Обясни ми всичко, показа ми къде евентуално би могло да има проблем и как при Ема го няма. Доволна съм много Peace

# 148
Здравейте мами.И аз не съм писала от много време,но си ви чета редовно Simple Smile
Честито на всички ,които имат поводи за празнуване!
И честита нова година ,нека се радваме на едни живи ,здрави и прекрасни деца!

Пиша ви относно питането на yummymommy ,а и без друго тези дни си мислех да ви пиша,защото съм притеснена.Нашата лекарка ни прати още миналата седмица на ортопед (родени сме на 19.11 и скоро навършихме 40 дена) ,прегледаха ни и доктора каза,че Жаклин имама проблем с едното краче,не го отваря до края,изписа ни ортопедични гащички и каза да ги носим до края на Февруари,когато сме и на преглед.На амбулаторния лист пише диагноза -Дисплазия ,ораничен обем движения и в двете стави.Абдукция в лява става -до 70градуса , в дясна до 90градуса  Sad Доктора каза,че е добре,че педито ни е пратила по-рано на преглед,защото в по-късен етап по-трудно ще се оправи.Свекървата ми разказа,че и сестрата на мъжа ми е била така и нейната дъщеря също и че няма страшно да не се притеснявам. Силно се надявам ,че ще се оправим само с тези гащички и гледам да мисля позитивно.
Та мисълта ми е колкото по-рано отидете,толкова по-добре.  Hug

# 149
Аз точно днеска водих Ема на ортопед, д-р Алексиев, специалист от Горна баня, занимава се конкретно с детска ортопедия. Прегледа  ставите с ехограф, провери  гръбнака, рефлексите на краката и ръчичките, разкрача, таза, абе всичко. Обясни ми всичко, показа ми къде евентуално би могло да има проблем и как при Ема го няма. Доволна съм много Peace
Bubche, дай контакти, моля те, щом си толкова доволна. Предполагам, че частен преглед, нали? Alleksandra, и моето момиче е родено на 19.11. Стискам палци на Жаклин - и аз четох, че като е от рано хванато, се оправя напълно и няма последствия. Извинявай за въпроса, ама какво точно представляват тези ортопедични гащички?

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 22:10 от yummymommy

Общи условия

Активация на акаунт