Отговори
# 120
  • Велико Търново
Честита нова 2012 г. Нека тя ни донесе много повече усмивки и щастие от предходната Simple Smile Нека бъдем една идея по добри и разумни Simple Smile

Сега да попитам мога ли да правя 90 дневната диета имам няколко килограма за сваляне и мисля да се преборя с тях http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/ .Вие какво ще ме посъветвате Simple Smile ?

Ала Бала, има специална такава тема в кърмаческия форум - може да ти бъде полезно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542527.0

# 121
  • на Дъждовен остров
Честита нова 2012 г. Нека тя ни донесе много повече усмивки и щастие от предходната Simple Smile Нека бъдем една идея по добри и разумни Simple Smile

Сега да попитам мога ли да правя 90 дневната диета имам няколко килограма за сваляне и мисля да се преборя с тях http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/ .Вие какво ще ме посъветвате Simple Smile ?

ако кърмиш според мен абсолютно не, а и зимния период предпоставя към заслабване на имуната система.
Ние всички имаме кг за сваляне, но да знаеш че всякакви диети на този етап само ще ти донесът  допълнителни нерши.

# 122
Честита нова 2012 година!
Нека всички сме най-вече здрави и малките човечета да растат много щастливи!
Аз на 29 го загазих бая,направих мастит.Дигнах 39,3,гърдата се изчерви беше нещо страшно.Ходих на доктор даде ми оспексин и сега нещата вече са много по-добре.В четвъртък пак съм на доктор да видим как е.Така,че и за мен посрещането на новата година беше като всяка вечер.

# 123
  • Германия
Ivy, само на кърма сме, нищо друго не давам.
Залъгалка се опитах да дам преди няколко дни, но не се прие, а вече много лесно започна да си намира ръчичките и да ги смуче  Tired
Опитвах вчера с компресия, увеличавахме нормалното сукане с около минута и после пак се сърдеше.
Днес имахме 1 изцяло спокойно кърмене, но доста кратко не повече от 10 мин и си заспа.
Като цяло Тео е доста по-спокоен днес
Ще опитам нещата, които си предложила и дано се справим по-бързо с проблема, защото за мен кърменето винаги е било едно удоволствие, а сега изведнъж се превърна в мъчение и за мен, и за бебо  Confused

Понякога, когато има затруднения още в първоначалното засукване, може да помогне и изграждането на някаква рутина, която да следваш в един и същи ред преди кърмене. Примерно взимаш чаша вода, поставяш я на определено място, наместваш си възглавниците, пускаш музика, палиш ароматизирани свещички, взимаш бебето... Без значение какво точно ще правиш, въпроса е да са в еднаква последователност всеки път, след известно време, като почнеш с първите, мозъка знае, че следва кърмене и помага за потичането на млякото.  bouquet[/color]

Много е хитро това. Аз действам с бутилка с вода вместо чаша, намествам възглавницата удобно, пускам си филмче на компа, че иначе ми става скучно/като кърмех Михаил четях книги, пак на компа, що книги съм изчела по време на кърмене....  Crazy/.
Но не се бях замисляла, че тези действия може да оказват влияние върху процеса на кърмене.

П.П. Събуди се, ама то се очакваше след такова кратко сукане!

fio, аз само за кратко замествам Иви, докато отново има възможност да ти пише.
Има ли промяна при вас през последните дни?
Я как добре си намерила своят ритуал при кърменето и при Михаил си се възползвала от времето за кърмене и си успяла да почетеш книги дори. Супер! newsm10 Наистина рутината помага да се отпуснем и да се чувстваме сигурни, така и препъни-камъчетата по млечния път са по-малко. Вярвам, че  и този път ще намериш подходящият начин да се справиш, все пак имаш и Иви за подкрепа Wink

# 124

Добре че на мен не ми се налага да свалям килограми и да спазвам диети,още след раждането свалих 10кг,общо бях качила за цялата бременност 15.Сега без да се ограничавам в яденето почти съм си достигнала първоначалните килограми-само 1кг разлика.Сладко също си хапвам.Някъде бях чела,че самото кърмене подпомага за свалянето на излишните кг.Явно при мен действа.Но да правиш диета по време на кърмене мисля,че не е редно.

# 125
Да се отчетем - днес бяхме на консултация. 1400 кг и 3 см. за втория месец. Малчо много плака от ваксините. Биха ни и двечките и той милия се скъса да плаче  Sad. Док каза днес да не го къпя и да дам панадол. Да се надяваме, че няма да има проблеми и всичко ще е ок  Simple Smile

# 126
леле, момичета от тоя бебок забравих да се похваля - днес имам рожден ден  Simple SmileНезнам как се качват снимки, но чувствайте се почерпени Simple Smile

# 127

Добре че на мен не ми се налага да свалям килограми и да спазвам диети,още след раждането свалих 10кг,общо бях качила за цялата бременност 15.Сега без да се ограничавам в яденето почти съм си достигнала първоначалните килограми-само 1кг разлика.Сладко също си хапвам.Някъде бях чела,че самото кърмене подпомага за свалянето на излишните кг.Явно при мен действа.Но да правиш диета по време на кърмене мисля,че не е редно.

То и аз имам 2 кг за сваляне до достигане на кг на който забременях 52 Simple Smile Но искам да си стана колкото бях преди 47 кг така се харесвам най - много.Въпреки ,че като се постопли и почнем по големите разходки тогава ще наваксам - попитах информативно Simple Smile за диетата Simple Smile

# 128
леле, момичета от тоя бебок забравих да се похваля - днес имам рожден ден  Simple SmileНезнам как се качват снимки, но чувствайте се почерпени Simple Smile

Честит Рожден Ден Simple Smile Жива и здрава да си ти и цялото ти семейство Simple Smile Само хубави моменти през новата година Wink

# 129

Ами има малка промяна, поне вече знам защо се сърди Тео.  Сега кърменето ни протича така: слагам го на едната гърда, като започне да се сърди действам с компресия/но това помага само за 1-2 минути/ като започне пак да се върти и да се дърпа, просто го местя на другата гърда.
Имам малко кърма във фризера и на моменти се изкушавам да дам, но после се отказвам.  Кърмя го като новородено, почти през час.
Утре сме на консултация, интересно ми е колко е наддал, но със сигурност не е малко.

Докато успея да си публикувам поста, се наложи да вадя кърма от фризера. Сега пак се кърмим.

Какво не правя както трябва по дяволите или както се казваше в една реклама: Къде сбърках?  Tired
Искам да си кърмя детето, не искам да давам АМ  Tired Cry

zozito, честит рожден ден!   bouquet

Слагам една почерпка вместо теб  Hug

# 130
  • Добрич

Сникърс, наддаването определено не е тревожно за кърмено бебенце, ако и ти и бебчето се чувствате добре не е нужно да правиш нищо специално, обикновенно постепенно бебчетата забавят наддаването. С теб ли обсъждахме хиперлактацията преди това, или беше с другата майка от Добрич? Може да опиташ да продължите ако бебче иска да се кърмите по-начесто просто да предлагаш няколко пъти в рамките на три часа да кажем само едната гърда.

Даа,Айла аз бях с хиперлактацията. Сега нещата са добре,нормални. Гледам да спазвам около 3ч пауза на гърда. Друго май няма какво да направя при честото желание за кърмене на бебчето. Благодаря ти!

Зозито-  bdbaloni

# 131

Ами има малка промяна, поне вече знам защо се сърди Тео.  Сега кърменето ни протича така: слагам го на едната гърда, като започне да се сърди действам с компресия/но това помага само за 1-2 минути/ като започне пак да се върти и да се дърпа, просто го местя на другата гърда.
Имам малко кърма във фризера и на моменти се изкушавам да дам, но после се отказвам.  Кърмя го като новородено, почти през час.
Утре сме на консултация, интересно ми е колко е наддал, но със сигурност не е малко.

Докато успея да си публикувам поста, се наложи да вадя кърма от фризера. Сега пак се кърмим.

Какво не правя както трябва по дяволите или както се казваше в една реклама: Къде сбърках?  Tired

zozito, честит рожден ден!   bouquet

Слагам една почерпка вместо теб  Hug

виждам че сте някъде на 5 седмици след раждането.прочети това за всеки случай.ние сме на втори ревлив перид и сме постоянно кисели.не се отчайвай,ще мине Hug

# 132
  • София
Зозито, Честит празник  bouquet
Бъдете здрави цялото семейство Tada

# 133

Не го приемай така.И аз не искам да давам,но пък предпочитам детето ми и аз да се чувстваме добре и да се е нахранил! И все пак нали пак ще си го кърмиш,ако не дай си боже ти се наложи да даваш АМ той ще е  само добавка, но пък дано се оправят при вас нещата с това кърмене по на често.При мен това не помогна Sad , но пък от няколко дни дохранвам все по рядко newsm68 newsm44 някак се пооправиха нещата, сега давам по около 100г за денонощие общо АМ

# 134
Привет wavey
Минавам само да ви кажа добро утро, че май няма какво да напиша. Може би, че и ние малко се разсополивихме, но пръскам sterimar бебешкия и нослето се оправя.
Свърши ми еспумизана и изкарахме два ревливи дни+ две ревливи нощи и сега само чакам да отворят аптеката и ще тичам да купя. Опитах пак със саб симплекс, но на нас явно само еспумизан ни действа. Та така...
Хайде хубав и спокоен ден от мен, а аз сядам да пия кафе и да почета, че в неделя имам поправка  kaffeetrmker_2

Общи условия

Активация на акаунт