Отговори
# 570
С най-голямо удоволствие бих пуснала темата за новите ноемврийки, но си мисля, че е малко рано, знам ли... newsm78 Аз забременях на 1.03, теста си направих на 15.03 и термина беше за 22.11, т.е. тези, които са с термин 1.11 би трябвало да почнат да разбират, че са бременни някоъде  околи 20.02, така че си мисля някъде тогава да им приготвим новата тема Heart Eyes
Да, права си Бубче. Спомних си, че на 01.03 теста ми беше +. Някаде към 10.03 ми потвърди лекар бременноста. Моя грешка, наистина съм ЗАЖМОЦАНА  newsm62

# 571
  • София
Цитат
Lorry педито ти какво ти каза за зеленото ако, защото и ние сме с такова и моята каза претоплен е ,но вече стана доста време и не вярвам все да го претоплям. Започнах да се притеснявам. Това Биогая  изписаха ли ви го или вие си го решихте да го пиете да взема и аз да пробвам ли.

opsss,
дълго време акото на бебчо си стоеше зелено - в различни нюанси и консистенция (понякога по-кашесто, друг път тъмно, на парцали - извинявам се за цветистото обяснение Embarassed). Веднъж-два пъти дори се появи мъничко слуз в него. По това време бях спряла Биогайата. Тя ни беше изписана от педиатъра за коликите в комбинация с Инфакола. Когато я поднових, след няколко дни цвета и консистенцията се регулира. Не зная дали точно това е била причината, може да съм яла нещо, което се е отразило на бебето, не ми се вярва обаче да е свързано с претопляне/изстиване Thinking Не съм обсъждала проблема с лекар, чаках да мине само, следях за повторения със слуз или друго обезпокоително в поведението на бебчо. Мина. Може да е било просто период. Peace

# 572
  • София
Зеленото ако може да е заради коликите, а също и слузта, защото перисталтиката на червата е засилена, а био гаята са пробиотици, които са доста полезни, така че нищо не пречи да се дават Peace
Голямото ми дете е с температура, така че освен, че съм си сама с двете, голямото е и болно и как се глееееези Twisted Evil Иска да яде в леглото, да й донеса сокче, да й подам дистанционното...Въобще примък-отмък, дано Ема да е кротка, че снощи така истерично пищя до зсиняване, че даже не успях и да я накарам да засуче. Накрая я съблякох гола, съблякох се и аз и се кърмихме кожа до кожа на затъмнено в спалнята, за да яде, след като я мих със светена вода и какво ли друго не правих, за да я успокоя Crazy
Оплаках ви се, сега почвам да си върша задълженита, а на вас лек и хубав ден Heart Eyes

# 573
opsss и ние сме със зелено ако от няколко дена ,лекарката каза ''Нормално е да си променя цвета на акото.''  това беше отговора и.

# 574
  • на Дъждовен остров
...
Я да питам аз. Как да разбера кога да спра капките за колики? Мисля, че няма вече, но бях решила така и преди 2 седмици... направо не искам да се сещам какво се случи. Не ми се правят пак експерименти Thinking....
аз мисля да ги разреждам след края на 3 месец.  Преди няколко дни по невнимание пропуснах инфакола на 2 яденета в 11 и 15ч и ела да гледаш какво стана в 19ч -- рев, гърчене на крачета, пищене до посиняване не можем да смогваме да даваме инфакола.

# 575
Точно това забелязах днес - една тъмна точица, много малка. Дали тя е причинителя на моите мъки и какво трябва да правя с нея?

Само да добавя, че днес съм малко по-добре. От вчера давам болната гърда в началото на всяко кърмене, т.е. дори да е ред на лявата гърда, първо давам за 5 мин дясната и после си продължаваме по план. Днес зърното не е твърдо след кърмене, болката не е толкова силна и е само при засукването.
Гърдата все още не може да се изпразни докрай. Сега пак ще опитам с помпата, дано имам успех  Praynig

Радвам се, че се чувстваш по-добре.   bouquet
Може да опиташ  да смениш позите на кърмене, често това оказва добро влияние при запушвания.
Чудесно си се сетила да предлагаш на бебето първо засегнатата гърда- нека я изпразва по- често, за да не задържа мляко и да създава предпоставки за запушвания.

Добре е също така след като е сукал от двете гърди да го върнеш пак на проблемната гърда, за да може той да изсуче възможно най-много мляко. Знаеш, бебето е най добрата помпа Wink  Ако болката и напрежението все още не са отминали, опитай да изцедиш гърдата колкото успееш. Важно е също между кърменията зърното да не бъде притискано и търкано, от стегнат сутиен или неудобна дреха например.

Едно от най-добре работещите неща при блистери както и сама си се досетила са топли влажни компреси непосредствено преди кърменето. Може да опиташ да накиснеш в топла вода гърдите си или при възможност да си вземеш вана и после бебето да суче засегнатата гърда.
Някои майки накисват проблемното зърно в подсолена топла вода непосредствено преди кърмене, за да може блистера да се разкисне, а бебето да го изсмуче. При блистерите млякото застава в предната част  на зърното, сгъстява се, в резултат на това не може да излезе. Млякото в каналчетата също се сгъстява, тъй като остава там и не може да излезе навън.

Ако бебето ти с помощ от твоя страна не успее да се справи със запушването, накисването и компресите на гърдата не помагат, може да се опиташ да отвориш запушването, като внимателно пробваш да обелиш тапичката, за да изтече застоялото мляко. Вероятно от него ще изтече бяла по-гъста течност, може да е примесена с кръв. Това е нормално. След това мястото се третира както се третират разранени зърна: крем с ланолин или антибиотично кремче, предписано от лекар, зърната повече да са изложени на въздух и намазни с капки кърма. Ако нищо от изброените неща по-горе не помогне, би могла да помолиш лекар да отвори блистера със стерилна игла. Една допълнителна консултация с кожен лекар може да е от полза за по-точна диагноза.
Ако сметнеш че е добре да приемаш хранителната добавка Лецитин, би било добре да обсъдиш с наблюдаващия те лекар приема му. Лецитина е добре да се приема, за да се предотвратят нови запушвания.
Справяш се чудесно, вярвам че ще успееш да се справиш с проблема и от тук нататък кърменето ще ви носи само приятни емоции! Hug

# 576
  • Някъде там
Привет на всички мами!!!!Аз съм новичка в тая тема и искам да попитам мога ли да давам едновременни Био гая и ентерокинт.Например сутрин био гая 5 капки и вечер трии капки от ентерокинт Simple Smile.Някой правил ли е такава комбинация

# 577
С най-голямо удоволствие бих пуснала темата за новите ноемврийки, но си мисля, че е малко рано, знам ли... newsm78 Аз забременях на 1.03, теста си направих на 15.03 и термина беше за 22.11, т.е. тези, които са с термин 1.11 би трябвало да почнат да разбират, че са бременни някоъде  околи 20.02, така че си мисля някъде тогава да им приготвим новата тема Heart Eyes
Да, права си Бубче. Спомних си, че на 01.03 теста ми беше +. Някаде към 10.03 ми потвърди лекар бременноста. Моя грешка, наистина съм ЗАЖМОЦАНА  newsm62
                                                                                                              Моя термин беше на 24.11,а двете чертички ги видях на 14.03,  така че 20.02 е добре мисля Simple Smile

# 578
...
Я да питам аз. Как да разбера кога да спра капките за колики? Мисля, че няма вече, но бях решила така и преди 2 седмици... направо не искам да се сещам какво се случи. Не ми се правят пак експерименти Thinking....
аз мисля да ги разреждам след края на 3 месец.  Преди няколко дни по невнимание пропуснах инфакола на 2 яденета в 11 и 15ч и ела да гледаш какво стана в 19ч -- рев, гърчене на крачета, пищене до посиняване не можем да смогваме да даваме инфакола.
                                                                                        Аз давам Дентинокс,той се дава по време на хранене или след хранене,обаче го давам само когато плаче заради коликите,защото или нямаме колики или минават много леко.Та мисълта ми беше - може да пропуснеш една две дози и ако е спокойно детето, спирай го.

# 579
Като споменахте тема за ноемврийските 2012 мами ми стана едно носталгично ,припомних си преди една година ,когато видях за пръв път  EFP колко бях щастлива и всичко преживяно от онзи момент до сега и не знам дали ще ме помислите за луда,но например днес видях едно бременно момиче и ми стана мъчно  за усещането да расте нов живот вътре в теб,за големия корем,който макар понякога да пречеше да си обуеш обувките си беше страхотно изживяване ,че чак ми се прииска пак да съм бременна  preggo newsm62  newsm03 НО сега моментите са още по-щастливи.

Alleksandra,аз не бих те помислила за луда  smile3503 И на мен ми липсва чувството да усещам ритниците отвътре.Най-вече когато ми се налага да излизам навън,а бебо да си е в къщи.Спомням си как където и да ходихме с мъжа ми той винаги беше с нас и как всеки с който се разминехме ме гледаше в корема  smile3521 Между другото даже понякога надничам  в темичките на бъдещите мами,които скоро са научили,че са бременни  newsm03.
Нямам търпение да се стопли и да тръгнем най-накрая по разходки,така като го оставям ми е много криво и гледам по най-бързия начин да се прибера (макар,че повече от 2 часа не сме се разделяли)

Аз видях  EFP на 10 март,можеше и по-рано да го направя,но изчаках да мине повечко време за да съм сигурна,че ще е верен.Термина ми беше за 12.11

# 580
привет на всички мамички Simple Smile да се включа и аз с термина ми . последната ми менструация беше на 25.02 та забременяла съм в началото на март към 11.03 , иначе моя термин беше за 4 декември , но моето малко калпазанче реши да се появи на 25.11- за това с радост сега присъствам при вас. Въпреки че бяхме насрочили секцио за 28.11 , водите ми изтекоха на 25 , а интересното е че още сутринта усетих че нещо ще се случва този ден , нищо че беше моят рожден ден , мислих че малкия иска да ми се появи като подарък   bouquet , както и стана Simple Smile .
относно за коликите , нямах представа че лекарствата се спират постепенно , ние спряхме всичко още като беше на 45 дни и то не че нямаше , но тогава започна да връща доста млекце и се страхувах да не е от всички бъркочи та за това спрях и всичко. newsm78 интересното е че като спрях и коликите намаляха, и спря да се мъчи детенцето ми , може би има още малко но вече минават доста по-бързо .

# 581
  • на Дъждовен остров
Аз да попитам като минат коликите и ваксините какво следва.

да попитам и друго вие слагате ли туберколозната ваксина?

# 582
Аз да попитам като минат коликите и ваксините какво следва.
Зъбиииии  Mr. Green

да попитам и друго вие слагате ли туберколозната ваксина?
Още в родилното я слагат на 48-мия час от раждането.

# 583
Ехххх,двете чертички,сякаш минаха години откакто ги видях..И аз често сеи спомням с носталгия за 25.02 когато ги видях,за ритниците и хълцането,за смешните пози,в които спях и всичко останало,а като погледна малкото човече и си казвам:"Не е възможно,това дете не може да е било в мен!"
Та точно това дете не иска да заспива-търка очички,прозява се,но...само мрънка.Вчера цял ден беше така и не знам как да я приспя.Само моето дете ли през деня заспива сърдито Thinking
elita82 според мен не пречи да даваш Био Гая в комбинация с други капки.Когато имахме колики(или поне аз си милсех,че има) давах Био Гая и Инфакол.

# 584
  • Някъде там
Doddy Благодаря за отговора. А пък за мъника и ние сме така отвреме навреме дето се казват проявяват си скорпионските характерчета smile3521

Общи условия

Активация на акаунт