Отговори
# 165
yani и Ева го прави.Давам ѝ биберон-залъгалка,обаче го плюе и пак тъпче ръцете,прави го дори и докато спи.Затова вечер ѝ слагам ръцете в чувалчето,а през деня като спи ѝ подгъвам одеалото под тялото и така не може да лапа ръцете.Докато е будна я дебна и ги дърпам от устата ѝ.Единственото време,в което не мога да я "накажа" е докато сменяма памперса  Laughing

# 166
Aila, Ivy, благодаря ви за вниманието и подкрепата  Hug

Ох, вече съм истински объркана! Имам усещането, че през една част от денонощието съм с хиперлактация, а през останалата – не стига кърмата. Звучи абсурдно, но така го усещам. Ще се опитам да обясня ситуацията. Ето например вчера – сутринта и двете ми гърди бяха препълнени. Тео си сука съвсем спокойно само от едната гърда и заспа. Мисля, че не му пречи никаква силна струя на него, защото силикона донякъде я спира, а и досега не съм забелязала млякото ми да излиза под такова налягане, евентуално може да капнат капки, но не и струя. А това с блъскането на гърдата и отказа да суче, той го прави след като е сукал малко, не съвсем в началото.

Та изсука сутринта /около 8.30-9.00часа/ едната гърда и заспа. Понеже другата беше много препълнена,  изцедих около 50 мл от нея. После бяхме на консултация, разходихме се и следващото кърмене беше в 13.30 – дадох гърдата, от която бях цедила, сука си нормално, стигна му. Към 16.00 започна „интересното” – сука от гърдата, която бях дала сутринта, започна да я бута и стана нервен, продължаваше да търси да суче, реших да дам другата гърда – изсука и там каквото имаше, продължаваше да е нервен. Започнах да го разхождам из къщи с надеждата да се успокои.... към 17.30 заспа, но майка ми и големия ми син се прибраха и съня на Тео приключи. Събуди се с много жален плач и търсеше пак да суче. Пак сука и от двете гърди, все не му стига, а и аз усещах гърдите си супер меки и мънички. До към 19.30 плака, успокоява се, гушках го, разхождах го, но човечето си беше гладно. Дадох му кърмата, която бях изцедила сутринта и се успокои. После сука съвсем малко към 23.00 – по-скоро за успокоение, че пак се събуди плачейки, после се кърмихме пак в 2.00, в 5.00 и после сутринта в 8.00.
Общо взето така протичат дните ни вече около седмица – винаги има един такъв интервал от около 2-3 часа, когато сучем непрекъснато и от двете гърди и все не ни стига – просто не е по едно и също време на деня – понякога е следобяд, но се случва и вечер.

Извинявам се за дългите обяснения, но наистина не мога да разбера какво става.
С първото ми кърмаче всичко се случваше някак естествено, имах чувството, че цял живот само това съм правила. А сега с второто имам чувството, че никога не съм кърмила  Crazy

П.П. Преди малко опитахме без силикон – издебнах момент към края на кърменето, когато той обикновено заспива или поне е по-отпуснат и махнах силикона – сука около 1-2 минути  Party Мисля, че има надежда, с повече постоянство от моя страна май и този „проблем” ще ни отпадне  Praynig

fio мисля, че вие се справяте чудесно и може да опиташ, доколкото е възможно да се поуспокоиш. Hug Бебето наддава прекрасно, а по-честото или така наречено "кърмене накуп" в следобедните/вечерни часове се среща при много кърмени бебета, които хапват по-малки порции начесто и после си взимат малко по-дълга почивка за сън. Ако има кой да отдели внимание на баткото и да го занимава, докато бебето се поуспокои добре дошло. Ако няма, може да помислиш за тихи занимания, докато малкото суче. Да построите кули от кубчета или да пеете заедно на бебето, да му разказвате заедно приказка, която може да измисляте в движение, да танцувате тримата (така и бебето ще е полюшвано) или каквото обичате да правите съвместно. Bubcheto е дала чудесни идеи, които може да пробваш, а самите ние в подобен момент откриваме кое ни помага за нашето си бебе.   bouquet

# 167
яни,и аз днес цял ден се опитвам да му извадя ръцете от устата,но не се получава Mr. Green поне му махнах ръкавиците да гризе само пръстите,че от плата му се догажда.това етап от равитието ли е или първи стъпки към придобиването на лош навик newsm78
ние днес сме без тати и чак сега осъзнах в действителност колко ми помага.от сутринта съм като луда с това детенце-или ми е увиснал на циците или в ръцете #Crazy сега за малко се е кротнал в креватчето,но едва ли 6те спи пове4е от 15 минути ooooh!

# 168
  • гр. Стара Загора
и тук да се похвалим... пораснали сме с 3,5 см/57,5см/ и с около 900гр./5460/ Simple Smile, минаха 2 ваксини, много плака, но благодарение на вашите разкази бях подготвена за това Hug... изписаха ни Панадол да дам като се приберем 2мл., вечерта пак и утре 2 пъти, да слагам на крачетата куул пач лепенки като компресче... няма да се къпим 2 дни... питах за ортопед и гимнастика,НО ВСИЧКОТО след 3-я месец... за люспите по главичката ми изписаха едно гелче, но не го запомних, а и не мога да го разчета от рецептата...
а да кажа, че и Майя от няколко дни си лапа ръцете, но аз й давам биберон... предпочитам с него да е пред това да си смуче пръста... все пак никое дете на 15г.-20г не смуче биба, но има такива, които си смучат палците Wink

а да попитам вас и КОНСУЛТАНТИТЕ може ли гърдите ми да са с различни зърна или аз си внушавам, зарада деформация от разраняването??? newsm78 newsm78 newsm78

# 169
  • Добрич
И нашето момче си смуче ръчичките,но като започне и му давам беберон,който пък обикновенно отказва няколко пъти,но после го засмуква. А засмуче ли биберона пък обикновенно заспива и го изплюва   babyuu 

Ние днес бяхме на една дълга разходка-4 часа,пък аз едни токчета като съм обула,и сега ме болят доста краката  Tired кой ми е виновен?

# 170
Малко със закъснение, но ЧЕСТИТА НОВА 2012 ГОДИНА! НЕКА ДА ДОНЕСЕ НА ВСИЧКИ САМО ХУБАВИ ЕМОЦИИ, МНОГО ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ И ВЕСЕЛИ, ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ ДЕЧИЦА!   bouquet

Доста съм назад с четенето и сега ще отивам да наваксвам, но първо да отговоря на въпросите Иви, че то сума ти време мина Simple Smile

Привет Jylturche,
Благодаря ти, че си описала добре състоянието на Мони. Ти си направила нещо, което много майки намират за удачно, предлагат гърда, успокояват, връщат на същата, когато откаже няколко пъти, втората, a след това редуват гърдите. Към това може да погледнеш и написаното за компресията, което отправих към fio. Изглежда Мони си пълни добре памперсите и показателите звучат добре. Удобно ли е да попитам как е с наддаването? - От изписването, което беше на 4ден до първата консултация беше наддала 1200   
Дали приема друго освен мляко (вода, чай, залъгалка или нещо друго)? -Вода съм й предлагала- не иска, залъгалка се опитвам да й давам, когато си смуче пръстчетата, но не й е така сладка и рядко я иска.
Колко кърмения има приблизително за денонощие? - Кърменията са ни 8, като някои от тях са с дояждане половин, един час по-късно.

Обикновено кърмата се усвоява за около 30-40 мин, но според изследванията за не повече от 60-90 минути. Напълно възможно е бебето да огладнява след час, час и половина или два. Майчиното мляко е съобразно нуждите на конкретното бебе, млякото се усвоява оптимално и е лесно за преработка. Това, което би могло да помогне понякога за по-добро засищане е, бебето да изсуче максимално едната гърда, преди да му се предложи втората. - Преди да започне това с нервниченето се наяждаше само от 1 гърда на ядене.
Тук компресията може да е от полза - и това пробвам, ама не действа - а ако детето е достигнало до повечко задно, по-гъсто и калорично мляко е възможно и да се засити за малко повече. Когато Мони се насуче, ти намираш ли едната или двете от гърдите си добре изсукани? - Амиии, по-скоро да, но когато се храни само от една, сега когато понякога яде и от 2те не есъвсем добре, понякога се налага да цедя по малко, за да успокоя напрежението.

Съжителството на няколко поколения, често е предизвикателство, а ти се опитваш да се успокоиш, доколкото е възможно. Релаксирането и затоплянето преди кърмене помагат на много жени и би могла да опиташ описаното в поста към fio. Понякога, когато има затруднения още в първоначалното засукване, може да помогне и изграждането на някаква рутина, която да следваш в един и същи ред преди кърмене. Примерно взимаш чаша вода, поставяш я на определено място, наместваш си възглавниците, пускаш музика, палиш ароматизирани свещички, взимаш бебето... Без значение какво точно ще правиш, въпроса е да са в еднаква последователност всеки път, след известно време, като почнеш с първите, мозъка знае, че следва кърмене и помага за потичането на млякото. - Ами, аз несъзнателно съм си създала такава рутина. Но потичането на млякото не е проблем, бързо си слиза, понякога дори тека още преди да започне да яде. bouquet

За сега подобрение нямаме. Ту яде нормално и спокойно, ту нервничи и не ще и да засуче вече дори след като пусне Sad Не зная до кога ще я караме така. А, сега се сетих нещо - на нова година я храних с изцедено мляко, че си пийнах малко винце и нямаше никакъв проблем, яде си спокойно всичките 3 пъти Confused Вече започвам сериозно да се сдухвам и отчайвам..... А дали е възможно да е така заради, това че млякото ми тече много? В смисъл като се цедя виждам как хвърчи доста силно... Амааа, пробвала съм в биологична поза или легнала върху мен докато лежа и пак нервничи понякога   Tired :
Хайде, отивам да чета изпуснатото ииии се извинявам за дългия пост   bouquet

# 171
все пак никое дете на 15г.-20г не смуче биба, но има такива, които си смучат палците Wink

Аз като едно дете на 20г да си кажа, че не си смуча палеца Wink

И ние сме болни... Температура, къркорещо носле... 2 нощи спането е мираж, пуснаха ни гърлен и носен секрет, в понеделник чакаме резултатите иии ни изписаха специални правени капки, едни кафеви, много му е криво като му ги слагам, ноо.. няма как.

# 172
  • Пазарджик
...
а да попитам вас и КОНСУЛТАНТИТЕ може ли гърдите ми да са с различни зърна или аз си внушавам, зарада деформация от разраняването??? newsm78 newsm78 newsm78

PucyHka,

по принцип гърдите могат да се различават и да не са напълно симетрични, а това се отнася и до зърната. Също може да се получи и разлика от начина на сучене от двете гърди - на някои бебета сучат по един начин от едната и по друг от другата. Важно е майката да не изпитва дискомфорт.

Освен, че забелязваш някаква визуална разлика в зърната (ако ти е удобно да обясниш каква по-точно, ще е чудесно), дали има друго, което те смущава - болка, неудобство или друго?

# 173
София също си тъпче ръчичките в устата, а като уцели само палец е толкова доволна, че чак и се радвам. Понякога чак се задавя, горкото. Само че не виждам защо това да е проблем - има нужда да си има собствен начин за успокоение момичето, да и е винаги на разположение. А и не мога да се сетя с какво бибата е по- добра от палеца  newsm78.? Аз биба не и давам и ще се опитам да не го правя, ама пръстите са си нейни  Wink то ако беше толкова праволинейно това с възпитанието в добри навици, памперсите къде ги слагаме  Rolling Eyes

# 174
  • София
ТЕА, Не зная дали зеленото ако може да е от Инфакола, но и ние сме на него  - преди всяко кърмене. Аз се чудех дали не е от нещата, които ям Rolling Eyes, но в рамките на едно денонощие задължително има и изпражнения в златистокафяво, освен зеленикавите, затова не знам...
Ние днес бяхме на консултация  - големият мъж вече е 6,300 кг и 60 см! Минал е само месец и половина, а сме с два килограма и нещо по-тежки и 5 см по-високи. В тази връзка педиатърката ми препоръча да давам по две вместо една капка витамин Д на Джеймисън поне до следващата консултация, заради по-бързото темпо на растеж Rolling Eyes
Поставиха ни и хепатитната ваксина (досега изчакваха да му мине жълтеницата, но вече всичко е наред) и казаха, че няма да има проблеми от нея - болка или температура и други подобни. Обаче малкият се скъса да реве вечерта и беше неутешим буквално... Та се чудех дали сте имали такава реакция на тази ваксина или причините за нашето неразположение все пак са другаде...
Спокойна нощ Hug

# 175
Здравейте,
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС  bouquet.
И моя бебон си яде юмруците, ако може да го лапне целия ще е най- щастлив. А колко сладко мляска... явно му е много вкусно Grinning
Оу, надава вой- ставам.

# 176
Честит празник и от мен, на празнуващите днес  bouquet
Моята мома си лапа юмручето и започва да го смуче, когато е гладна. Това е първия признак по който разбирам, че е време да започвам да приготвям млякото. Но това е само при положение, че не спи. Ако спи, се събужда с плачене, и ако се забавя малко повече пада голям рев, чак прекашля ooooh!

# 177
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС   bouquet

Aila, Ivy, Бубче, благодаря вииии  Hug
Много ме успокоихте. Ще си търпя значи тези дългокърмещи епизоди  Wink

Не мога да не се похваля – от вчера се кърмим без силиконови зърна  newsm44  Много съм щастлива!

Да се присъединим към смучещите юмруче  Sad
Моето дете пък по никакъв начин не може да я засуче тази залъгалка. Вече от 1 седмица правим опити, но не и не.

София също си тъпче ръчичките в устата, а като уцели само палец е толкова доволна, че чак и се радвам. Понякога чак се задавя, горкото. Само че не виждам защо това да е проблем - има нужда да си има собствен начин за успокоение момичето, да и е винаги на разположение. А и не мога да се сетя с какво бибата е по- добра от палеца  newsm78.? Аз биба не и давам и ще се опитам да не го правя, ама пръстите са си нейни  Wink то ако беше толкова праволинейно това с възпитанието в добри навици, памперсите къде ги слагаме  Rolling Eyes

Недей толкова да се радваш.
Очевидно не ти се е налагало да отучваш дете от този коварен навик.
Повярвай ми като започнат да й се деформират пръстите или зъбките от смукане, тогава изобщо няма да ти е до радване  Peace
Моя син имаше такива мехури по пръстите си, че съм ревала от отчаяние и безпомощност, защото каквото и да правех, пръстите все му бяха в устата. Пръстите може да са си техни, но лично аз този път предпочитам биба, само да намеря начин да го убедя да я засмуче  Rolling Eyes

# 178
Оф, изакахме се, нахранихме се и заспахме иииии ето ме пак Simple Smile
Та за юмручетата... Аз като го видя му махам ръчичката от устата и му давам бибата, но нея я изпуска често и се сърди. И аз предпочитам бибата да смуче, защото сестра ми си смучеше палеца и помна мъките на майка ми да я отучи. Накрая и палчето й се беше деформирало Sad. Смучеше го до 9 годишна възраст, какво ли не опитахме да я отучим, но нищо не помагаше. Отучи се като получи комоцио и докато беше в болница я беше срам от другите деца в стаята, че никой друг не си го лапал... и така. Та трябваше да се случи лошо нещо да спре и сега ме е страх и при нас да не се получи същото нещо Confused.

# 179
  • гр. Стара Загора
...

PucyHka,

по принцип гърдите могат да се различават и да не са напълно симетрични, а това се отнася и до зърната. Също може да се получи и разлика от начина на сучене от двете гърди - на някои бебета сучат по един начин от едната и по друг от другата. Важно е майката да не изпитва дискомфорт.

Освен, че забелязваш някаква визуална разлика в зърната (ако ти е удобно да обясниш каква по-точно, ще е чудесно), дали има друго, което те смущава - болка, неудобство или друго?
mimsat
бебка суче в поза мисля, че се казваше обратна люлка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0   ВТОРАТА СНИМКА... но забелязах, че навсякъде в статии и съвети за правилно кърмене казват, че устните на бебето трябва да са навън, а на Майя са навътре и незнам как да го оправя... а болката си я има, заради разраненото зърно, а другото си е добре/пу пу, да не го урочасам/... мажа се с мас, за да заздравее и Лансинох, давам поне два пъти да суче от болната гърда, че не искам да спре производството... пия чай за кърмачки... и това е за сега...

иначе да ви кажа, че тази нощ ми беше много тежко... след ваксините бебка хубаво си спинка и си беше спокойна, докато не дойде 21:00, когато трябваше да сменя куул пач лепенките и се нададе един рев... #Crazy #Crazy #Crazy ужас... мъжа ми ми се разсърди за нещо и аз съответно цяла вечер разнасям малката на ръце... Tired Tired заспа чак 00:15 и я оставих в леглото към 1:00, като ктм 23:30 я накърмих пак... после в 3:30 пак ядене и после се събуди към 6:30 и й дадох да суче, но сука много малко... и докато спеше пререваваше много жално... почти не съм спала и сега извиках малко майка ми, че едвам гледам Tired... а имам нужда от душ, трябва да сготвя и почистя, а мъжу пак замина за града по негови си работи, нищо че си взе отпуск, за да ми помага - нищо подобно не виждам... помага само в къпането и ако плаче, а на мен ми се ходи ужастно до 00 да я подържи, но човека много бързо умалявал/повече от 10-тина мин. не я държи/

newsm67 newsm67 newsm67ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС Tada Tada Tada

Общи условия

Активация на акаунт