Отговори
# 240
Та въпроса ми е - как се прави чайче от анасон?

beberonika
, аз правя от копър и анасон (купувам и семенца от копър), защото и той успокоява, а и го дават и за проблеми с безсъние. Ако правя дозата, която дават на пликчето, тя изобщо не му действа...затова изпробвайки се оказа, че на около 100 мл вода по една чаена лъжичка копър и една анасон вършат работа. Анасонът по принцип е със специфичен вкус, копърът го "омекотява" леко Simple Smile Правя го като заваря вода в една голяма чаша на микровълновата и добавя, семенцата. След това се оставя да престои около 30 мин. Изпробвахме всииички възможни капки - нищо, единствено с чайчето за малко успокояваме положението.
П.П. А и една запарка се използва не повече от 2-3 часа, след това започва да помътнява и вкисва.

vili2411 благодаря ще пробваме Hug

# 241
Здравейте и от нас! Михаела днес става на два месеца!  Решихме да ви почерпим, но не се справихме с вмъкването на снимките  Embarassed ще се поупражняваме за следващия път. Сега приемете скромната ни тортичка и най-сърдечните ни поздрави newsm38
Рожденичката е леееко сополива, но лудата й майка вече звъня на педито да пита кво да прави. Успокоявам се, че сигурно има и други, които звънят за щяло и не щяло...   Embarassed Ама кво да се прави все се тревожа да не се случи нещо.

# 242
Момичета, сетих се че преди няколко странички някоя мама( не помня коя Blush, а и не ми се рови сега) се беше притеснила за зеленото ако на бебето си. Та и моя юнак вече няколко дни ака в по- зелен цвят и аз също се притесних и вижте какво намерих като се поразрових http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html и доста се успокоих. Явно педито ми ще излезе права като ми казва да не се притеснявам от това със зеления цвят.
Du6ana  smile3525 честита месечинка.

# 243
Ванилия, може би е добре да кажеш кое хомеопатично пиеш и евентуално какъв му е състава, защото на-вероятно го няма в България, иначе не виждам как ще ти отговорят  Grinning Или аз не съм разрала и въпросния фенгурийк е хомеопатичното, за което питаш newsm7
Добре си разбрала, Бубче. Фенугрийк не е хомеопатично, то е билка на капсули, неразредена, на мен не ми помага или може ми помага, но недостатъчно, толкова, че изобщо да мога да кърмя. А хомеопатичните, които пробвах са две urtica urens 5CH и ricinus communis 5CH, има ги и в БГ. На една приятелка много й помага първото, а на мен второто. За тях ми е питането и принципно за мнението на специалистите по кърмене за хомеопатията, защото пия най-различни хомеопатични.

# 244
  • Добрич
Честита месечинка на Михаела! Да е много весела, усмихната и здравичка.

И Кристиян е сополив и накашля като е легнал, явно от сополките. Напълно е нормално да лепне и той вируса най-накрая след като ние и тримата го изкарахме. А и около нас всички са болни. Пак са напръскали от небето явно с нещо  Thinking

Бубче, и ние го бяхме пробвали този сироп с каката преди време, но не видях голяма полза. Дано при вас да свърши работа. Поне ще си спокойна, че си взела мерки превантивно.
Нашата превенция тази година е вит. Ц и рибено масло(за разтеж и повече ум, то и без него го имаме в излишък)

# 245
  • София
Добре си разбрала, Бубче. Фенугрийк не е хомеопатично, то е билка на капсули, неразредена, на мен не ми помага или може ми помага, но недостатъчно, толкова, че изобщо да мога да кърмя. А хомеопатичните, които пробвах са две urtica urens 5CH и ricinus communis 5CH, има ги и в БГ. На една приятелка много й помага първото, а на мен второто. За тях ми е питането и принципно за мнението на специалистите по кърмене за хомеопатията, защото пия най-различни хомеопатични.
  Консултантите по-кърмене единствено насочваме, майката ако има проблем с количеството и ползва хомеопатия, да пита своят лекар, който да и изпише подходящото за нея х.л. Ние не сме лекари и не можем да предписваме лекарства.  Освен това, тъй като както самата ти пишеш, спрямо индивидуалните особености на майките, са подходящи различни х.л и това трябва да го прецени лекар хомеопат. Най-често от опита ми ползват и са доволни от рицинуса. Трябва много да се внимава с потенциите защото 5 сн е за увеличаване, докато 15 сн е за намаляване примерно на кърмата.
  От описаното от теб смятам, че общо всичко е довело до добрият резултат при теб. Първият месец сте имали трудности и постепенно нещата са се нормализирали както и наддаването. Може да опиташ плавно и постепенно да изключваш и намаляваш допълнително приеманите добавки, чай или лекарства и да видиш как ще се отрази това на производството. Основното си остава количеството изсукано мляко от бебето. То вече е голямо, наддава добре и има сили да суче по-ефективно, което е изключително важно. По-трудно е увеличаването на производството, докато ако бебето суче добре, поддържането на лактацията е по-лесно. Това може да стане само с кърмене, докато сама с добавки или лекарства, ако нямаш изпразване на гърдите е навъзможно да се задържи добро производство.
   Може когато ти свърши опаковката от фенугрика, да изчакаш и да не взимаш нова и да видиш как ще се повлияе производството. След това да намалиш и приема на чай, освен ако не ти харасва и ти е приятно да го пиеш, така или иначе трябва да приемаш достатъчно течности и постепенно да намалиш и рицинуса ако всичко е наред. Няма точни правила и всичко зависи от конкретната ситуация и развитие на кърменето.

# 246
Момичета някоя от вас може ли да ми препоръча педиатър в Плевен. Ние си имаме едно рядко акане което не минава и много се притеснявам и зеленото ако от време на време и то ме плаши.
Ако още не си намерила педиатър, мога да ти дам номера на баба ми, тя е пенсиониран педиатър и може да ти даде съвет Simple Smile Ако искаш пиши ми лично съобщение!
Аз все чета и все не мога да се разпиша. С две деца, сама, не е лесно, още повече , че бях болна последните 3-4 дни...всеки си иска неговото, а на мен ми е лошо, спи ми се, но влизаме в крачка, лека- полека.
Исках да пиша за толкова много неща но не мога да се сетя в момента...
Du6ana, честита месечинка на михаела!!
За сега ви оставям, че ме чака простиране Simple Smile

# 247
Благодаря, Aila!
Радвам се, че има надежда след време да се справя и без добавки. Никак не ми се иска рицинуса да го пия до май месец, нито пък този фенугрийк.

# 248
Момичета някоя от вас може ли да ми препоръча педиатър в Плевен. Ние си имаме едно рядко акане което не минава и много се притеснявам и зеленото ако от време на време и то ме плаши.

Opsss, д-р Българанов мога да ти препоръчам. Роднина ми е - съпруг е на сестра ми - и всичко живо около нас го ползва. Аз живея в София, но винаги се съветвам с него по телефона. Има частен кабинет (до училище Иван Вазов), не знам обаче дали работи със здравната каса. Ако искаш ще ти дам телефона на лични съобщения.

# 249
Реших да драсна един ред, че нещо много се излагаме тук. Дано повлека крак Wink.
Аз да се оплача: от 3 дни нямам никакво спокойствие. От рано сутрин (5:30- 6ч.) до късно вечер(23:00ч. някаде) все или ревем, или мрънкаме. Хрема няма вече и ми подкашля малко, но май е като от задавяне. Поне така ми звучи и е предимно след като се уригне, а и е по един път на ден. Ако заспи това е за около 30 мин. и после всичко се повтаря Tired. По някой път започвам да се тревожа. Незнам колики ли са или така наречения скок в растежа, но е факт, че като му заприказвам или го гушна се успокоява( е, не винаги), пък започва и да гука и да ми се усмхва. А да- страшно много ПРЪЦКА. Сега например с едната ръка люлям креватчето, а с другата пиша. Поне мълчи и не плаче.

# 250
Привет дами,

Aila, отново имам въпрос към теб. От известно време давам добавка на моя момък. Понякога си я иска, понякога изглежда че кърмата му е достатъчна. Аз се опитвам да стимулирам кърмата по всякакъв начин. Та искам да питам за цеденето. Не успявам да се изцедя веднага след хранене, защото докато го донахраня с добавката, докато го оригна, докато го преоблека (а той понякога ме изненадва по време на преобличане и напикава и нааква нещата още в процес) та понякога си минава повече от час до цеденето, а следващото хранене вече наближава. Питането ми е колко време преди следващото хранене има смисъл да се цедя? След всяко хранене ли да се цедя? Ако е наближило следващото хранене да цедя или по-добре не? И колко да цедя - докрай или не, ако целта ми е да стимулирам кърмата?

# 251
И моят случай е като при хоуп, затова и аз щях да питам същото. Тази седмица се дохранваме само на 2 от храненията - едното е вечер, дали ми се е увеличила кармата? Имаме наакани памперси на всяко хранене, спи, спокойна е.

# 252
Според мене, само цедене води до спиране на кърмата. Така беше и при мене, в началото имах толкова много кърма, че ми течеше, постоянно се цедях (през 2 часа), и аз замразявах. Но това продължи до края на първия месец. Изведнъж започна да намаля, малко по малко, докато стана така, че едвам изцеждах 30мл за през три часа. тогава почнах да се цедя през 6 часа, за да ми се напълнят гърдите. После през 9, през 12, 24, 2 дена. Накрая вече колкото и да се цедях повече от 10 мл неможах да изцедя. Крайния резултат беше, много разранени зърна и никаква кърма. Изписаха ми хапчета за спиране, и ми казаха, да не се пипам повече. Та, колкото и да се цедиш, ако не те цеди бебето с устичка, според мене спасение няма. Може и да има изключение, но аз не съмс рещала. Rolling Eyes
Ето ме. Цедя се 4 месеца и 10 дни и кърмата ми не намалява. За мен е въпрос на желание, постоянство и помощ от консултант( Благодаря ти, Айла!) Ако се цедиш през 6 часа, няма как да стане просто. Имала съм и леки затруднения с бучици и разни дребни такива, но редовното цедене беше ключът към успеха! Наричам го успех, понеже Ния е у дома и суче:)

# 253
Привет момичета, моля да ме прибавите във фейса - Katerina Chakalova, Благодаря Ви !

# 254
Искам да поздравя и тук Хеликаза и да и ти кажа че си страшно силна! Най накрая сте заедно, щастливи у дома  Hug Hug Hug

Да поразкажа за нас малко, още два дни ставаме на 2 месеца. Ходихме на ортопед, каза ни че добре сме си раздвижили ставичките и че се развиваме прекрасно. Пак като станем на 6мес. на контролен преглед.
От два дни сме малко по спокйни, т.е не ревем НОН СТОП  Mr. Green, малко по нарядко. Вече много по често се усмихваме и говорим.
 Имам питане кога се разбира че коликите са отминали, без да спирам капките?

Май май това е , като ни мине консултацията ще се хваля с мерки и теглилки и ще споделям как са минали ваксините. Дано всичко е наред !!!

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 20:49 от Mishlence_2

Общи условия

Активация на акаунт