Седем часа разлика - тема 7

• 28 735
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Интересни разсъждения отново, 442.
Распутин обаче не е достатъчно възрастен също, за да е въпросният партиец, а и Боян е бил през това време до Таня, така че няма как да не го познава. Иначе правилно се върна към момента, че Распутин явно не е замесен пряко в изнасилването, щом хипнотизира Мая. Все още остава като вариант да е поръчител по някаква причина (не пречи да поръча да пребият дъщерята на Таня Стоева, без да я познава). Въпреки че никак не ми се връзва историята с Машенка с това да поръча да пребият и изнасилят някого.
Simpatikonia, интересна идея е да се търси плаката за внушения. Аз съм леко скептично настроена обаче, понеже съм работила в - да го кажем - в маркетинга на филмите и знам, че не само идеите определят кой и къде да застане на плакатите, а например кой кой е и доколко е познат на публиката.
За мен интересни са централните позиции на Нина и на Роки, които до момента не са чак толкова сериозно застъпени. Таня води парада, Иванов е на крачка отзад, но все пак някак видимо със нея, за разлика от Милото, който още играе сериозна роля, но по-отдалеч. Везните са изкривените разбирания на Темида, които са основната идея във филма, а това, че са наклонени в полза на Ню Йорк за мен значи, че е там този ,който ги накланя.

Аз да се върна малко и на другата снимка - разгледах идеите за маймуни, плъхове, жени и т.н. - за всички тях трябва да събереш чертички и с въображение да видиш образ на... За чушката, тя си е съвсем реална. Просто е скъсана на 4 парчета - две от тях, по-продълговати, да до канала, едно малко по-далеч и третото,най-малкото, и най-лесното за мен различимо като чушка е на разстояние. Много ми е странно как никой друг не ги вижда.

Да кажем, че приличат на парчетата чушка в това, но са по-неправилна форма (от скъсана, а не рязана чушка)

# 691
Lulu25 живота ми да зависи от това - е не мога да видя чушка бре.  Rolling Eyes
Хилер видях, Христос видях, дете на плитки седнало по турски видях, ама чушка изобщо.

Насочи ме моля те, по-подробно, как и къде да гледам точно.

# 692
А, дойде време и за днешната ми теория. Тайнтсвения партиец помогнал на Таня и Боян да започнат в нтерната, а после вероятно и Таня да изкласи и да се издигне бързичко. Не знам защо всички решиха, че това е Коцев. Само, че никъде не се казва такова нещо. Коцев не е много по възрастен от тях и по това време в в същност е бил май под 30-така. Т.е. не е бил все още толкова силен за да им помага, променяйки дори името на Таня. Я да видим, кой има силни връзки??? Бай Лука, има, ама не е той, щеше да се разбере в началото. Кой друг е достатъчно възрастен? Кой е имал позиции? Нали знаете, че щом е имал позиции вероятно е бил московски възпитаник? Може пък да знае руски? Кой обича да закриля хората? Кой знае всичко за всеки? Кой, според дезинформативния иначе блог на сценаристката, се грижи за малко сираче? Кой говори отличен руски с твърд акцент и се бърка шефа му на какво е бил губернатор? Кой е по театралнеченето и двойствения живот?
442 отново дълъг пост. Ще се концентрирам върху тази последна част, защото разсъжденията ти за Гонче
са близки до моите. Така, да карам направо намекваш за Распутин. Само , че Распутин има акцент защото поначало актьора си е българин. Въпреки това аз се възхищавам на неговия руски език и английски език. Распутин е Евгений Михайлович според разказа в блога на Фучеджиева. Значи си е руснак. Семейството и произхода му са руски/съветски. Всички описано в разказа на Фучеджиева. Не изключвам възможността да има сведения за всички останали, защото пътищата на Распутин се преплитат с Боян. Оттам с Нина Роси и с целия екип на Избата. Впоследствие с Мая и Тео. Не мисля, че в началото за събитията в София е отговорен Распутин. Дори се сещам, че динамиката в София беше много по- голяма от НЙ. Сега накрая се позасилиха събитията в НЙ, но все още София води. Защо? Защото тама са главните герои Милото и Таня. Дори и на постера личи. Таня, Милото Иванов, са все още в София. Те са главните герои. Всички останали са второстепенни. Дори Таня Стоева е най-важна. Затова и Коцев иска да я отвлече. Защо трябва да се мисли, че Таня Стоева е с финансирано обучение. По онова време висшето образование не било платено. Тя трябва да езавършила преди демокрацията. Така че според мен тя е завършила. След като е започнала издигане в кариерата са дошли и вероятните подкупи, но недоказуеми. Но това не изключва нейния професионализъм. Положителните качества на Стоева са си нейни и те са неоспорими. Продължавам да мисля, че за събитията в София досега, не е причина Распутин. За някои мисля, че е Милото, за други мисля, че има вина Гончев. За трети- смятам , че са Коцев и Лука. За провала на Таня пред Иванов, вина определенио имат Коцев и Лука. Те ии двамата не вярват в любовта и нямат нужда от нея.
Лука особено иска да срине Стоева заради любимата си щерка. А любимата щерка изпитва силни отрицателни
чувства към Стоева.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 10:01 от lulu7

# 693
# 694
Защо трябва да се мисли, че Таня Стоева е с финансирано обучение. По онова време висшето образование не било платено. Тя трябва да езавършила преди демокрацията. Така че според мен тя е завършила.
Съображенията за това, че някой е плащал са не заради самото обучение, а защото Таня Стоева е трябвало да живее от нещо, както е ясно, дори да се грижи за брат си. Това не става без пари, а дори и в онова време никой не е давал пари за това, че си студент.

# 695
Lulu25, мисля че това бяха някакви снимки от миналото на Стоева, които тя запали.
Мисля, че това са някакви остатъци от тях. Дано и други се включат с предложения.
Simpatikonia е успяла да формулира класна анкета.

# 696
По-напред в темата имаше ли нещо за Гончев от книгата?
Знам,че тя може и да не е супер добър източник на информация,
но може нещо да подскаже,интересува ме какво пише за него.

# 697
442, по повод  изнасилването на Мая - лекарят каза , че има вътрешни  разкъсвания, които  не могат да са следствие от секса с Тео. Не изключвам  предположението,че може да тази информация да е нагласена  и платена от някой, за да извади Таня от равновесие. Twisted Evil

Престъпленията може и да не са свързани помежду си, но ,че съдбите на героите са свързани е казано от самото начало. Това не изключва възможността мотивите и изпълнителите да са различни.

Гледах едно интервю в "Тази сутрин" с Дилов и Фучеджиева от август, не бях го гледала досега... В него те казват, че събитията от София се прехвърлят, рефлектират  и в НЙ, поради свързаността на героите. По повод на размислите ни за връзката на  заинтересованите по Проекта "Странджа"  и тези, които имат енергийни интереси в България, ЛД посочи Нефтопровода Бургас- Александруполис,който трябва да премине през територията на Парк Странджа. Така, че ,вероятно има конфликт на интереси между Милото и Таня , от една страна и Тренера и Стефанаков, примерно, от друга.  

Simpatikonia, интересна идея е да се търси плаката за внушения. Аз съм леко скептично настроена обаче, понеже съм работила в - да го кажем - в маркетинга на филмите и знам, че не само идеите определят кой и къде да застане на плакатите, а например кой кой е и доколко е познат на публиката.
За мен интересни са централните позиции на Нина и на Роки, които до момента не са чак толкова сериозно застъпени. Таня води парада, Иванов е на крачка отзад, но все пак някак видимо със нея, за разлика от Милото, който още играе сериозна роля, но по-отдалеч. Везните са изкривените разбирания на Темида, които са основната идея във филма, а това, че са наклонени в полза на Ню Йорк за мен значи, че е там този ,който ги накланя.

Lulu25, сигурно си права   bouquet

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 11:32 от daniela.qnkova

# 698
Защо трябва да се мисли, че Таня Стоева е с финансирано обучение. По онова време висшето образование не било платено. Тя трябва да е завършила преди демокрацията. Така че според мен тя е завършила.
Съображенията за това, че някой е плащал са не заради самото обучение, а защото Таня Стоева е трябвало да живее от нещо, както е ясно, дори да се грижи за брат си. Това не става без пари, а дори и в онова време никой не е давал пари за това, че си студент.
Lulu25, на една вечеря между Таня и Милото стана ясно, че са работили в заведения, вероятно като сервитьори. Сигурно Коцев, ги е уреждал. Но после Танчето се е запътила ясно към висше образование. Възможно е да е работила и да е учила.

# 699
Свръзката София НЙ е вече ясна. Таня, Мая, Боян, Пол. От друга страна се сещам, че Пол
е потърсен и от Коцев. Сещам се и за друг детайл. Боян скри племенницата си от Коцев.
А Коцев се появи точно на момента. Което ми подсказва, че е идвал да търси Мая. Логично
е да я потърси най- напред при Боян. Може би наистина е имал нужда да се увери, че Таня
е без дъщеря си. Сега е малко объркан от новината, че Пол е баща на Мая. Видя се, че напра-
ви физиономия. Коцев зависи пот Пол. Пол е в САЩ и Таня също ще се прехвърли при детето си.
Според мен затова са наклонени везните към НЙ. Пол е добър адвокат със завидна кариера в НЙ.
Когато се добави и Танчето- не ми се мисли какво ще стане.  Simple Smile

# 700
H_o_p_e малко по - късно следобяд ще пусна инфота за Гончев от книгата.

# 701
Седем часа разлика - книгата - >     http://dox.bg/files/dw?a=d2cbc9b2b9

Това е линк към книгата, не е с най доброто качество, но се чете.

Следя ви с голям интерес, и поздравявам всички ви - страхотни сте!

# 702
Още относно снимката публикувана от lulu25, виждам че има съвпадение между броя светлини
и нещата на пода, които аз определям като изгорени части от снимки. Числото три го асоциирам с
тримата нападатели. Въпреки, че единият наблюдаваше случващото се.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 12:50 от lulu7

# 703
От вчера следобяд нямах възможност да ви чета и толкова неща се изписали и все интересни  bouquet
За картинката - мисля си, че целта е не даде жокер, а да засили и без това големия интерес на най-драгия зрител (разбирай, най-вкаралия се в сериала Simple Smile) Въпреки това, е интересно наблюдението, че помещението прилича на банята на Боян - само че към какво ще ни насочи това?
Хареса ми разсъждението, че не всички нападения са свързани, защото е логично. Ако може да ги разделим, какво ще се получи - в една група могат да бъдат - нападението над Неделчев, взрива на колата на Иванов, нападението над Мая и Тео - извършителят(лите) оказват натиск върху съдебната система в лицето на прокуратурата и съда - евентуални заподозрени - Милото, Миро - даже за него е сигурно, Распутин, Тренера. В друга група - така да се каже последвалите нападения - убийството на Миро, което е като следствие от действията на Таня, и отвличането на Иванов - което е пък вследтвие на някакви действия на Иванов - това може да са и заканите към Таня да я арестува на следващия ден. А тук кои са заподозрените - Лука, Гончев, отново Тренера, отново Распутин,да не го забравяме. Обаче, както и 442 беше отбелязала по-рано, по трудният въпрос е за мотивите на тези нападения, лични мотиви или бизнес интереси, а може би и двете. В тазивръзка все сещам за татуировката на единият от нападателите на неделчев - тя значеше някакъв особен вид търпение, мисля, че беше на японски. Търпение се изисква при отмъщение, да чакаш подходящия момент за това.При това, отмъщение, което включва бая широк кръг жертви- от Неделчев - до Иванов.

Това, което искам да допълня за обучението на Таня - всъщност пролемът не е кой е плащалза това обучение, а как в онези времена , обикновено момиче от спортен интернат,с не съвсем чисто минало, й се дава възможност да влезе в университетските среди, и то юридическите такива - вярвайте ми, не е било лесно, аз самата съм завършила право, но вече в 90-те години, но това ,което съм чувала за предишните години е , че само отбран елит е могъл да припари в Юридическия факултет на СУ. Та затова си задавах тези въпроси как Танчето се е оказала тамПросто може да има нещо в това "храстче" Grinning

# 704
"Гледах едно интервю в "Тази сутрин" с Дилов и Фучеджиева от август, не бях го гледала досега... В него те казват, че събитията от София се прехвърлят, рефлектират  и в НЙ, поради свързаността на героите. По повод на размислите ни за връзката на  заинтересованите по Проекта "Странджа"  и тези, които имат енергийни интереси в България, ЛД посочи Нефтопровода Бургас- Александруполис,който трябва да премине през територията на Парк Странджа. Така, че ,вероятно има конфликт на интереси между Милото и Таня , от една страна и Тренера и Стефанаков, примерно, от друга.  "
daniela, това ме заинтригува, ако е възможно, дай линк към интервюто, може да не е случайно това парченце информация.

Общи условия

Активация на акаунт