Седем часа разлика - тема 7

• 28 734
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
Искам само да вметна, че красивият и татуиран непределен младеж към дадения момент  Crazy само е закупил маските, нямаме 100% довод, че е участвал в нападението над Мая И Тео.

Също така може същият индивид, да е купил и подарил и мечето на Гончев, от същия магазин.
Все гледаме да оневиним тоя Орлин, при все, че всичко води до него.  Crazy
Най-любима реплика от целият филм ми е на Лука, за патицата. Базирайки се на нея Гончев е с двата крака във всичко.

Седем часа разлика - книгата - >     http://dox.bg/files/dw?a=d2cbc9b2b9

Това е линк към книгата, не е с най доброто качество, но се чете.

Следя ви с голям интерес, и поздравявам всички ви - страхотни сте!

мерси, хубаво е да се появяват и нови лица.  Crazy

# 706
Вергилия, така е. За красивия младеж знаем, че е купил маските. Но пък знаем, че е участвал и в нападението над Неделчев, с това уточнение, че там се говори за един "татуиран" младеж с онази особената татуировка на "Търпение" на японски, и за един "много красив младеж". така че красивият младеж е участвал в поне едно нападение - това над Неделчев. Но Неделчев беше категоричен, че на фоторобот е разпознал Миро като младежа с татуировката. Обаче както знаем вече възможно е да има Миро 1 и Миро 2 и Неделчев да е бил нападнат от Миро 2, който си е жив и здрав, видно от последния епизод, и той именно да е с татуировка. Това се връзва и с наблюдението ви, че Миро 1 няма татуировка - това се виждаше ясно в джакузито, където си говореха с Християн Стоицев. (Каква бъркотия, а!Ми, "що може да е просто, като може да е сложно" явно това не е само лаф на Боян Laughing, а и на сценаристите )

# 707
# 708
Орлин Гончев
Възраст: 37
Занимание: Асистент на Таня Стоева
Семейно Положение: неженен
Връзки: близък на Таня Стоева, познава отблизо Мая Стоева, Михаил Михайлов- Милото
Силни страни: верен, грижовен, търпелив, дискретен, много работлив и акуратен.
Слаби страни: свит и затворен в себе си, търпи твърде много, склонен да се вманиачава
Страхове: че може един ден да бъде ненужен, че Таня Стоева може да се събере с друг мъж

Външен вид:

Изключително спретнат човек, външно напрегнат, със сервилна усмивка, неслизаща от лицето му. Непрестанно държи в ръцете си предмети, свързани с бита и дейността на Таня Стоева - телефони, папки, пликове с продукти или дрехи, току що взети от химическото чистене. Носи елегантни костюми, но не защото са негов избор, а защото се страхува да не изложи Таня. като неин асистент, той се стреми да е безукорен във всяко едно отношение, като нея самата.

характеристика:

Орлин Соколов Гончев (Забележете:)) е попаднал при Таня Стоева докато е карал студентския си стаж. Постоянно влюбен в нея, направо смазан от огромното и гравитационно привличане, той се задоволява с това просто да и служи във всичко и по всяко време. Той почти е отгледал Мая, непрекъснато се занимава както с професионалните ангажименти на Таня, така и с битовите необходимости на къщата и. Често е шофьор, детегледачка, чистачка и секретар едновременно. Действията му са напрегнати, желанието му да и угоди - безкрайно. В името на това да е близко край нея, Орлин е готов на всякакви унижения, дори присмех. Той знае, че помежду си Таня и Мая го наричат "поемното лице" - сиреч неизменния услужлив свидетел, който без да се замисли застава на страната на закона. В случая, закона е Таня Стоева.
Гончев наистина е готов на всичко в името на добруването на неговата господарка. Любовта му към нея е сляпа, той дори и в сънищата си не може да си мечтае за нещо повече от това, което му предлага в момента. Развил е мазохистична страст към Таня и често е готов да предизвиква гнева и само, за да тръпне вътрешно от страх и трепет. За хора като него Достоевски казва: " Не е ясно в манастир ли ще влезе или селото ще подпали" От добро семейство е. Вероятно е имал доминираща майка и сега е пренесъл необходимостта от такава жена в лицето на Таня Стоева. В походката му има нещо котешко. Много често показва станни, неочаквани умения, които карат хората около него да се стряскат и да го поглеждат с други очи.

# 709
Мерси за линка, току що изгледах интервюто. Мдаа..., Л.Д. ясно връзва историята с парка Странджа и проекта Бургас-Александрополис. А в първи сезон не  си спомням това да се споменава. дори намек няма за този проект. Освен споменаването тук-там за енергийни интереси(на Тренера) и проекти (тези на Стефанаков). Заслужава си да поразнищим тая нишка, а?
Другото , което ми направи впечатление- Л.Д. каза, че в основата си, това е семейна сага,но всеки социален конфликт има отражение в семейството, личните отношения. това дава донякъде отговор на въпроса дали всичко идва от бизнес интереси или е на лична основа.

# 710
Орлин Соколов... Гончев  hahaha Голямо въображение са имали сценаристите. Много ми напомня псевдонимите на Тошко Колев в "Опасен чар". И там бяха все такива странни птици - летящи. hahaha
Не може да се отрече, че е хубаво име за човек, който се занимава основно с пълзене... в краката на Таня Стоева. Колкото и да е подозрителен, има нещо много симпатично в Гончев. Милото веднъж го нарече "пуделчето на Таня Стоева"... "О, и кокалче ми носи!" Joy На мен Орлин ми прилича на плюшена играчка, само дето Таня Стоева не го ползва за гушкане Laughing

Малко да ви развеселя, че гледам доста сте задълбали в криминологията. Rolling Eyes

# 711
  • España

Това, което искам да допълня за обучението на Таня - всъщност пролемът не е кой е плащалза това обучение, а как в онези времена , обикновено момиче от спортен интернат,с не съвсем чисто минало, й се дава възможност да влезе в университетските среди, и то юридическите такива - вярвайте ми, не е било лесно, аз самата съм завършила право, но вече в 90-те години, но това ,което съм чувала за предишните години е , че само отбран елит е могъл да припари в Юридическия факултет на СУ. Та затова си задавах тези въпроси как Танчето се е оказала тамПросто може да има нещо в това "храстче" Grinning

И ,за да бъде още по-шаренко, само да вметна, че се споменаваше, че Танчето е завършила и под чужда име Shocked #Crazy!!! От друга страна пък, Пол, с когото се предполага ,че са учили заедно в Юридическия факултет и са обикаляли по ресторантите да ядят китайскО Mr. Green (вероятно са прескачали до съседни държави  Wink hahaha) си я знае, както стана ясно, именно като Таня Стоева и я бил намерил в труден момент тогава, както и сега ... newsm78  Разковничето за голям процент от загатките според мен се крие точно в този период от време преди 20-тина години.... нещо важно се е случило тогава Thinking ,нещо ,което е оставило траен отпечатък в нечий дълбоко раним пъклен ум, който е дошъл след 20 близо години да търси мъст!!! А има и други интереси и други престъпления и други сюжетни линии  newsm78 newsm78.................

П.п .Убийте ме ,но аз чушки не виждам на снимката-нито пълнени ;нито нарязани ;нито накълцани; нито даже бюрек  Laughing Naughty По-скоро ,дето вика мъжа ми, това подчертаното в средата ми изглежда като кукличка с черна косичка........, вероятно принадлежаща на момиченцето от снимката на Иванов!!! Mr. Green

П.п .Гончев извади именце hahaha Напомня ми за учителката на една моя приятелка-Конка Кучева, която на всичкото отгоре била и от село Мечка !!! Joy Joy Joy  А Орлин ми е слабост някаква и вътрешното ми чувство ми говори ,че не е главен злодей, а и неговите очи няма как да гледат из зад зелената маска, защото са СИНИ, а злодеят беше със ЧЕРНИ!!! не веднъж сме го коментирали дори и снимки са побликувани нееднократно! Hug
Распутин ми е много енигматичен на този етап...... за него,  което може да се твърди със сигурност е само че:
1 Е руснак
2 Е богат
3 Има стил и усет към красивото и изтънченото
4 Без малко да забравя- НЕ Е ИНВАЛИД!!!

# 712
Имам една идея... Хрумна ми, че не сме обсъдили един възможен вариант, а именно - Таня Стоева е прикрила някакво престъпление. Чие? Не на някой мафиот, а на близък човек - на брат си Боян, например. Нали си спомняте, че тя веднъж му каза: "Няма все аз да ти оправям бакиите!"
Ето ви нещо станало много отдавна... нещо, което сценаристите са ни подали само като инфо (част от любопитната биография на Таня), но още не са разкрили подробностите около него. Само веднъж, май, Лука спомена мимоходом за това, че Таня е помогнала на брат си да избегне закона. Лука със сигурност знае подробностите, но интересно защо се направи, че е нещо маловажно.
Струва ми се, че Иванов не е запознат с този факт от биографията на Таня или с други думи това е свързано с неговата лична драма (или поне не директно). Няма начин, обаче Лука да не го светне по този въпрос (за да го манипулира пак, с лафове от сорта, че Таня Стоева не само ги яде на закуска, но и обядва и вечеря с тях... hahaha). Лука май ще се окаже ловък кукловод. newsm78 На това ми намирисва, ако разсъждавам в правиланата посока.

Хайде, помогнете да доразвием тази идея, ако ви се вижда възможна, разбира се. Hug

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 21:04 от simpatikonia

# 713
Връзката между проекта Странджа и нефтопровода Бургас-Александруполис ми попълва едно липсващо звено. Ще прочета повечко за истинските проблеми, но ако най-общо предположим, че земята, за която Милото се е запънал да строи хотел, е от особен интерес за "енергийното лоби", тогава вече можем да вържем кой би бил врагът на Милото, който да саботира проекта Странджа (досега коментирахме, че другата страна е държавата и реално няма кой да се изправи срещу него с бизнес интерес). Аз по-скоро си го мислех, че ще го избият на така актуалните ветрени централи (дали и не споменаха, че проекта на Стефанаков е такъв), каквито са се устремили да правят всички хора с пари и власт в държавата.

На обучението на Таня да се върна - сигурна съм, че там не е чиста работата. Дори и в момента на практика е безкрайно трудно за едно дете от интернат да издържи изпитите, да издържи финансово на обучението (дори и да работи като сервитьор в това време) и после да се реализира, а какво остава в онова време ,когато към всички тези съображения е имало и други ( да спомена, че и аз познавам отблизо обучението по право Simple Smile ) А това с другото име съвсем не ми оставя съмнение. Само дето още въобще не мога да проумея как е възможно, и с каква цел е възможно човек да вземе диплома с друго име?! newsm78

# 714
Имам една идея... Хрумна ми, че не сме обсъдили един възможен вариант, а именно - Таня Стоева е прикрила някакво престъпление. Чие? Не на някой мафиот, а на близък човек - на брат си Боян, например.

Мисля, че онзи прокурор каза на Иванов, че ако не била тя, той не само щял да бъде в затвора, а нямало да бъде и жив. Мислиш ли ,че може отмъщението да е заради престъплението на БОян?

# 715
  • София
Мисля си нещо за възможна  връзка на Таня и Распутин. По времето на соца и първите години на демокрацията в съветското посолство в София винаги е имало представители на техните служби - КГБ.
Обикновенно това бяха 30 - 35 годишни мъже, бивши кадри на комсомола. Официално се водеха аташе по икономика, селско стопанство и подобни. Бяха предани на партията и бяха готови да развиват всякакви уж нерагламентирани контакти  с тогавашните криминални елементи.
Навъртаха се около чейнчаджиите, около хотелите с руски туристи, около екскурзоводите на руски групи. Докато дебнеха за високия морал на съветския човек/сакън да не си купи 10 долара по 3 лв единия/  слухтяха и вършеха много далаверки.
Може нашия човек да е от тях.

# 716
  • España
Не е невъзможно такива функции да е изпълнявал Распутин ....   newsm78 ...едно обаче е сигурно ,има някакви дебели връзки и контакти в България щом само с едно щракване на пръсти се сдоби с инфо и "за вкуса на майчиното мляко" на Нинчето образно казано !   
Едва ли би му представлявало трудност да се информира и за миналото на Боян примерно ,в случай, че не го знае, както се промъкна идеята по-горе... Обаче- отношението на руснака към брата на Таня е ,да го наречем, по-скоро положително,  а Распутин се изживява като морален стожер   Thinking Така че аз лично се съмнявам в теорията, която подхвърли simpatikonia

# 717
Мисля си, че наистина са набъркани в убийствен коктейл нечии бизнес интереси и нещо лично, твърде лично. newsm78  Можем ли наистина да знаем какво е то?

И пак се връщаме на въпроса колко малко знаем за събитията преди 20-тина години.
Ние дори не сме наясно какво е накарало Павел Станков да напусне БГ и да замине за Щатите? Дали не е имал подходящите протекции, за да расте в кариерата като Таня или пък е бил прекалено идеалист и честен, като при първия сблъсък с реалностите е предпочел да напусне страната. Много неща може да са се случили... Включително и челен сблъсък с Михаил Михайлов. Във всеки случай Пол е запазил мили спомени за Таня и струва ми се вече е преодолял чувствата си към нея.. поне така ми звучеше при телефонния им разговор. Пази чувства на възхищение от нея  - смела, умна, борбена... (същото, което привлича сега Иванов).  Определено Пол беше приятелски настроен, нямаше драми от сорта - ти защо така направи, защо ме изостави, защо ми позволи да си тръгна и пр. Той се развълнува само от факта, че тя е родила дете от него и то е било пред очите му толкова време... Може би е развълнуван и от това, че е разбрал най-после причината за нежните чувства към Мая, което сигурно много е смущавало съвестта му - все пак той обича Натали.

Всичко това се е случило преди 19 години - точно времето на най-бурните промени и мутренските времена ... Знаем, че по това време Тренера е бил в Малта... по бизнес.  Прочетохме биографията му и знаем, че той постоянно шета насам-натам по света.  Това е и времето на възхода на Милото и на престъпната му дейност,  времето на "мокасините и белите хавлиени чорапи" hahaha - нищо общо със сегашния стил на "емблематичния бизнесмен", който се облича по последна мода дори и в неделя. Преди 19 години обаче той е имал някакав сблъсък с Павел - може би не само поради съперничеството за Таня... Пак загадка newsm78

Възниква и въпросът кое е истинското име на Таня? Тя явно не се казва Таня Стоева. Сменената й самоличност е имала за цел да й осигури чисто съдебно минало. За да направи кариера в съдебната система, това е повече от необходимо. Явно протекцията над нея е била от най-високо ниво. Млада, умна, амбициозна, малко или много безскрупулна - това със сигурност е било забелязано от другарите... и използвано умело.

И отново главния въпрос - кого е засегнала Таня? Това с Мая е мъжко отмъщение, на някой, който е бил победен от нея по професионална линия и същевременно отхвърлен от нея като мъж...
До тук  предположенията ми свършват... Засега  Laughing

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 22:15 от simpatikonia

# 718
  • София
Аз пък си мисля, че отмъщението към Мая не е мъжко, не е характерно за средите на Милото и подобни. При тях жени и деца не се намесват. По-скоро при други хора на дребно, домашно ниво се отмъщава на родата. Струва ми се, че е по-скоро като измислено от друга жена - някаква злоба и завист за това, че Таня държи на дъщеря си и са двете заедно.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 23:32 от Aisha

# 719
Аз пък си мисля, че отмъщението към Мая не е мъжко, не е характерно за средите на Милото и подобни. При тях жени и деца не се намесват. По-скоро при други хора на дребно, домашно ниво се отмъщава на родата. Струва ми се, че е по-скоро като измислено от друга жена - някаква злоба и завист за това, че Таня държи на дъщеря си и са двете заедно.

Стефанакова???????????????? Май само нея не сме спрягали за виновна?!? Ами може и да е тя - нали нейният Тео пострада малко, а Мая опра пешкира...............................

Общи условия

Активация на акаунт