133 арабки диви и красиви посрещат 2012

• 68 023
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор, Ferda!
От време на време ме хваща срам, че сигурно питам елементарни неща, но ви моля да простите невежеството ми!
Успешен ден и повечко слънце  Sunglasses
Няма защо, радвам се, ако съм била полезна. И не се притеснявай - всички от някъде започваме, пък и аз се допитвам до мъжа си, който професионално е обвързан с Близкия Изток, отдавна се интересува от тази област и дипломна работа писа за една религия, типична за кюрдите... Общо взето, вкъщи се вълнуваме от историята и съдбата на тези страни...

Сетих се, че ако твоята виртуална любов е сериозна, може би би те заинтересувал един речник (Курманджи-Английски):

http://www.amazon.com/Kurdish-English-Dictionary-Kurmanci-Ingliz … 990537&sr=8-1
Амал, благодаря за милия комплимент!  Embarassed  bouquet

Ева, не честитих рождения ден на дъщеричката ти, защото ми се стори, че доста време е минало... Разбира се, също желая да бъде жива и здрава и да има щастливо детство! Имаш много сладко момиченце!  Hug

Виждам, че тази тема постепенно замира... Не знам, дали това периодично се случва, напр. през лятото... или сте се изчерпали, или пък има общо с включването на разни външни досадници (напр. като мен), но ми се струва жалко! Интересно ми е да влизам тук, но тъй като нямам арабско семейство като повечето от вас, се считам по-скоро за гост. По повод на случващото се е трудно да се коментира или прогнозира, особено предвид областта...
Тъжно е, но освен да пожелая успешно резистиране, друго не се сещам... Peace Hug

# 481
Ferrda, не се чувствай като гост, а като у дома си. Отдавна темата не е само за живеещите в арабска страна, но и за обвързаните с араби, и за тези, за които БИ е интересно място. Ето, и Фийл е така, и Шамс и Алверка. Crazy Пък и много други момичета. Криси например отдавна не е писала. Hug Hug
А защо замира темата - да си дам скормното мнение - покрай събитита в Сирия най-вече. Защото много са женени за сирийци, всеки от тях има различна позиция и може би не всяка дама може да продължи напред въпреки споровете по темата и въпреки различията. Ама за се оказах голямо перде, праша си напред и това е. Mr. Green Отделно същите тези събития парализарт ежедневието на не една от нас, взимам себе си за пример - като видя в какво се е превърнала страната, като видя два три трупа и вече нямам сили дори да пиша злободневни неща. Единствената си отмора намирам в нашия блог. Той е другия начин да си спомням за Сирия и да й отдам дължимото. Embarassed Embarassed И трето, нашата така да се каже увенчана за домакин на темата Мъгла, няма нет. Но Алверка, Любс  и Шамс упорито се опитват да ни издърпат от блатото.
Люспата сигурно се спуква да превежда, за Тедсън е ясно, че пак решава задачи, другите - обадете се.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 15:22 от amal

# 482
Здравейте!  Hug

Ферда, такава енциклопедия като теб по никакъв начин не може да е причина темичката да замира.  Naughty Според мен основната причина е в това, че когато много жени се съберат на едно място, често настъпват конфликти, размяна на обиди и т.н. Негативните емоции са накарали много активни в миналото съфорумки да спрат да пишат. А със случващото се в Сирия темата тотално замря, което е нормално - малко е кофти да си говорим за манджи, традиции и езотерика, докато хората там се избиват.

kasi071286,
нещата, които питаш никак не са елементарни, тъй че не се притеснявай да задаваш въпроси. Но твоят подход към връзката ви ми е много интересен. Смяташ ли, че бихте могли да научите езиците си толкова добре, че да общувате на тях в близкото бъдеще.  newsm78 Аз първо бих се опитала да опозная човека срещу мен на език, който съм сигурна, че владея...

Амал, shams u amar, изненада няма как да има. Пък и двамата сме прагматични и предпочитаме да инвестираме парите си да речем в пътувания, отколкот в годежи с 350 непознати гости.  Peace
Иначе и аз нямам търпения да се разходим из пустинна Йордания, много места съм набелязала да видя, но на първо място да сме живи и здрави.  Praynig Другото е, че майка му настоява като за първо посещение да не пътуваме напред назад като туристи, ами да постоя повече със семейството, за да се опознаем взаимно. Определено намирам резон в думите на жената, ама дано съумеем да комбинираме нещата.

И аз пожелавам на всички съфорумки, които в момента са в Сирия или имат роднини там, да са живи и здрави. В мислите сте ми  Praynig Hug

Като гледам случващото се в Сирия или чета за палестинските затворници, които вече 76 дни са на гладна стачка, някак си моите уж големи проблеми ми се струват като нищожни спънки...
Приятна вечер, скъпи дами!

# 483
 Най - сетне темата се пораздвижи  Hug
 Ферда    bouquet
 Амалче как са малчовците  Heart Eyes Среща няма ли да си спретвате вече ?
 Аз цяла година се каня да идвам към Сф , но все нещо се случва и отлагам за после . Ето , мислех
 този месец да идвам , а сега отложих за другия  Mr. Green
 Айа не така де скъпа  Hug Незнам , но аз си мисля че може да ти спретнат изненада . И с риск да ми се разсърдиш , ти пожелавам да се върнеш сгодена  Laughing
Може би ще е в тесен семеен кръг , знаеш ли пък  Peace
Шило къде си бе мила . Да не си си глътнала граматиката  newsm78
 Момичета , хайде разпишете се поне с два реда . Да знаем че сте добре . Praynig
 Вярно че някой събития , тотално са скапали сички ни . Но ,да не губим надежда . Позитивизмът е
 важен.
 Хайде лека вечер от мен . Ще гледам черешката   Mr. Green необходим ми е 
 още опит в кухнята  Mr. Green

# 484
Шамсче, и ти си намерила от къде да се учиш на готварско майсторство  hahaha от това, което съм гледала по Черешката, участниците  по-скоро си правят пи ар, отколкото да показват готварски умения.  Mr. Green
Аз пък чакам половинката да се прибера, за да гледаме заедно последния епизод на любимите ми “отчаяни съпруги“. Едвам се сдържам да не погледна в темата в подфорума Кино и телевизия как е завършил последния сезон на любимия ми сериал.  Sneaky

# 485
  • България
Здравейте пак за днес  Grinning
Първо да опитам да успокоя: Айа: борим се с английски да достигнем до същността на разбиранията си, никой още не е тръгнал да праща родителите си да ми искат ръката. Пък и аз не съм яхнала метлата да ида да го видя. Не че мисля, че ще можем да се разбираме на кюрдски или български скоро, но е супер забавно като откриваме, че двата езика имат много общо. Пък и като всеки извратен вманиачен филолог си мисля, че езикът е ключът към една култура. Само да не ме чуе Русалката
Ферда, благодаря за предложението.
Колкото до положението в Сирия: всеки ден  Praynigвъпреки че не на Аллах, това да престане. Моя Yar е там и единственото време, в което съм относително спокойна, е когато е онлайн. Не разбирам защо е тая омраза и всичките тия кървища (предполагам че пак става въпрос за политика). Силно се надявам нещата скоро да се оправят.
До скоро момичета, че ме чака образование за завършване. Стискайте ми палци да е безболезнено Simple Smile

# 486
  • София
Ехааа, живот в темата! Заради годежите на зълвата ще да е (Ясминке, благодаря за подсказката Wink ).

На всички новодошли едно голямо "Добре дошли"   bouquet До колкото знам, темата е за всеки, който има влечение към арабския свят, макар и платонично. Моята връзка е малко по-различна, защото съм прекарала една съществена част от детството си в Хомс и сега имам чувството, че рушат дома ми. По улиците, които едно време сме си играли, сега минават танкове. Но и това ще мине. И тук е било така, и Европа е била разкъсвана от войни и то не толкова отдавна. Сигурна съм, че след това от пепелта ще се изгради нещо съвсем ново и по-добро. И да вземат да върнат на майка ми "Вавилонската ваза", че още скърби за нея Wink

Относно годежите на зълва ми, какво да кажа - несериозна работа. Тя живее в Германия вече повече от 10 години. Има си сериозен приятел, германец и постоянно се сгодяват. Ама не се женят  newsm78 Първо доведе него и родителти му тук миналата година и правихме годеж. Сега ще правят пак, ама там. Германска му работа. Ако някой мисли исляма за странна религия, трябва да пробва католицизма. Имат си някакъв поп на околията и той трябвало да я удобри, че била от друга религия  hahaha Водил я на църква всяка неделя, даже и подарил книжка с песните. Кара ме да се замисля какво ли бих причинила на този, който ми направи подобен подарък  Joy И на всичкото това суетене, не били готови да живеят заедно. Той си има свой апартамент, тя живее на кратрита. Съквартирантката и се изнесе и сега си взе нов - 20 годишен немски младеж. Mr. Green Нямам търпение да се запознаем.

Аз пък откраднах много хубава рецепта за торта от Черешката - тортата на леля Женя Sunglasses . Супер лесна и ефектна. Ако не сте гледали епизода с Нели, мога да подскажа.

Тони, пратила съм ти телефона на лични. Заминавам на 25.05.

Идва сезона на жасминовите нощи. Арабски мами, тук ли сте още?  Simple Smile

# 487
Ех, Айа , нали трябва някак да уплътнявам времето докато се потя над ютията  Joy На мен по - забавното в Черешката , са ми напъните на " звездите "  Mr. Green Но ,в интерес на истината , проследих някой епизоди от предния сезон  Peace Например , харесах участието на М. Илиева , защото показа рецепти от арабски държави . А аз в интерес на истината ,досега не съм пробвала да приготвя нито едно  Embarassed
 Наистина ,някой  участници в Черешката ,показаха завидно кулинарно майсторство . Въпреки това ,по ми липсва Перфектната вечеря , защото там участваха обикновени хора  Peace

# 488
Фийл, тук сме, тук. И аз това си мислех за конфликта - ще мине. И че почти всяка страна го е преживяла, ама ми е много много гадно. Добре, че в страданието си не съм сама, а имам вас. Като седна да обяснявам на приятели колко ми е гадно, ме гледат много странно.  Shocked

Айче, надявам се да успееш да ги съвместиш нещата. Hug Колко време ще стоите? защото на нас месец и половина не ни стигна хем да посрещнем (и изпратим) всички роднини и познати, да им върнем гостито, хем да пообиколим. Успяхме да стигнем до Маалюля и Седная и 4 пъти в Дамаск.
Кажи за Отчаяните, любим ми е, но сега вече нищо не гледам. Докато беше бебе малката я взимах на ръце и приспивах, ама сега....Откъде го теглиш? newsm78

Шамс, аз те това чудо Черешката никога не съм го гледала, я дай линк за Илиева, да видим какво е представила.  Peace

Каси, стискам палци Yar (какво значи?) да е добре и да задълбочите отношенията си.   bouquet

# 489
  • България
Amal, Yar е любов моя на кюрдски (хабиби) поне по неговите думи. Благодаря за пожеланието.
Момичета, сигурно вече са ви питали, но кое ви е фрапирало най-много в арабския свят (не е задължително да са негативни)? Без бой признавам, е никога не съм ходила нататък и се чудя (въпреки че съм чела не малко)... абе хиляди неща се чудя и не знам от къде да започна.  Heart Eyes ама влюбен човек, ума му все на едно и също нещо.  Mr. Green
Лек, успешен и спокоен ден!

# 490
Хайде и аз в калъбълъка,

Не съм нова, познаваме се,просто ми беше някак некомфортно в кожата на жрица.

Амалке,права си в предположението си, работя та пушек се вдига. МОже да се каже, че вече се върнах на работа... факт,от който не ми е много щастливо на душата,но здравия разум ми казва да се радвам, че около мен хората масово губят работата си,или им съкращават часовете... Как минава времето, сякаш оня ден бях бременна с баткото и ходех да превеждам по адреси с огромния тумбак.

Относно темата, егоистично е някак си да се говори за закриването и. Не се свършват с нас българките с yar-ове и хабибита в сърцата. На много дами тепърва им предстои да открият очарованието на онази част от света...Помня и други мъртви периоди, макр че в конкретния случай Сирия има доста голяма вина наистина. То нито човек да се прави, че нищо не става там, нито пък да кажеш нещо...все ще прозвучи шаблонмно и безсмислено..ама скоро като се намеси НАТО да оправи положението ще си възвърнем тук доброто настроение...

Колко жалко, че точно когато  се появи друга 'кюрдка' Шилото отсъства...ама май си е взела безсрочна почивка, или поне така беше писала в един от последните си постинги.

Какво става с Астарта,Ум Саид,Никито,Над,Русалката...?  Давайте по-живичко, че ми омръзна да кисна в Кино и Телевизия. Не мога да превъзмогна увлечението си по един български сериял,а вече го махат отвсякъде и само следя някой да даде линк...така сме прецакани ние 'чужденците'..пъкми се свиди да давам пари за платени сайтове..

хайде до скоро, или не толкова

# 491
  Амалче , заповядай  Hug
   http://play.novatv.bg/play/272930/

# 492
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте!
Много е неприятно времето навън. Всъщност аз обичам дъждовното време, ама хлапетата не са на същото мнение. Пощурели са, искат да излизат, дребната дето уж нищо не разбираше се е настанила до входната врата и периодично се тръшка на земята и почва да пищи. Рано я пипна бебешкия пубертет Mr. Green Ама аз съм гърмян заек вече, та гледам да не и обръщам внимание, че иначе по-зле става.

Каси, аз имам впечатления само от Сирия и Ливан. Та там нищо кой знае какво не ме е фрапирало Mr. Green. Само безумното улично движение, ама се свиква. Щом се престраших  да карам кола и да пресичам без местен придружител Mr. Green, не е толкова страшно. Другото, което ме впечатли и с което така и не свикнах е безкрайното ходене по гости, основно без покана и по всяко време на денонощието Mr. Green

Лона Миза, привет! Новото ти прозвище ми харесва повече от жрицата, въпреки, че не сващам какво означава. Mr. Green
НАТО, викаш ще ги оправи сирийците...Тъй ще стане без съмнение. Алиансът има голям и впечатляваш опит в умиротворяването...

feel_the_rush, дай рецептата за тортата, щом е лесна. Simple Smile

Аз телевизия за възрастни  не гледам от години, хич не ги знам тия черешки и съпруги какви са. Обаче знам програмата на детските канали наизуст. Simple Smile

За срещите-който се интересува да си прати телефона на лични.   bouquet

# 493
Ясминке, в същото положение съм, обожавам да вали да си нанкам или гледам филми, но от 3 години МРАЗЯ дъжда, защото това означава лудница у нас.  Rolling Eyes

Лона, и аз не схванах идеята на ника, но ми харесва, нещо като пародия на Мона Лиза ми звучи. Благодаря ти за помощта, безценна си както вимаги. Hug

Шамсче, не можах да го изгледам заради онова съество Урсула ли е какво е ен знам, но ми опротивя. Всъщност резюмирай каква рецепта е дала. Praynig

Ааа, Каси, какво ме стресна - ето това. Нищо друго, повтаршм нищо друго от познанитет кливета, както и съм написала (става дума за убийстава де, не за племената като цяло.
 http://arabwives.wordpress.com/2011/03/29/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0% … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 494
Ха, Ясмин, Амал,няма скрито значение прозвището ми, наистина само разменени първи букви на Мона Лиза... Като го измислих бях много самодоволна, че е супер оригинално, докато не го гугълнах да търся аватар, и се оказа, че и други преди мен са се сетили... Sad

А аз планирам да бягам в Сирия по време на олимпиядата..някак по-безопасно сякаш ще е там...Тука мобилизират армия, разполагат ракети земя-въздух в кварталите до олимпийското градче,няма да работел интернет и телефони..не знам от кой точно се готвят да ни бранят.

За ходенето по гости по онези земи...не ми е проблем ако аз  ходя, но трагедията настъпва когато на мен почнат да ми идват без предупреждение по всяко време...

За дъжда хич не се оплаквайте, тук вали постоянно от 2 месеца.Излизането на разходка е лукс, качила съм 4 кг.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 14:13 от Лона Миза

Общи условия

Активация на акаунт