Сладките странности на децата ни

• 10 440
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Хубава тема  Grinning, с кеф ви изчетох!

Да добавя едно момиченце значи  Grinning. Дъщеря ми има мания за събличане, преобличане от 1.7-1.8 г. В началото беше лято и го свързвах с топлото време (аз също ходя боса в къщи лятото), събуваше всичко от кръста надолу - обувки, панталонки, памперси и тичаше гола из къщи. Сега след втората година вече и нагоре се оправя. По 3-4 пъти на ден я заварвам напълно преоблечена с други дрехи (може да си отваря шкафа с нейните сама) или пък съвсем гола за разнообразие. Лятото ми беше забавно,но сега когато е студено, ходи на ясла и съответно често боледува и се гледаме в къщи и ми идва в повече, но опитите да се преборим засега нямат успех. 

# 46
Как мило звучат тези странности при децата,но на мъжете си бихме ли приели newsm78
Щото моя мъж има своя странност-винаги оставя една хапка.Ама винаги.
А пък децата са все в движение и пък вече са големи,та не съм забелязала.

# 47
Как мило звучат тези странности при децата,но на мъжете си бихме ли приели newsm78
Щото моя мъж има своя странност-винаги оставя една хапка.Ама винаги.
Моят мъж също много ми се дразни,и ми казва-Е какво ще ти стане сега ако си изядеш и тази хапка.
А по темата-малката си спи с едно нейно одеяло ,което е много приятна и мека материя с косъмчета по него.Казва се нани,и когато и се доспи все го търси.Обича да си го търка в муцунката(както се изразявам аз).Също така много обича да ми прави напук-обръща пепелници,вади боклук от кофата и ако не се случи нищо го обръща да види дали няма да падне нещо от този боклук и да направи мизерия.Внимание ли търси какво не знам.Като я попитам-Защо правиш така мамо,искаш мама да ти се кара ли-и тя ми казва Да Confused.Но тя като цяло си ми е доста палава.

# 48
На дъщеря ми (3.6 г). са и много интересни старите и мръсни високи ЕПК блокове. Тези с изпочупените първи етажи и нагоре остъклените балкони с натрупани вехтории. Тя не е виждала такива, защото около нас където живеем няма такова строителство. Като пътуваме с колата обаче ги вижда и постоянно пита какво е това, кой живее там и иска да влиза вътре.
Наложи се веднъж да спрем и да я заведем да влезе в един произволен такъв вход - много искаше да разгледа Crazy. То обаче нямаше лампа, само  миризма на урина и мърсотия, вратата изскърца като в тъмница, ние като някакви луди я водиме да й покажем какво е там  Rolling Eyes
Толкова се е впечатлила от тях че само за тея блокове говори Whistling

# 49
Моята спи нощем винаги с чорапи. Не знам как стана това, но от поне година вече, може и повече, е така. Не съм я накарала аз, защото нито аз самата, нито някой у нас спи с чорапи. Намирам го глупаво...
Та като си дойдохме лятото в БГ в жегите... бая зор видях заради това  Laughing

И в момента носи само поли и рокли с чорапогащник, или най-много клин. Друго обувам с огрооомна мъка и трудности и бива събуто много скоро. За нвън абсурд.. Но може би много момичета са така, на мен ми е забавно, защото не помня аз или се стра ми да сме били така, а момиче имам за първи път...

# 50
Явно разделното хранене е много разпространено, при сина ми е "ям си ги по цветове"  Simple Smile
За странности чак не се сещам, но е вманиачен по Китай и всичко китайско - архитектура, език, храна... Яде си с клечки, когато храната позволява, а в приказките, които измисля, обикновено присъства я дракон, я патица по пекински, я някакъв друг източен мотив  Simple Smile
Редактирам се - сетих се за странност. Не обича да се загащва така, че пъпът да му е закрит, винаги гледа да си смъкне панталоните. Обяснението е, че като не му се вижда пъпчето, хората могат да си помислят, че е нероден  Laughing

# 51
Сладури  Laughing

Моето дете има само една странност, която най - вероятно е прихванал от мен - не пие от мокра чаша.

# 52
Дъщеря ни (5г.) отказва да носи панталони и дънки. От почти половин година вече се облича само с поли или рокли. Интересното тук идва от факта, че няма мания за принцеси, напротив- розовото не е на почит, но както казва тя- "Когато се завъртя, искам полата/роклята да прави пълен кръг." Laughing Така че и моделите са определени, отказва или мнооого рядко слага права дънкова или джинсова пола.
Друго интересно е, че от няколко седмици започна да се храни само със салфетка на коленете, повлияна от моите нравоучения по етикет. Whistling Това обаче ме затруднява понякога, защото не винаги има платнени салфетки по време на обяд или вечеря.

# 53
Задължително преди излизане си маже бузите и ръцете с крем, а устните с гланц. ( Това май аз и го създадох).
Не слага различни ръкавици и шапка и шал ако не са комплект. Когато не иска да говори снекой си върги езика в бузите и си рови с крачето.

# 54
Моята дъщеря пък винаги трябва да е обута -не понася да е боса направо изпада в истерия ако е боса.Сутрин първата и работа е да ми донесе "бушите" както ги нарича и ми казва "буй"  Grinning.

И при нас е така ,само че трябва да има чорапи на краката денонощно. Crazy
Гъби за миене на чинии и Момчил е събирал  Laughing

Имаше една тема наскоро за странностите на децата , но тази е сладките такива, а на мен ми се вгорчава понякога....
За сладко мога да нарека влечението му да прави колекция от какво ли не  Crazy Много е смешен като каже "Ох, аз ще правя колекция от това"...всякакви размери камъни,мидички, цветни сапуни,салфетки,балони, крокодили...каквото се сетите!!!

# 55
И моята дъщеря спи с чорапи ! Heart Eyes

# 56
Много збавна темичка Simple Smile Браво Simple Smile
Нашият син пък има една играчка, която като й натиснеш нослето и почва да пее и сега на всеки, който е покрай него му се натиска носа Simple Smile
Столовете пък никога не са подредени както трябва и милия все трябва да ги подрежда  Laughing
Когато седнем да го храня отказва да яде ако няма лъжичка в ръката си Simple Smile
То това всичкото сигурно ще отмине с времето, но сега е доста забавно Simple Smile

# 57
Ех, направо лекичко завидях на мамите с момиченца-принцеси. Моята пола не ще и да чуе, а когато я облека с рокличка се дърпа и я раздърпва цялата, защото не й е удобна.  Crossing Arms

Дано момичешкото в нея се "събуди", засега е едно по-скоро хулиганче, отколкото принцеса Simple Smile

# 58
Аааа, моля ви, Lilava_krava, не е така прекрасно. Сутрин, вечер- минусови Т, а то детето с пола и клин... ooooh! Отказва да слага дори и тогава дънки или панталон. Не се харесвала така... А има и изисквания за полата- като се завърти да прави пълен кръг. Sunglasses
Иначе да помисля, преди около година и половина  да се е пробудила тази обич у нея, значи на 3 и половина е била, да кажем- 4 години.

# 59
  • Mars Hotel
Моята пък не дава да й правя нищо на косата - не приема нито ластици, нито фиби, нито шноли. Нищо.  Едва успявам да я приведа в нормален вид сутрин преди градина. Често ходи като разплетена дамаджана, защото ако я издебна да прекарам един гребен, веднага се разрошва пак.
Имаме много проблеми с миенето на косата и сресването, както и с носенето на шапки. Явно не харесва да й пипам главата.

Общи условия

Активация на акаунт