Църквата се произнесе днес.

• 31 300
  • 844
  •   1
Отговори
# 435
може ли да се отвори нова тема "Мразя инвалидите, болните и грозните и се гордея с това", а тук да се придържаме към  темата за БПЦ

# 436

Дори тези, които не споделят мнението й, могат да имат полза от запознаването с другата гледна точка.
Другата гледна точка е известна, но когато се доказва правотата й с недостатъчно аргументи базирайки се на собствени чувства не е за публикация.
Ако се пуснат всички нацисти, педофили и садисти да се доказват и да разсъждават, че така е решил Бог /само, че не се знае дали дявола/...
може ли да се отвори нова тема "Мразя инвалидите, болните и грозните и се гордея с това", а тук да се придържаме към  темата за БПЦ
Може и да си права на всички да се даде гласност, а и право на действие.

# 437
Сутринта докато слушах  новините и  невярвах какво  4увам  #Cussing out ми  идваше да се откажа от  вярата си  Close. Как може 21 век  църквата  да блещи такива глупости  ooooh!

# 438

може ли да се отвори нова тема "Мразя инвалидите, болните и грозните и се гордея с това", а тук да се придържаме към  темата за БПЦ
Може и да си права на всички да се даде гласност, а и право на действие.

Виж, подобен светоглед ми е вътрешно противен, но всеки трябва да има право да изрази себе си и позицията си - в това съм също убедена. Нека обаче това си става в отделна тема и който смята за необходимо да си пише там. Тук се обсъжда друго, и то според мен е доста важно, ако ми остане време ще напиша защо.

# 439

Дори тези, които не споделят мнението й, могат да имат полза от запознаването с другата гледна точка.
Другата гледна точка е известна, но когато се доказва правотата й с недостатъчно аргументи базирайки се на собствени чувства не е за публикация.
...

Тук всички пишем на база собствените си чувства. А и не убеждава никого, че единствено тя е права, а обяснява гледната си точка.
Пак да повторя - много хора в България мислят като нея, но просто не го казват на глас или поне не извън семействата си. Обаче като дойде време да заженят чедото започват разследване дали в рода на сватовете има рак, диабет, самоубийства и т.н. и мрънкат, че гена (джинса) на другите не е като техния. Някои си го казват предватително, други - не.
Между другото позицията на Невена съм я срещала много често сред медицински работници.

# 440
  • на брега на морето
Между другото позицията на Невена съм я срещала много често сред медицински работници.

О, те са извратени от случаите, с които са се сблъсквали. Не мога да ги обвинявам стопроцентово за подобни изказвания, а и дълбоко им съчувствам.

А Невена  ooooh!, Невена ми смръзна кръвта.

# 441

О, те са извратени от случаите, с които са се сблъсквали. ...

И аз си го обяснявам така.

ПП - http://news.ibox.bg/news/id_885444322

# 442
  • София

Цинизмът да, но не и погнусата. Човек, който изпитва толкова силно отвращение към болести не би могъл да бъде лекар.

# 443
плах опит да се върна на основната тема. Ето един прекрасен текст, който много точно отразява и моето мнение
"......без православната църква българският народ нямаше да има минало. Друг е въпросът дали със сегашните си духовни водачи България и младите поколения имат бъдеще."

ето и целия текст - http://www.vsekiden.com/109255/roleksat-na-ekzarh-yosif/

# 444
И защо отрича ин витро и суригатното майчинство? Да не би Дева Мария да е забременяла по "нормалния" начин?

# 445
плах опит да се върна на основната тема. Ето един прекрасен текст, който много точно отразява и моето мнение
"......без православната църква българският народ нямаше да има минало. Друг е въпросът дали със сегашните си духовни водачи България и младите поколения имат бъдеще."

ето и целия текст - http://www.vsekiden.com/109255/roleksat-na-ekzarh-yosif/

Това мнение беше изказано, мисля, нееднократно в темата. И никой не го отрича.
БПЦ трябва да се реформира. Отвътре навън това не виждам как ще стане обаче.

# 446
  • София
Ааааа...няма да ви отговарям вече Crossing Arms Mr. Green
Сега пък и фундаменталист излязох hahaha
Че и въпроси дали си водя детето на лекар.
Остава да ме питате дали се самобичувам регулярно Laughing

Една хилядолетна традиция бива осмивана и даже обругавана с наистина безумни подмятания за нейната несъстоятелност и неадекватност в съвременния свят, което кара все повече хора да крият своите вярвания, за да не изглеждат неадекватно. Наблюдавам един войнстващ атеизъм, който е твърде агресивен и изопачава много нещата.

Съвременният свят носи различни послания, вярата на хората се развива и се адаптира. Не сме в средновековието, нито сме в ранното християнство. Вярата в Бог е нещо, което не изисква от нас отказ от медицинско обслужване, нито някой очаква от нас да се радваме на страданията си и да ги приемаме безропотно, като едни примирени жертви. Даден ни е достатъчно потенциал да се борим за щастието си. И един от най-хубавите дарове е правото ни на вяра, че има Някой, който чува молбите ни и откликва, когато всичките ни човешки способности да си помогнем са се изчерпали. И ми е все едно дали това изглежда нелепо в очите на когото и да било. Там, където свършва човешката възможност един проблем да се реши, е мястото на Бог.

Църквата се ръководи от човеци, които ще отговарят за делата си.
Действията на човеците не са в състояние да ми отнемат вярата. Вярата е нещо, до което човек стига сам. Имам своите лични причини да вярвам. Колкото и скандално нелепо да се струва на някои. Laughing

И защо отрича ин витро и суригатното майчинство? Да не би Дева Мария да е забременяла по "нормалния" начин?

Аре пак Mr. Green

# 447
  • Galaxy 13197853088
плах опит да се върна на основната тема.
Църквата отдавна не е духовен водач на народа. Има няма 100-на години ...
Така че подобни патетични излеяния нямат особена тежест.
А бъдещето ще е интересно.

Може и да чуем за Калки.

п.с. мразя поста ми да е след този на Клонка

# 448
  • гр. София

Хайде да поясня за който не знае или е позабравил - заченала е непорочно, когато Светия дух е дошъл при нея под формата на гълъб.

Една хилядолетна традиция бива осмивана и даже обругавана с наистина безумни подмятания за нейната несъстоятелност и неадекватност в съвременния свят

Клонка, традицията може да е хилядолетна, но отдавна не е това, което е била някога  Wink

# 449
Ааааа...няма да ви отговарям вече Crossing Arms Mr. Green
Сега пък и фундаменталист излязох hahaha
Че и въпроси дали си водя детето на лекар.

И водиш ли го?

Защото според вчерашните изяви на госпожата от БПЦ, не би трябвало да го правиш. Трябва да се уповаваш на Бог и това е. Или както тя каза, най-правилната мисъл на един християнин при нещастие е "Да бъде волята ти".

На теб това ли ти е първата мисъл, когато детето ти вдигне температура или си нещо несъгласна с позицията на БПЦ? В който случай, разбира се, си една най-обикновена рушителка на хилядолетни традиции. (Ок, де - столетни.)

Общи условия

Активация на акаунт