Църквата се произнесе днес.

• 31 227
  • 844
  •   1
Отговори
# 480
Имате това право, така както и БПЦ има право на мнение.
Защо мнението им е различно за различните хора при едни и същи условия?
Нали всички сме чеда божи.

Защо питаш мен?

# 481
всички сме чада.
някои са грешни

други са в грешка
Къде са праведните?

# 482
  • София
jp, не съм в състояние хем да откликна на закачливите ти въпросчета дали си водя детето на лекар или се просвам по очи и приемам волята божия и едновременно с това да ти пасна на чувството за хумор, бидейки и достатъчно сериозна, заедно с това.
Няма как да ми се получи, наистина.

# 483
Имате това право, така както и БПЦ има право на мнение.
Защо мнението им е различно за различните хора при едни и същи условия?
Нали всички сме чеда божи.

Защо питаш мен?
Не видях кой друг?
Като имат различно мнение нали трябва да се обосноват. На един канон не можеш да имаш различно мнение.
Не мислите ли, че църквата е било по- добре да пропусне тези въпроси /20 години ги е пропускала / , отколкото да настройва огромна част от населението срещу себе си.

# 484
Снежа, ъ?

# 485
КЛОНКА, уважавам вярващите, невярващите с различни религии, но действията на ПЦ не са приемливи нито за едните, нито за другите.
Просто да се мисли, че каквото решат представителите на ПЦ е правилно и да се прекриват зад вярата идва много в повече за потребителите.
Вълнува ме решенията им дори чисто емоционално дори и да не съм пряко засегната.

# 486
jp, не съм в състояние хем да откликна на закачливите ти въпросчета дали си водя детето на лекар...

Не са закачливи, КЛОНКА. Въпросите ми ползват твърденията и лексиката на госпожата от БПЦ от предаването по Нова вчера. Ти гледа ли го? Нещо закачливо ли намираш в тезите на БПЦ, изказани там?

# 487
  • Колибите
Оставам с впечатление, че половината хора смятат, че децата, заченати ин-витро са "лоши", а другата половина - че осиновените деца са "лоши".

Колко ли дявола могат да се съберат на върха на една игла?

КЛОНКА  bouquet, искам да те питам нещо на лични, не е по-темата, може ли Hug Peace?

# 488
Оставам с впечатление, че половината хора смятат, че децата, заченати ин-витро са "лоши", а другата половина - че осиновените деца са "лоши".
Да не набъркваме поне децата, ако възрастните са изкукуригали / най-малко/.

# 489
  • София
Разбирам, че мнозина, пишещи тук, сте лично засегнати, но просто ми е чудно, как може да изпитвате такива чувства, причинени от едно голямо, кръгло нищо? Това е.

Каси, аз обясних на Клонката къде виждам големия проблем с изявите на Синода, нямам против да се самоцитирам:

Цитат
но най-лошото е, че от становището полъхва на клеймото на греха. имплицитно, но достатъчно разбираемо. някой е наказан за това, че е безплоден и трябва да се примири, да се утеши някак и да търси алтернативни пътища. това е дамга, от която много хора в тая страна още не могат да избягат. и е просто удивително колко много хора наистина го мислят - че си има причина да си безплоден, то не е случайно, природата си знае работата и на бодлива крава... знаете... обществото ни едва-едва се отваря и обръща към истината за този проблем, а сега църквата се опитва отново да удари нажежен печат на една голяма група от обществото. не е редно това.

все още има доста хора, които вземат мненията на църквата насериозно или поне сеприкриват зад тях в действията си.

# 490
  • Колибите
Да не набъркваме поне децата, ако възрастните са изкукуригали / най-малко/.

peace, sister, няма да ги набъркваме.

# 491
Защо се пенявите не мога да разбера? Всеки има право да вярва в каквото му е душеудобно. Откога БПЦ има статут на законодател или стожер на стожерите?
Уважавам институционализираната православна религия единствено за това, че е спомогнала за съхраняване на българщината през едни много трудни години. Оттам нататък живеем във високотехнологичен век със също толкова високотехнологичен достъп до информация, а тя променя становището, вЕрвайте ми. Laughing
Все пак, това изявление е било родено в нечия чиновническа глава, каква е моралната му и осъдителна тежест питам аз? Ша са повторя - докато не ми го подшушне Господ на Синайската планина - не вЕрвам! Точка!

# 492
Всеки има право да си мисли и вярва в каквото си иска, но никой няма право да налага становища - нещо, което църковните служители правят. Знаете ли колко хора биха повярвали в тези неща.

Мислите че никой не дели децата на такива заченати нормално ( пак в грях според църквата) и такива инвитро. Напротив. Дори и тук във форумя. Даже някой потребителки използват нелицеприятни епитети за децата заченати ин-витро.

Е да моето дете е такова, аз не го крия за разлика от много други. И да не ми е приятно когато се насажда неприязън към детето ми.

# 493
Титина, кой дава статута на морален стожер и на въпросните потребителки?
Едно мнение/становище има сила, ако го поддържаш и зачиташ.

# 494
Синодът не бил против ин витрото :

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4441551

Общи условия

Активация на акаунт