Ами не, не носят душа. За разлика от подлежащите на редукция и абортираните ембриони. Т. че точно от духовно-религиозна гледна точка не трябва да се имплантират всички оплодени яйцеклетки.
Изключително малоумна и неадекватна е позицията на сановниците по този въпрос. Защо изобщо са намесили ин витрото след като са им искали мнението само за сурогаството? Та сега да им се налага да се извиняват и оправдават, едва ли не да благославят ин витрото, което също е неприемливо за една религиозна институция. В момента позицията им е изключително компрометирана и по-скоро ще навреди на каузата да не се разрешава сурогатството.
приемат го, доколкото знам. Днес четох една статия, в която се казва, че един от висшите духовници има клиника за трансплантации. Ще се пробвам да намеря материала
От това, че някой касапин в расо има клиника за трансплантации следва ли, че го приемат?
Възможно ли е изобщо частни лица да имат клиники за трансплантации? По всичко личи, че "духовникът" се занимава с незаконна търговия с органи и подлежи не само на отлъчване от църквата, но и на затвор.
Напълно подкрепям мнението на Zanda Ksurik от предния пост, въпреки че съм вярваща. Особено в Бачковския манастир положението е трагично. Последния път, когато бях там един ояден шопар ни събра пари за костницата, която така и не можахме да видим. Освен това дворът беше превърнат в обор - отглеждаха кози вътре.