Във второто си изказвание са наясно, само , че на мен не ми стана ясно каква е разликата междудете родено ин витро чрез донор и такова от биологичните родители.
Ако сурогатнота майка износва дете от двата биологични родители ще бъде ли разрешена?
Честно казано, аз точно това не разбирам - как уж децата са чисти и невинни и тяхно е царството небесно, а в същото време заклеймяват деца...
Всъщност, в тази част разбирам новите им твърдения - когато детето е биологично, то си е на двамата родители и дали е направено със секс или със спринцовка, не следва да се коментира. Няма на какво да противоречи, щом е желано от родителите си. Забременяване от донор, църквата наистина разбирам да не приема, но има доста примери в Библията - просто технологиите и медицината не са били на днешното ниво.
Относно сурогатното майчинство - личното ми мнение е особено и не се наемам да се изказвам - за мен е приемливо, когато е безкористно и е "жест" от майка към дъщеря, от сестра към сестра, между наистина близки приятелки. Останалото ми е неприемливо и комерсиално, но наистина в Стария завет го има описано и от църковна гледна точка също мисля ,че е необходимо детайлизиране. Всеки случа е индивидуален. Просто така не върви да анатемосват "на килограм", ако не целят съпоставки с Инквизицията...