Църквата се произнесе днес.

• 31 153
  • 844
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
................наивен ли е, глуповат или ретрограден, но пък за сметка на това го виждам като явен провокатор.

Да му признаем заслугите, иначе темата си беше умряла  Mr. Green

# 31
Ха,ха,ха. Поредната изцепка на БПЦ. Интересно защо, всеки разболял се "божи наместник", се възползва от постиженията на науката и медицината, само и само за да оздравее. Защо не се оставя в ръцете Божи, пък колкото Той му отреди. И патриарха Максим, като го гледам и до 100 години ще докара, но не само по волята Божия.  Wink
Niksana2, годината е 2012, ама не преди Христа, а след Него.

# 32
Хм, страшни глупости са натворили от Църквата! Сега остана да кажат, че децата от ин-витро не са чада Божии и картинката е пълна  Laughing

Единственото, с което съм съгласна с поповете, е мнението им за сурогатното майчинство.

# 33
ужас, как ще се върти колелото сега

# 34
  • Бургас
Църквата може да си завре "компетентното" мнение отзад!
Затова не влизам в църквите,майка им двулична,лицемерна! #2gunfire
Иначе на лимузини се возят!
Успех на всички,които правят опити за рожба!  bouquet

# 35
Та тая църква много компетентна,но що не вземе да помогне на отец Иван с приюта,вместо да се прави на Господ.
Аз съм на принципа-помогни си сам за да ти помогне и Господ.
Иначе е вярно,че вървим срещу природата.

# 36
  • Варна
Единственото което се постига по този начин е, гените на стерилните индивиди да се включат отново в човешката популация като по този начин се увеличава възможността за мултиплициране на стерилността в популацията....
Леле, ама стерилността наследствена ли е ooooh! Е те това е новина.

# 37
  • Costa Rica
Единственото което се постига по този начин е, гените на стерилните индивиди да се включат отново в човешката популация като по този начин се увеличава възможността за мултиплициране на стерилността в популацията....
Леле, ама стерилността наследствена ли е ooooh! Е те това е новина.
Да бе.
Да се чудиш какви още бисери може да натвори един интелектуално стерилен мъжки мозък Особено пък ако е увенчан с килимявка Mr. Green

Иначе е вярно,че вървим срещу природата.
Вървиш срещу природата още в момента, в който си слагаш дезодорант Mr. Green
Или пиеш една но-шпа.
Природата диктува да смърдиш и да се превиваш от болки всеки месец.
Ама не го правиш, нали?

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 17:47 от Делфина фон Ю.

# 38
За други мнения на църквата не знам, но точно за това съм напълно съгласен и го подкрепям изцяло.
След като Бог (или природата за тези които не вярват в Бог) са преценили че даден индивид не трябва да има поколение, кои сме ние, че да се правим на по-велики от Господ и да се мъчим да направим невъзможното, като осигурим възпроизводство на стерилни индивиди. Единственото което се постига по този начин е, гените на стерилните индивиди да се включат отново в човешката популация като по този начин се увеличава възможността за мултиплициране на стерилността в популацията....
От еволюционна гледна точка и от гледна точка на развитието на човешката популация като цяло, това е голяма глупост. Пренебрегваме всички природни и Божии закони, естествения подбор на здрави и жизнени индивиди престава да действа и човешката популация постепенно се изражда, бавно, но сигурно...
В природата няма нищо случайно. След като природата е определила, че даден индивид е безплоден, то значи има защо, то не е случайно ей така за кефа на някого... Във всички останали популации на живи същества на Земята, безплодните индивиди се изваждат от генофонда на популацията като просто не се размножават. Само човек се прави на Господ, пренебрегва това ограничение на природата си и си мисли че е много велик и че се е доближил едва ли не до Създателя и може да решава кой ще се размножава и кой - не.... Да видим докъде ще я докараме по този начин... Няма да е добър края според мен, според вас не знам... 
Не забравяй болните, сакатите и старците. Природата и тях не търпи.

# 39
  • В уютен дом! Елените
Плюя на това "мъдро" решение на църквата  #Cussing out Дано всеки един, който по някаква причина не може да има дечица се възползва от постиженията на медицината и всяко едно ин витро да завършва с прекрасно бебе ! Успех на всички, които се борят с такива проблеми! Пожелавам ви 2012 да е много успешна и да сбъднете мечтите си  Praynig

# 40
Време е БПЦ да се замисли докога ще продължава с безумията, които все повече отпращат хората в други църкви, пък после да си поизчисти собственото дворче и чак тогава да претендира за дълбоки изводи и познания.
Пореден успешен опит да отблъсне от себе си мислещите хора. За сметка на това, другите църкви у нас процъфтяват и се множат.

# 41
  • София
БПЦ е изтървала един от най-удачните моменти, в които е могла да си замълчи.
Изказването за вървенето против природата е втрещяващо. То, щото живеем в ранното средновековие и всичко ни е в унисон с природата, та само инвитрото не е . Пълен примитивизъм на мисълта.

# 42
  • sofia
Когато прочетох тази "новина' в дира много се вбесих. После много се смях. Бях в особено състояние на див ужас, който премина в блага молитва за всички висшестоящи от БПЦ.
По- безумно нещо скоро не бях чела, но лошото е, че тези имат наглостта изобщо да се изказват . Мен това ме вбеси. Аз отдавна съм си изградила мнение на БПЦ и най-вече покрай работата ми и усилията именно те, великите да помагат и подкрепят именно онези, които имат нужда от тях. Не искам да им коментирам тъпите менструални течения.
Иначе, не обичам да генерализирам......познавам страхотни свещенници (един е всъщност) и знам как живее и колко работи. Знам, що за ЧОВЕК е. Не влизам в големи и лъскави църкви, обикалям и влизам в стари манастири и църкви, където виждам истинската БПЦ. Не съм от най-вярващите , но вярвам в нещо, което за мен не е върхушката на БПЦ и онова, което проповядват.
Плюя им на становището, мизерници лакоми.

# 43
Присмял се хърбел на щърбел, че и вашата.
Значи вие имате право да изразявате позиция за щяло и нещяло, пък църквата няма.  Joy

# 44
Присмял се хърбел на щърбел, че и вашата.
Значи вие имате право да изразявате позиция за щяло и нещяло, пък църквата няма.  Joy

Ааа, чакай сега. Ние изразяваме личното си мнение, докато църквата не е личност, а общност и целта й е да служи на миряните си. Пък се предполага, че и ние с нашето лично мнение също сме част от миряните. Та се получава странно несъответствие.

Общи условия

Активация на акаунт