Църквата се произнесе днес.

• 31 142
  • 844
  •   1
Отговори
# 45
  • sofia
Присмял се хърбел на щърбел, че и вашата.
Значи вие имате право да изразявате позиция за щяло и нещяло, пък църквата няма.  Joy

А, имат бе, що да нямат. Те постоянно го демонстрират  Joy Сега просто се поуляха, казаха повече от нужното за да бъдат правилно разбрани Twisted Evil Не сме божий чеда, ей Crazy

# 46
  • близо до Кресненското дефиле
Някак си тържествено ми звучи БПЦ се произнесе.................Малко са им проблемите въте,с нас взели да се занимават!?! Thinking
Предстои ми 4-то ИКСИ....Няма да се ходи в Рая.....

# 47
Значи вие имате право да изразявате позиция за щяло и нещяло, пък църквата няма.  Joy

Ами да заповядат в Клюкарника и да изразяват, каквото искат. Simple Smile Ако понасят някой да им отвръща де.

# 48
Не само че църквата няма право на мнение, ами даже и плюят на нейното мнение.

Ааа, чакай сега. Ние изразяваме личното си мнение, докато църквата не е личност, а общност и целта й е да служи на миряните си. Пък се предполага, че и ние с нашето лично мнение също сме част от миряните. Та се получава странно несъответствие.
Глупости на търкалета. Личи си, че никаква част от миряните не си, щом не знаеш на кого служи църквата. Църквата служи единствено и само на Бог, а не на миряните... И ако беше наистина съвестна мирянка, щеше да знаеш че всичко на този свят (особено зачеването и раждането на деца) е в ръцете на Господ а не на някакви самозвани доктори. И затова съвестния мирянин, ако няма деца, ходи да се моли в църквата на Господ Бог да го дари с деца, а не ходи по разни доктори, да го заплождат изкуствено, като някое животно с извинение...

# 49
  • София
За други мнения на църквата не знам, но точно за това съм напълно съгласен и го подкрепям изцяло.
След като Бог (или природата за тези които не вярват в Бог) са преценили че даден индивид не трябва да има поколение, кои сме ние, че да се правим на по-велики от Господ и да се мъчим да направим невъзможното, като осигурим възпроизводство на стерилни индивиди. Единственото което се постига по този начин е, гените на стерилните индивиди да се включат отново в човешката популация като по този начин се увеличава възможността за мултиплициране на стерилността в популацията....
От еволюционна гледна точка и от гледна точка на развитието на човешката популация като цяло, това е голяма глупост. Пренебрегваме всички природни и Божии закони, естествения подбор на здрави и жизнени индивиди престава да действа и човешката популация постепенно се изражда, бавно, но сигурно...
В природата няма нищо случайно. След като природата е определила, че даден индивид е безплоден, то значи има защо, то не е случайно ей така за кефа на някого... Във всички останали популации на живи същества на Земята, безплодните индивиди се изваждат от генофонда на популацията като просто не се размножават. Само човек се прави на Господ, пренебрегва това ограничение на природата си и си мисли че е много велик и че се е доближил едва ли не до Създателя и може да решава кой ще се размножава и кой - не.... Да видим докъде ще я докараме по този начин... Няма да е добър края според мен, според вас не знам... 

Или го кажи на момиче с конизация на шийката на 26 години...

Повече ме е яд на мнения като твоето,отколкото на някво си "произнасяне на църквата"

# 50
Хубаво де, но има "миряни", които са против ин витрото, аборта. И изобщо не са малко, де. Това че, тук е форум, чийто участници в по-големия си процент са майки, одобряващи ин витрото, не означава, че и "навън" е така. Сигурно ще ме контрирате, че и сред вашите близки няма такива, отричащи асистираната репродукция, но пък аз ще ви отговоря, че просто много от тях са си замълчали и не са ви споделили истинското си мнение.
А пък, ако на вас, бившите, настоящи и бъдещи ползватели на метода не ви пукаше, то нямаше да повдигате темата изобщо. И не защото трябва като гьотферени да приемате всякаква излята по въпроса помия, а защото мнението на БПЦ е толкова меродавно за 99% от населението, колкото и това на нероденото ми дете. И в същото това число на непукащите им за Църквата и мнението й влизат и онези, неодобряващи иначе ин витрото.

# 51
Значи вие имате право да изразявате позиция за щяло и нещяло, пък църквата няма.  Joy

Ааа, чакай сега. Ние изразяваме личното си мнение, докато църквата не е личност, а общност и целта й е да служи на миряните си. Пък се предполага, че и ние с нашето лично мнение също сме част от миряните. Та се получава странно несъответствие.
Според църквата миряните не всякога знаят кое е най-доброто за тях самите. Пък църквата е призвана да ги води и показва пътя.  
 Мнението на църквата не е задължително за прилагане от всяка човешка единица, нито има тежестта да предизвика поне размисъл у законотворците,  още повече в нашата мила родина съществуват и други вероизповедания... Та позицията, изказана от църквата, не се различава твърде от много такива, написани и тук. Смешни с доводите си и не особено убедителни в защитата.  Peace
П.П. Никсъна, май ти мина дилемата с Коледата, сега тоз велик проблем ли ще разцвъкаш?  Mr. Green

# 52
luna, ти вярно ли не правиш разлика между едно мнение във форум и официално становище на БПЦ? Simple Smile Е, мисля, че това говори достатъчно за авторитета и позицията им. Simple Smile

# 53
luna, ти вярно ли не правиш разлика между едно мнение във форум и официално становище на БПЦ? Simple Smile Е, мисля, че това говори достатъчно за авторитета и позицията им. Simple Smile

Анджък! Дойдохме си на думата.   

# 54
...
Глупости на търкалета. Личи си, че никаква част от миряните не си, щом не знаеш на кого служи църквата. Църквата служи единствено и само на Бог, а не на миряните... И ако беше наистина съвестна мирянка, щеше да знаеш че всичко на този свят (особено зачеването и раждането на деца) е в ръцете на Господ а не на някакви самозвани доктори. И затова съвестния мирянин, ако няма деца, ходи да се моли в църквата на Господ Бог да го дари с деца, а не ходи по разни доктори, да го заплождат изкуствено, като някое животно с извинение...

Точно на БПЦ от известно време не съм мирянка. Благодарение на изцепките й.
И вече те попитаха, но и аз да се включа: предполагам, че на лекари не ходиш, а само на църква, когато си болен и правиш секс само с цел оплождане и след дълъг пост и многократни молитви?
По-добре моли Бог /не църквата, защото Бог можеш да си го помолиш и у дома или навсякъде другаде, а не задължително в църквата/ никога да не ти се налага "разните доктори" да се налага да ти спасяват живота или да могат да те направят родител, че тогава на църквата /конкретно/ ще й е през ...
Ако я беше еня, щеше да полага грижи за изоставените деца; щеше да се моли усилията на лекарите /независимо за какво се отнасят/ да са успешни и хората да нямат злоба в сърцата, вместо служителите й да реализират всички възможни грехове, а после първи да хвърлят камъни по другите...

# 55

Анджък! Дойдохме си на думата.   

Аааа, разлика няма особена - тук си чешем езиците и всеки е способен да напусне дадена тема, когато пожелае, ако не му е по вкуса.
И с църквата е така - тя си чеше езика /образно казано/ и всеки е свободен да я напусне, когато пожелае.
И слава на Бога, държавата ни не е религиозна, та мнението на църквата единствено може малко да поразбуди духовете и да отклони вниманието от разкритите "далавери" в нея.
Останалото е въпрос на вътрешно убеждение и желание.

# 56
  • сред маслини и портокалов цвят
Никсъна, стерилитетът не е наследствен.
Иди се помоли на когото трябва и глупостта да не е. Mr. Green

# 57
П.П. Никсъна, май ти мина дилемата с Коледата, сега тоз велик проблем ли ще разцвъкаш?  Mr. Green
Ами нали затова е форума... обсъждаме, споделяме, всеки излага мнението си по определен въпрос и накрая в спора се ражда истината...  Peace

# 58
И с църквата е така - тя си чеше езика /образно казано/ и всеки е свободен да я напусне, когато пожелае.

Да я напусне, но не и да спре да я издържа с данъците си.

# 59

Да я напусне, но не и да спре да я издържа с данъците си.

Сериозно ли?
Искаш да кажеш, че част от данъците отиват за БПЦ?
Ако е така, още утре ще скачам на площада против това.
Можеш ли да кажеш къде да го прочета дали наистина е така?Това, което аз официално знам е, че държавата не подпомага издръжката на БПЦ, нито на другите изповедания. Само отпуска малка годишна субсидия за ремонт на храмове и др. обекти с историческа, културна, духовна и т.н. ценност.

Общи условия

Активация на акаунт