Църквата се произнесе днес.

• 31 214
  • 844
  •   1
Отговори
# 495
Зилозавър не знам кой им дава, но има доста хора във форума ( респективно в обществото) които се изживяват като такива.
Не е работа на църквата да подклажда това ( че чак и етносите са замесили)

# 496
Титина, всеки да се изживява както му харесва, ако започне да ми пречи и да ми разстройва детето, ще предприема съответните мерки, даже законови, ако щеш.
Виждам, че живееш в правова държава. Там някой позволява ли си да охарактеризира по тоя начин детето ти?
А това становище ще мине и замине, БПЦ не е това, което беше, както казах. Тя, религията, не е това, което беше. Simple Smile

# 497
Зилозавър изхождах от функциите и задачите на църквата. Аз знам как да защитя детето си, дори и да се наложи да ровя из помията на хората.

# 498
Да, но ако се имплантират всички ембриони има вероятност нито едно да не оцелее без следваща редукция.
За "разликата" между собствени и донор вече се поясни.
Но наистина няма значение. Ще ги пишем всичките собствени  и тези които са си отишли по божия милост.

# 499
Е тези са наистина луди, ами има си закони - колко броя се имплантират. Свещениците станаха по-разбиращи и от лекарите.

Наистина не се учудвам, че църквите са празни

# 500
Е тези са наистина луди, ами има си закони - колко броя се имплантират. Свещениците станаха по-разбиращи и от лекарите.

Просто се бъркат в нещо за които трябва да си премълчат и това се насочва към тях.

# 501
КЛОНКА, хората вярват в църквата /кой както го разбира/, но при такъв наболял въпрос църквата /това все пак е масова институция/ да застане с такова становище е ниско и долно.
Разбирам да става въпрос за клониране на хора /имам резерви/, но за създаване на хора от хора и износването им от хора е ненормално становище.

Това за вярата в църквата е пълно лицемерие. Тия дни като гледах опашките пред църквите, си мислех, че ако наистина всичката тълпа там имаше поне част от ценностите, изповядвани от християнството определено животът щеше да е по-малко лош...

# 502
  • София
Защо не преминете към дискусия на становището за сурогатното майчинство?

Розмариня, можеш да ми пишеш на лични, много мило, че първо питаш дали може, за пръв път ми се случва Grinning

# 503

Изчакваме да видим какви форми ще вземе то в следващите дни - явно хилядолетните принципи и традиции на църквата вече се менят с часове.

# 504
Тя беше засегната, поне аз си казах становището.
Темата за сурогатното майчинство, не я чета.
За становището на църквата какво- има ли две страни които приемат това и осигуряват живота на детето, не виждам какво означава да си против. При този случай нещата касаят само сурогатната  майка. В другото не виждам разлика с ин витро.

# 505
  • София

И библиотеките са празни. И книжарниците. И стадионите.
Пълни са чалготеките.
И винаги някой друг е виновен - управляващите, учителите, медиите, Църквата...
Ние сме чисти като сълза, нас все някой не ни разбира, някой ни пречи на щастието, на правилното възпитание, на културния, духовен и интелектуален климат.

# 506

Щото църквата е против сурогатното майчинство, а самата Дева Мария е заченала сурогатно ( щото аз не виждам как по друг начин да се нарече зачеването от господ, чрез гълъб).

# 507

И библиотеките са празни. И книжарниците. И стадионите.
Пълни са чалготеките.

Мне, книжарниците са пълни - лични и пресни впечатления. Твърде млада си, за да звучиш като "лява интелектуалка".  Peace

# 508
  • София
А недейте минава на сурогатното майчинство.
Аз се наприказвах 200 страници и с jp, и с jam, и с Titina. Момичета,   bouquet

Ама защо толкова преекспонирате въпроса със становището? То действитлно няма как да е по-различно, нали трябва да е съобразено там с каноните им. Ако наистина имаше някава тежест, хората нямаше да се развеждат, да ползват контрацептиви. Смешно ми се види да ги коментирате изобщо. Явно само братята роми им уйдисват, нали не ползват пезервантиви, не правят аборти... Laughing

БПЦ пък е толкова компрометирана, както и християнската религия в световен мащаб като цяло, та е просто нелепо в 21 век да им отдаваме такова внимание. Каквото и становище да изцвъкат, примерно моето мнение няма как да го променят, включително и на милиони други хора.

# 509
  • София
Пълни са книжарниците в МОЛовете и то по празниците, и то не само заради книгите, а защото в тях се продават и нърфове, да речем.
Лични, пресни впечатления. Peace

Щото църквата е против сурогатното майчинство, а самата Дева Мария е заченала сурогатно ( щото аз не виждам как по друг начин да се нарече зачеването от господ, чрез гълъб).
Да разбирам ли, че приемаш зачеването чрез гълъб за едно нормално явление, което трябва да се разпространи, с благословията на Църквата?

Общи условия

Активация на акаунт