Църквата се произнесе днес.

• 31 186
  • 844
  •   1
Отговори
# 540
  • София
БПЦ пък е толкова компрометирана, както и християнската религия в световен мащаб като цяло, та е просто нелепо в 21 век да им отдаваме такова внимание. Каквото и становище да изцвъкат, примерно моето мнение няма как да го променят, включително и на милиони други хора.

Брей Laughing
И колко точно е компрометирана християнската религия в световен мащаб като цяло?

В моите представи, а и на доста други хора, със сигурност е достатъчно компрометирана.
Обсебваща, унищожителна религия, неприемаща различията, векове наред под знамената с кръст са извършвани грабежи, убийства, през колониалната епоха са разрушавани исторически паметници, унищожавани са цели култури,  вземи например индианците. Изобщо това са престъпления срещу човечеството, за които няма извинение или оправдание и за съжаление са непоправими. А в днешно време е достатъчно да погледнеш лицемерието и демонстрираното благосъстояние на Ватикана, за да ти се сгади. Sick
Няма как подобна институция да получи уважението ми, камо ли пък да взимам "становищата" й насериозно. Най-много да ме накара от отвращение да мина на обратната страна.

Ти ми обясни с какво се е комрометирала християнската религия, не с какво се е компрометирала Църквата като институция.
Защото това беше твоето твърдение - нелепа религия, компрометирана в световен мащаб.

Ако е възможно в тази дискусия да си спестим Великата инквизиция, както и гоненията на християните, хвърлянето на лъвовете, посичанията, побиването на кол, разпването и всички ужасии, ще е най-добре.

# 541
Защо не преминете към дискусия на становището за сурогатното майчинство?

Щото църквата е против сурогатното майчинство, а самата Дева Мария е заченала сурогатно ( щото аз не виждам как по друг начин да се нарече зачеването от господ, чрез гълъб).

Защо говорите за неща, които не разбирате? Опитвате да обясните и да опростеете неща, които не са по силите на човешкия ум. За хората, които наистина вярват, зачеването на Дева Мария е свещено, станало е по силата на Божията воля. Не е обикновено зачеване, не е ин-витро, не е сурогация. Искрица от Бог, изпратена на земята. Блазе на тези, които са виждали Христос с очите си.

За съжаление, нашата православна църква е на светлинни години от истинската вяра. При католиците е същото - разкош и пари, а бедните кучета ги яли. Затова наистина звучат глупаво изказванията им за ин-витрото.Как не ги е срам, има вече пораснали деца от този метод, които гледат телевизия и четат в интернет.И какво чуват? Че не са чада Божии, което разбира се, е пълна глупост.

# 542
  • София
KЛОНКА, Адмирации!!!
Един от малкото хора, заставащи зад Църквата!
Не, не стоя зад Църквата. Стоя зад вярата си.

# 543
Ако е възможно в тази дискусия да си спестим Великата инквизиция, както и гоненията на християните, хвърлянето на лъвовете, посичанията, побиването на кол, разпването и всички ужасии, ще е най-добре.

Не че нещо, но защо да си ги спестяваме? Ако броим постиженията на религията отпреди векове (запазила ни като нация, хилядолетни традиции и т.н.), не трябва ли да броим и паденията й през вековете? За да е честно някак.

# 544
  • София

Не че нещо, но защо да си ги спестяваме? Ако броим постиженията на религията отпреди векове (запазила ни като нация, хилядолетни традиции и т.н.), не трябва ли да броим и паденията й през вековете? За да е честно някак.
Защото ще трябва  да се обясняваме и на какви гонения са били подлагани християните. Ще циклим яко на теми, които са исторически известни и е просто излишно.

# 545
Не е уместно да обсъждаме в момента делата на католиците и тяхната инквизиция. Православието няма общо с тези неща.

# 546
KЛОНКА, Адмирации!!!

След като и аз направих опит да изкажа няколко мнения в другата тема, реших че е по-добре да се оставят кучетата да си лаят.

И какви са тези сравнения с Богородица??? С тази злоба и присмехулство към Божиите неща няма да се получи Божията помощ.

Църква и вяра за мен са различни неща. Бог никога не ме е оставял, но за свещениците не мога да кажа същото.

А сравнението на несъгласните с кучета е мнооого богоугодно вероятно

# 547
  • Galaxy 13197853088
За да е честно някак.
За да е честно би било добре да изброиш ужасите предизвикани от атеисти.
Искаш ли подсказка?

# 548
  • сред маслини и портокалов цвят
KЛОНКА, Адмирации!!!

Тя разлика между двете не прави, хубаво е да и се обясни.

e_lucky , не ме обижда сравнението с куче, пробвай нещо друго. Mr. Green

# 549
Ама защо трябва да се връщаме назад. Дайте да говорим за настоящето. И аз като Лабрадор смятам, че атеизмът носи недобри неща. В някаква степен го смятам за неестествен ... като и да е.

Искам да попитам какво направи БПЦ, не през последните 20, през последните 2 години за да привлече миряните, да ги приобщи към вярата. Ама моля с конкретни примери.

# 550
Сурогатна майка износва чуждо дете. Дева Мария е износила детето на бог и то не е станало човек , а отново е бог.
Дори и да приемем, че е забременяла от бог а не от съпруга си, нали в другата тема твърдяхте че това било естествена сурогация. Май си сменяте мнението както ви е удобно.
И си е дала детето, да изплати греховете на човечеството

По тази логика всяка майка износва чуждо дете, защото бащата (бог или човек) й е чужд.  Laughing
Даваш ли си сметка изобщо какви глупости пишеш? ooooh!
Освен това, детето на Мария не е станало бог, а богочовек. Човешката си природа дължи именно на майка си.
И естествена сурогация не е, защото не е дала детето си на друга да й го отглежда.  Crazy
Не си го е дала и да изкупи греховете на човечеството, защото въпросното дете е било на 33 годишна възраст, когато се е жертвало. Т. е. било е пълнолетно и не се допитвало до майка си дали да се жертва или не. Ако зависеше от нея сигурно нямаше да го даде да изплаща ничии грехове.

А каква по-голяма глопост от зачеването от гълъб си чела. Или ако някой пълнолетен е решил да се възползва от сурогатното майчинство това не е негова воля, а трябва църквата или някоя просветена майка от форум да му даде разрешението си.

Айде вземи малко прочети, има доста из нета Исус Христос е едно от трите проявления на бог. Ако приемем че дължи човешката си природа на майка си, то тогава злобата зависта и лицемерието нещо не пасват на божествената му природа. Но пък се вписват идеално в образа на БПЦ

# 551
KЛОНКА, Адмирации!!!
Кой не стой зад вярата си?
Тук не става ли въпрос за тълкуването на вярата и за посредниците й - църковните служители?

# 552
Не ми се мисли до време дали и Адам няма да се окаже сурогат...  

Адам е бил хомункулус (изкуствено създаден човек), а Ева е била клонирана от него.  Sunglasses
Значи натам отиваме.
Всичко се повтаря, но на по - висше ниво.
Снеже, човеците са по-висши от Бога ли!?

Ако някой иска да проправя път за себе си,за сподвижниците си, за идея,  за каквото и да било, което счита за свое свещено право, не си помага като изпада в нелепи сравнения и присвояване на чужди идеали. Нека създаде свои собствени!

# 553
  • София
Ти ми обясни с какво се е комрометирала християнската религия, не с какво се е компрометирала Църквата като институция.
Защото това беше твоето твърдение - нелепа религия, компрометирана в световен мащаб.

Как можеш да отдлеиш Църквата от религията? Нали институцията е посредник между хората и вярата? Не спомена ли и ти нещо подобно по-назад?
Те двете самостоятелно не е възможно да съществуват.
Как ще разберш ти дали инвитрото и СМ са богоугодни, ако няма кой да ти го обясни?

# 554
Снеже, човеците са по-висши от Бога ли!?
[/quote]
Далеч съм от Бога.
Обаче, ще бъда против изменението на генния фонд на човечеството и зачеване на индивиди по поръчка за точно определени цели.
Нали не мислите, че след време сурогатна майка ще е нужна, а може би много от донорите или по- точно донора няма да има нищо общо с първоизточника.
Да се върнем на в днешни времена.
Права ли е нашата църква и защо или не и защо?

Общи условия

Активация на акаунт